Editörler : E.Kayı Han

colorted
Aday Memur
07 Ağustos 2012 15:38

ha gardiyan ha ikm ha hapishane ha cik ne fark eder gerçek olan personelin içler acısı halidir...


tehlike_61
Aday Memur
07 Ağustos 2012 17:45

nasıl soru bu ya. hapishanede çalışan gardiyan nekadar maaş alırmış.bi git kardeşim ya.


A_Sosyal
Memur
08 Ağustos 2012 09:39

Tavırlara bakar mısınız?

Bazı arkadaşlar bayanlarla konuşmasını bilmiyorlarmış, nasıl konuşacaklar acaba hanımefendi kıymetli büyüğümüz sultanımız kraliçemiz prensesimiz diye mi hitap edeceklerdi, her mecrada eşitlik diye çığırtkanlık yapanlar eşit ortamlara gelindiğinde hemen pozitif ayrımcılık bekliyorlar sen bayan olarak kendini her konuda erkeklerle eşit görüyorsun ama hayatın her aşamasında pozitif ayrımcılık bekliyorsun NEDEN?

Bazı eşhasın cinsiyetinin bayan olması onları diğer insanlardan hangi mantıkla üstün ve ayrıcalıklı kılabilir işin özelliği gereği gayriihtiyari de olsa küfür edilen ortamlara girilebiliyor iş hayatında, ne yapalım yani şimdi insanların ağızlarını mı bantlayalım madem o ortamlara dayanılmıyor neden o ortamlarda çalışılıyor gidip vaiz olunsa ya, veya manastırda rahibe olunsa bakış açısına daha da uygun bir meslek seçilmiş olmaz mıydı?

Birde kelimeler üzerinden lafcambazlığına kalkanlar var infaz koruma memuru tabiri ile gardiyanlık birbirinin yerine kullanılıyormuş hapishane ile cezaevi aynıymış mış miş muş,

peki bende birkaç örnekle fikrimi belirtsem, neden millet yazın dilinde hep öğretmen diyor muallim veya hoca demiyor neden "hayat kadını" diyor da başka bir terim kullanmıyor (siz anladınız onu) elbette ilgili meslek sahipleri kendi mesleklerinin saygınlığını koruma adına kaba bir şekilde tanımlanmak istemiyor beyler ve bayanlar durum bundan ibarettir bilmem anlatabildim mi bilmem anlayabildiniz mi?


administration
Yasaklı
08 Ağustos 2012 10:34

ben yaklasık olarak 3 yıldır Adalet bakanlıgında calısıyorum. ve iş hayatında nede sosyal hayatımda gardiyan kelimesini kullanmıyorum ve kullananlarıda uyarıyorum, gardiyan kelimesinin toplumda uyandırdıgı intiba işkenceci, kötü muameleci... ha dersinizki bir iki kişi uyarmakla düzelirmi bu durum evet düzelir. biraz hassasiyet biraz özveri... meslegine sahip cıkamayan hiçbirseye sahip cıkamaz önce meslegiyle özdesleseceksin kendini ait hissedeceksin önce görevini ve ünvanını bilecek daha sonra toplumu bilgilendireceksin. bugun kendine gardiyan diyorsan ozaman sen memur olamamıssındır ;) ve yaptıgın seyde bu meslegi yansıtmaz. hapishane ? nedir bu ne yapmaya calısıyor anlamaıyorum bazı kişiler biz gardiyanız hapishanede calısıyoruz eee amac ne korku salmakmı ? ha sunu diyeyim bugun hapishaneyle ceza infaz kurumunu, gardiyanlıkla infaz koruma memurlugunu karıstırandan kimseye bir hayır gelmez. daha ünvanını bilmiyorsa ne beklersin bu kişiden aç özlük dosyana bak derler adama...


bilgesinan
Kapalı
09 Ağustos 2012 13:04

bayanlarla nasıl konuşulacağını bilmiyor diyen hadsiz ukala ve bi o kadar da terbiyesiz bir insan(rukiye85) sen önce bu mesleği yerine getirenlere nasıl hitap edileceğini öğren ondan sonra seninle yani bi bayanla nasıl konuşulacağını sorgula... kendine yapılmadığın bi işi başkasndan bekliyorsun, senin için söylenecek daha çok şey var ama cahilliğine verip uzatmak istemiyorum


colorted
Aday Memur
09 Ağustos 2012 16:15

ya allah aşkına rukiye85 gardiyan dedi hapishane dedi diye resmen astınız bunlar şekli göstergeler aslen ne yaptığınıza bakın size çalıştığınız kurumlarda halen gardiyan muamelesi yapılırken bunları söelemek kendini kandırmaktan başka bişi değil.


volkan_4545
Aday Memur
09 Ağustos 2012 23:43

ben 1 yıllık infaz koruma memuruyum önlisans kadrolu 1880 maaşım


administration
Yasaklı
10 Ağustos 2012 15:40

biz bu konuda anlasamayacagız ! hala sekilciliğe takılmayın diyen arkadaslar var. bunun adı sekilcilik degil meslegine ve ünvanına sahip cıkmaktır... eger bir ünvanın varsa bu yasalarla tanımlanmıssa herkeste bu şekilde hitap etmek zorunda. infaz ve Koruma memurları belki Türkiyede en fazla hizmet içi egitimi alan, yüksek ögrenimlere devam eden yada cok iyi yerleri bitirmiş görgülü bilgili genclerden olusuyor. neden gardiyanlık kelimesinin altında yatan asıl nedenin muhatabı oluyorlar ?


apoworld
Kapalı
11 Ağustos 2012 12:04

ya arkadaşlar sanki siz işe başlamadan önce infaz korumayı ceza infaz kurumunu biliyordunuzya. halk gardiyan diye biliyor arkadaş siz her gardiyan diyenle tartışmaya girerseniz işiniz var demektir. biriside demişki mesleğe sahip çıkıyorum. burda milleti azarlıyarakmı sahip çıkıyorsun.


administration
Yasaklı
13 Ağustos 2012 10:44

ya arkadaşlar sanki siz işe başlamadan önce infaz korumayı ceza infaz kurumunu biliyordunuzya. halk gardiyan diye biliyor arkadaş siz her gardiyan diyenle tartışmaya girerseniz işiniz var demektir. biriside demişki mesleğe sahip çıkıyorum. burda milleti azarlıyarakmı sahip çıkıyorsun.

aslında ben bu gardiyanlıgı içine sindirenlerede kızmıyorum sunu anladımki, toplum baskısını içine sindirmiş, dünya görüsünün sınırlı oldugu, olanı kabul ettigi fakat olması gerekeni düşünemeyecek derecede dünyaya kapalı oldugu... 1 kişiye bile gardiyanın artık olmadıgını ögretebilirsem ne mutlu bana... meslegini bilmemekten baska birsey degildir bu acın bir özlük dosyasına ne yazıyor ? bugun dedim ya ünvanını bilmeyenden ne hayır gelirki vatana millete yada kendisine.. özürdilerim gardiyan lık denmesi normal görenlere sizden cok sey istemişiz ;)


administration
Yasaklı
13 Ağustos 2012 11:07

apoworld...

senin yazını yanlıslıkla kopyalayıp yapıstırdım kasten yapılmıs birsey degil...


zulkuf_ece
Aday Memur
14 Ağustos 2012 23:08

arkadaşlar ben infaz ve koruma memurluğu görevimde 3.yılımdayım. halk dilinde gardiyan işkenceci astığı astık kestiği kestik, rüşvetçi ve yiyci bir tip olarak bilinir... bizler polisler gibi göz önünde olmadığımız için değişimi çok fazla gösteremiyoruz.. ancak bizlerin değiştiğini göstermemiz için mesai arkadaşlarımızın daha dikkkatli olması gerekmesi gerektiği kanısındayım. halkın içinwe karıştığımızda özellikle konuşma hal ve hareketlerimze dikkat etmeli kibar ve yumuşak bir üslup kullanmalıyız. zira halen bazı arkadaşlarımız sadece gömleklerini giyip armalarını takma zahmetinde bile bulunmamaktadır. ben onları görünce bile utanıyorum ki halk ne desin. lütfen çuvaldızı kendimize iğneyi başkasına batıralım.


infazkorumamemuru66
Aday Memur
01 Mayıs 2013 07:54

yeni göreve başlayan bir infaz ve koruma memuru (gardiyan) lise mezunu olarak başlaması takdirde 1914 tl sözleşmeli olarak başlar ise 1740 tl maaş alır eğer evli ise evlilik yardımı olarak 160 lirada evlilik yardı alır evlilik yardı sözleşmelide de kadroluda da aynıdır

16 Ağustos 2013 18:43

şuan ki zamla birlikte lise mezunları için 2136 yada 2175 lira olması lazım.yanlışım varsa düzeltin


infaz-mehmet
Aday Memur
16 Ağustos 2013 20:50

bekar 2000 evli 2170 evli tek çocuk 2220 evli iki çocuk 2272

Toplam 35 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi