Editörler : Pangaea

ssudex
Aday Memur
16 Ocak 2013 17:06

cvbınız için tşkrler hocam iyi ki bu başlığı açmışsınız bazı şeyler hakkında bilgim oldu yalnız şu var ki ne kadar haklı olup dava da açsak illa şahit gerekio ispatlamak için sanırm,e günümüz koşullarında (korku,baskı v.s) gibi şeyler yüzünden kimse kolay kolay şahit olmak istemio ve biz yine başımıza gelenle kalıyoruz.

Eğitim Liderii, 12 yıl önce

hocam küfür size mi edildi? başkasına mı edildi?

size edilen küfürde direkt gidip savcılığa hakaret, kaba söz davası açabilirsiniz tabiiki. yalşnız şuna dikkat

BEN BU BAŞLIĞI VELİ SAÇMALIKLARINA KARŞI AÇTIM. EĞER ÖĞRENCİ SAÇMALIKLARINA YÖNELİK KULLANILACAKSA UNUTULMAMALIDIRKİ; ŞİKAYET EDİLECEK ÖĞRENCİ 14 YAŞINI GEÇMİŞ OLMALIDIR. YOKSA HİÇBİR CEZAİ SORUMLULUKLARI YOK ÇOCUKLARIN. (ADAM ÖLDÜRME VS GİBİ SUÇLAR HARİÇ BU TÜR BÜYÜK SUÇLARDA DA CEZA YÜKSEK OMADIĞI GİBİ REHABİLİTE EDİLİP YİNE ARAMIZA SALINIRLAR).

SİZE HAKARET KÜFÜR DARB VB YAPAN ÖĞRENCİLER 14 YAŞINDAN BÜYÜK İSE ONLARI DA DAVA EDEBİLİRSİNİZ.

MaxPayn
Daire Başkanı
16 Ocak 2013 18:33

14 yaşından küçük olan çocukları dava etmemiz söz konusu olamaz zaten onların velilerini dava edelim küfreden çocuğun. Bu çocuğa küfürü niye öğrettin diye. 14 yaşın altındaki çocuk küfrederse direk velisine haber verip sözlü notunu düşürme taraftarıyım ben. Velisi de çocuk adına on kere özür diler.

hocam küfür size mi edildi? başkasına mı edildi?

size edilen küfürde direkt gidip savcılığa hakaret, kaba söz davası açabilirsiniz tabiiki. yalşnız şuna dikkat

BEN BU BAŞLIĞI VELİ SAÇMALIKLARINA KARŞI AÇTIM. EĞER ÖĞRENCİ SAÇMALIKLARINA YÖNELİK KULLANILACAKSA UNUTULMAMALIDIRKİ; ŞİKAYET EDİLECEK ÖĞRENCİ 14 YAŞINI GEÇMİŞ OLMALIDIR. YOKSA HİÇBİR CEZAİ SORUMLULUKLARI YOK ÇOCUKLARIN. (ADAM ÖLDÜRME VS GİBİ SUÇLAR HARİÇ BU TÜR BÜYÜK SUÇLARDA DA CEZA YÜKSEK OMADIĞI GİBİ REHABİLİTE EDİLİP YİNE ARAMIZA SALINIRLAR).

SİZE HAKARET KÜFÜR DARB VB YAPAN ÖĞRENCİLER 14 YAŞINDAN BÜYÜK İSE ONLARI DA DAVA EDEBİLİRSİNİZ.

havar444
Kapalı
16 Ocak 2013 22:44

Onca olumsuz olay ve haberin üstüne bu bilgi ve olaylar iyi geldi.

fatoz
Aday Memur
17 Ocak 2013 19:48

çok teşekkürler başlık için.

biz haklarımızı biliyoruz; ama veliler ve öğrenciler kendilerinde asla ama asla olmayan haklarının olduğunu sanıyorlar.

meb'in öğrenciyi ve veliyi desteklemesini anlayamıyorum. eğitim siyasetten ayrıdır. şimdiki öğrencilerimizin kendilerine bile saygısı kalmamış onlar ve veliler yüzünden.

herkes idareci yapılmamalı, idareci olmak sadece kağıt üstündeki başarıya bağlı kalmamalı.

hkn-0011
Şube Müdürü
18 Ocak 2013 09:19

bir şekilde bunun önüne geçilmesi lazım sonuçta iftira atan iftirasını ispatlamak zorunde kalmıyor öğretmen suçsuzluğunu ispatlamak zorunda kalıyor o da öğretmen büyük sıkıntı

MaxPayn
Daire Başkanı
22 Ocak 2013 19:29

..

Kemal Özkan 07
Yasaklı
22 Ocak 2013 19:54

Veli ile alakası yok herkesin şikayet etme hakkı anayasamızda vardır siz milletvekili gibi olmak istiyorsunuz öğretmen derste ders yapmıyorsa öğrencilerin yanın sigara,esrar vb. şeyler kullanıpta birde öğrenciye kötü muamelede bulunuyorsa velide tabiki haklı olarak şikayet hakkını kullanır..

22 Ocak 2013 21:36

veli şikayetlerini çözmenin en güzel yolu ömer dinçeri oturduğu koltuktan bir an evvel hak ettiği şekilde indirmektir!

Eğitim Liderii
Genel Müdür
23 Ocak 2013 13:20

içeriği iyi ıokursanız anlarsınız. suçlu olan kimse iftira davası açamaz zaten. suçu ıspatlanmış ve ceza almış ise. bizler atılan iftiralar için bu yolu öneriyoruz.

Millet Vekilleri gibi dokunulmaz olmak mı? Allah korusun!

Kemal Özkan 07, 12 yıl önce

Veli ile alakası yok herkesin şikayet etme hakkı anayasamızda vardır siz milletvekili gibi olmak istiyorsunuz öğretmen derste ders yapmıyorsa öğrencilerin yanın sigara,esrar vb. şeyler kullanıpta birde öğrenciye kötü muamelede bulunuyorsa velide tabiki haklı olarak şikayet hakkını kullanır..

Eğitim Liderii
Genel Müdür
23 Ocak 2013 13:22

herkes anayasal şikayet hakkını kullanabilir ve kullanmalıdır. biz iftiradan bahsediyoruz.

bu arada öğrencisinin yanında esrar içen öğretmeni de ilk kez duydum.

E K S E L A N S
Müsteşar
23 Ocak 2013 18:53

http://www.memurlar.net/haber/331770/

İŞTE SİZE TAZE HABER. 3. sınıftaki bir kız öğrencinin "sapık öğretmen" demesi üzerine ve velisinin aşırı hassasiyeti üzerine (tabiki hassas olunacak) somut delil yani görgü şahidi olacak, çocuk hayali değil.,

Hadi gelde suçsuzluğunu ispatlasın.Öpmeyin sevmeyin çocukları ...Yanlış yorumlanıyor.

hkn-0011, 12 yıl önce

bir şekilde bunun önüne geçilmesi lazım sonuçta iftira atan iftirasını ispatlamak zorunde kalmıyor öğretmen suçsuzluğunu ispatlamak zorunda kalıyor o da öğretmen büyük sıkıntı

Kemal Özkan 07
Yasaklı
23 Ocak 2013 19:07

Arkadaşlar bazen kişi gerçekten o suçu işlemiş oluyor ama delil yetersizliğinden yırtabiliyor. Ondan dolayı olayda kuvvetli suç şüphesi varsa veya daha önce buna benzer olaylar yaşanmış ise iftiradan mahkemeye bile verseniz bir sonuç alamassınız herkes kendini bilikten sonra isteyen iftira atabilir imtahan olur h.z. yusufun hikayesini okuyun..

Eğitim Liderii
Genel Müdür
01 Şubat 2013 11:08

Kendini bildikten sonra isteyen iftira atsın diye bir mantık mı var ya:s

size atılırsa bi güğn iftira böyle diyebilecek misiniz bakalım.

Arkadaşlar bazen kişi gerçekten o suçu işlemiş oluyor ama delil yetersizliğinden yırtabiliyor. Ondan dolayı olayda kuvvetli suç şüphesi varsa veya daha önce buna benzer olaylar yaşanmış ise iftiradan mahkemeye bile verseniz bir sonuç alamassınız herkes kendini bilikten sonra isteyen iftira atabilir imtahan olur h.z. yusufun hikayesini okuyun..

Eğitim Liderii
Genel Müdür
01 Şubat 2013 11:12

Salı günü Muhakkik olarak bir öğretmenin soruşturmasında görevlendirildim. çarşamba ve dün o okuldaydım.

suç isnadı: öğretmen derslere girmiyor yerine sınıf annesi girip ders işliyor. 147 den şikayet. bir kaç veli, öğretmen ,okul idaresi ve öğrencilerden ifade aldım. olayın iftira olduğu suç isnadından belli zaten. hangi öğretmen yerine sınıf annesini derse sokar ve hangi okul idaresi buna izin verir. neyse ben yine de ararştırmamı yaptım raporrumu yazıp verdim. ben acaba öğretmeni yönlendirsem mi diye düşünürken kendisi sordu

-"hocam ne zaman sonuçlanır? bir an önce iftira davası açmak istiyorum"

sanırım bilinçleniyoruz...

ssudex
Aday Memur
01 Şubat 2013 14:30

gncl

Kemal Özkan 07
Yasaklı
01 Şubat 2013 16:04

suçluyu kayırmaya yönelik soruşturma yapmışsınız birde itiraf ediyorsunuz sen zaten baştan belliydi diyorsun demekki kararı vermişsin bazı okullarda oluyor böyle okul müdürü olmayınca sınıf anası müdür, müdür yardımcısı hademe,sınıf anası babası öğretmen olur kerhanemi okul mu belli değil valla..

Salı günü Muhakkik olarak bir öğretmenin soruşturmasında görevlendirildim. çarşamba ve dün o okuldaydım.

suç isnadı: öğretmen derslere girmiyor yerine sınıf annesi girip ders işliyor. 147 den şikayet. bir kaç veli, öğretmen ,okul idaresi ve öğrencilerden ifade aldım. olayın iftira olduğu suç isnadından belli zaten. hangi öğretmen yerine sınıf annesini derse sokar ve hangi okul idaresi buna izin verir. neyse ben yine de ararştırmamı yaptım raporrumu yazıp verdim. ben acaba öğretmeni yönlendirsem mi diye düşünürken kendisi sordu

-"hocam ne zaman sonuçlanır? bir an önce iftira davası açmak istiyorum"

sanırım bilinçleniyoruz...

Eğitim Liderii
Genel Müdür
01 Şubat 2013 20:06

ben yine de ararştırmamı yaptım raporrumu yazıp verdim

hiç de tarafı davranmadım , davranmam. asıl siz daha soruşturma bitmeden öğretmeni suçlu ilan etmişsiniz. kerhaneye benzeyen okul ben görmedim. üslubunuzdan belli zaten nasıl biri olduğunuz. biz İFTİRA dan basediyoruz gerçek suçtan değil.

suçluyu kayırmaya yönelik soruşturma yapmışsınız birde itiraf ediyorsunuz sen zaten baştan belliydi diyorsun demekki kararı vermişsin bazı okullarda oluyor böyle okul müdürü olmayınca sınıf anası müdür, müdür yardımcısı hademe,sınıf anası babası öğretmen olur kerhanemi okul mu belli değil valla..

Kemal Özkan 07
Yasaklı
01 Şubat 2013 21:07

Zaten herşey kuralına göre yapılacak olsa müfettiş başkanlığı niye var ilk duyduğunda niye iftira diye düşünüyorsun adam iftira atıyor olsa niye böyle bir şey desin başka bir şey bulurdu burdan bile doğru olduğunu anlayabilirsin..

matdadas
Yasaklı
01 Şubat 2013 21:28

Veli Üzerime İftira Atıyor

Arkadaşlar bir veli başıma musallat oldu diğer velileride örgütlemeye çalışıyor sizce ne yapabilirim idare arkamda ama yine de moralim bozuluyor sözde öğrencilere kürtçe laf öğretmişim oysaki kürtçenin k sini bilmem.

Şimdi böyle bir durumda veli haksızmı..adam öğrencileri asimile etmeye gitmiş…kafası eğitimde falan değil..

Eğitim Liderii
Genel Müdür
03 Şubat 2013 20:23

Arkadaşım iftira atacak olsa neden böyle desin başka bişey derdi demi,şsin.böyle bir savunma olabilir mi? dayak iftirası atsa o zaman da neden dayak desin başka bir şey derdi diyecektin!

iftiranın kendine has özel konuları mı var? müfettiş başkanlığpı dediğin şey teftiş kurulu başkanlığı sabırım. bi aç oku bakalım neden varmış!

iftira diye düüşünebilrim, değil dye de düşünebşilirim. ön sezi... ancak nasıl öğretmen sınıfın kapısından girerken geçin derdi,ailevi sorunler,borç harç, mesleki sorunlar vs gibi her derdi tasayı dışarda bırakır girerse muhakkikl de soruşturmaya başlarken bütün ön yargı ön sezilerini bırakır öyle başlar...

tarafsızlık nedir bilmeyenler bunu anlayamaz tabii...

Zaten herşey kuralına göre yapılacak olsa müfettiş başkanlığı niye var ilk duyduğunda niye iftira diye düşünüyorsun adam iftira atıyor olsa niye böyle bir şey desin başka bir şey bulurdu burdan bile doğru olduğunu anlayabilirsin..

Toplam 114 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi