25 Aralık 2012 12:17

İdari Cezada Zamanaşımı Almış dosyaya itiraz

hakkımda idari yönden; her ne kadar suçun cezası meslekten çıkarma ise de,diyerek ceza verme zamanaşımına uğradığı için dosyanın işlemden kaldırılmasına karar veilmştir diyor.ben buna karşılık dava açmak styorum yarımcı olabilecek varmı hang yolu izlemeliyim.meslekten çıkarma diyor ama isnat etttikleri suçlar delilsz ve ifadede vermedim...

Kasvetli18
Aday Memur
13 Aralık 2025 04:08

Abi zamanaşımı kaç gün oldu ?

watchonesstepp
Aday Memur
14 Aralık 2025 00:17

şansını zorlama zaten kapanmış gel görevine git evine derim ben.

asikral1
Şef
14 Aralık 2025 03:36

Konu 2012 zaman aşımı olması için suç öğrenmeye başlama tarihi ile 2 sene eğer 1 ay içinde rapor tanzimi ile meslekten ve memuriyet çıkarma dışı soruşturma açılmazsa meslek ve memuriyet ise 6 ay içinde soruşturma açılmazsa zaman aşımı soruşturma 2 sene içibde karara bağlanmazsa zaman aşımına uğrar ohal dönemleri hariç

Kasvetli18
Aday Memur
14 Aralık 2025 05:17

İdare konuyu gec öğrendi suç isleneli 2 sene geçti uzerinden yine de ceza verebilir mi

LdyKurt
Aday Memur
14 Aralık 2025 10:28

Bu konuyu ben de merak ediyorum soruşturmacı suç konusunu öğrendiği tarihi başlangıç tarihi saymış suç işlenme tarihinden karar tarihine kadar 2 yılı geçti halbu ki bakalım idare mahkemesine bu durumu da anlattık ne karar verecek

Kasvetli18, 2 ay önce

İdare konuyu gec öğrendi suç isleneli 2 sene geçti uzerinden yine de ceza verebilir mi

Cemil1903
Aday Memur
14 Aralık 2025 12:53

Zaman aşımı fiil işlendiği tarihten başlar,kanun net

Cemil1903
Aday Memur
14 Aralık 2025 13:02

BilirkisiAnkara
Aday Memur
14 Aralık 2025 15:35

Nasıl çok net oluyor?

Disiplin cezasını gerektiren fiillerin, disiplin amiri tarafından öğrenildiği tarihten itibaren:

Uyarma, kınama, aylıktan kesme, kısa süreli durdurma ve uzun süreli durdurma cezaları için 1 ay içinde disiplin soruşturmasına başlanmadığı takdirde,

Meslekten çıkarma veya Devlet memurluğundan çıkarma cezaları için 6 ay içinde disiplin soruşturmasına başlanmadığı takdirde, disiplin cezası verme yetkisi zamanaşımına uğrar.

Ayrıca, fiilin işlendiği tarihten itibaren 2 yıl içinde disiplin cezası verilmediği takdirde, ceza verme yetkisi kesin olarak zamanaşımına uğrar. Bu süre, özellikle meslekten çıkarma gibi ağır cezalar için kritik öneme sahiptir ve cezanın kesinleşme tarihi (örneğin, Bakan onayı) esas alınır.

Cemil1903, 2 ay önce

Brkndl10
Memur
14 Aralık 2025 15:56

Tamam yukarıdaki arkadaşta aynı şeyi söylemiş işlenme tarihinden itibaren 2 yıl

BilirkisiAnkara, 2 ay önce

Nasıl çok net oluyor?

Disiplin cezasını gerektiren fiillerin, disiplin amiri tarafından öğrenildiği tarihten itibaren:

Uyarma, kınama, aylıktan kesme, kısa süreli durdurma ve uzun süreli durdurma cezaları için 1 ay içinde disiplin soruşturmasına başlanmadığı takdirde,

Meslekten çıkarma veya Devlet memurluğundan çıkarma cezaları için 6 ay içinde disiplin soruşturmasına başlanmadığı takdirde, disiplin cezası verme yetkisi zamanaşımına uğrar.

Ayrıca, fiilin işlendiği tarihten itibaren 2 yıl içinde disiplin cezası verilmediği takdirde, ceza verme yetkisi kesin olarak zamanaşımına uğrar. Bu süre, özellikle meslekten çıkarma gibi ağır cezalar için kritik öneme sahiptir ve cezanın kesinleşme tarihi (örneğin, Bakan onayı) esas alınır.

BilirkisiAnkara
Aday Memur
14 Aralık 2025 16:56

Evet haklısınız ben yanlış anlamışım. 🙏🙏🙏

Brkndl10, 2 ay önce

Tamam yukarıdaki arkadaşta aynı şeyi söylemiş işlenme tarihinden itibaren 2 yıl

Kasvetli18
Aday Memur
14 Aralık 2025 19:23

O halde idare 01.01.2024 de işlenmiş bir suçu 01.01.2026 da öğrendi atıyorum mesela. Ceza veremez zamanaşımı oluştu. Soruşturma açsa bile zamanaşımı olduğu için dosyayı kaldırmak zorundadır.

Brkndl10
Memur
14 Aralık 2025 20:10

Genelde veriyorlar benim dosyada da öğrenme tarihini başlangıç olarak sayıp cezayı verdiler artık iptal için idare mahkemesine başvurdum

Kasvetli18, 2 ay önce

O halde idare 01.01.2024 de işlenmiş bir suçu 01.01.2026 da öğrendi atıyorum mesela. Ceza veremez zamanaşımı oluştu. Soruşturma açsa bile zamanaşımı olduğu için dosyayı kaldırmak zorundadır.

Kasvetli18
Aday Memur
14 Aralık 2025 21:06

Anladım abi kanuna gore yüzde yüz dönüyorsun. Anlamadığım kurul bilmiyor mu zamanasimi olduğunu çok Tuhaf. Bende 24 ay istedi müfettiş iftira vardı uzerime 1 aylık zamanasimi 10 gün geçmişler ondan ceza almadım. Hak yerini buldu elbet

Brkndl10, 2 ay önce

Genelde veriyorlar benim dosyada da öğrenme tarihini başlangıç olarak sayıp cezayı verdiler artık iptal için idare mahkemesine başvurdum

Toplam 13 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi