Editörler : Pangaea
12345678910111213»

kıtirpiyoz
Müsteşar Yardımcısı
16 Mart 2013 20:35

kendimize olan saygımızı yitirdik yahu..

Pooodolski
Yasaklı
16 Mart 2013 22:22

staj öğretmenim 7 günde 3 gün okula gidiyordu. yanılmıyorsam o 3 günün birinde de tam derse girmiyordu yani. her neyse 7 günde 3 gün işe giden adama neyin yıpranması :) tam tersi 75 yaşında emekli yapmak lazım :))

Bahar0006
Şef
17 Mart 2013 12:02

öğrenci eski öğrenci değil,dershanelerin eğitimde paralellik oluşturması bumesleği yapmamızı zorlaştırdı.düz memurun bir günü bizim iki gününümüz oldu.ücretimiz ortada,saygınlığımız kalmadı.bizleri 3600 göstergeden emekli etsinler öğretmenlerin çoğu bu sene emekli olur.gençler gelsin bizler yıprandık iyice,sabır kalmadı.millet çocuğunu iyice şımartmış.

kıtirpiyoz
Müsteşar Yardımcısı
17 Mart 2013 20:35

kesinlikle bahar hocam..

tallboy
Kapalı
17 Mart 2013 23:43

gncl

muallim51
Şube Müdürü
18 Mart 2013 16:44

arkadaşlar 15 yıllık öğretmenim.sürekli faranjit oluyorum artık ilaçlarda fayda etmiyor.kesinlikle yıpranma payı verilmeli.

18 Mart 2013 17:16

kesinlikle verilmelidir ve verilecektir de

öğretmenlik 55 yaşından sonra yapılacak iş değil

yapılsa da öylesine yapılıyor

Espinoza
Kapalı
18 Mart 2013 18:27

Bari :) 60 da diyeydiniz !!!!

50 yaşından 1 gün sonrası zuldür......Devlet emekli teşvikini sağlayacak geriede yığın olmuş binlerce yeni nesil için iş ve istihdam imkanı oluşacak

____________, 12 yıl önce

kesinlikle verilmelidir ve verilecektir de

öğretmenlik 55 yaşından sonra yapılacak iş değil

yapılsa da öylesine yapılıyor

Bahar0006
Şef
18 Mart 2013 20:08

öğretmenlik 20 yıldan fazla yapılacak bir iş değildir.mecbur kalıp yapanlar çevrelerine idealist havası vermeye çalışıyorlar,emekli olursam başkssına muhtaç olurum endişesi içindeler.bu insanlardan verim almak bence imkansız.

Espinoza, 12 yıl önce

Bari :) 60 da diyeydiniz !!!!

50 yaşından 1 gün sonrası zuldür......Devlet emekli teşvikini sağlayacak geriede yığın olmuş binlerce yeni nesil için iş ve istihdam imkanı oluşacak

feedback_ytu
Kapalı
19 Mart 2013 09:54

buraya destek vermek için değil de ortalığı karıştırmak ve muhalefet olmak amacıyla gelen arkadaşlar; destek vermeyecekseniz lütfen defolun gidin, öğretmen değilsiniz büyük ihtimalle, o zaman üzerinize vazife olmayan işlere lütfen burnunuzu sokmayınız, işinize bakınız....

feedback_ytu
Kapalı
19 Mart 2013 09:57

+1

kıtirpiyoz
Müsteşar Yardımcısı
21 Mart 2013 20:30

annemim sözüdür;

kurt kocayınca köpeğin maskarası olur der..

biz kocamadan maskara oluyoruz bu çocuklara..

hll-122
Şef
21 Mart 2013 20:35

destek

burkas
Daire Başkanı
22 Mart 2013 11:49

Bence de abartıyoruz...özlük haklarımızı iyileştirsinler,ekonomik durumda da iyileştirme şart ama yıpranma payı nedir ya...insaf...

burkas
Daire Başkanı
22 Mart 2013 11:54

hocam bu işin sonu gelmez .. benim eşimde kamuda memur ve yoğun çalışılan bi kurumda... sürekli insanlarla muhatap oluyor.. o da yıpranma payı ister sonra bi başkası sonra başkası.. yani bu işin standartalrı olmalı ...biraz abartıyoruz gibi geliyor bana....

TuzzGölü, 12 yıl önce

bizden daha çok yıpranan insanlar vardır tabiki ancak öğretmenlikte insan ruhen çok yıpranıyor. sonuçta karsımızdaki insan . robot değil makine değil.

ayrıca fiziki açıdanda çok yıpranıyoruz. kendi adıma derste hiç oturmaya fırsatım yok.sürekli ayaktayım.

sürekli ders anlatıp konusmaktan sesim kısılıyor.en çok nefret ettiğim de bu.

kıtirpiyoz
Müsteşar Yardımcısı
23 Mart 2013 22:56

''öğretmenim canım benim canım benim'' diyen çocuklar yok artık..

kamuran15
Yasaklı
24 Mart 2013 19:02

Öğretmenlere yıpranma payı elbette en tâbi hakkımızdır. Özellikle, ödül ve cezanın modüler olmaktan çıkarıldığı günümüz eğitim sisteminde öğretmenin çektikleri sıkıntılar, yaşadığı mesleki zorluklar artık had safhaya ulaşmıştır. Gözünün içine bakılan öğrenci öğretmen sert davranıyor demeye başladığı bir zamanı yaşıyoruz Alışabildik mi ? Elbette hayır. Hiç birimiz alışamadık. Her fırsatta şikayet ve suistimaller ile yüz yüzeyiz. Eğitim zaten kalkmıştı fakat Öğretmen algısı da yok oldu, geriye kalan yapılacak öğretim etkinliğidir. Bunu da sınıfta kalmama ve disiplin işleyişini tatbik etmeme sonucu malesef öğretmenlik mesleği tüketildi öğretim dahi gerçek manada sağlanamaz hale dönüştü. Çünkü eğitemediğiniz bir zümreye öğrtremeye çalışmak imkansızdır. Eğitimsizleştirilmiş bir öğretimden istenen ve beklenen hedef doğrultusunda bir öğretimin verimli olamayacağı aşikardır. Eğer meslekleri bir zorluk sıralamasına koyacak olursak, maden işçisi ve operasyona katılan askeri personelden sonra EN YIPRATICI MESLEĞİN ÖĞRETMENLİK OLDUĞU GÖRÜLECEKTİR. Öğretmenlik mesleği ve öğretmenler yeryüzünün kandilleridir ancak yaşanılan eğitim politikaları sonucu şamar oğlanına çevirilmişlerdir. Mesleğinin gereği olan görev akd-i ve işyükü önemine değer verilmemektedir. Mesleki hassasiyetleri yok olmuş, yok edilmiştir. Bu gerçeği kıymetli meslektaşlarımızın dikkatine sunmak ve girişime dönüştürmek için bir ; " Sn. Başbakana öğretmenlerden mektup " girişimi açmışsam da görülen duyarsızlık her zaman olduğu gibi elem verici şekilde su yüzüne çıkmıştır Okuyup geçmek yerine fikirlerini yazan ve gönderdim diyenler iki elin on parmağını zor geçmektedir Hayırlısı elbette. Sonuç olarak hepimiz birden yaşanılan tabloyu MALESEF diyerek haketmekteyiz İşte size yıpranma gerçeği...

kamuran15
Yasaklı
24 Mart 2013 19:17

50 yaşına değmiş öğretmene emeklilik haktır...Devlet emekliliğe teşviki artırmak zorundadır !!!! Bunu yaparken elbette emekliliğe sevkini sağlıyacağı personelin-öğretmenin ücret dengesini madur etmeyecek şekilde ayarlamalıdır ki, geriden gelen binlerce yeni nesil adaylara YER AÇILSIN, ayrıca iş ve istihdam olnağı sağlanmış olsun . BASTONLU ÖĞRETMEN VE MEMUR ANLAYIŞINA ÇÖZÜM GETİRSİNER yAZIK O KADAR İŞSİZ GÜÇSÜZÜMÜZ VAR...

Osmanlı devletinde bil-fiil 10 sene sınıf öğretmenliği yapmış muallime emeklilik hakkı verilmekte idi. Sağlıklı bilgidir. Yine; 10 sene üzerinde çalışma hakkını devam ettiren herhangi bir (medrese hariç) muallim için hukuk mahkemelerinde, "şahitliği kabül edilmez" olarak tarih kaydına girmiş olduğu ayan-beyan diğer bir uygulamadır. Bir müderrisin (osmanlı üniversite muallimi) 300 akçe kazanca sahip olduğu tarlh kayıtlarının sunduğu bir başka sağlıklı bilgidir. Önce âdalet sonra ibadettir aslolan.

sehzade_26
Aday Memur
24 Mart 2013 19:20

Bizden çok yıpranan meslek grubu var mı acaba? Evde 1 çocuğuna tahammül edemeyenler konuşmasınlar bu

sehzade_26
Aday Memur
24 Mart 2013 19:21

konuda mümkünse...+1

Toplam 846 mesaj
12345678910111213»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi