Editörler : F16 Gökçen

hayatt13
Aday Memur
07 Eylül 2012 23:59

Bende de var bu boyun düzleşmesi illeti. 4 sene önce başlamıştı, 14 yaşımdayken... Doktora gittiğimde boyunluk vermişti 1 ay boyunca kullanmıştım onu ama açıkçası pek bi faydasını görmedim. Kas gevşeticiler olmasa boynumun ağrısından ayakta duramıyordum.

Yaşa falan bakmıyor. Bu sene de bel düzleşmesinin ve 3 adet bel fıtığım olduğunu öğrendim, bacağım ağırıyor diye gitmiştim oysa ki ... Yanlış biçimde oturmaktan oluyor bunlar. Dik oturmaya çalışmak ve boyun egzersizleri yapmak inanın çok rahatlatıyor. Her zaman kimyasal bi ilaç kullanmak da olmaz ama thiospa adlı ilaç dayanılmaz olan anlarda mükemmel oluyor.

08 Eylül 2012 13:56

stres her hastalıkta olduğu gibi bunda da var yahu


güvenin
Aday Memur
08 Eylül 2012 19:01

bende de bel fıtığı var 3-4 yıldan beri çekiyorum bugünlerde arttı.orhangazi nin bir köyunde çektırdım daha da kotu oldum.

erkan mirzaoğlu birinden söz ediyorlar ama iletişim bilkgilerine netten ulaşamıyorum ayda bir kere ankarada manuel terapi yapıyormuş

bilginiz var mı


güvenin
Aday Memur
08 Eylül 2012 19:17

Mirzaoğlu, "Fıtık büyültülecek bir rahatsızlık değil. Her fıtık ameliyat edilmemeli." diyor.

"Bel ağrım geçmek bilmiyordu. Fıtık olmuştum ve neredeyse hiç hareket edemiyordum. Sonra felç oldum. İki ay hiç kalkamadım. Tedavi oldum ama ayağımın üzerine 10 yıldır basamıyordum. Doktorlar kesinlikle ameliyat olmam gerektiğini söyledi ancak olmadım. Erkan Bey'e geldim. Uyguladığı yöntemle ameliyat olmadan birkaç dakika içinde iyileştim ve eski sağlığıma kavuştum." Bu cümleler 48 yaşındaki Emine Gül Aktaş'a ait. 10 yıl önce tedavi olan Aktaş'ın şimdi hiçbir sağlık sorunu yok.

Günümüzde birçok kişi bel ve boyun fıtığı başta olmak üzere birçok omurilik ve kas hastalığına yakalanıyor. Sebepleri malum, artık daha çok kişi masa başında çalışıyor ve günün daha uzun bir süresi hareketsiz geçiyor. Sebebi her ne olursa olsun, bu tarz bir şikayetle karşılaşan doktorların tavsiyesi ameliyat. Ameliyat o an için kişiye fayda sağlasa da, sonrasında rahatsızlık tekrarlanabiliyor. Peki, bıçak altına yatmadan tedavi mümkün mü? 'Manuel terapi'ye varım derseniz bu sorunun cevabı evet. Fıtık hastalarının bıçaksız tedavi edildiği bu yönteme Avrupa'da sıkça başvuruluyor. Ancak ülkemizde çok bilinmiyor.

Uzman manuel terapist Erkan Mirzaoğlu, kas ve boyun fıtığı rahatsızlıklarını ameliyata gerek kalmadan tedavi ediyor. Yöntemini de şöyle anlatıyor: "Boyun, fıtık, sırt, dirsek, omuz ve bel ağrılarının tedavisinde 'elle tedavi' anlamına gelen manuel terapiyi uyguluyorum. Hastalarım 4-5 dakika içinde sağlığına kavuşuyor."

Mirzaoğlu, 61 yaşında. Almanya'da eğitim almış. 27 yıldır binlerce insanı tedavi etmiş. Başarı oranının da yüzde 95 olduğunu söylüyor. Fıtık hastalarının ameliyat olmasına karşı. Nedenini şöyle açıklıyor: "Manuel terapi, tıbba alternatif değil. Bizde tıbbi eğitim eksik veriliyor. Tam verilse lüzumsuz ameliyatlara gerek kalmaz. Zira ameliyat sonrası riskler çok yüksek. Kaldı ki vakaların büyük bir çoğunluğunda ameliyata gerek yok. Türkiye'de insanlar fıtık olduğu zaman sanki kanser olmuş ve tedavisi mümkün değilmiş gibi düşünüyor. Oysa fıtık, çok büyütülecek bir hastalık değil. Ağrıları, uyguladığımız yöntemle çok basit bir şekilde tedavi edebiliyoruz."

Ağır kaldırmayla fıtık olunmaz

Fıtık tedavisinde, tıbbın genellikle ağrıya yoğunlaştığını ve ağrıyı gidermek için çalıştığını anlatan Mirzaoğlu, ağrıların çoğunun sırtta bulunan 24 omurun sinir sistemiyle bağlantılı olduğunu ve organları tetiklemesiyle meydana geldiğini söylüyor. Mesela boyundaki C1 atlas denilen nokta kaydığında baş ağrısı, migren, yüzde uyuşma oluyor. Oysaki migrenin belirtileri, sinirlerdeki uyuşmalar olarak bilinir. Bunu tetikleyen de C1'deki kayma. Bu yerine oturtulduğunda hasta tedavi oluyor. Mirzaoğlu, hastanın duruşundan ve yürüyüşünden hastalığı fark ediyor ve buna göre tedavi gerçekleştiriyor. Bir de tedavide ağrıdan daha çok sebebine bakıyor. "Ağır kaldırma ya da soğuk almayla kesinlikle fıtık olunmaz." diyen terapist, fıtığın sebebini ani ve ters hareket yapılmasına bağlıyor.

Mirzaoğlu, hastalarında ilk önce bacak boylarının eşit olup olmadığına bakıyor. Zaten bel fıtığının sebebi bir bacağın diğerinden bir-iki santim kısa olması. Hasta kendini rahat bıraktığı sürece birkaç dakikada kayma yerine oturtuluyor. Terapist, bazı kişilerin hastaya 5-10 seans uyguladığını anlatıyor: "Buna gerek yok. Hasta, tek seansta tedavi edilir." Ayrıca, ücretin cüzi olduğunu söylüyor.

Mirzaoğlu, İtalya'da yaşıyor. Hem İtalya hem de Almanya'da hastaları tedavi ediyor. Ayda bir defa da Türkiye'ye gelip bir hafta kalıyor. Bu haftanın birinde İstanbul, diğerinde Ankara'da bulunuyor. Onun hastaları arasında doktorlar da var. Ayrıca İstanbul'da iki dahiliye uzmanı onun yanında manuel terapiyi öğreniyor. Terapi hakkında bilgi sahibi olmak isteyen doktorlara ilerleyen zamanlarda seminerler verilecek. Çünkü Mirzaoğlu, hastaları tedavi etmenin yanında bu yöntemi Türkiye'de tanıtmak ve yaygınlaşmasını sağlamak istiyor. Onun bir de isteği var: "Türkiye'deki tıp fakültelerinde manuel terapi eğitimi muhakkak verilmeli."

Terapi, mutlaka uzman kişiler tarafından yapılmalı. Zira bu yöntem uygulanırken yapılan bir hata, hastayı tekerlekli sandalyeye mahkûm edebilir.


shura41
Aday Memur
08 Eylül 2012 19:57

bende yanı tanıştım bu hastalıkla 10 gundur yatıyorm ama kaç dr a gıttım bırı dedı hiç bişeyın yok diğerı dedı boyun düzleşmesı kıme ınanacamı şaşırdım ama denge sorunum var ve klm ağrıyor nasıl kurtulunur bu ılltten bılmem yaa


jisho
Aday Memur
09 Eylül 2012 14:45

Mrb sayın Hakim13. Dr. Salih hakkında bilgi verebilir misiniz? Ben de gitmeyi düşünüyorum, nasıl bir tedavi uyguladı eşinize? teşk


DrSelcuk
Kapalı
01 Ekim 2012 02:09

önemli olan fizik tedaviye gitmek değil asıl önemli olan arkadaşında resimlerle ifade ettiği gibi baş ve boyun hareketlerini düzenli ve hergun yapmaktır.2004 2005 senesinde ben de olmuştu.boyun hareketlerimi düzenli yapıyorum ve artık ağrılarım eskisi gibi değil çok çok az oluyor

ve önemli bir noktada tam ortopedik yastık almanız gerekli biraz pahalıdır bir yastığa 90 100 lira verilir mi dersiniz ama gerçekten ben çok faydasını gördüm ve görüyorum


teknoUfuk
Aday Memur
07 Mayıs 2013 16:56

manisa da manuel terapi yada izmirde gidebileceğimiz bir yer varmı ?


Beslenme-Uzmanı
Daire Başkanı
17 Mayıs 2013 15:37

...


hderint
Aday Memur
13 Haziran 2013 18:14

..


omensoke
Aday Memur
22 Haziran 2013 23:30

5 aydır belim ağrıyor.bir çok ilaç kullandım ama etki etmedi.Ankara'ya gittim. Erkan mirzaoğlu diye bir doktor varmış dorn terapi ve kayropraktik diye metodlar kullnıyormuş.ama işe yaramadı 5 dakika müdahale etti.elle manuel terapi uyguluyor.200 tl verdim ama ağrı hala devam ediyor.Allah herkese şifa versin.


balkes22
Şef
18 Ağustos 2013 22:10

eşimde vardı sırt ağrıları bir çok kez mr çektirdik. kimisi bel fıtığı dedi kimisi stresten. sadece vitamin takviyesi kullanarak bunu çözdük.


Beslenme-Uzmanı
Daire Başkanı
20 Ağustos 2013 14:04

diyoruz insanlara bildikleriniz değişti.bakış açınızı biraz genişletirseniz görebilirsiniz.hep beslenememe sorunu yaşıyoruz.

biraz inanç sorunumuz var.ihtiyacı olan vitamin minerali,proteini,lifi,antioksidanı doğal ve kaliteli bilime dayalı alan insanlar çoğu sorunu aşabilir.tabiiki takip ve işi bilen insanlardan yardım alınmalı.


EMİN KAYAA
Aday Memur
01 Eylül 2013 12:15

Manuel terapistim Ankara'da Atatürk hastanesi Bilkent çalışıyorum..devlet Hastanesi'sinde..ücret yoktur..ararsanız yardımcı olurum..saygılar herkese...


Forumun Nesesi
Yasaklı
01 Temmuz 2014 02:27

oldrurmu bu boyun duzlesmesı


stuka
Yasaklı
02 Temmuz 2014 22:37

bel fıtığı ameliyat düzeyine gelmişse ve başka çare kalmamışsa ankara tıp hocalarından prof. ayhan aktar ı tavsiye ederim, kaç yıllık bel fıtığımı son çare olarak ameliyatla halletti sağolsun,bir problemim kalmadı.


gguull
Şube Müdürü
04 Temmuz 2014 11:20

öncelikle geçmiş olsun. benzer şikayetler bende vardı hala da var. en son d vitamini eksikliği çıktı. şu an damla kullanıyorum d vit eksikliğine bağlı parat hotmonumda çok yuksek çıktı. araştırma deneneme aşamasındayım ama eminimki fibromyalji değilim. açıkçası tanı koyamaıklarında hememn psikolojik deyip baştan savıyorlar ama benimki değil eminim. druna rica edin bu değerlere de baktırın bence çok faydası var


Forumun Nesesi
Yasaklı
04 Temmuz 2014 23:12

sızınde benım gıbı mıdenız bulanıp basınızın uyustugu oluyomuydu lutfen cevap verın


Beslenme-Uzmanı
Daire Başkanı
10 Temmuz 2014 15:38

çözüm için kararlı olursanız ameliyat ve ilaç gibi geçici ve sancılı çözümler hariç yardımcı olabilirim.

hatice hanım 10 yıllık bel fıtığı sorununu hücre beslenmesiyle aştı.

sümeyye hanım damar sorununu aştı.

aliye hanım hormonal değerlerinde olumlu sonuç aldı.

Sizler sağlıklı yaşamak istersiniz değil mi?

Toplam 59 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi