Editörler : supporters.
12345678910111213»

yalniz_cannn
Aday Memur
14 Eylül 2012 17:13

Finansbank tan 2007 yılında 62.000 TL konut kredisi çektim 3.500 TL masraf aldılar, bu haberleri duyunca Finansbank genel müdürlüğüne dilekçe fax ladım. cevap olumsuz geldi. Tüketici Mahkemesine dava açtım. 120 TL harç yatırdım, ilerleyen zamanda 150 TL de bilirkişi ücreti alacakmış mahkeme, ama kazanınca bunları da alıyormuşum bankadan. kesilen bu toplam 3.500 TL masrafın; 1.550 TL hizmet bedeli, 620 TL dosya masrafı, 200 TL ipotek bedeli ni alabiliyormuşum, geri kalan sigorta ve dask a kesiliyormuş, bunların iadesi için bir kanun çıkmamış henüz. yani toplam: 2.370 TL parayı yasal faizi ile birlikte istedim.

Ayrıca yine finansbanktan kullandığım ihtiyaç kredisi için kesilen 400 TL

yine TEB den kullandığım ihtiyaç kredisi için kesilen 700 TL,

ve Akbanktan kullandığım ihtiyaç kredisi için kesilen 300 TL içinde ilgili bankaların genel müdürlüklerine dilekçe faxladım, cevap bekliyorum, onlarıda T.H.H tine verecem. Hakkımızda hayırlısı, ya herro ya merro :)

14 Eylül 2012 17:41

Bence de boşuna kürek çekiyoruz gibi geliyor.Bankalar işleri bir şekilde yürütüyor.Devlet sahip çıkacak bize yoksa bankaların acıyacağı yok.

14 Eylül 2012 18:31

@ÖLÇMEDEĞERLENDİRME,

bu konuda yasal düzenleme yapılıp yapılmayacağını bimere 01 Eylülde sordum. Daha inceleniyor evrak.

Böyle tek tek başvuruyla alacağımız takip etmek insanı çok uğraştırıyor. Olumlu yada olumsuz bir yanıt alabilmek için bile uzun zaman bekleyip koşturmamız gerekiyor.


nicko2008
Kapalı
14 Eylül 2012 18:44

şu anda büyük bir hücum var tüketici hakem heyetlerine, dosya masraflarını geri almak için. yalnız biraz medyanın gazına gelmiş millet. bu konuda kesin bir kanun yok. kararlar mahkemeden mahkemeye değişiyor. başvuranların bir çoğu mahkemelik olacak ve bazıları mahkeme masraflarını da ödeyecek. ama bunun farkında değiller.


meltem_33
Şube Müdürü
14 Eylül 2012 22:19

geçmişe dönük 3 farklı kredi kullandım ve dosya masrafı alındı. bugün vakıfbank'ın bir şubesinde sadece kredilere bakan yakın bir arkadaşımı aradım. kendisine ben de başvurdam alabilir miyim diye sordum. bana kendini hiç yorma dedi.bana da yüzlerce mektup geldi hepsine de ret yazdım, hiçbiri de alamaz zaten dedi. söylediğine göre bu bankaların zaten yasal hakkıymış ve bütün sözleşmelerde de bu yer alırmış bu ve biz de altına imza atarmışız.kendisinin söylediğine göre müşterinin işini uzatmamak bir an önce işini halletmesi için sayfalarca sözleşmeyi imzalarken sözleşmenin birçok kısmını boş bırakırlar daha sonra kendileri doldururlarmış. normalde müşteri ile prosedüre uygun bir kredi işlemi 1,5-2 saat sürermiş. zaten alanlar da dosya masrafı ifadesini görmediğini iddia ederek mahkemeye başvurmuşlar. fakat hiçbiri ispatlayamaz dedi.kanıt olması lazım dedi. fakat kendisi şöyle bir örnek verdi. yine vakıfbankın bir şubesinden kredi alan bir kişi dosya masrafının tutarını görmediğini iddia ederek parasını istemiş. o dönemde kredi veren çalışan bir acemilik yapmış ve siyah bir kalemle imza attırdığı sözleşmeyi daha sonra bütün kısımlarını ( dosya masrafı ücretini belirten kısım da dahil) mavi kalemle doldurmuş. bu kişiye dosya masrafını iade etmişler,sonuçta adamın bir kanıtı var. fakat bu istisnai bir durummuş.kredi bölümünde çalışanlar buna dikkat edermiş normalde. kısaca bana hiç uğraşma dedi. elçiye zeval olmaz ben duyduklarımı yazdım. kimsenin şevkini de kırmak istemem. ama bence bankalar yaş tahtaya basmaz. bu kan emicilerin sömürü düzeni ancak hükümetin atacağı adımlarla son bulur.


yalniz_cannn
Aday Memur
14 Eylül 2012 23:17

meltem_33; arkadaşınız size söylediklerine kendisi inandımı acaba? benim 2007 de imza attığım boş bir kağıda 2012 yılında imzamın üzeri doldurulursa, kriminal'de bu çıkar ortaya ve evrakta sahteciliğe girer. bugün vakıfbankın tüketici kredisinden 500 TL dosya masrafı aldığı bir arkadaşa samsun ilkadım kaymakamlığı tüketici hakem heyetinden olumlu cevap geldi, evrakı ben kendim okudum. arkadaş kazanmış davayı. ayrıca bazı arkadaşlar bu konuda kesin bir kanun yok demiş, 4077 sayılı tüketiciyi koruma kanununu okusunlar, ve yargıtay 13. Hukuk dairesi bu konuda son noktayı koymuş, ülkemizde yargıtayın sözünün üstüne söz söyleyecek bir kurum, bir kuruluş ben tanımıyorum tanıyan varsa yazsında bizde öğrenelim...


nicko2008
Kapalı
14 Eylül 2012 23:30

emsal karar kanun yerine geçmez. zaten her sözleşme için davanın seyri farklı olur.

başvuranların bazıları mahkemede kaybedecek ve 500 ile 1 milyar mahkeme masrafı ödeyecek. ister inanın ister inanmayın.

bu riski göze alıyorsanız başvurunuzu yapın ama medyada gösterildiği gibi güllük gülistan bir ortam yok bunu bilin


meltem_33
Şube Müdürü
15 Eylül 2012 02:39

yalniz_cannn

benim "daha sonra doldururlarmış" ifademden kasıt o gün içindeki boş vakitlerinde veya mesai bitiminden sonraydı. kaldı ki hiçbir mahkemenin böyle basit bir iş için kriminale başvuracağını da sanmıyorum. forumlardan ve bu konu ile verilen haberlere yapılan yorumlardan edindiğim izlenimlerime göre hakem heyetleri zaten bu konuda tüketicinin yanında. hakem heyetine başvurup reddedileni görmedim. fakat problem şu banka böyle bir durumda hemen dava açıyor ve elindeki belgeleri gösteriyor ve de kazanıyor.memurlar net'e yorum yazan birkaç üyenin durumları aynen böyleydi. umarım bahsettiğim arkadaşım yanılıyordur.çünkü benim de son on yılda kullandığım 3 kredi ve ödediğim 850-900 tl dosya masrafı ücreti var. siz de arkadaşınızın durumuyla ilgili gelişmeleri bu başlık altında paylaşırsanız memnun olurum.

15 Eylül 2012 10:38

Garanti Bankası için hakem için THHye başvurabildim. Finansbank ve Akbank için dekontlar, ödeme planı ve dilekçe hazır bekliyorum imkanlarımın düzelmesini.

Mahkeme aşamasının çok zor geçeceğine de inanmıyorum. Öyle herşey masraf şu var bu var diye de bakmıyorum başvurular için. İşyerinde diğer memurlarında aldıkları krediler var, fakat başvuru yapmak bir tür gereksiz uğraş olarak algılanıyor bu durumda.

Yazılara bakıyorum da bu başlıkta bile hep aynı doğrultuda geliyor. Başvurudan da korkutmakla ne olacak ki ?

Başvuru hakkımız, Başvuru da bulunup çözüm talep etmemiz doğal.


fkm1979
Memur
15 Eylül 2012 10:47

Kağıthane THH alamazsın yalnızca yapılandırmadaki dosya masrafını alrısın? diyor. İnternete örnek davalar var adamlar resmen uğraşma istemiyor!

Bakanda çıkıp diyor gidin alın diye

Yap bi düzenleme gideyim alayım bu nedir ya, sermayenin kölesi olmuşlar . en iyisi bimere yazmak

15 Eylül 2012 10:59

iyi ilerliyor


denizdevrim48
Aday Memur
15 Eylül 2012 11:41

Ben de Halk Bankasından kullandığım konut kredisinde kesilen dosya masrafı için TSHH başvurdum dava lehime sonuçlandı.Evraka bankaya teslim edilmiş 15 günlük itiraz süresi de dolmuş ama bankanın tüketici mahkemesine dava açıp açmadığını öğrenemedim.Eğer dava açmadıysa icra kanalıyla 775 tl lik dosya ücretini tahsil edeceğim.

Tüketici kredisindeki dosya masrafı iadesi noktasında iş bankasıyla sorun yaşıyorum.Geriye dönük kredi dökümünü vermek için kredi başına 52 tl Arşiv araştırma parası istiyorlar.Bu ücret de yasal değil bununla ilgili de bir dava açmayı düşünüyorum.Elinde Tüketici kredisi iadesi ile ilgili emsal kararlar olan arkadaşlar burada paylaşırsa sevinirim.


kaya46
Memur
16 Eylül 2012 10:22

arkadaşlar benim arkadaşım 4 ayrı bankaya dava açtı istisnasız hepsini kazandı. hatta tüketici hakları ankara ya davet etti ödül aldı. benide teşvik etti bende banka dosya masrafına itiraz ettim. 10.09.2012 de mahkemem var. thh ne gittim mahkemem var dedim onlarda hiç endişe etme biz hakem heyeti olarak bankadan yapılan sözleşmeyi istedik yollamadılar mahkemede neyi savunacaklar dedi. sonuçta hakimlerde tüketici ve bankaların nasıl çalıştığını herkes biliyor..

16 Eylül 2012 11:06

@kaya46;

İnş. istediğimiz gibi sonuçlanır dava.

Güzel haberler de varmış konuyla ilgili...

17 Eylül 2012 21:51

Kahramanmaraş Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti, bankanın tüketiciden aldığı 15 ayrı ücret kaleminin geriye dönük 10 yıl iadesine karar verdi.

Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti Başkanı Nesih Tanrıverdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, heyet olarak 15 gün içerisinde, 393 dosyayı karara bağladıklarını ve bunlardan 323'ünün bankacılık hizmetleriyle ilgili yaşanan sorunlar olduğunu belirtti.

Bankacılıkla ilgili söz konusu başvuruların büyük bölümünün kredi kartı aidatı ve dosya masrafı ücretinin iadesiyle ilgili olduğunu aktaran Tanrıverdi, şöyle devam etti:

''Bunların dışında bankanın diğer kesintilerini de inceledik. Yaptığımız değerlendirmede kredi kartı aidatı ve dosya masrafı başta olmak üzere komisyon masrafı, ekspertiz ücreti, yüzde 2 yeniden yapılandırma kesintisi, ipotek kaldırma yazısı ücreti, kredi kullandırma ücreti, ipotek tesis ücreti, komisyon, ödeme talimatı poliçe ücreti, istihbarat ücreti, kredi tespit ücreti, KKDF tespit ücreti, bankacılık ve sigorta muameleleri vergisi ve yangın sigortası adı altında bankanın tüketiciden aldığı 15 ayrı ücret kaleminin geriye dönük 10 yıl iadesine karar verdik.''

http://www.memurlar.net/haber/285436/

15.09.2012 memurlar.net haberi


nicko2008
Kapalı
17 Eylül 2012 22:25

tüketici hakem heyetinde bir süre çalıştım. size biraz bilgi vereyim.

dosya masrafı başvurusunda kazanan da var kaybeden de. kazananın karar yazısında "sözleşmede açık hüküm olmadığı için" yazıyor.

kaybedenin karar üst yazısında "sözleşmede açık hüküm olduğu için" yazıyor.

yani sözleşme oldukça önemli.

vatandaş yargıtay karar çıkarmış herkes parasını alacak falan diye geliyor. televizyon internet veya gastede görmüş. yargıtay zorlayıcı bir karar çıkartamaz. emsal karar olabilir, o da kesinlik ifade etmez. tüketici mahkemeleri emsal karara uymak zorunda değiller. Bu konuda bir kanun çıkmadı, zaten meclis tatilde.

Kredi kartı aidatları düşük rakamlar olduğu için bankalar mahkeme yoluna gitmiyorlar pek ama dosya masraflarında genelde mahkemeye gidiyorlar.

mahkemede kazanan da var kaybeden de. kaybederseniz 500 tl civarı bir mahkeme masrafı ödersiniz. kazanırsanız ne ala.


nicko2008
Kapalı
17 Eylül 2012 22:33

bir risk daha var onu da belirteyim. bazı bankalar kredi kartı aidatı veya dosya masrafını tüketici hakem heyeti vasıtasıyla geri alan müşterilerinin kartlarını iptal ediyorlar.

eğer yüklü bir borcunuz varsa o hesapta, başınız belaya girebilir çünkü sözleşmeyi iptal ettikten sonra borcun hepsini bir anda istiyorlar. sözleşmeyi feshetme yetkileri var.

son olarak o bankanın kara listesine girebilirsiniz, yani bir daha o bankadan kredi çekemeyebilirsiniz.

bunları akılda tutarak hakkınızı arayın


nefesimsensiz
Aday Memur
18 Eylül 2012 00:13

merhaba;

Bankalar genel olarak iade dilmiyor şeklinde prosedür bilgisi veriyor.Ancak iade yapılan müşterilerde var. İadeli taahhütlü imzalı dilekçeniz ile şubeden veya çagrı merkezlerine başvuru yapabiliyorsunuz evraklrın listelenmesi ve size verilmesi şubeler tarfından yapılıyor. Yetki çoğunlukla Hakem Heyetinde iade işlemleri için daha hızlı işlem yapılıyor.avukat ücreti ödemeniz oluyor umarım başvurularınıza olumlu yanıt verilir.


asilhürkan43
Genel Müdür
19 Eylül 2012 08:09

2 bankaya iadeli taahhütlü dilekçe gönderdim ikisinden de aldığım yanıt siz bu masrafları bilerek görerek okuyarak altına imza atarak zaten kabul ettiniz hakkımız olan bu kesintiyi yaptığımızdan size iade yapmıyoruz oldu.thhye başvurmayıda düşünmüyorum busaatten sonra.


shadow83
Yasaklı
21 Eylül 2012 11:01

http://www.memurlar.net/haber/286852/

bir müşteri lehinde karar daha

Toplam 440 mesaj
12345678910111213»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi