Editörler : "eskiyara"Pangaea
06 Kasım 2006 00:23

Sağlık Meslek Liselerinin Problemleri *

Tüm saglık meslek liselerinin öğretmenleri olarak genel problemlerimizi tartışalım istedim.Katılırsanız sevinirim.Mesala şu ders kitabları orununu nasıl aştınız. Bizim okulumuz Lab. Tek. oldu 2. sınıf kitablarının bir kısmını bulamıyoruz(histoloji histopatoloji vs)nasıl temin edecegiz?


sgkorber
Kapalı
06 Kasım 2006 11:27

hayırlısı olsun hocam bizde burada belirtiriz.


masamot
Memur
06 Kasım 2006 11:34

Sağlık meslek liselirinin problemi olmaz arkadaşlar. Neden mi? Onlar sağlıklı meslek liselerinden. Espiri kötü olabilir ama herkez sağlıksız, yoksa bu ahvalde sağlıklı olabilmek zor.


cosar
Müsteşar Yardımcısı
06 Kasım 2006 14:08

Teşekkürler arkadaşlar. Sağlıgımızı korumaya calışıyoruz ,işte. Sağ. bak. kaybettik meb e uymaya çalışıyoruz.


masamot
Memur
06 Kasım 2006 14:09

uymassan uydurullar be :)))


cosar
Müsteşar Yardımcısı
06 Kasım 2006 14:18

Büyüklük bizde kalsın uyduk diyelim.


masamot
Memur
06 Kasım 2006 14:21

cosar cım biz kendimizi burda bulduk zamanla uyduk böyle olmayacağını duyduk. ama nafile namazlar ne zaman kılınır. Ha ???!!! :)))))))(((((


cosar
Müsteşar Yardımcısı
06 Kasım 2006 22:52

Farzlar kılınınça masamot cugum.


cosar
Müsteşar Yardımcısı
06 Kasım 2006 23:04

Sayın efege ve erili hocalarım neredesiniz bayramdan buyana sizleri göremiyorum. Saygılar.


erili
Aday Memur
07 Kasım 2006 20:19

cosar hocam sözleşmeleri yaptınızmı? ssk iş yeri bildirimi yapıldımı? Koordinatörlük ne alemde ? öğrenci ücretleri ne oldu? masamot sen ne diyon gardaş meb yazışma usulü bu mu ?yoksa öğretmen değilmisin?

işin espirisi cözülmüş proplem yok yazmaya ve bir birimize desteğe devam( sigorta pirimleri hariç)


cosar
Müsteşar Yardımcısı
07 Kasım 2006 23:32

Biz eski sisteme devam ediyoruz sigorta yapmadık. Şu anda zaten yogun olarak okulun ısınma sorunu ile ugraşıyoruz.Okul binamız yeni olmasına ragmen proje Antalya şartlarına göre çizilmiş Afyon a uyarlanmış yeniden proje çizdirdik fuoul den kömüre geçiş için çalışıyoruz.Nihayet ihale aamasına geldik. Oyüzden diğer işlere bakamadık.

Ayrıca sizi tekrar görmek ve ciddi bir şekilde yazışmak beni sevindirdi teşekkürler.


efege
Kapalı
08 Kasım 2006 19:39

işte geldim burdayım; ben bu işte ustayım!!!

:)))

yazmadığım bölümde esprili yaklaşımlar olmuş, ben de devam ettireyim dedim.

biz de uygulamaya çıkabileceğimiz tek hastane var, orası da biz sözleşme imzalamakta gecikince kontenjanı ticaret ve endüstri meslek lisesi öğrencileri ile doldurmuş. şimdi bu okulların öğrencilerine başka uygulama alanı bulunacak, peşinden biz protokol imzalayacağız. tahminimce bu da birinci dönemin sonunu bulacak, azıcık kafası çalışan bir öğrencim neden birinci dönem maaşlarımız ödenmedi şeklinde kurcalasa yandı gülüm keten helva..

ssk ile protokolü de henüz imzalamadık..koordinatör müdür yardımcımız!!!geç bu işleri, resmi yazışmadan anlamıyor..şimdilerde öğrenmek için endüstriye staja!!!gidiyor.

bize gelince zaten teorik derse girmekten uygulamaya yarım gün ancak gidebiliyoruz. boşlukları hastanede iki yıllık mezun hemşireler tamamlıyor, ücrete mukabil tabii..

nete neden uğramadığıma gelince 5,5 yaşında bir oğlum var. adamdan sıra bize gelmiyo ki..bilgisayarın başına geçtiğinde tam gövde bilgisayarla bütünleşiyor..alabilene aşkolsun..

herkesi yeniden görmek güzel, selamlar..


cosar
Müsteşar Yardımcısı
09 Kasım 2006 00:01

Allah bagışlasın hpcam sizden haber almak sevindirdi beni.

Dediğim gibi bizler staja gidiyoruz ama sözleşme ve maaş yok.Sizin durumda kötü imiş.Teorik yükünü siz çekin hemşireler döner nöbet bide aynı yerde uygulama iyi imiş. Daha önçe yazdıgım gibi bir şekilde üçretli girilebileçek ders sayısını 18 den 29 a çıkattıla bilirse biraz rahatlarız .Hem ekonomik yönden hemde uygulama yönünden .Aslında tıb. Tek. geçmek varmış.Gerçi şimdi sorsalar bana yine öğretmenlik derim.Hayırlısı.

Saygılarımla.


cosar
Müsteşar Yardımcısı
09 Kasım 2006 00:08

Allah bagışlasın hocam sizinle tekrar görüşmek güzel. Espirili arkadaşımız sayfaya tebessüm kattı kayoldu.Şimdi başka sayfaları neşelendiriyor.

Uygulamalar konusunda belirtigim gibi bizler sigorta yapmadan devam ediyoruz.Sizlerin durumu bizden daha kötü imiş.Ben 12 saat uygulamaya gidiyorum.Okulunuzun teorik yükü sizde anlaşılan.Hemşire arkadaşlarda döner nöbet ekders idare ediyorlar anlaşılan. Aslında Tıb tek liğe ğeçmek varmış.Yanlız şuan da bile sorsalar bana öğretmenliğe devam derim.

Şu bizim 15+15 olan dagıtım birşekilde 15+29 olsa ders sayısı hazırlık ve rehberliklerle buna uygun çok rahatlarızda buda olmaz herhalde .Neyse herşeye rağmen eğitime devam.

Saygılar.


cosar
Müsteşar Yardımcısı
09 Kasım 2006 00:10

bak şu işe hata veren mesajda ulaşınça aynışeyleri iki defa yazmıi ğibi oldum.


erili
Aday Memur
09 Kasım 2006 20:59

Arkadaşlar yenihaber sadece son sınıf öğrencileri sigortalı olacak ara sınıflar eskisi gibi devam edecek,(mesleki eğiti. yön. 191. madde) yönetici arkadaşlar ayın 15 ine kadar işleri yavaşlatın.Malum ssk mevzuatına takılmayın. Şu koordinatörlük mezuuna bir acıklama alamadık. Biz diyoruz dersin uygulaması adamlar diyor işletmede mesleki eğitim. Diyoruzki bu öğrencinin bu dersten geçmesi için talim terbiye kurulu kararına göre şu iş ve işlemleri yapması gerekiyor bunu tek işletmeye giderse gercekleştiremez beyefendiler anlamıyor.siz ne diyorsunuz!!!!


cosar
Müsteşar Yardımcısı
09 Kasım 2006 22:39

Han serhoş hancı serhoş misali erili hocam Meb sağ. Mes. Almışlae EML ler gibi düşünerek uygulama yapıyorlar .Ne ögretmen durumuna bakıyorlar ne müfredata nede başka bir şeye iki bakanlık biz yaptık oldu dediler velhasılı.

Bindik bir alemete gidiyoruz kıyamete sizin anlayacagınız.


efege
Kapalı
10 Kasım 2006 13:47

sayın erili hocam;

bu sene 10. sınıf olanların 11. sınıf haftalık ders dağılımında derslerin uygulaması yok, onlar da işletmede beceri eğitimi diye bir madde var. buna göre bu sene 11 ve 12. sınıfların işletmede beceri eğitimi değil, dersin alan uygulaması olmalı..ve eski sistem devam edilmeli diye düşünüyorum. hatta ben bu konuda sağlık bakanlığına bizim yetiştirdiğimiz öğrenciler ileride yüzde yetmiş gibi bir oranla sizin bünyenizde çalışmayacak mı, 6 ya da 8 öğrenciye bir öğretmen, dersin uygulaması yönetmeliğini siz çıkarmadınız mı, şimdi milli eğitim bakanlığının bunu size sormadan değiştirmesine nasıl izin veriyorsunuz babında bir mail yazdım, artık kim okuduysa!!! cevap mevap gelmedi..

bu arada gevher tıbbi istatistik mezunu arkadaşlar aöf duyurular sayfasında bizim branşa dikey geçiş hakkı ile ilgili bir başvuru alanı var..bugün son gün..benim de bugün haberim oldu..başvurdum..işletme ya da iktisatta hazırlık+ 2 yılla diploma alınıyor..bilginiz olsun..


cosar
Müsteşar Yardımcısı
11 Kasım 2006 12:21

Arkadaşlar özel egitim kurumlarında ilk yardım veye ddiyer derslere giren varmı. Bukonuda gire bileçegimize dahil genelge ve resmi dergide yayınlanan izin var.Fakat kuruma MEM den belge götürmek gerekiyor. Ben 1 aya yakındır bu belgeyi cıkattıramadım. Hocam iyi olur girin sakınca yok deniliyor yazılı belgeye gelince araştıralım diyorlar.Buk konuda bilgisi olan varmı.


erili
Aday Memur
12 Kasım 2006 11:18

Ben bu seneden bahsediyorum gelecek sene için yapmışlarama bizm sorunumuza care değil. Bizim derdimiz yukarıdada bahsettiğim gibi tek işletme bizim eğitimi tamamlamamız için yeterli değil. Mesleki eğitimde modüler sisteme geçildi onlar şuan bizim uyguladığımıza yakın bir mantığa yöneldiler. biz mesleki eğitimin terk ettiği sisteme geçiriliyoruz. Ticaret lisesi öğrencisi muhasebe bölümü bankaya gider ona makbuz kesmeyi öğretirler yıl boynca makbuz keser muhasebeci olur. bizim öğrencilerimizede kan almayı öğretip sadece kan alan öğrenci veya sadece enjeksiyon yapan öğrenci olmasınımı istiyoruz arkadaşlar biz ebe hemşire att.tek. lap tek. yetiştiriyoruz, yanlış evrak vergi dairesinden döner,yanlış tedavi musalla taşından.Amaçsız hedefsiz öğrenci yetiştirmeyi bizede bulaştırmaya calışıyorlar. işletme öğrenci üzerinde tek yetkilidir. istediği yerde çalıştırır siz müdahale edemezsiniz. Yani poliklinikte caycılıkta yaptırırlar ücreti ile değilmi?????????????


efege
Kapalı
12 Kasım 2006 14:47

gör bakalım mevlam neyler, neylerse güzel eyler...mantığından gittiğimiz için sadece bekliyoruz..farkındaysanız başlığın altında en az 10 konuya yazdım, cevap geldi ya da gelmedi şeklinde görüş bildirmiştim..sağlık meslek liselerini neden megep kapsamında değerlendirmiyorsunuz şeklinde de bir mail yazdım..cevap gelmedi..

adam beni kayda almıyor.çünkü ben öğretmenim ve sadece mail gönderebiliyorum..oysa tüm okul müdürleri resmi yazı çıkartsa dikkate alınır mı? evet..ben bu konuyu okul müdürü ve müdür yardımcılarına da söyledim..adamlar iki satırlık yazıyı yazmaya imtina ediyorlar..neden? yorum yok..

Toplam 1857 mesaj
12345678910111213»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi