Editörler : Lanet


Yasaklı
16 Ağustos 2012 20:51

güzel ile çirkinin,gurur ile hevesin savaşı

bu konu başlığımda güzel/güzellik ile çirkin/çirkinliğin doğasını hevesini ve savaşını tartışmaya açmak istiyorum.

ilk olarak güzel ile çirkinin hangi noktada bir arada hangi noktada ayrıştığını belirlememiz gerekiyor.güzelin güzelliğin doğasını, çirkine çirkinliğe acıma,çirkin çirkinliğin doğasını güzele haset duyma olarak düşünüyorum.güzel her zaman doğaldır tutkuyu uyarır ötekinde şaşkınlık yaratır.

güzelliğin kendine özgü bir hazzı bir doyumu var mı? yada çirkinliğin acı üretmesi,rahatsız etmesi yada kendini küçük görmesi kaçınılmaz mı?haz güzelliğe, acı çirkinliğemi eşlik eder ?

selamlar


Prometheus III
Yasaklı
16 Ağustos 2012 21:36

evet


hallac06
Yasaklı
16 Ağustos 2012 21:42

mesaj sayınımı dolduruyorsun:PP


esen1402
Şube Müdürü
16 Ağustos 2012 23:06

güzel olmuş..

güzellik göreceli bir kavram..güzelliğinden çrkinliğinden ortak paydası zor olur ama içinin güzelliği dışına vurmuş insanlar vardır..konuşurken yüzüne eğil ağzından çıkan kelimelere bakarsın..


VANTALİA
Aday Memur
17 Ağustos 2012 10:31

güzellik gurur verici olsada genelde gurursuzluğa iter insanı aşırı öz güven doyumsuzluğu getirir bereberinde oda gurursuzlugu...çirkinlik hevestir hasetliktir kendine has ayrı bir güvendir....ama ikisininde ele tutulur tarafı yok konu sadece güzel veya çirkinlik ise sonuç her ikisi içinde hüsran...bu ayrımı bütünlülük çerçevesinde yapmak gerek...

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi