Editörler : Lanet
14 Aralık 2012 00:52

İnternetten mobilya almak?

arkadaşlar internetten mobilya alanır mı sizce alanınız oldu mu hiç deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim özellikle markamobi diye bi site var ürünleri gayet güzel ve ucuz...


sınıfçı_021
Aday Memur
14 Aralık 2012 16:05

ya bi allahın kulu bilgili değil mi bu konuda :(


Türkçeci_7
Müsteşar
25 Aralık 2012 20:16

hocam ben modalife'dan bir şeyler alabilir miyim diye bakmıştım ama kargo çok olunca vazgeçmiştim söylediğiniz siteye baktım ucuzluk anlayışımız biraz farklı sanırım:)Oradaki fiyatlara ulusal birçok mağazadan ürün alınabiliyor zaten( İstikbal,bellona vs.) ama kaliteli ve orijinal ürünler var derseniz bilemem...


200570050
Şef
01 Ocak 2013 01:12

sanalmobilya.com üstüne tanimam...inegöl mobilyasi...


teye
Şube Müdürü
21 Ocak 2013 17:27

ufak tefek mobilya alınır belli markalar bu işi profesyonel yapıyo.

ancak set/ takım almak riskli.özellikle taşımacılıkta sorun çıkma olasılığı çok yüksek


MERSİN ferhat
Yasaklı
30 Ocak 2013 15:04

bence bağlars mobilyaya bir göz gezdirin derim ben sipariş ile aldım sorun yok kalite 1 numara


durdur2
Aday Memur
31 Ocak 2013 04:14

slm bende bazı sitelerden mobilya satan biriyim (sanalpazar ve sahibinden.com) güvenli elektronik ticaret ile alırsanız siz onay vermeden satıcı parasını alamıyor yani 2 tarafta garantili iş yapmak zorunda.şimdiye kadar bir sorun yaşamadım satıcı olarak.kargo olayı da artık çok azaldı bir yatak o. takımını izmirden 2 büyükşehire en fazla 130-150 tl ye gönderebiliyorum ürünün büyüklüğüne ve uzaklıga göre para alıyorlar.bu sitelerde satıcının itibarınıda görebiliyorsunuz satıcı iyi yorumlar almamışsa alışverişte yapmazsınız olay bu kadar basit.


kadiryilmaz72
Aday Memur
31 Ocak 2013 09:58

Bende internetten yatak odası takımı almaya düşünüyorum.Kaldığım şehirde 2000tl denen bir takımı internette 1000tl . Kargo da ücretsiz.Tek sıkıntısı demonte olarak gelmesi. Hızlıal veya sanalpazar gibi sitelerden gelirse sıkıntı cıkacağını düşünmüyorum.


TheOmer
Memur
31 Ocak 2013 10:36

-Aile şirketinde- Seçkin bir markanın bölge bayiliğini yapmaktayız.Yıllardır Mobilya sektöründe olup çalışan biri olarak bu tercihi tavsiye etmiyorum. Kimi ev tüketim araçları sanal ortamda alışverişle sonlandırılabilecek bir gereç değildir.

Eğer ufak çaplı aksesuarlar bu ihtiyaçlarımızdansa internet uygun bir yol olarak görülebilir. (Biz de zaman zaman müşterilerimizin aksesuar isteklerini bu yolla gerçekleştiririz)

Diğer arkadaşların tavsiye ettiği markalar tüketicide güven duygusu oluşturmamıştır. Yapacağınız kuçuk bir araştırma bu cümlemin doğruluğunu kanıtlayacaktır.

Önerim, bulunduğunuz yerleşim yerinde bütün markalara ait mağazaları dolaşıp kalite ve fiyat politikalarını göz önünde bulundurarak birebir satın alma işine girmenizdir.

*Harici sorularınız için mesajla ulaşabilirsiniz.


kadiryilmaz72
Aday Memur
31 Ocak 2013 11:39

İnternetten mobilya almanın eks yönü nedir.Yorumlara baktığımızda olumsuz yorum fazla bulamıyorsunuz.Fiyat uygun daha ne olsun.


agah06
Şef
31 Ocak 2013 20:15

Kurulumunu kendiniz yapabiliyorsanız alınır. Ama kurulum işi biraz zorluyor insanı. Bazen de eksik parça gönderebiliyorlar ama yardımcı da oluyorlar. Avantajlı tarafı; pc'nin başından zahmetsizce ürünleri inceliyorsunuz. Gezmekten ayaklarınıza kara sular inmiyor. Fiyat karşılaştırması yapabiliyorsunuz. Ben gıda hariç her şeyi internetten alıyorum.


fireman_07
Şef
31 Ocak 2013 21:40

Arkadaşlar eğer yeni takıntınız yoksa 2. el çok uygun fiyata mobilyalar var ......binden adlı sitede incelemenizi tavsiye ederim.


hha123
Şef
02 Şubat 2013 10:48

İyi tarafı ucuz olması, seçeneğin çok olması.

Kötü tarafı çoğunun demonte olması, bazılarının montajı çok zor, mobilya ustası getirtip ancak toplanabiliyor. Ayrıca fotograftan bakıp aldığın için renk ve büyüklük konusunda yanılıyorsun.


narin081
Memur
02 Şubat 2013 21:18

2.el tepe yemek odası ne kadar eder acaba yardımcı olabilirbisiniz

03 Şubat 2013 20:43

ben hiç tavsiye etmiyorum.gitti gidiyordan vestiyer aldım.mağazada satılanın yarı fiyatına.ancak monte edene kadar akla karayı seçtim.üstelik bazı yerleride tam olmadı.aynayı yukardan yapıştırmışlar mesela.böyle sıkıntılarda muhatap bulamassın.bulsanda ne yapcaksın.toplayıp gerimi gönderceksin.üstelik garantidede çok sıkıntı olabilir.ağır şeyler almak bence yanlış internetten...


üye adım olmasa
Aday Memur
03 Şubat 2013 22:20

Hocam bizzat adoremarketten dolaplar aldım. Modüler mobilya ihtiyacınıza yönelik satışları var. Şöyle de bir güzelliği var; kargo ücretsiz ve diyelim ki taşımadan kaynaklanan bi sorun çıktı üründe, geri iade alıp yenisini gönderiyorlar.


kenaaan
Kapalı
03 Şubat 2013 22:29

ben de ara sıra alıyorum, büyük mağazalardan ancak, kalite açısından iyi değil, özelliklerine dikkat etmek lazım, çoğunlukla suntalam cinsi oluyor, onların bile kendi aralarında kalite farkı oluyor.


tayfunballikci
Aday Memur
04 Haziran 2017 02:43

Öncelikle merhaba,

Her ne kadar konu biraz eski de olsa, internetten mobilya satın alma konusunu günümüze göre ufak bi değerlendirme yapacağım.

Devir artık internet devri olduğu için alışverişlerin büyük oranıda internet ortamında gerçekleşmektedir. Her geçen gün sayıca artan internet siteleri, bunların dışında mağaza sistemiyle çalışan bir çok sitelerde bulunmakta.

İnternetten mobilya satın almak istiyorsanız, satın almak istediğiniz firmanın alışveriş geçmişini ve kurumsallığını sorgulamanızda fayda vardır. Aksi takdirde her geçen gün e ticaret siteleri artmakta ve mağazalar çoğalmaktadır. Artık alışverişler internet ortamında gerçekleşmektedir. Hal böyle olunca piyasa biraz alt üst oldu. Dolandırıcıyı, kaliteli hizmet vereni ayırt etmekte zorlaşmış durumda.

Bir ürünü satın almadan önce fiyatını göz önünde bulundururken, internet ortamında malesef böyle bir şansımız yoktur. Düşük fiyatlı diye satın aldığınız ürünün ham maddesi kötü çıkabileceği gibi, yüksek fiyatla internetten satın aldığınız mobilyanın da satış sonrası hizmeti (S.S.H) kötü olabilir.

İnternetten mobilya satın alırken nelere dikkat etmeliyiz?

1- Satın almak istediğiniz firmanın iletişim ve kurumsal bilgileri, vergi numaraları gibi unsurlarına dikkat edilmeli.

2- Alışveriş yapmayı düşündüğünüz firmanın sipariş geçmişi araştırmalı. Çeşitli yorumlar incelenmeli, şikayet siteleri araştırılmalı

3- Alacağınız ürünün ham maddesi ve kullanılan aksesuarlar hakkında detaylı bilgi alınmalı.

4- Satış sonrası hizmet kriteri en önemli kriterlerden biridir. Firmanın satış sonra hizmeti hakkında detaylıca araştırma yapılmalıdır. Aksi takdirde ürünü satın aldıktan sonra, herhangi bir sorunda iletişime geçebileceğiniz kişi veya kurum bulamayabilirsiniz.

5- Fotoğraflara fazla aldanmayın. Çekilen fotoğraflar genellikle stüdyo ortamında çekilmektedir. Profesyonel makinalar ve hoş bir ortam yaratılarak çekilen görüntüler sizinde takdir edeceğiniz gibi kötü görüntüye sahip olmaz :)

6- Ürünün nakliyesi, montajı hakkında detaylı bilgi alınmalı. İnternetten mobilya satın almak istediğinizde yaşayabileceğiniz en büyük sıkıntılardan biridir. Montaj desteği yoksa bile detaylı kurulum şemalarının olup olmadığını sorgulayın.

Aklıma gelenler şimdilik bunlar. Biraz araştırma yaptım aralarında en güzel bilgiyi veren kaynağı aşağıda veriyorum.

www. mobilyanomi.com/internetten-mobilya-satin-almak-isteyenlere-oneriler/

Aradaki boşluğu silerek girebilirsiniz.

Bol ve kaliteli alışverişler dilerim :)


Erdibey78
Aday Memur
12 Ağustos 2021 11:11

Şahsen ben internetten aldım, süreç şu şekildeydi; web sitelerinden ürünü beğendim, sonra telefonla aradım detaylı bilgi edindim. Sonra sipariş verdim ve eve teslim ettiler. Yatak Odası Takımı aldım.

***

İçerik, editör tarafından düzenlenmiştir/silinmiştir.

Lütfen Facebook/WhatsApp/Telegram gruplarına ya da başka sitelere yönlendirme yapmayalım. İnternet sitemize reklâm vermek için TIKLAYINIZ.

Keyifli paylaşımlar dileriz.


srknyln
Şube Müdürü
13 Ağustos 2021 12:19

10 yıl önceki konuyu hortlamış :)

19 Ağustos 2021 11:06

Önce şikayetvar.com sitesinde mobilya alacağınız firmayla ilgili şikayetleri okuyun.Tabi her firmayla ilgili şikayetler vardır o sitede ama kalite konusundaki şikayetlere odaklanın özellikle.

Ayrıca artan hayat pahalılığı yüzünden mobilya fiyatları uçmuş durumda.İkinci el olarak letsgo ve sahibinden sitelerinde çok temiz ve düzgün mobilyalar da var.Eğer yakınınızdaysa almadan önce gidip görebilirsiniz de mobilyaları.

Toplam 20 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi