Editörler : Pangaea
01 Kasım 2012 20:04

İşte beklenilen duyuru çıktı?Hadi cevaplarınızı bekliyorum..Hadi...

Evet... İslâm ahlakından haberdar olmadığından şüphe etmediğim Diyanet İşleri için şimdi duyuru üzerinden tezimi tekrar açıklıyorum..Ve ardından soruyorum...Bu mu adalet ?...

1-7000 fahrinin alınmasını bir kalemde geçelim..

Örnek;

Son duyuruya göre KKÖ olarak 10 adet İmam-Hatip+lisans mezunu alınacak.Bunun için Türkiyenin farklı yerlerinden müracaat eden en yüksek puanlı 30 kişi mülakata çağırılacak...Ama bunlar kendi tercih edecekleri merkezlerde mülakata girecek..Buraya dikkat...sözgelimi bu otuz kişi 7 ayrı mülakat merkezinde farklı komisyonlarca mülakata alınacak?Peki aralarından en iyi 10 kişi neye göre belirlenecek?benim cevabım belli..Sizlerinkini merak ediyorum?...


Rosebudtr
Şef
01 Kasım 2012 21:06

kardaş. sen öyle diyosun. ben ihl mezunu + hafız + diğer lisans + tashih-i huruf (rehber öğretici)yim. ancak dikkat edilecek nokta. sözlüye çağrılmam büyük ihtimal. KPSS düşük.

İHL + Hafız olmak bana daha karlıydı yav.


FMÜZER
Genel Müdür
01 Kasım 2012 21:20

Rosebudtr kardeş...KPSS hadi yine nesnel bir ölçü..Elbette sizler gibilere yol açtığı bir mağduriyeti var ama..En azından herkesin eşit şartta değerlendirildiği bir sınav var ortada..Ama benim sorum mülakattaki değerlendirme nasıl olacak?Neye göre olacak?
 


usluer
Daire Başkanı
02 Kasım 2012 09:33

oh ne alâ .. diyanet 7000 alımdan sonra bizlere 200 kişi lütfetti... çevremdeki tüm lise mezunları fahri alımında atandı. ben ise daha yüksek ortalama ile yeterlilik sahibi olmama rağmen fahri olmadığım için atanamadım. şimdi de önce kpss ile 30 kişi arasına girmek ,sonra da torpilli 10 kişi arasına girmek için uğraşacağım. diyanet bizden 10 alımı vicdanına uygun gördü.

şimdi fmuzer çok haklı. ben artık sınava gireceğim yeri de seçebiliyorum. ben diyelim istanbul seçtim. bir başkası kastamonu,antalya,konya vs seçti. ben 30 kişi arasından ilk 10 girmem lazım ama aynı komisyonda değil. benim girdiğim komisyon ile diğerleriinin girdiği komisyon aynı olmayacak .. neye göre ilk 10 belirlenecek???? komisyonların tutumları farklı farklı, sordukları sorular bile farklı. kimisine zor soracaklar kimisine kolay. nasıl adalet sağlanacak. ama diyanetin amacı adaleti tesis etmek değil ki.. amacı torpili olanları açıkta bırakmamak. bizler ise mazlum ve mağdur olarak kalmaya devam edeceğiz..... ey vicdanı olmayanlar 200 kkö fazla olmuş birazını geri alın. ama doğru o 200 kişinin kim oldukları zaten bellidir nasıl geri alsınlar değil mi?


usluer
Daire Başkanı
02 Kasım 2012 13:46

fahri alımını savunan arkadaşlar haydi bir cevap verin. bu sorunun muhatabı da biraz da sizlersiniz. çünkü eğer 7000 kişi alınmamış olsaydı bizlerin şansı daha çok olurdu şimdi ise sadece torpili olanlar girebilecek derecede bir alım yapılıyor.


kyr hc
Memur
02 Kasım 2012 15:48

ya peki 100 adet lisans mezunu imamhatip alıyo buna ne demli boşuna okuduk... bide anlamadığım kpss den 60 şartı var niye varki bu.... zaten en yüksek alanlar çağrılacak haliyle puan kaça düşerse düşsün niye sınır koyuyorlarki..

Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi