Editörler : "eskiyara"Pangaea

başkabirgün
Kapalı
13 Ocak 2013 20:17

bizzat başımdan geçen benzer bir olay anlatayım..öğretmenimiz sınavda öğrencinin telefonu çaldı diye alıyor telefonu bana getiriyor..alırkende kızmış haliyle..telefonu öğrenciye geri verdim ve uyardım tek kelimede etmedim..velisi doğrudan bana geldi kapıdan girmeden afedersiniz" şerefsiz " telefonu nasıla alırsın ..diye hakaret etti..ben almadım benle alakası yok ,üstelik öğretmende doğru yapmıştır desemde dinlemedi..gururuma dokundu olay 4 şahit kamera kayıtları var gittim savcılığa verdim hakkında kamu davası açıldı..sonra bin pişman özür diledi davamı çekmek istesemde savcı çekmedi kamu davasıymış..bu efendi beni davayı sürdürüyor zannıyla il meme iftira dolu dilekçe neymiş onu odamdan kovmuşum vb...sonuçta mahkemeden 7020 tl paa cezasını aldı ertelendi ..memdeki soruşturmada tabi aleyhine sonuçlanınca iftira davsı açtım bir 2500 tl de orada yedi önceki ertelenen cezada yine caza aldığı için eklendi..çocuğu hala bizde efendi önceden 2 güne okulda ahkam keserdi şimdi önünden geçmiyor...

ssudex
Aday Memur
13 Ocak 2013 20:29

helal olsun size hocam ama bu pisliklere hadlerini bildirmek lazım.yeter artık!

başkabirgün, 12 yıl önce

bizzat başımdan geçen benzer bir olay anlatayım..öğretmenimiz sınavda öğrencinin telefonu çaldı diye alıyor telefonu bana getiriyor..alırkende kızmış haliyle..telefonu öğrenciye geri verdim ve uyardım tek kelimede etmedim..velisi doğrudan bana geldi kapıdan girmeden afedersiniz" şerefsiz " telefonu nasıla alırsın ..diye hakaret etti..ben almadım benle alakası yok ,üstelik öğretmende doğru yapmıştır desemde dinlemedi..gururuma dokundu olay 4 şahit kamera kayıtları var gittim savcılığa verdim hakkında kamu davası açıldı..sonra bin pişman özür diledi davamı çekmek istesemde savcı çekmedi kamu davasıymış..bu efendi beni davayı sürdürüyor zannıyla il meme iftira dolu dilekçe neymiş onu odamdan kovmuşum vb...sonuçta mahkemeden 7020 tl paa cezasını aldı ertelendi ..memdeki soruşturmada tabi aleyhine sonuçlanınca iftira davsı açtım bir 2500 tl de orada yedi önceki ertelenen cezada yine caza aldığı için eklendi..çocuğu hala bizde efendi önceden 2 güne okulda ahkam keserdi şimdi önünden geçmiyor...

GÖKGEDİK
Genel Müdür
13 Ocak 2013 20:34

sendikalılar bu işi başlatabiilir

esra424242
Kapalı
13 Ocak 2013 21:24

helal olsun size hocam. artık bi yerden dur demek lazım.

başkabirgün, 12 yıl önce

kamuran15
Yasaklı
13 Ocak 2013 21:29

Kutlarız hocam İnşallah örnek olmakla kalmaz ibret te olur

Sizin gibi idareciler, dostlar başına...

Fakat üzücü olan öğretmenler ve idareciler arasındaki kopukluk bir şekilde sona ermelidir Sistemin dayatmasına ancak bu şeklilde karşı durulabilir

başkabirgün, 12 yıl önce

esra424242
Kapalı
13 Ocak 2013 21:32

bence bu konu şu anda maaştan ekdersten herşeyden önemli. mesleğin en büyük sorunu

kamuran15
Yasaklı
13 Ocak 2013 21:42

En büyük sorunlardan;

-sınıfta bırakmama

-disiplin olaylarından sonra,

-velinin suistimali başta gideni, evt aynen

Eğitim Liderii
Genel Müdür
14 Ocak 2013 15:15

iki örnek daha vereyim. yan okulun müdürü okuldan kaçan bir öğrencinin velisini arayarak durumu haber verir. (tabii velinin ilgilendiği için tşk edeceğini zanneder) babası sorunca; çocuk babasına okulda olduğunu dersin boş olduğunu o yüzden baçede durduğunu söyler. ders kesinlikle boş deildir! 10 dk sonra tlf çalar. bu kez baba müdürü aramaktadır. sözü değiştirmeden yazıyoryum "lan müdür çocuk okuldaymış gelirsen kafanı keserim senin benim çocuğumu yok yazma (müdür akıllı davranıp beyefendi böyle konuşmayınız şeklinde yaklaşır veli devam eder) bekle lan 10 dk ya ordayım kafanı koparacağım senin vs...

müdür eli titreyerek bana geldi gidip dalacağım bu adama sen tanı mısın iş yeri nerde diye. sakinleştirdim. maşa varken elini ataşa atma dedim. doğru gittik savcılığa. savcı inanın sadece 3 dk da o müdür beyin o gün yaptığı tüm tlf konuşmalarının dökümünü çıkarttı!!! delil hazır "Ölümle Tehdit, kamu görevlisinin görevini yapmasına engel olmaya çalışma, hakaret"

ölümle tehdit olduğu için para cezasına çevrilemeyecek bir dava sürüyor. müdür bey dün yanımdaydı. il genel meclisi üyeleri, il milli eğitim müdürü, teftiş kurulu başkanı, ve daha b,irçok kişi sürekli aracı oluyor aman hocam yaman hocam sen okumuş etmiş adamsın bi cahillik etmiş GELSİN ELİNİ ÖPSÜN affet şeklinde. ben de gittim geri çektim şikayetimi dedi (kızdım o an) ama geri alamıyormuşum kamu davası olduğu için savcı olan senden çıktı artık bende, sen davacı olmasan da o ceza alacak demiş. dava sürüyor

Eğitim Liderii
Genel Müdür
14 Ocak 2013 15:30

geçen yıl benim yaşadığım olay;

yeni bir araba aldım 2. ayda arabam haritaya döndü!

bi gün baktım bi çizik var. bi yere sürttüm heralde dedim üstünde durmadım. öğrenciymiş çizen meğer ( derz zili çalalı 15 dk olmuş beyimiz hala dışarda diye "ne işin var koridorda gir sınıfına bi daha görmeyim seni işlem yaparım" demişim. beyimizin zoruna gitmiş çizmiş arabayı.

arkadaşlarına anlatmış. onlar da bakmış bu çizdi hiç bişey olmadı biz de çizelim demişler. her gün bi çizik arabada hem de ne derin çiziklerç.kaportayı kazıyacaklar nerdeyse. bıraktım çizsinler ama kameranın tam önüne parketmeye başladım arabamı artık. onlar çizdi ben kaydettim. nihayet öğrenciler doyunca; çağırdım bunları sorguladım ettim hepsi anında birbirini sattı.

velilerini çağırdım hepsi yek vücut "benim çocuğum yapmaz" tamam dedim gönderdim. ben de ardından çıkıp karakola gittim şikayetçi oldum.

İNANIN YEMİN EDİYORUM (arabamı yetkili servise götürdüm orjinal boya masrafı ne kadar tutar dedim bi hesap çıkardılar; arabanın değeri ne kadar düşer boyalı olunca dedim onu da hesapladılar ortaya bir yekün çıktı) eve polis gidince hemen aynı tayfa veliler ertesi gün odamdaydı. benim çocuğum yapmaz diyen velilerin tamamı ertsi gün araba servisinin çıkardığı masrafı hiiç itiraz etmeden aralarında bölüşüp (ve okula 1 yılda 5 krş yardım etmeyen fakiriz diyen veliler bunlar) hemen ertesi gün getirdi tüm parayı. yemin ettim yalan omlasın 1 tanesi hocam ay başında vereyim dedi. onu da sektirmedi. arabamı boyattım aynı fiyatına da sattım. çocuklar süt liman veliler yolda görese yüzünü eğer geçer o günden beri. olayın çöüzlmesi 3 gün sürdü anlayacağınız.

öğretmen arkadaşlar takılırlar sürekli hocam çizdir arabanı al iki milyarı senin de işin iyi valla ...şeklinde...

unutmayın size (uysal, kendi halinde, süt çocuğu, dövülmelik diye bildikleri öğretmenler) efelenenler polisi görünce yürüyüşünü değiştiriyor korkudan!

dostunbiri
Aday Memur
14 Ocak 2013 18:38

Başlığa tam destek. Velinin her zaman nankör olma durumu ve hali vardır. O yüzden vermemek en iyisi. Dinleme işi muhakkak öğretmenler odasında olmalı. Yeter artık bize ne veli kaprislerinden ve psikolojik sorunlarından.

Direk savcılığa. Onlar nasıl ağa aynen bizde ağa.

Veliyi oy potansiyeli olarak görüldüğü için belkide bu haldeyiz. Tribünlere selam misali.

MaxPayn
Daire Başkanı
14 Ocak 2013 19:32

Sayın editörler bu başlığı lütfen en üste önemli konu başlıları kısmına sürükleyelim. Yeter artık buvelilerden çektiğimiz.

kamuran15
Yasaklı
14 Ocak 2013 19:45

Kesinlikle. Horozdan -civ civ çıkar diyen sisteme ve aynı sistemin AGA -babaları durumuna sokulan veliler karşısında bundan böyle ;

" HALEP ORASIYSA, İŞTE KARDEŞİM.. 'ARŞIN DA -AHA BU "

dostunbiri, 12 yıl önce

Başlığa tam destek. Velinin her zaman nankör olma durumu ve hali vardır. O yüzden vermemek en iyisi. Dinleme işi muhakkak öğretmenler odasında olmalı. Yeter artık bize ne veli kaprislerinden ve psikolojik sorunlarından.

Direk savcılığa. Onlar nasıl ağa aynen bizde ağa.

Veliyi oy potansiyeli olarak görüldüğü için belkide bu haldeyiz. Tribünlere selam misali.

kamuran15
Yasaklı
14 Ocak 2013 19:54

Mektuptan 4. madde ilgili kısım ;

4- DURUMU ORTA GELİRLİ VE ZENGİN OLANLARA, BEDAVA KİTAP-KIRTASİYE OLANIYINA KESİNLİKLE BİR SON VERİLMELİDİR

Bu uygulamanın gerek eğitim camiası gerekse milletimiz nazarında ve yaygın kanaatle, oy avcılığı olduğu açık dille vurgulanmakta olup, mevzuiyet düpedüz ve şeksiz-şüphesiz meydandadır. Malesef görülen sonuçlar vahimdir. Üstelik, uygulanan bu türden bir fırsat önceliği, öğrenci velisinin; okulu ve öğretmenleri, bir -avanta (fazlalık-bedavacılık) olarak görmesi ve o yönde değerlendirmesine-suistimale, ayrıca kendi sorumluluklarını görmezden gelmesine yol açtığı açık ve sabittir.

Takdir edilir ki, böyle bir imkan yine, gerçekten çok fakir olan veliye uygulanmalıdır. Orta gelirli, hatta; zengin veliyi buna katmak son derece anlamsız, anlamsız olduğu kadar da yanlı ve yanlış bir eğitim politikasıdır. Keza, bu (zengin) veliler; ekmek elden su gölden misali okul ve öğretmenin değerini bile-kasteyleye anlamazdan gelmekle yetinmeyip , tüm yükün öğretmende olduğuna inanmışlar, haddizatında daha da ileri giderek, adeta; öğretmen maaşlarını kendileri veriyorcasına ve kendilerine gündem ararcasına her fırsatta öğretmen şikayeti ve düşmanlığı sergiliyor hale gelmişlerdir. Bu konunun bir an evvel önü alınmalıdır.

http://forum.memurlar.net/konu/1725589/

esra424242
Kapalı
14 Ocak 2013 21:52

Eğitim lideri hocam gerçekten helal olsun. aslında bütün öğretmenler bu şekilde davransa normale döner belki herşey.

şu an öğrenciye hiçbişey deme hakkımız yok. uyarıda bile bulunamıyoruz.

a.tkn
Şef
14 Ocak 2013 22:40

Bir kez daha anladım ki bizim en büyük eksikliğimiz haklarımızdan bi haber olmamız. Sayın hocamı hem tebrik ediyorum hemde çok teşekkür ediyorum.

Mathematician
Genel Müdür
15 Ocak 2013 00:34

öğretmenler şahit oldukları olaylara lütfen savcılıkta da şahitlik etmekten çekinmesinler...

bize bizden başka destek olacak yok...

erdoganerdinc
Genel Müdür
15 Ocak 2013 00:43

hocam harika bir başlık ya sürekli güncel tutmak gerektiğine inanıyorum...

masum köyIü
Genel Müdür
15 Ocak 2013 08:23

evet vakti gelmişti yaygınlaşması lazım...

ssudex
Aday Memur
15 Ocak 2013 18:57

Diyelim ki öğrenci çok ağır küfür etti sınıfta herkesn içinde,idareye söyleik tınlayan yok bu durumda da savcılığa başvurulablr mi?gerkçe ne gösterilmelidir?

Eğitim Liderii
Genel Müdür
16 Ocak 2013 14:09

hocam küfür size mi edildi? başkasına mı edildi?

size edilen küfürde direkt gidip savcılığa hakaret, kaba söz davası açabilirsiniz tabiiki. yalşnız şuna dikkat

BEN BU BAŞLIĞI VELİ SAÇMALIKLARINA KARŞI AÇTIM. EĞER ÖĞRENCİ SAÇMALIKLARINA YÖNELİK KULLANILACAKSA UNUTULMAMALIDIRKİ; ŞİKAYET EDİLECEK ÖĞRENCİ 14 YAŞINI GEÇMİŞ OLMALIDIR. YOKSA HİÇBİR CEZAİ SORUMLULUKLARI YOK ÇOCUKLARIN. (ADAM ÖLDÜRME VS GİBİ SUÇLAR HARİÇ BU TÜR BÜYÜK SUÇLARDA DA CEZA YÜKSEK OMADIĞI GİBİ REHABİLİTE EDİLİP YİNE ARAMIZA SALINIRLAR).

SİZE HAKARET KÜFÜR DARB VB YAPAN ÖĞRENCİLER 14 YAŞINDAN BÜYÜK İSE ONLARI DA DAVA EDEBİLİRSİNİZ.

ssudex, 12 yıl önce

Diyelim ki öğrenci çok ağır küfür etti sınıfta herkesn içinde,idareye söyleik tınlayan yok bu durumda da savcılığa başvurulablr mi?gerkçe ne gösterilmelidir?

Toplam 114 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi