Editörler : F16 Gökçen
07 Şubat 2013 22:59

Birtakım Düzenlemeler Yapılacağı Gündemde !!

Merhaba arkadaşlar,geçen gün bazı arkadaşlarımla sohbet ederken konu konuyu açtı,açıköğretim mezunlarınında tıpkı ilkokul ve lise mezunları gibi uzun dönem yani 15 ay askerlik yapacağı yönünde hükümet kaynaklı birtakım düzenlemeler yapıldığına dair çalışmalar olduğu yönünde duyumlar almışlar.Diğer bir hususta açıköğretim mezunlarının özel sektördeki kariyer gelişim fırsatlarına çok ciddi kısıtlamalar getirecek birtakım proje ve düzenlemelerin çok kısa bir sürede hayata geçirileceği söyleniyor,bu yöndede çalışmalar yapılıyormuş,bu durumda açıköğretim mezunları özel sektörde dahası büyük kurumsal firmalarda müdürlük,yöneticilik gibi statülere getirilemeyecek,aynı seviyede görev yaptığı örgün bitiren çalışma arkadaşlarına görede maaşları düşük tutulacakmış,dahası işe alım süreçlerinde dahi açıköğretim mezunları çok kolay elenebilecek,açıköğretim mezunu olupta halihazırda müdür ya da yönetici olarak çalışanların ünvanları düşürülecek ya da çeşitli sebeblerle işlerine son verilecekmiş.

Bu durumlara siz ne diyorsunuz? Ben bir anlam veremedim,sizinde yakın çevrenizde bu tarz duyumlar dolaşıyor mu? Yardımcı olursanız sevinirim.

04 Şubat 2017 01:54

Ben şu an açıköğretim maliye okumaktayım, 3.sınıftayım ama açıköğretime karşı algıyı son derece yerinde buluyorum. Sonuçta birşey olacaksa hakkıyla olmalı, açıköğretimde elbette dünyadaki örneklerine bakıldığında çok güzel bir eğitim sistemi, özellikle de benim gibi zamanında okuyamamış okula gidememiş ya da iş güç münasebetiyle kampüs ortamına girememiş insanlar için çok ideal bir alternatif ama bu demek değil ki havadan ya da para karşılığı diploma. Tabi ki bende bir işveren olsam hampadan diploma alan bir adamı müdürlük makamına oturtupta ayda15-20 bin lira para vermem, sonuçta o adam o diplomayı alabilmenin hakkını verebilmeli, o diploma için olağanüstü bir çaba sarfetmeli, zoru hatta imkansızı başarabilmeli. Herkes diplomalı olsun mantığıyla hareket bir kurumada mezununa da kimsenin rağbet etmemesi son derece yerinde. Sınavsız, kontenjansız önüne geleni açıköğretime sokarak hatta ilgisiz alakasız bölümlerdeki öğrencileride dikey geçişle sisteme dahil ederek, ilkokul çocuklarının dahi gülüp geçeği sorularla sınav yapıp mezun ederek açıköğretim ayyuka çıkartıldı. Öyle ki herkes açıköğretimin asıl kitaplarını dahi angarya bulup bu işi rant kapısı gören açıköğretim kurslarının bastırdığı yardımcı kitaplardaki 3-5 sayfayı okuyarak kendisini profesör zannediyor, bense açıköğretimin asıl kitaplarını okumama rağmen gülesim geliyor, düşünün ki asıl kitaplardaki bilgiler dahi sözkonusu alanla ilgili doyurucu, eğitici ve donanım sağlayıcı nitelikte değil, örneğin açıköğretim maliye öğrencisinin okuduğu ders kitaplarının içeriğiyle örgün maliye öğrencisinin okuduğu maliye kitaplarının içeriği aynı mı?

Ben fakir bir ailede yetiştim maddi imkansızlıklardan dolayı orta 2 den eğitimimi bıraktım askerden döndükten sonra orta ve liseyi dışardan bitirdim şimdide açıköğretim okuyorum, çocukluğumda okumaya çok istekli bir çocuktum eğer ailemin maddi imkanları iyi olsaydı Boğaziçini bile bitirirdim.

Bizim insanımız birtakım şeylere çok kolay alıştırılıyor, en küçük değişimler karşısında bile büyük bir şaşkınlık yaşıyor, kredili sistemmiş, 4 yanlış 1 doğruyu götürmüş, sorular zorlaşmış bunlar ne ki!

Toplam 1 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi