Editörler : gubaz"eskiyara"

akil.adam
Yasaklı
28 Şubat 2013 22:26

Allah razı olsun güzel başlık

a_salgar
Memur
04 Ekim 2013 22:11

Allah razı olsn sizden...gerçekten bizi sindirmişler...kendi gölgemizden korkar olduk..olan bize oluyor..sonrasında tansiyon şeker ne illet varsa musallat oluyor bize..

05 Ekim 2013 00:34

doktorlarin %80 i gibi ögretmenleride is yapamaz halde

MuaLLim_01
Memur
05 Ekim 2013 11:07

güzel başlık.. site yönetimi bu konuyu sabite almalı bence

05 Ekim 2013 14:46

Geçen yıl bir veli, neden eskisi gibi "a b c" , "ali ata bak" şeklinde öğretmiyorsunuz? Böyle tuhaf sesler çıkarttırıyorsunuz sizi şikayet edicem demişti. Olaylar gerçekten trajikomik. Başlık sabitlensin, mağdur olmasın kimse.

Eğitim Liderii
Daire Başkanı
01 Kasım 2013 11:41

gncl

denopses81
Müsteşar Yardımcısı
01 Kasım 2013 18:30

bugün de bir öğrenci bana iftira atmış.. velisi inanmamış malımızı öğrenelim demişler.. güya yanağını sıkmışım kızarmış.. oysa ben hiç bir öğrenci ile fiziksel temas kurmam.. zaten öğrenci adımı söylememiş sadece branşımı söylemiş ısrarlara rağmen.. bakalım bu hafta disipline sevk edebilirim önce ailesi ile konuşayım ailesi sorup soruşturmadan çocuğuna inanmadığı için takdiri hak ediyor..ama öğrenci bir şekilde iftiranın yanına kalmayacağını da öğrenmeli..

mezarkabull
Daire Başkanı
28 Aralık 2013 12:49

hocalarım merhaba. gerçekten çok iyi, yol gösterici ve bilgilendirici bir başlık olmuş. aynı sorun bende de var. bir veli -kim olduğunu da söylemiyorlar, soruşturma gizliliğiymiş- alo 147'ye çocugunu dövdüğüm, hakaret ettiğim, tehdit ettiğim vb. suçlamalarla şikayette bulunuyor. haberim yok, ta ki soruşturma kağıdı önüme gelip de savunmam istenene kadar.

şimdi ben de iftira davası açıp tüm velilere iyi bir gözdağı vermek istiyorum ancak bunun için soruşturmanın bitmesini beklemem gerekecek gibi...

disipline veremiyorsun, kızamıyorsun, kulağını çekmeyi bırak elini süremiyorsun...

eğer meb adam gibi disiplin yönetmeliği çıkarmıyorsa bu işi savcılıkta çözmek en makulüdür, hocama sonuna dek katılıyorum.

28 Aralık 2013 16:50

Birkaç iftiracı velinin canı yanarsa ve bunlar medyada duyurulursa en azından erken kalkan 147'e koşmaz. Haklıysak hiç acımadan, özür mözür kabul etmeden, iftira davası açalım. En iyi savunma saldırıdır.

MaxPayn
Daire Başkanı
03 Mayıs 2014 21:16

İftiranın cezası çok büyük arkadaşlar.

MaxPayn
Daire Başkanı
03 Mayıs 2014 21:18

+

muallim-i sani, 10 yıl önce

Birkaç iftiracı velinin canı yanarsa ve bunlar medyada duyurulursa en azından erken kalkan 147'e koşmaz. Haklıysak hiç acımadan, özür mözür kabul etmeden, iftira davası açalım. En iyi savunma saldırıdır.

peerless88
Şef
04 Mayıs 2014 03:03

veliye çanak tutan zihniyet utansınn

happy571
Kapalı
04 Mayıs 2014 04:59

merhablar , ya setredilmiş trajik bişey yaşadım , ücretliyim , 6. sınıfların bir şubesi çok yaramaz ,ben özellikle başlarda hep gönül rahatlığıyla ders anlatmak , dersi dinleyen öğrenciye hasret davrandım , ama öğrenciler oralı bile değil ... o sınıfta inanmam ki öğrenciyi yerinde tutabilen öğretmen olsun , diğer bir tecrübeli (ingilizce) öğretmeni hocam boşverin , buranın öğrencileri vampir gibi ,siz okulda olduğunuz müddetçe ,biri birini öldürmesin ,yaralamasın yeter ,demişti ,o sıralar yeni başlamışım ,gayet de ders çalışmayı seven , çalışmayı önmseyen ve haliyle çalışan biri olduğum için ,efendi örenci görmeye (genç de olsam) özlemle bekleyen yapımdan hiç dikkate almadım bu sözü , neden sonra hak verdim , bir gün hiç sinirlenmiycem ,kendime kızmayacağım , bağırmayacağım dedim (zaten farenjit olmuştum), fakat derste öğrenciler adeta uçuşuyordu , artık tahammül etmek imkansızlaştı ,zira kapıdan biri girecek olsa öğretmen var mı yok mu hiç belli değil ,onurum zedelenebilirdi ,dayanamadım ,öğrencinin bi tanesini uyardım "neden böyle yapıyorsun!" dedim sertçe,..., öğrenci bana, yüzüme küfretti , ... , içimde şimşekler çakışıyordu adeta çünkü ordaki öğrenciler de gördü ,hatta çıkışta sanırm bir öğretmen görmüş ,bana teselli verir gibi ,dersine girmediği halde öğrencinin ismini söyledi "...onur değilmi?" , ...

ama sonrası daha kötü oldu sanki , çünkü bir şey yapamazdım da , çünkü fakülteden tanıdık kadrolu arkadasım "öğrenci dövmek,kesinlikle suç!" diye ikaz etmişti beni ,bu durumda öğrenciyi dövemezdim , yalnızca kendime zarar verebiliyordum ,..., ama sonra ben öğrenciyi dövmeden o sınıftan 15 kişi beni müdüre şikayet etmiş , müdür de gelip bana arzetti , "öğrenci:onları dövdüğünüzü ,hakaret ettiğinizi söylüyor",ben:"hayır dövmedim ,ama 1 derste en az 15-20 kere otur yerine,dediğim halde ayakta geziniyor ,ben de özürlü dedim öğrenciye " dedim ,müdür beni tatlı ikaz etti ...

fakat sonra tırstığım için artık öğrenciye bağırmıyordum bile (diğer bir sınıfta) , derste ise ,gayet çalışkan ,zeki ve efendi bi öğrenci bana derste (sıkıldığımı anladı sanırım) dedi ki "hocam ben onu döveyim mi ?, siz onu dövemezsiniz,sizin onu dövmeniz yasak ama bana değil !" dedi ...

işte o anda farklı ,biraz da sanki ... hem yetkileri kısıtlandırılmış olmamın yanı sıra ,biraz da gururum incindi ... belli etmedim tabi ama öyleydi ...herşey bu kadar aleni ve kabaca olmamalıydı bence ...

bu tür sebeplerden ,artık biraz soğudum daha sonra , yapmayı düşünmüyorum şimdi ,tabi ilerde ne olur bilmem ,allah daha güzelini nasip etsin amin amin amin fakat anlamadığım şey şu oldu : "neden hem oradaki öğretmenler içerisinde ben gayet sarah ,(bizzat kendi düzenlediğim açık uçlu sorulu bi ankette öğrencilerin bir kısmı ,kendileri bunu yazmış) ,ben halim selim , hatta tatlı davrandığım halde , bana böyle bi isnatta bulunuldu , onları dövdüğümü ,yani onlara sert davrandığımı hatta hakaret ettiğimi iddia ettiler ... inanın ben öğretmenler odasındaydım , o sınıfın sınıf öğretmeninin onlara tekme attığını gördüm , yine benim dersime misafiren gelen bayan öğretmen benim söylediklerimden çok daha sert konuştu ,ama bana bunu neden yaptılar anlamadım doğrusu ...

şimdilerde görünür bir sıkıntı yok , ama o öğretmene hak vermedim değil artık , matematik gibi zor bi ders de olsa anlatır anlatır ,tahtaya yazar yazar geçerim ,öyle düşünüyorum ,zira bi sıkıntı olsa , belki açacağım dava ,veya bana açılan davada kendimi savunmak için mali gücüm yok , üstelik asil iken suçlu duruma düşme ihtimali var (mesela kavga eden iki öğrenciyi ayırmaya çalıştım ,yine kız öğrenci onu dövdüğümü iddia etmişti ... gibi) , bilmem , allah muhafaza etsin ,allah yardımcı olsun ...

happy571
Kapalı
04 Mayıs 2014 05:18

(zaten benim kişiliğimde böyle bi ahlak veya düşünce olamaz ,hatta ben öğrencileri sevmek başını okşamak isterdim (hala öyle yapıyorum), fakat izlenimlerim sanki doğru düşündüğüm ,doğru davrandığım halde ,tam tersi eleştiriler geliyor (mesela lise grubu bi dersanede çalışmıştım , tm grubundan bir sınıf bana derste "hocam çok güzel anlatıyorsunuz , sizi çok seviyoruz " gibi cümleler ,fakat ertesi hafta müdür gelip bana aynı sınıfın "hocam biz matematik öğretmeninden hiç bir şey anlamıyoruz ,hoca anlatamıyor" dediğini aktardı işte bu tür sebeplerden öğretmenlik yapmayı düşünmüyorum ,soğudum biraz açıkçası ,bakalım allah daha güzelini nasip eder inşallah amin amin amin ...

KASIRGA80
Aday Memur
27 Ocak 2015 21:34

Arkadaşlar öğreci velisi darp etti çocuğumuzu diye şikayette bulundu. hakkımda adli ve idari soruşturma başladı. lehime sonuçlandı. bende gittim tazminat davası açtım. psikolojik rapora kadar aldım. 4 öğretmen arkadaşı şahit yaptım. idari teftiş raporunu aldım gittim. karşı tarafın hiç bir delil ve şahiti yoktu. sonuç ne oldu; hakim davalı taraf anayasanın 36 ve 74 . maddesinde olan şikayet ve ihbar hakkını kullandı diye davamı reddetti. birde bana avukatlık ücreti ve mahkeme masrafı yükledi.... temyize gideceğim. elinizde konu ile igili dava örneği varsa emsal olması çaçısından yayınlarsanız sevinirim....

yuhjnmd
Kapalı
27 Ocak 2015 22:07

memlekette adalet taraflı malesef kasırga kardeş,veli haklı olsaydı senin gözünün yaşına bakmazlardı,bence bu işin peşini bırakma,temyizden de bir sonuç çıkmasa artık aihm'ne bile git bence.Yasal olarak yapabileceğin ne varsa yapmanı tavsiye ederim.

ancelo
Müsteşar Yardımcısı
27 Ocak 2015 23:07

Suç kondurmayı ve suç olmadığı halde suç isnadında bulunmayı yasal şikayet hakkı gören zihniyet var. Hukuk komple hiçe sayılıyor. Hakimler kesinlikle öğretmen lehine bakma ve öyle değerlendirme tarafında değiller. Tepeden bakış neyse (ki malum) görülen gidişat ta aynı Kasırga hocam. Geçmiş olsun. Anladığım kadarıyla diş geçirememiş reziller fakat sizin maddi kayıplarınız doğmuş. Bence de temyize gitmelisiniz.

serkanarkn
Kapalı
28 Ocak 2015 11:24

çok güzel başlık.bunu açan arkadaşımızın ellerine sağlık.böyle bir olayla eşim karşılaştı.bizde dava

serkanarkn
Kapalı
28 Ocak 2015 11:25

açacağımızı söyleyince hem veli,hem de müdür defalarca özür dilediler.

KASIRGA80
Aday Memur
28 Ocak 2015 13:55

Teşekürler arkadaşlar. bu süreç benim için stresli olsada, diş te geçiremedi onlar. bu işlerin kolay olmadığını gördüler. aracı bile koydular ama ben kabul etmedim. çünkü ülkede adalet var sandım. ama mutlaka bir yerde adalet vardır. arayıp bulacağım. önce yargıtay, sonra aym en sonunda da aihm ne kadar götüreceğim. benim herkesten istirhamım şu; öğretmen olan her arkadaş lütfen hakkını her zaman arasın. bilsinler bizlerin kurbanlık koyun olmadığımızı. meydanı başkalarına bırakmasın kimse. ancak bu şekilde veli şikayetlerinin önüne geçilebilir...

Toplam 114 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi