Editörler : gül-feşan
«42434445464748495051525354

turuncupapatya
Şube Müdürü
17 Nisan 2021 03:39

Ya bi de 10 yas alti cocugu olan kadin personel idari izinli olacak diye genelgemiz varmis.. Istanbuldayim ben yok oyle bisi.. Merkezleri 4de Subeleri 3.30da kapatmaya basladilar. Ogle arasini yarim saate indirip.. Gonderdikleri yazida da temizlik yapin diye size yarim saat ogle molasi veriyoruz yazmislar...

turuncupapatya
Şube Müdürü
17 Nisan 2021 14:56

Peki arkadaslar soyle birsey var onceki merkezimde calisan söfor (ki merkezin subesi de arabasi da yoktu adam isci kadrolu ve torpilliydi sabah geliyor oglen arasindan sonra kayboluyordu zaten yandaki tatlicida takiliyordu bu sure boyunca ) bana sozlu tacizde bulundu 3 kez belalti kufurler ederek ornek vermek gerekirse bunlardan biri a.ini s.keyim... 3. Seferde kargodaki kadin calisan kufru duydu, duydugunu benimle paylasti fakat sonradan inkar etti.. 1. Seferde konuyla ilgili muduru de bilgilendirdim bu adam isyerinde bana agza alinmayacak kufurler ediyor lutfen uyarin dedim. Sonuc olarak ben gonderildim, sikayet dilekcesi verdim karsiliginda yazili uyari aldim. 4 ayda 3 kez yerimi degistirdiler ve cuma gunu 4.ye degistirdiler... Cok yiprandim sinirlerim bozuldu ve gordugum hakaretleri kendime yediremiyorum tek cikis yolu olarak istifayi gorebiliyorum. Asla huzur vermiyorlar.. Avukatla konustugumda adamin ancak seslu goruntulu guvenlik kaydi veya akrabam olmayan 2 kisinin sahitliginde ceza alacagini yoksa asla ceza almayacagini soylediler. Dava acmadim. Normal kosullarda bu adamin Kod29la tazminatsiz isten cikarilmasi lazim. Bizim kanimizi emerken boyle serefsiz sapik emekliligi gelmis suluklere dokunmuyorlar adamin yaptigi hic bir is yok ne soforluk ne kargo postaya yardim ne de baska bisi.. Ptt suc orgutu haline gelmis bu kuruma girdigim gune lanet ediyorum ve Pttden tiksiniyorum.. Yapabilecegim hic birsey de yok hakkimi arayabilmek icin.. Lutfen bu zulumleri paylasin arkadaslar herkes bilsin........

turuncupapatya
Şube Müdürü
19 Nisan 2021 11:04

Sabah merkeze gittim biraz soluklanip yasadiklarimi paylasacagim sizlerle..

turuncupapatya
Şube Müdürü
19 Nisan 2021 14:04

Bu sabah yine degistirdikleri gorev yerime degil gecici gorevlendirildigim yani bagli bulundugum merkeze gittim. 45 gunluk yillik iznimi kullanmak istedigimi akabinde ucretsiz izin basvurusunda bulunacagimi eger kabul edilmez ise istifa etmek istedigimi belirttim. Mudur once neden onceki merkezimde bunlari yapmadigimi sordu ben basina bela miymisim.. Sonra vebalimin onun basina kalamayacagini bunun haksizlik oldugunu soyledi.. Dilekcelerimi almayacagimi beni once kadromun bulundugu merkezime gonderecegini soyledi.. Ki dilekcelerimi almama gibi bi hakki yok.. Aradaki bir cok seyi hatirlamiyorum ama durum soyle gibiydi sanki ben mudurum devasa odamda gun boyu keyfime bakiyorum ve o da gariban sube calisani benim yari maasimi alan.. Sadece sunu soyledigimi hatirliyorum mudur bey dedim bu benim icin hayati bir karar yani sizi magdur etme amaciyla alinmis olmasinin imkani yok ayrica magdur olan benim...

Sozlu olarak reddedilince yazili yillik izin dilekcesi verdim. Ve yazili ayri bir dilekce. Onda da 45 gunluk yillik izin hakkimi kullanmak istedigimi ve akabinde 6 ay ucretsiz izin kullanmak istedigimi belirttim. Ucretsiz izin talebime gerekce olarak da 10 senedir pttde yasadigim mobbingin artik psikolojik sagligimi bozdugunu yazdim. Eger bu talebim uygun gorupmez ise istifa edecegimi ekledim. Bu dilekceleri once elden aldilar evrak no vermediler. Akabinde sozlu olarak yillik iznime onay verdigini belirtti kendisi. Ben de eger onayliyorsa onay bolumunu imzalamasini rica ettim. Sen kim oluyorsun da boyle bisey istiyorsun benden dedi. Sonra bana bakti sen suc isliyorsun burda dedi. Yanindaki buro gorevlisi kadina donup sahitsin degil mi suc isliyor dedi. Bu sirada ben de karsisindaki koltukta oturuyorum sadece.. Kadin sahidim dedi.. Neye sahitler ise ben sahsen bir sey anlamadim. Ayrica bunu (yani istifa dilekcesi vermemi) yanima birakmayacagini bunun icin bana sorusturma actiracagini soyledi. Istifa dilekcesi vermek 45 gunluk yillik izninin parasi cope gitmesin diye kullanmak istemek hakkim olan ucretsiz izin icin basvuruda bulunmak nasil sorusturmaya konu olabiliyor anlamadim. Sonra in cay ocaginda bekle dedi.. Cay ocagi yerine merkezde memurlarin oturdugu bolume indim.. Ki kameralar beni gorsun.. Bu arada in cin top oynuyor biz subede pandemide vizir vizir insanlarla ugrasip temizlik yapip guvenligin gorevini yaparken ve surekli olarak vatandasin hakaretine maruz kalirken koskoca merkez bombostu..

Ve bes on dk sonra elime onaylanmamis yillik izin kagidini verdiler.. Acaba sozlu onaya inansam basima neler gelecekti! Diger dilekcenin fotokopisini de evrak numarali yani kayitli olarak aldim..

Beni israrla yeni subeye yollamak icin elime sifre verdiler.. Ve evet kendimi iyi hissetmedigim icin rapor aldim iki gun evde dinlenecegim.. Niye istifa ediyorsun da beni magdur ediyorsun diye hesap sorulmasi.. Koltukta oturup onayliyorsaniz lutfen yillik izin kagidimi imzalayin mudur bey denince suc isliyorsun sahidim var denmesi ustune ta en basindan istifa dilekcesi veriyorum diye sorusturma tehdidinde bulunulmasi.. Ptt sen nasi bi batakliksin ki istifa etmeye calisan birini bile pisliginde bogmaya calisiosun hala???

turuncupapatya
Şube Müdürü
19 Nisan 2021 14:40

Aynen boyle degisen bisi yok..

Arabasiz merkezin tatlicida yatip ogle arasindan sonra evine giden soforu sana a.ini s.keyim der.. mudure soylersin.. 3ye kufreder sana.. Ve sen gonderilirsin. 1 kisi sahit olmaz.. Gonderilmen yetmez 4 ayda gorev yerini 4 kere degistirirler.. En son istifa edeyim de kurtulayim dersin.. Niye istifa edip beni magdur ediyorsun suc isliyorsun hakkinda sorusturma actiracagim derler... Merak ederseniz detaylar onceki mesajlarda.. Pislik yuvasisin Ptt..

siyaset kurdu01, 13 yıl önce

ama şunu da belirtmek lazım,eğer hırsız, arsız,ahlaksız,namussuz,üçkağıtçı bir yapınız varsa, ptt sizin için bulunmaz nimet, bu tiplere hiçbişey olmaz,

10 bin tl yi zimmetine geçirdiği halde görevine dönen memurlar var,

görevli olduğu pttnin resmi aracına hayat kadını atan ve yakalanan memura hiçbir işlem yapılmadığına şahit olursunuz,

işyerinde mesai arkadaşını bıçakla kovalayan kişiye, ki bütün kameralar çekti,hiçbir işlem yapılmadığına şahit olursunuz,

mesai arkadaşının cep telefonunu çalan ve kameralara yakalanan memur, tutanaksız görevine devam ettiğini haretler içerisinde izlersiniz,

üzerine zimmetli postayı , fırıncıyla anlaşıp bi güzel günlük tutuşturan dağıtıcı mı? hala görevde, sicili tertemiz..

ama diğer taraftan, düşüp kolunu kıran memurun, dikkatsizlik ve görevine kayıtsız kalmaktan ceza alması,

çocuğunu hastaneye götüren babaya, "göreve gelmemekten" verilen kınama cezası,

bilgi isteme kapsamında yönetmelik hakkında bilgi isteyen memurun, "kötü örnek olmak"tan sürülmesi,

sizin için normal işlemler haline gelir..

turuncupapatya
Şube Müdürü
19 Nisan 2021 14:42

8 yil once yazilmis bunlar... su an durum daha da berbat

siyaset kurdu01, 13 yıl önce

hocam sesimizi duyan duyuyor zaten, ve idareciler hem bizim halimizden hem de kendi hallerinden gayet memnunlar,

ben genel müdürlüğe gittim, genel müdür katına çıktım, son derece lüks odalar, bir holding patronunun bile erişemeyeceği güzellikte dekorasyon..

o deri koltuklarda oturanlar, bir şube personelinin gidecek tuvaleti bile olmadığının farkında değil mi?

en az senin kadar benim kadar , personelin ne yaşadığını biliyorlar, ama genel müdürlüğün gözünde üç kuruşluk kıymetin yok, niyedir bilmem ama, bundan zevk alır gibi bir halleri de var,

yani ben genel müdür ve yardımcılarına baktığım zaman, ptt personeline karşı geçmişten gelen, büyük bir kin ve intikam duygusuna sahip olduklarını düşünüyorum, sanki geçmişte kapanmamış bir hesapları vardı da, şimdi o hesabı soruyor gibi bir halleri var.yoksa hiçbir idareci, personeline karşı bu kadar nefret dolu olamaz.

ki bunu genel müdür katıldığı her programda dile getirmektedir.osman beyin katıldığı programların videolarını izleyin, personeline karşı nasıl bir kin duygusuna sahip olduğunu göreceksiniz,

postacıların yürüyüş yarışmasında kameraların önünde personelini "adam gibi koşun" diye azarlayan osman bey, söz konusu bayan tenisçiler olduğunda nasıl da bambaşka insan oluveriyor görebilirsiniz..

şu ptt de çektiğim sıkıntıları ben bilirim, ben uzatığım yıllarla birlikte 25 yıldır öğrenciyim, uzatmamış olsam da 17 yıl eğitim hayatım var, bu kadar çalışmışım, didinmişim, sınavlardan başarıyla çıkıp memur olmuşum, ama iki tane adam yüzünden hayatım zehir olacak öyle mi?

yaşım 30'u geçti hala evlenemedim, çünkü gelecekten beklentim yok,insanın hayallerini , geleceğini, umutlarını öldürmek için insan üstü bir çaba sarfediyorlar.

Allahu Teala bile insana kaldırmayacağı yükten fazlasını yüklemez iken, bunlar haşa kendilerini Allahtan da üstün görüp bir yarış içerisine giriyor..

insanların umutlarını çalıyorlar, geleceklerini karartıyorlar, hayallerini yok ediyorlar,

ama bilmezler mi ki, şu hayatta en tehlikeli insan, kaybedecek bir şeyi kalmamış insandır..

Trashbox
Aday Memur
24 Nisan 2021 12:02

Arkadaslar ben kpssden iyi puan aldim kurum degistirmeyi dusunuyorum icerde izinlerim var ki hepsini kullandirtmayabilirler öncesinde ihbar veriliyor mu ? Ne yapmami önerirsiniz.

Smh1
Şef
25 Nisan 2021 23:18

ihbar yok. istifayı verip çıkabilirsiniz. izinler konusunda yapacak pek bir şey yok müdürün insafına kalmış. mümkün olduğunca kullanmaya bakın.

Trashbox, 5 yıl önce

Arkadaslar ben kpssden iyi puan aldim kurum degistirmeyi dusunuyorum icerde izinlerim var ki hepsini kullandirtmayabilirler öncesinde ihbar veriliyor mu ? Ne yapmami önerirsiniz.

italyanmaz
Daire Başkanı
06 Nisan 2023 04:55

gişe memuruydum. 6 yıldan sonra istifa ettim. 2024 sınavına hazırlanacağım. işim hazır olmadığı halde zerre kadar pişman değilim. Allaha şükürler olsun ki kurtuldum. anlatsam anlatmakla bitmez.

italyanmaz
Daire Başkanı
27 Ağustos 2024 01:35

istifa edeli 16 ay oldu ama hala nefret ediyorum senden ptt :)

italyanmaz
Daire Başkanı
03 Aralık 2024 19:30

Herhangi bir şubesinin önünden geçerken bile midem bulanıyor hala

cesxa
Memur
03 Aralık 2024 21:16

İş bulabildin mi

italyanmaz, 1 yıl önce

Herhangi bir şubesinin önünden geçerken bile midem bulanıyor hala

varbiplanımız
Aday Memur
24 Aralık 2024 12:59

Dostlar bir sorum olacak ptt de yediğimiz uyarı cezaları başka bir kuruma geçtiğimizde devam ediyor mu ? Yoksa biz memur olmadığımız için görünmüyor mu ?

arslanerkanarslan007
Genel Müdür
24 Ocak 2025 09:40

Ne oldu bu bizim sayfalar, uykuya daldı hepsi

arslanerkanarslan007
Genel Müdür
30 Ocak 2025 09:26

Bundan iki ay kadar önce bir dava neticelendi ve ne oluyor hiç bilmiyoruz. Duyduğum kadarıyla ihsli arkadaşlar işçi sayılmıyor

Umay durak
Aday Memur
01 Şubat 2025 19:12

Nasıl yani ıhsliler memur mu?

arslanerkanarslan007, 1 yıl önce

Bundan iki ay kadar önce bir dava neticelendi ve ne oluyor hiç bilmiyoruz. Duyduğum kadarıyla ihsli arkadaşlar işçi sayılmıyor

arslanerkanarslan007
Genel Müdür
04 Şubat 2025 12:04

Yanlış yazmışım, anayasa mahkemesi ihs prosedürünü iptal etti ve bu düzenlemenin kanunla olması gerektiğini belirterek bir yıl süre verdi. Bu ihsli arkadaşlar için de 399lu arkadaşlar için de çok büyük bir fırsat. Çıkacak kanun ihsli arkadaşlara çok iyi haklar ve 399lu arkadaşlar için ise havuz dahil -ki bence en iyi yol budur- daha iyi şartlar sunabilir. Bu yüzden sendikalara çok güçlü bir şekilde baskı yapmalıyız. Ayrıca kanaatimce burada ya da başka platformlarda ihs-399 tartışması açanlar kesinlikle iyi niyetli değildir. Herkese kolay gelsin

Umay durak
Aday Memur
05 Şubat 2025 16:46

Bence ıhs olduğu gibi kalacak sadece kanuna tabi tutacaklar

arslanerkanarslan007
Genel Müdür
05 Şubat 2025 16:54

Meseleye sahip çıkmazsak aynı tas aynı hamam devam eder. Ama bu köprüden önce son çıkış; baskı yapıp sendikalardan dilediğimiz maddeleri koymak için siyasete gitmelerini sağlarız. Bu son fırsat, hem 399 hem de ihsli arkadaşlar için

arslanerkanarslan007
Genel Müdür
05 Şubat 2025 16:56

399a havuz, ihslilere iş güvencesi ve diğer haklar....

Toplam 1079 mesaj
«42434445464748495051525354

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi