Glisemik indeks ile ilgili bilgiler var bu ay...Bayram öncesi de güzel olur...Ben sağlıklı yaşamak için ailemle birlikte buna dikkat ediyorum ve her sabah Shake içiyorum danışmanlık yaptığım,kilo kontrolüne yardımcı olduğum 100lerce insana da aynı tavsiyede bulunuyorum.şu anda kıbrıstan konyaya karamandan niğdeye insanlara yardımcı oluyoruz.İsterseniz siz -lere de seve seve yardım ederiz.
YÜKSEK GLİSEMİK İNDEKSLİ BESLENMENİN ZARARLARI
İnsülin kandaki şekeri hücreler sokan bir
hormondur. Yokluğunda şeker hastalığı gelişir. Ancak insülinin fazla olması da
zararlıdır. Pankreas bezinden salgılanan insülin hormonu, yemek yedikçe
salgılanır. Karbonhidratlar insülin salgısını en fazla artıran gıdalardır.
Yüksek GI 'li karbonhidrat yenince çok insülin salgılanırken, düşük GI 'li
karbonhidrat yenince az insülin salgılanır. Yıllar boyu yüksek GI 'li
karbonhidratlar yedikçe pankreas bezinden salgılanan insülin hep yüksek olur ve
artık insülin görev yapmamaya başlar ki buna insülin direnci denir.
Göbek yaptıran hormon
Uzun süre aç kalmak, öğün atlamak, aşırı
miktara yemek de insülin direnci yapar. İnsülin artınca şekerde düşme
yaparak zaman zaman tatlı krizlerine girersiniz.İnsülin yağ depolarnın artmasına ve göbeklenme- ye neden olur. Kan şekerinde artmalar yağ olarak depolanır. İnsülin düzeyi düşük
tutulursa vücutta yağ depolanması durur ve zayıflamaya başlanır. Yüksek insülin
hormonunun diğer zararları ise şunlardır:
1. LDL- kolesterol ve trgliserid düzeyini
artırır.
2. Damar sertliğini artırır.
3. Böbrek fonksiyonlarını bozar.
4. Vücutta iltihaplanmayı artırır.
5. Tansiyonu yükseltir.
6. Magnezyum azalır
7. Polikistik over gelişir.
Tersi olarak beslenmemizde Glisemik İndeksi Düşük Gıdalara yer vererek Daha sağlıklı yaşamaya başlayabiliriz.Öğünlerde Porsiyon kontrolü ve içeriğinin Hem Miktarı Hem de içeriği bizim için çok önemli.Yediklerimiz eskisi gibi değil.biz artık aynı şeyleri tüketerek aynı vitamin mineralleri doğal olarak aynı şekilde alamıyoruz maalesef. hormon hava iklim toprak kimyasal ilaçlar bunları hepimiz biliyoruz.Tarım bakanlarından önceki açıklamıştı : Ekmekteki 17 adet katkı maddesini daha fazla lezzet versin diye çıkarıyoruz diye...Kim bilir kaçyüz tane katkı var. Tavsiyem sadece LESİTİN denen maddenin nasıl elde edildiğini öğrenin sentetik ve doğal nerede bulunur araştırın ve ucuz maliyetini ekmeğe nereden elde edilrek konduğunu öğrenince ekmeği kolayca bırakır mısınız bilemem.ben yiyorum ama aramıyorum çokta.
MUTLU HUZURLU bayramlar
Glisemik indeks ile ilgili bilgiler var bu ay...Bayram öncesi de güzel olur...Ben sağlıklı yaşamak için ailemle birlikte buna dikkat ediyorum ve her sabah Shake içiyorum danışmanlık yaptığım,kilo kontrolüne yardımcı olduğum 100lerce insana da aynı tavsiyede bulunuyorum.şu anda kıbrıstan konyaya karamandan niğdeye insanlara yardımcı oluyoruz.İsterseniz siz -lere de seve seve yardım ederiz.
YÜKSEK GLİSEMİK İNDEKSLİ BESLENMENİN ZARARLARI
İnsülin kandaki şekeri hücreler sokan bir
hormondur. Yokluğunda şeker hastalığı gelişir. Ancak insülinin fazla olması da
zararlıdır. Pankreas bezinden salgılanan insülin hormonu, yemek yedikçe
salgılanır. Karbonhidratlar insülin salgısını en fazla artıran gıdalardır.
Yüksek GI 'li karbonhidrat yenince çok insülin salgılanırken, düşük GI 'li
karbonhidrat yenince az insülin salgılanır. Yıllar boyu yüksek GI 'li
karbonhidratlar yedikçe pankreas bezinden salgılanan insülin hep yüksek olur ve
artık insülin görev yapmamaya başlar ki buna insülin direnci denir.
Göbek yaptıran hormon
Uzun süre aç kalmak, öğün atlamak, aşırı
miktara yemek de insülin direnci yapar. İnsülin artınca şekerde düşme
yaparak zaman zaman tatlı krizlerine girersiniz.İnsülin yağ depolarnın artmasına ve göbeklenme- ye neden olur. Kan şekerinde artmalar yağ olarak depolanır. İnsülin düzeyi düşük
tutulursa vücutta yağ depolanması durur ve zayıflamaya başlanır. Yüksek insülin
hormonunun diğer zararları ise şunlardır:
1. LDL- kolesterol ve trgliserid düzeyini
artırır.
2. Damar sertliğini artırır.
3. Böbrek fonksiyonlarını bozar.
4. Vücutta iltihaplanmayı artırır.
5. Tansiyonu yükseltir.
6. Magnezyum azalır
7. Polikistik over gelişir.
Tersi olarak beslenmemizde Glisemik İndeksi Düşük Gıdalara yer vererek Daha sağlıklı yaşamaya başlayabiliriz.Öğünlerde Porsiyon kontrolü ve içeriğinin Hem Miktarı Hem de içeriği bizim için çok önemli.Yediklerimiz eskisi gibi değil.biz artık aynı şeyleri tüketerek aynı vitamin mineralleri doğal olarak aynı şekilde alamıyoruz maalesef. hormon hava iklim toprak kimyasal ilaçlar bunları hepimiz biliyoruz.Tarım bakanlarından önceki açıklamıştı : Ekmekteki 17 adet katkı maddesini daha fazla lezzet versin diye çıkarıyoruz diye...Kim bilir kaçyüz tane katkı var. Tavsiyem sadece LESİTİN denen maddenin nasıl elde edildiğini öğrenin sentetik ve doğal nerede bulunur araştırın ve ucuz maliyetini ekmeğe nereden elde edilrek konduğunu öğrenince ekmeği kolayca bırakır mısınız bilemem.ben yiyorum ama aramıyorum çokta.
MUTLU HUZURLU bayramlar