Editörler : gül-feşan
«42434445464748495051525354

klie
Şef
13 Temmuz 2015 19:16

Azıcık aşım ağrısız başım demişler inanın bana çok doğru bir söz. Hayat zaman ,gençlik ,enerji inanın bana bu kadar ucuz değil..şu an HAKLI olarak iş iş diyorsunuz ama madalyonun diğer yüzünü hiçbir şekilde göz ardı etmeyin ve iyi düşünüp araştırın

karagülle
Daire Başkanı
15 Temmuz 2015 23:42

Ben şahsen havuzun olmasını istemiyorum. Ptt'de 2,5 sene taşeron olarak ççalışmkş biri olarak kadrolu veya sözleşmeli çalışanların taşeronların kadroya alınmasıyla ilgili kıllarını kıpırdatmadıklarına çok kez şahit oldum. Ben belki geçen sene öğretmen olarak atanmış biri olarak kendimi kurtardım (ki ptt'de kadrolu olsaydım seve seve ayrılmaz belki de devam ederdim. İşimi çok seviyordum.) Ama taşeron kardeşlerim yıllardır çektikleri acıları gördükten sonra inşallah havus-musluk-hotum-çeşme-su borusu ve yakın anlamlı hiçbirşey gelmez siz vefasızlara. Paşa paşa emekli olana kadar hayırlı hizmetler diliyorum sizlete Ptt'de. Daha fazlasını dileyemem kusura bakmayın.

vaypcnet
Şef
15 Temmuz 2015 23:53

Kemik yağsın istemiyoruz ki senin duana muhtaç olalım.

17 Temmuz 2015 00:24

istifa edin, sizin yerinize gelecek çok adam var

Bilgi Hamalı
Kapalı
17 Temmuz 2015 13:51

oldukça hümanist bir yorum (!)

ne çektin be GIDACI, 11 yıl önce

klie
Şef
17 Temmuz 2015 16:44

??

klie
Şef
17 Temmuz 2015 16:52

??

horozzi
Şef
21 Temmuz 2015 00:20

Arkadaş atanmış gitmişsin hala gelip burada ptt başlığında geziniyorsun gezinmekle de kalmayıp millete beddua ediyosun bunun adı ezikliktir.. Sana o saydığın ekipmanlarla Ptt de iyi bir kombinasyon yapmışlar ki hala acıdan buralarda dolaşıyosun bi git alla sen kumda oyna millet senin yakarışlarını dinlemek zorunda mı ezikus.

karagülle, 11 yıl önce

Ben şahsen havuzun olmasını istemiyorum. Ptt'de 2,5 sene taşeron olarak ççalışmkş biri olarak kadrolu veya sözleşmeli çalışanların taşeronların kadroya alınmasıyla ilgili kıllarını kıpırdatmadıklarına çok kez şahit oldum. Ben belki geçen sene öğretmen olarak atanmış biri olarak kendimi kurtardım (ki ptt'de kadrolu olsaydım seve seve ayrılmaz belki de devam ederdim. İşimi çok seviyordum.) Ama taşeron kardeşlerim yıllardır çektikleri acıları gördükten sonra inşallah havus-musluk-hotum-çeşme-su borusu ve yakın anlamlı hiçbirşey gelmez siz vefasızlara. Paşa paşa emekli olana kadar hayırlı hizmetler diliyorum sizlete Ptt'de. Daha fazlasını dileyemem kusura bakmayın.

klie
Şef
21 Temmuz 2015 00:50

Bu çekememezlik nefret kıskançlık kin gibi duygulara anlam vermek mümkün değil..umarım herkes emeğinin karşılığını fazlasıyla alır. Biz üniversite bitirmiş insanlar olarak birlik olup ,destek vermemiz gerekirken eskilerin izinden gidiyoruz..

m.carleone
Şube Müdürü
21 Temmuz 2015 17:56

Bu kuruma girmeden önce taşeronlarin hakkı için üzülür emeklerinin karşılığını alamadiklarini düşünürdüm ama yok arkadaş yok ya iki lafı biraraya getiremeyen nerde itik köpük psikopat hayata tutunamamis insan var doldurmuşlar Ptt ye pek azı aklı başında oturup kalkmasını biliyor Rezalet ya gerçekten ise mi gidiyorum savaşa mi anlamış değilim Ptt yi bu hale getirenlere yazıklar olsun

karagülle, 11 yıl önce

beren_27
Şef
25 Temmuz 2015 23:35

sizin nefret ettiğiniz iş varya biz 80 küsür puanlarla mülakatına girmek için can atıyoruz,

nasıl insanlarsınız yaaa ekmek kapınız olduğu için bi şükretmeyi öğrenin önce

bist
Memur
25 Temmuz 2015 23:43

Güzel kardeşim işsizlik zordur bilirim ama senin 80 küsur ile mulakatina girmeye uğraştığın işe bizde Şamdan düşüp girmedik haricten gazel okumayı bırak en azından okuduklarından bir ders çıkar çünkü ilerde lazım olacak

beren_27, 11 yıl önce

sizin nefret ettiğiniz iş varya biz 80 küsür puanlarla mülakatına girmek için can atıyoruz,

nasıl insanlarsınız yaaa ekmek kapınız olduğu için bi şükretmeyi öğrenin önce

klie
Şef
26 Temmuz 2015 01:14

Beren 27 arkadaşım konuşmalarındaki tecrübesizlik haklı olma ihtimalini artırmıyor.yerinde olsam söylenenleri kulağıma küpe yapar iyice düşünürdüm ptt son 10-12 Yıldır kpss ile memur alıyor bizde yüksek puanllarla girdik bahsettiğin puanlardan yüksek hemde.hakikaten bist Arkadaşımın dediği gibi hariçten gazel okuma biraz düşünme kabiliyetini kullan

es33
Şube Müdürü
26 Temmuz 2015 01:17

aynen öylee! sanki babamızın uşağı soktu bizi oraya..

bist, 11 yıl önce

Güzel kardeşim işsizlik zordur bilirim ama senin 80 küsur ile mulakatina girmeye uğraştığın işe bizde Şamdan düşüp girmedik haricten gazel okumayı bırak en azından okuduklarından bir ders çıkar çünkü ilerde lazım olacak

ahmedatas
Aday Memur
26 Temmuz 2015 12:39

arkadaslar bilgisayar muhendisi olarak calisan varsa bize bu mulakat sinavlari hakkinda bilgi verebilir mi?.net e ba?vursam ne sorarlar ? yazili mi sozlu mu olur?

ahmedatas
Aday Memur
27 Temmuz 2015 16:50

arkadaslar tartismayi birakip bize biraz bilgi verseniz? biz issizler suan ptt de calismaya raziyiz. ben bilgisayar muhendisiyim ben mulakatta ne ile karsilasicam bi yardimci olun ya??
27 Temmuz 2015 21:18

startmm
Kapalı
28 Temmuz 2015 17:26

Ptt.ye atanan arkadaşlar ilk önce 4 aylık geçici iş sözleşmesine imza atarlar. 4 ay boyunca yaklaşık 1600-1700 tl arası bir maaşla çalışırlar.(gişe personeli)

Dört ay bitince cari yıl sonuna kadar yeni bir sözleşme imzalarlar. Bu dönemde yaklaşık 360 tl ikramiye alarak maaşları artar. Kasa tazminatıda 50 tl.dir. Toplamda bys üyesi olanlar 2040 tl, bys üyesi olmayanlar 2130 tl + varsa yol parası ücreti alırlar (Ankara Başmüd. maaşıdir. küçük illerde bu ücret düşük olur, İstanbul Başmüd. ise biraz daha yüksek olur.)

1. cari yıl sonunda yetkili sicil amiri onay verirse 2. cari yıl sözleşmesine imza atılır. Maaşta dmk maaş zammı görüşmelerinde belirlenen kadar artış olur. 2. sözleşmeye imza attıktan sonra artık yılbaşlarında sözleşmeniz otomatik olarak (olumsuz bi durum yoksa) yenilenir tekrar imza atmazsınız.

Bide performans ücreti verilecek ancak henüz bu çalışma neticelenmediği için bu ücreti alamazsınız. Ne kadar performans ücreti alacağınızda belli değil.

Yıllık izinler kullanılmazsa devreder ve cari yılda 20 gündür. İlk yıl kullanılmaz. Paraya çevirilmez.

PTT %100 devlet sermayesinde olan bir A.Ş.'dir. Özelleştirme kapsamında değildir. Eğer özelleştirme kapsamına alınırsa İHS'lilerin ne olacağı tartışmalıdır. (DPB bu konuda görüş bildircektir.)

Çalışma koşulları çok çok ağırdır. Gişe personeli sadece gişede çalışmaz ATMye bakar. Şubelere gider. Bozuk para tedarik eder. Müşterilerin kargosunu alır. Yeri gelir hamallık dahi yapar. Basiretsiz ne oldum delisi ünvanlıdan birde üstüne hakaret yer. Yıllık izin almak için çaba sarfederler. Saatlik izin almak ise imkansızı istemektir. Bi çok bakkaldan bozma şubede ısıtmasız soğutmasız WC'siz tek başına çalışır. Kasa açıklarını kendisi arar bulur bulamazsa cebinden kapatır.

aklıma gelenler şimdilik bunlar arkadaşlar.

kalekapisi
Aday Memur
28 Temmuz 2015 23:50

Genel hatları ile böyle. Fazlası var eksiği yok.

Hala 399 lu alsa derimki yazın iyidir genede.

Ama şu İHS olayı bozdu.

Yazacak arkadaşlar eğer son tercihiniz ise ve mecbursanız yazın.

Hem müşteri (özellikle vatandaş değil müşteri yazdım çünkü şirketin yeni anlayışı bu) ile hemde para ile uğraşmak gerçekten yıpratıyor ama Allah'a şükür eve ekmek götürebiliyoruz. İşsizlikten iyidir. Allah devletimize zeval vermesin.

startmm, 11 yıl önce

Ptt.ye atanan arkadaşlar ilk önce 4 aylık geçici iş sözleşmesine imza atarlar. 4 ay boyunca yaklaşık 1600-1700 tl arası bir maaşla çalışırlar.(gişe personeli)

Dört ay bitince cari yıl sonuna kadar yeni bir sözleşme imzalarlar. Bu dönemde yaklaşık 360 tl ikramiye alarak maaşları artar. Kasa tazminatıda 50 tl.dir. Toplamda bys üyesi olanlar 2040 tl, bys üyesi olmayanlar 2130 tl + varsa yol parası ücreti alırlar (Ankara Başmüd. maaşıdir. küçük illerde bu ücret düşük olur, İstanbul Başmüd. ise biraz daha yüksek olur.)

1. cari yıl sonunda yetkili sicil amiri onay verirse 2. cari yıl sözleşmesine imza atılır. Maaşta dmk maaş zammı görüşmelerinde belirlenen kadar artış olur. 2. sözleşmeye imza attıktan sonra artık yılbaşlarında sözleşmeniz otomatik olarak (olumsuz bi durum yoksa) yenilenir tekrar imza atmazsınız.

Bide performans ücreti verilecek ancak henüz bu çalışma neticelenmediği için bu ücreti alamazsınız. Ne kadar performans ücreti alacağınızda belli değil.

Yıllık izinler kullanılmazsa devreder ve cari yılda 20 gündür. İlk yıl kullanılmaz. Paraya çevirilmez.

PTT %100 devlet sermayesinde olan bir A.Ş.'dir. Özelleştirme kapsamında değildir. Eğer özelleştirme kapsamına alınırsa İHS'lilerin ne olacağı tartışmalıdır. (DPB bu konuda görüş bildircektir.)

Çalışma koşulları çok çok ağırdır. Gişe personeli sadece gişede çalışmaz ATMye bakar. Şubelere gider. Bozuk para tedarik eder. Müşterilerin kargosunu alır. Yeri gelir hamallık dahi yapar. Basiretsiz ne oldum delisi ünvanlıdan birde üstüne hakaret yer. Yıllık izin almak için çaba sarfederler. Saatlik izin almak ise imkansızı istemektir. Bi çok bakkaldan bozma şubede ısıtmasız soğutmasız WC'siz tek başına çalışır. Kasa açıklarını kendisi arar bulur bulamazsa cebinden kapatır.

aklıma gelenler şimdilik bunlar arkadaşlar.

startmm
Kapalı
29 Temmuz 2015 00:13

Ayrıca Atananlar ÖSYMnin yaptığı merkezi yerleştirmelerde de tercih yapabilirler. Merkezi yerleştirme dışında diğer 657'li personel alımı yapan "açıktan alım" denilen ilanlara da başvurabilirler. 399'a tabi diğer KİT ve Kamu şirketlerine PTT'den istifa ettikten sonra başvurmak ise özel bir durumdur istifa etmeden bunun detaylı şekilde araştırılması lazımdır. Yeni atama tebliğiniz sözlü veya yazılı tebliğ edilince yeni görev yerine başlamadan 1 gün öncesine kadar istifa edebilirsiniz. (Ancak tavsiyem istifa ettikten sonra uğraşmamanız için bi 4-5 gün önce istifa etmeniz)

İstifa ederseniz herhangi bir istifa tazminatı ödemezsiniz. Ancak maaş ikramiye yol parası vs. fazladan ne para aldıysanız günlük bazda iadesi talep edilir. Kuruma borcunuz maddi yükümlülüğününüz, ödemek zorunda olduğunuz tazminatınız vs. ne varsa onlarda kurumca talep edilir.

Nihayetinde kamuya ait bir teşekkülde çalışacaksınız. Ne 1 kuruş alacağınız ne de 1 kuruş borcunuz kalır.

Dağıtıcılar bundan önce yazılı sınava tabi tutularak gişe görevlisi ünvanına geçirildiler. Ancak bundan sonra bu süreç yine bu şekildemi işler ne gibi bi değişiklikler olur yönetim kurulunun insiyatifindedir.

Ayrıca "istifa edecekseniz yazmayın kardeşim" diyenlere ve "kurumdan memnun olmayan personele istifa edin yerinize çalışacak personel çok" diyenlere aldırış etmeyin. Herkesin aklı kendine. Kendi bildiğinizi yapın.

"Kaça düşer" soruları tabiki herkesçe bir tahmindir. "Şu anda kaç kişi başvurdu kaça düştü" tabiki bunu kimse bilemez. "70le atanırmıyım" diyende 90 alıp "işe ihtiyacım var çalışmak istiyorum" diyende başvurusunu yapsın çekinmesin. Ancak en önemlisi;

""""""""""""PUANINIZ KADAR ÜMİDİNİZ OLSUN..."""""""""""""""

Sendika soran vardı. İşçi sendikalarına üye olamazsınız memur sendikalarına üye olabilirsiniz.

Toplam 1079 mesaj
«42434445464748495051525354

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi