Editörler : E.Kayı Han
13 Ağustos 2012 02:01

Eğitim Durumu Tayin..

Arkadaşlar sabır edip okursanız benim durumumu umarım yardımcı olabileceğiniz yorumlar yaparsanız çok minnettar olurum..

Ben 06/16/2011 yılında zabıt katibi olarak işe başladım.

05/29/2012 yılnda evlendim.

Eşim Çukurova üniversitesi istastiktik bölümü öğrencisi..

Benim görev yaptığım Diyarbakır ilinde eşimin bölümü yok..

Bu şekilde dilekçe yazıp tayin istedim komisyon reddetip bakanlığa yolladı bakanlıkta saçma bir gerekçe ile reddeti şöyleki

'' eşimin ünivetsiye giriş tarihi 2010 yılı olduğu ve benim var olan bir mazeretten sonra işe girdiğimi söyledi... ama eşimle 2012 yılında evlendiğimi söylememe rağmen yanlış şekilde reddetiler..

Bende lys tercihi yaptım çukurova üniversitesi arkeoloji ( 4yıllık ) tercih yaptım ve tercih %99 gelecek.. ama bulunduğum ildeki üniveristesinde arkeoloji bölümü var

Şimdi ben reddedilen eşimin üniversite durumuna göremi dava açayım yoksa üniversite tercihinin sonuçlarınımı bekliyeyim..

yardımcı olursaniz çok minnettar olurum..

Genelge Şöyle '' eşi kendisi yada çocuğu bir yüksek öğretim kurumunda okumaktaysa ve bulunduğu ilde aynı öğretim kurumunda bölüm yoksa tayini verilebilir''..

ne tavsiye edersiniz lütfen arkadaşlar...


esprofes
Şef
13 Ağustos 2012 03:36

ADALET BAKANLIĞI MEMUR SINAV, ATAMA VE NAKİL YÖNETMELİĞİ

Madde 27'yi lütfen düzgünce okuyun;

Çocukları, eşi veya kendisi yüksek öğretim kurumlarında okuyanlar ile bulunduğu yerde çocukları, eşi veya kendisinin öğrenim düzeyine uygun ilk veya orta öğretim kurumu bulunmayanlar, kadro durumunun elverişli olması şartıyla öğretim kurumlarının bulunduğu yere veya yakınına atanabilirler.(Ek cümle: 09/10/2010 - 27724 S.R.G. Yön/13.mad) Ancak yüksek öğrenim nedeniyle atama yapılırken personelin üst öğrenime veya görevi ile ilgili bölüme kaydolması esas alınır.

______________________________________________

Ek cümle diyorki ; Yüksek öğrenim nedeniyle atama yapılırken personelin üst öğrenime veya görevi ile ilgili bölüme kaydolması esas alınır.

Yani bahsettiğiniz çalıştığınız bölgede bölüm yok durumu ilk veya orta öğretim kurumundan ibarettir. Örneğin; Siz Diyarbakırın bir ilçesinde görevlisiniz çocuğunuz fen lisesini kazandı görev yaptığınız ilçede fen lisesi yok bu durumda atamanız gerçekleşir.

Şu anki durumunuzda eğer siz lise veya önlisans mezunu iseniz arkeolojiyi kazandığınız için atamanızda bir engel yok. Yalnız yönetmeliği iyice okuyun eski yerinize tekrar atanmanız söz konusu olabilir. Çünkü yazdıklarınızdan sırf tayin için tercih yaptığınız anlaşılıyor.

Yukarıdaki fıkraya göre atananlar, öğretim kurumları ile ilişkilerinin devam ettiğini her öğretim yılı başında öğretim kurumlarından sağlayacakları belge ile kanıtlamak zorundadırlar. Bunların öğrenimlerini tamamlamaları veya öğretim kurumlarıyla ilişkilerinin kesilmesi halinde önceki görev yerine veya başka bir yere ataması yapılabilir.


celilgultekin
Aday Memur
13 Ağustos 2012 08:55

Peki Eşimin durumu ile benim tayin hakkım yokmu? öyle ise

Ben arkeoloji bölümüne kayıt yaptırdıktan sonra istek ile vermezlerse dahi dava ile kazanabilirim gabaliba? peki kazanırsam geçici verirler diyorsunuz tayinimi geçici verdikleri zaman ben havuz tayinine başvuramazmıyım?


celilgultekin
Aday Memur
13 Ağustos 2012 09:05

Çocukları, eşi veya kendisi yüksek öğretim kurumlarında okuyanlar

peki bu cümledede bahsedildiği gibi eşimin okuması tayin hakkı varmi


esprofes
Şef
13 Ağustos 2012 10:01

Yönetmelikler ve Kanunlar malesef eksik kalıyor bu durumda da kurum kendi istediği gibi karar verebiliyor.

1- Eşinizin eğitim durumu nedeniyle tayin talebinize verilen red cevabı.

Aslına bakarsanız yönetmelikte var olan bir mazeretten sonra işe girme vs. gibi bir ibare yok. Dava açarsanız sonucu nolur bilinmez. Daha önce böyle bir durumda dava açılmış mı? Açıldıysa sonucu ne olmuş onu araştırın derim. (Kurum önemli değil)

2- Ben kazanırsanız geçici verirler demedim, "eski yerinize tekrar atanmanız söz konusu olabilir." dedim. Çünkü yönetmelikte bununda ucu açık bırakılmış. Yapılabilir deniyor.

İster yaparııım ister yapmam hesabı :)

"Bunların öğrenimlerini tamamlamaları veya öğretim kurumlarıyla ilişkilerinin kesilmesi halinde önceki görev yerine veya başka bir yere ataması yapılabilir."


sehu2010
Aday Memur
13 Ağustos 2012 11:41

Merhaba arkadaşlar,

Yazdıklarınızı okuyunca benim benzer sorunumu yaşayan başkalarıda varmış dedim. Ben de 16/06/2011 yılında zabıt katibi olarak işe başladım ancak sözleşmeliyim ve henüz evlenmedim. Kısmet olursa Ekim ayında evleniyoruz ve benim nişanlımda öğrenci Pamukkale Üniversitesinde. Bende Pamukkale tarih bölümünü kazanıyorum inşallah. Eğitim hakkından yararlanmak istiyorum ancak sözleşmeli olduğum için farklı bir uygulama olur mu merak ediyorum. Komisyon kesin red verir diyorlar ne yapmalıyım acaba kendi eğitim hakkından yararlanmak istiyorum diyerek mi dilekçe vereyim yoksa nikahtan sonra eşimin okulunu gerekçe göstererek mi dilekçe vereyim.

Ayrıca becayiş düşündüm ancak Denizli den kimse Üsküdara gelmek istemiyor sanıyorum çünkü hiç talep görmedim.

Biraz uzun oldu ama banada bir ışık tutarsanaz çok sevinirim..


pertevnail
Aday Memur
13 Ağustos 2012 12:53

Arkadaşlar bende kadrolu z.katibiyim 2007 yılında İstanbul dışında örgün olarak üniversite okuyordum. 3 sınfta (2010 yılında ) zabıt katibi oldum. tayin istedim. bakanlığın gerekçesi daha önce var olan mazeret ile tayin gerçekleştiremez gibi bir ek fıkra var o ek fıkra da 2010 yılının 9. uncu ayında yürürlüğe girmiş. sarısma çok talep oldu EK fıkra ile tayinlerin önüne set kurdular. daha sonra istanbul idareye dava açtım. yürütmeyi durdurmalı. ancak yürütmenin durdurulmasına ret geldi. bunun üzerine bende bölge idareye itiraz ettim. yürütmeyi durdurulmasının reddine karşı. oradan da ret geldi. şimdi dosya esas mahkemesinde esastan karar verilecek ama adli tatil girdi araya hala bekliyorum. Büyük ihtimal esastan da red olacak. bende Danıştaya göndereceğim inşallah. ancak bi cacık olacağından değil de işte. Adalet duygularım mahvoldu. güvenmiyorum. İhtiyacı olan gidemiyor. olmayan bi Ankaraya telefon açıyor diğer gün İstediği yerde. Ben bimere yazdım oraya buraya yazdım. ancak yönetmelikle konuşuyorlar. bana yötmeliğe bakyıorum çelişki çelişki çelişki. Anayasaya da güvenmiyorum. Anayasanın 42. Maddesi benim için hiçbirşey ifade etmiyor. kişisel görüşüm. Demem o ki Tayin telibinde bulunacak arkadaş Dava Açarsın ama ne sonuç çıkar bilinmez.


bagers
Daire Başkanı
13 Ağustos 2012 22:05

Değerli kardeşim bu yolla sana tayin verilebilir ama benim senin gibi eğitimden giden arkadaşlarım tekrar geri geldiler. Bakanlık Üniversiteye yazı yazıyor ve devam durumunu soruyor. Bilgine..

Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi