Editörler : "eskiyara"Pangaea
17 Ocak 2013 00:32

Norm fazlalarına müjde- Resen atamalar iptal olabilir

Bakanlık üst düzey bürokratlar ile milli eğitim müdürlerinin katılmış olduğu toplantıda norm fazlası atamalarında, seneye ihtiyaçlar olucağı göz önüne alınarak sadece isteğe bağlı atamaların yapılıp zorunlu yer değiştirmelerin olmaması gerektiği konuşulmuş. bürokratlar bu konu üzerinde görüşlerin alınıp bir karara varılacağını söylemişler.

Buna göre büyük bir olasılıkla res'en atamalar durdurulur..

" http://www.mebpersoneli.com.tr/ozel/norm-fazlasi-ogretmenlere-mujde-h79507.html "


efsun0636
Memur
17 Ocak 2013 10:12

Ben de böyle bir durumu duymuştum Ankara il meb den.Resen atamalarda zorlama olmayacak, hazirana kadar kadrolu oldukları okullarda bekletilip haziran ayında ihtiyaca göre tayin olacak diye...bakan milli eğitim müğürlüklerine zorlamayın resen atamalarda demiş , çok sağlam bir kaynaktan duydum arkadaşlar. sizlerle paylaşmak istedim.


magdur of kpss
Şube Müdürü
17 Ocak 2013 23:49

gncl...


aymud
Kapalı
18 Ocak 2013 07:52

resen atama yapacagiz diyerek tayin istemeye mecbur ettiler bu bilgi verilmis olsa insanlar tayin istemezlerdi. boyle yapacaklarsa o zaman topladiklari talepleri de iptal etmeleri gerekir.


efsun061982
Aday Memur
18 Ocak 2013 10:06

Karabük meb resen atamaları yapmayacak, bakınız sitesine:

Bakanlığımızca Özür Durumuna Bağlı Atamalar Kapsamında Dağıtımı Yapılmak Üzere İl/İlçe Emrine Atanan Öğretmenler ile İlimiz Merkez ve İlçelerindeki Eğitim Kurumlarında İhtiyaç Fazlası Durumunda Olan Öğretmenlerin İhtiyaç Bulunan Eğitim Kurumlarına Atanmaları Konusunda İl Eğitim Personeli Planlama Kurulu Kararı:

  1. İlgi (b) Yönetmeliğin 41. maddesinin 5. fıkrasında, ?? Fazla konumdaki öğretmenlerden herhangi bir kuruma atanmak üzere başvuruda bulunmayanların görev yerleri, il içinde valiliklerce isteklerine bakılmaksızın belirlenir.? denilmektedir. Kurulumuzca yapılan çalışmalar kapsamında, İlimiz Merkez ve İlçelerinde ihtiyaç fazlası öğretmen bulunan eğitim kurumlarımız ile alanlar itibariyle norma göre ihtiyaç olan eğitim kurumlarımızın MEBBİS Norm Modülündeki Güncel Bilgileri incelenmiş, birçok alanda ihtiyaç olan eğitim kurumlarımızın ders yükleri ile ihtiyaç fazlası öğretmeni olan eğitim kurumlarımızın ders yüklerinin eşit veya birbirine yakın olduğu, çoğu eğitim kurumumuzda ihtiyaç fazlası konumundaki öğretmenlerin aylık karşılığı girebileceği kadar ders yükü bulunduğu görülmüştür. Ayrıca eğitim kurumları müdürleri, norm fazlası bulunan alanlarda 2013-2014 eğitim öğretim yılında ders ve sınıf yüklerinin artacağını yazılı olarak bildirmişlerdir. Buna göre ihtiyaç fazlası öğretmenler kapsamında olduğu halde duyuru üzerine ihtiyaç olan eğitim kurumlarına atanmak üzere müracaatta bulunmamış olan ve tercihte bulunup ta puan üstünlüğüne göre tercihlerine atanamayan öğretmenlerin, özür durumları da göz önünde bulundurularak, Valiliğimizce re?sen atamalarının gerçekleştirilmemesinin uygun olacağı kanaatine varılmıştır. 11/01/2013
  2. Şuan Ankara mebde de böyle bir çalışma olduğunu duydum kaynak sağlamdır kesinlikle arkadaşlar hayırlısı olsun.

dade
Aday Memur
18 Ocak 2013 19:36

hocam kaynağınız ne kadar sağlam artık belirsizlik iyice yormaya başladı. kesin mi dayanağınız


madure1781
Şef
19 Ocak 2013 16:40

Resen atanırsam ben dava açacağım.ilçede eğitim bölgesi uygulandı ve ben norm fazlası oldum Ben anadolu kadrusunda norm fazlası iken bulunduğum ilçeye Anadolu ilk atama ile branşımda öğretmen atandı.Şubatta göreve başlayacak.İl meb' gidip derdimi anlattım, sana ne öğretmen senin okuluna mı atandı diyorlar.İlçedeki kadro benim hakkım değil mi? Şimdi de ben resen atanacak gözüküyorum.Branştan norm fazlası eritilmeden nasıl oluyor da başka ilçeden öğretmen atanıyor?


m.alimsa
Şef
19 Ocak 2013 22:27

insallah resen atama yapmazlar...yapsalarda mahkemeye kesin veririm.çünkü veripte kazanan 2 kişi oldu, bunları emsal gösteririm...


nevin_meltem
Memur
19 Ocak 2013 22:36

eğer resen atamalar iptal olacaksa ben tayin istemeyecektim...


adertsiz
Aday Memur
20 Ocak 2013 14:58

GÜNCEL


fattihh
Aday Memur
21 Ocak 2013 09:38

sınıf öğretmenlerini atadılar. Bu iş olur. Tek yol mahkemeye vermek şu emsal göstereceğimiz dosyaları bilelim yürütmeyi durdurma aldırmaya çalışalım gerisi hikaye.


özmüzcan
Memur
21 Ocak 2013 10:45

Sınıf öğret. resen atama yapıldı fakat daha kararname falan yok ortada, resen atama olmayabilir söylentileri var, eğer söylenti varsa bence ateş çıkmayan yerden gelmez koku, ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Karabük meb emsal gösterilebilir mi acaba bu durumda? Özür grubu ile gelmiş bir çok kişi var, meb e dava yolu görünecek, yarım dönem için resen atama yapmayabilir akıllı davranırsa...bakalım...ne olacak...yakında çıkar bir şeyler....


fattihh
Aday Memur
21 Ocak 2013 11:37

sadece resen atama iptal olmaz o zaman komple durmalı çünkü tercih yapan arkadaşlar resen atanmamak adına yapmış olabilirler veya istemedikleri yerleri yazmış olabilirler bu saatten sonra durması çok zor eğer öyle bir ihtimal olsa hadi sınıf öğrt. lerini atadık branş öğretmenlerini sene sonuna bırakalım falan derlerdi eğer dava açılmazsa durmaz hocam.

özmüzcan, 11 yıl önce

Sınıf öğret. resen atama yapıldı fakat daha kararname falan yok ortada, resen atama olmayabilir söylentileri var, eğer söylenti varsa bence ateş çıkmayan yerden gelmez koku, ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Karabük meb emsal gösterilebilir mi acaba bu durumda? Özür grubu ile gelmiş bir çok kişi var, meb e dava yolu görünecek, yarım dönem için resen atama yapmayabilir akıllı davranırsa...bakalım...ne olacak...yakında çıkar bir şeyler....


magdur of kpss
Şube Müdürü
21 Ocak 2013 17:05

gncl


özmüzcan
Memur
21 Ocak 2013 17:13

Şuan okullar açıldı 2. aşama için fakat;takvim yok acabaaaaa resen atama tarihi olmadığı için mi 2. aşama takvimi henüz yok yani ne yapıyorlar bunlar ya yapacaksanız yapın resen atama yapmayacaksanız da duyurun neyin gizemi bu lanet olsun ya, ben de il milli eğitim müdür yardımcısının bire bir ağzından duydum resen atamayı yapmayacağız 30 hazirana kadar öğretmenler okullarında bekletilecekler diye neden hala resmiyet kazanmadı bu


efsun0636
Memur
21 Ocak 2013 17:18

ya neden takvim belli değil gerçekten, doğru yapın bir işi de ya!!!


mtm_recep
Memur
21 Ocak 2013 17:20

ARKADASLAR IKINCI DÖNEM ANADOLU ATAMASI SONUCU BIR ANADOLU LISESINE BASLAYACAGIM ÖĞRENDIGIM KADARIYLA BIRISI NORM FAZLASI OLACAK BENIM HIZMET PUANIM ARASTIRDIM EN KUCUK BENIM . AMA ICLERINDE BIRSI SINAVSIZ CALISIYOR HIZMET PUANIDA FAZLA ACABA KIM NORM FAZLASI OLUR ACILL


taylan74
Yasaklı
21 Ocak 2013 17:21

30 Haziran'dan sonra ne olacak ki?? Bu kadar boşluk dolduğuna göre il içi tayinlerde gidecek okul da bulamayız. Resen atamalar toplu sürgün niteliği taşıyor gibime geliyor.


fattihh
Aday Memur
21 Ocak 2013 17:43

başvurular açılmış


ogrenen ogretmen
Aday Memur
21 Ocak 2013 23:58

RESEN ATAMA REZALETİ!!!

1. Norm kadrolar, bir dersin eğitim bölgesindeki toplam ders yükü kıstas alınarak belirleniyor. Yani kabaca, en çok hangi okulda ders varsa o okula kadro veriliyor. Madem ki eğitim bölgesi esas alınıyor, o zaman öğretmene kadro verirken de eğitim bölgesindeki en yüksek puanlıdan başlayarak kadro vermesi gerekir. Benim yaptığım yönetmelikte, A okulunda ders az diye 400 puanlı öğretmen norm fazlası olurken, yandaki B okulunda ders A dan 1 fazla diye oraya gelen 0 puanlı öğretmen normda olacak, ben de Allah'(cc) tan utanmadan başım dik gezeceğim!....?

2. Şimdiye kadar tüm Anadolu Liselerini düz öğretmenlerle doldurdu. Şimdi resen atamalarda diyor ki, benim şehrin en ücra ilçelerinde 8 tane Anadolu Lisesi öğretmenine ihtiyacım var. Sen de Anadolu sınavını kazanmışsın, seç bu ücralardan birini. Ya edep, ya haya, ya adaletin yok mu beya?Şehir merkezinde Anadolu larda düz öğretmenler var. O kadroları açsana. Ben hem Anadolu sınavı kazandım, hem de hizmet puanım onlardan yüksek. Sen bir zamanlar oralara torpille yerleşenlere Anadolu kadrosu ihdas eyle. Sonra da onlar kadroda, sen değilsin, sen fazlasın, git Ş.Koçhisar' a de. Peki, 2011' de Çankaya Milli Piyango Anadolu Lisesi(Betülcan), Öğretmen Necla Kızılbağ A.L, v.s. okullarda DÜZ ÖĞRETMENLERİ ANADOLU KADROLARINA NEDEN GEÇİRDİN?ŞİMDİ ONLAR ORALARDA İKEN SINAV KAZANANLARI ATAYACAK YER BULAMAYIP, Ş.KOÇHİSARA GÖNDERMEK NASIL BİR BASİRETSİZLİK? YA EDEP, YA HAYA, YA ADALETİN YOK MU BE YA? NE YÜZLE DÖNECEKSİN MEVLAYA?

İdarecilerin bilmesi gereken bir şey var: Biz öğretmeniz. Çalışıyor, insan yetiştiriyoruz. İdarecinin işi ise sadece idarecilik. Biz hem öğretmeniz, hem idarecilerin yanlışlarını bulmakla iştigal ediyoruz. Onlar 1 işi beceremiyor. Biz 2 sini birden beceriyoruz. Bu durumda bu işleri arap saçına dönüştüren insanları uyarmak vacip oldu: CEHENNEMDE ATEŞ YOKTUR. CEHENNEME HERKES KENDİ ATEŞİNİ GETİRİR.


taylan74
Yasaklı
22 Ocak 2013 00:18

Koçhisar, Evren, Nallıhan ilçeleri derhal Ankara'dan ayrılsın. Koçhisar ve Evren Aksaray'a, Nallıhan'da ya Bolu'ya ya da Eskişehir'e bağlansın.

Toplam 41 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi