Editörler : crops35
«3456789101112131415
23 Mayıs 2016 15:32

Ali Yalçın'dan Binali Yıldırım'a Çağrı: İlk İcraat 4/C'ye Kadro Olsun Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Adayı Binali Yıldırım'a çağrı: "Toplu sözleşme hükmü gereği 4/C'lilerle ilgili gerekli çalışmalar yapıldı, mali fotoğraf çekildi, sadece siyasi iradenin gerekli adımı atması kaldı. İlk icraatınız 4/C'ye kadro olsun istiyoruz. 4/B'li olup kadro bekleyenler var. Üniversiteli işçilerden memur işi yapanlar memur kadrosuna alınsın istiyoruz. Vekil ebe, hemşire ve imamlar başta olmak üzere kamu güvencesi bekleyenler var. Taşeronlarla ilgili çerçeve genişletilsin istiyoruz. Onun için Sayın Binali Yıldırım'ın ilk icraatı 4/C'ye kadro olsun diyoruz." Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bursa'da bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Toplu sözleşme hükmü gereği 4/C'lilerle ilgili gerekli çalışmalar yapıldı, mali fotoğraf çekildi, sadece siyasi iradenin gerekli adımı atması kaldı. İlk icraatınız 4/C'ye kadro olsun istiyoruz. 4/B'li olup kadro bekleyenler var. Üniversiteli işçilerden memur işi yapanlar memur kadrosuna alınsın istiyoruz. Vekil ebe, hemşire ve imamlar başta olmak üzere kamu güvencesi bekleyenler var. Taşeronlarla ilgili çerçeve genişletilsin istiyoruz. Onun için Sayın Binali Yıldırım'ın ilk icraatı 4/C'ye kadro olsun diyoruz" şeklinde konuştu.
29 Mayıs 2016 22:39

4c bir can bir evladı babasız bir eşi eşsiz bıraktı samsun balıca sigara fabrikasından 4cli olarak çalışan değerli kardeşimiz nazım çakıroğlu arkadaşımız dün gece hayatına son vermiş ve hakın rahmetine kavuşmuştur allah rahmet eylesin sebep olanlar da evlat acısını yaşasınlar
31 Mayıs 2016 13:09

4C liler yetkili sendikayı elbette eleştirecek.TİS kararını hayata geçiremeyen, aldığı kararın arkasında duramayanlar övgü mü İSMAİL KONCUK 4 sa.4 saat önce İSMAİL KONCUK ?@ikoncuk Kendisine "icraat sıfır" eleştirisi getirene, köpek benzetmesi, bir sendika başkanına yakışmamıştır.Özür gerekir.
04 Haziran 2016 16:35

Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tombul kadroca ısrarcı olduklarını dile getirdi. Çeşitli illerden gelen taşeron temsilcileri ile bir araya gelen Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul Memur Sen olarak taşeron,4/B,4/C'li çalışanların kadroya alınmalarıyla ilgili ısrarlarının devam ettiğini açıkladı. İşçilerin kadro taleplerini dinleyen Tonbul, bu konuda Memur-Sen'in sorumluluk aldığını ifade etti. Tonbul, "Taşeronların kamuya alınması gündemde. Bu çerçevede, taşeron işçiler de 4/A ya da 4/D statüsünde kadroya alınmalıdır"diye konuştu. EMEĞE, ALIN TERİNE SAYGI "Biz, emeğe, alın terine değer verilmesini, ekmeğimizin artmasını, saygın iş ve saygın emek konusunda ülkemizin dünya liginde zirveye çıkmasını istiyoruz" diyen Tonbul, şu şekilde konuştu: "Biz, insan onuruna yaraşır çalışma şartları talep ediyoruz. İş güvencesi kırmızıçizgimiz diyoruz, güvencesiz çalışmaya son verilmesini, işsizliğin bitirilmesini, ekonomik büyümeden pay verilmesini istiyoruz. Taşeron işçiliğe son verilsin, güvencesiz istihdam hatasına düşülmesin istiyoruz. Bu kardeşlerimiz mutlaka güvenceli ve kadrolu olsun." 4/B VE 4/C'LİLERE KADRO 4/B ve 4/C'li bütün sözleşmeli personelin de kadroya alınması gerektiğini dile getiren Tonbul, "4/B ve 4/C'lilerin de kadro talebi artık karşılanmalıdır. Öte yandan üniversite mezunu işçilerin kadroya geçirilmesini istiyoruz. Vekil ebe ve hemşirelerin, vekil imamların, ek ders ücretiyle görev yapanların, usta öğreticilerin de kadrolu olmasını istiyoruz. Öğretmenden hemşireye, doktordan imama, iş ve meslek danışmanından sosyal çalışmacıya kamuda personel açığının kapatılmasını istiyoruz. Örgütlenmenin önündeki tüm engellerin kaldırılmasını, emeklilerimize ve emniyet güçlerimize sendika hakkı verilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı. (Haber 657)
10 Haziran 2016 17:21

SEN İSTİYORSUN ALİ YALÇINDA SENİ KİMSE İPLEMİYOR .. GEÇİCİ PERSONEL / SÖZLEŞMELİ PERSONEL / TAŞERON9 HAZ, 2016 Yalçın, tüm sözleşmelilerin kadroya alınmasını istedi Kuruluşunun 21. Yılını kutlayan Memur-Sen Yönetimi, Başbakan Binali Yıldırım'a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 4/B, 4/C'liler, vekil ebe, hemşire ve imamlar, memur işi yapan üniversiteli işçiler başta olmak üzere tüm sözleşmelilerin kadroya alınmasını istedi.
12 Haziran 2016 21:41

4/C'linin 2016 yılı aylık ortalama gelirinin 1560 TL olarak hesaplandığı araştırmaya göre, Ramazan ayında Din İşleri Yüksek Kurulunun belirlediği günlük 15 TL baz alındığında dört kişilik bir 4/C'li ailesinin Ramazan ayındaki gıda harcamasına 1800 ayırması gerektiğini vurgulayan Peker, bu nedenle, 4/C'li personele ve asgari ücretlilere fitre verilmesinde dini açıdan hiçbir sakınca bulunmadığını söyledi.

BusineesRoom
Genel Müdür
13 Haziran 2016 21:30

İlköğretim mezunu 4/C'li net maaşı: 1641.98 TL

Lise ve dengi okul mezunu 4/C'li net maaşı: 1770.48 TL

Yüksekokul mezunu 4/C'li net maaşı: 1897.37 TL

Eşi çalışmayan evli 4/C'liye ödenen aile yardımı: 214.22TL

Veriler bu şekildeyken ortalamayı 1560 TL bulan matematik dehasına saygılar.

16 Haziran 2016 17:35

2- 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (C) fıkrası kapsamında tam zamanlı çalışan geçici personelin sözleşmeli personel pozisyonlarına geçirilmesi konusunun Devlet Personel Bakanlığı'nın olumlu görüşüne rağmen Maliye Bakanlığı'nın özelleştirme kapsamındaki bütün işçilerin kamuya geçeceği ve bunun da bütçeye 134 milyon TL ek yük getireceği gerekçesiyle karşı çıkması nedeniyle gerçekleşmediği belirtildi. Yapılan itirazlar neticesinde Bakan Soylu, Maliye Bakanlığı ile bu konu başta olmak üzere bir görüşme yapacağını ifade etti.
17 Haziran 2016 08:13

Ayrıca toplObjektif olma adına memur sen in açıklamalarını da yayınlıyoruz.Şahsi fikrim Çok yuvarlak ifadeler.Tatmin edici değil. Her zamanki gibi yalan dolan oyalama taktiği ..! antıda, Kamu görevlilerinin ulaşabilecekleri en üst kadro ve derecelere ulaşabilmelerinin sağlanması noktasında çalışmaların tamamlandığı, Rotasyona ilişkin çekincelerin, DPB'ye ulaşan yönetmelik çalışmalarının da dikkate alınacağı ve inceleneceği, denetleme memurları kadrolarında görev yapan personelden veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrolarına atanmaları hususundaki çalışmalarda sona gelindiği, Yüksek Kurum Uzmanlığı kadrolarına atama işlemlerinin hayata geçilmesi için bütün çalışmaların tamamlandığı, 5553 sayılı yasada öngörülen Yüksek Planlama Kurulu Kararına ilişkin olarak çalışmaların devam ettiği, TÜİK'te çalışan Geçici Personelin emekli oluncaya kadar çalışabilmeleri konusunda olumlu bakıldığı belirtildi. 4/C'li personel ve üniversiteli işçiler konularında mutlak olumlu ya da kesin olumsuz değerlendirilmesini yapmayı gerektirecek bir sonuç henüz gerçekleşmemiş olup gerek 4/C'li personelin sözleşmeli statüye gerekse memur işi yapan işçilerin kitlerde sözleşmeli diğer kurumlarda kadrolu statüye geçmesine ilişkin olumlu yaklaşımın ağırlıkta olduğu değerlendirilmesi paylaşıldı. Bu çerçevede Memur-Sen olarak 4/C'li personeli ve üniversiteli işçiler özelinde kadrosuz istihdam edilen bütün kamu görevlilerinin kadroya geçmesine ilişkin mücadelemiz kararlılıkla ve ısrarla devam edeceğini vurguluyoruz.
17 Haziran 2016 23:43

KADRO YALANI YILLARDIR SÜRÜYOR BİZE GELİNCE PARA YOK BÜTÇE SARSILIR DİYOR MALİYE BAKANI..! Sen bekle alırsın işimiz allaha kaldiii şu emekliligim bi gelse bir saniye durmam gidicek yerim olsa birgün daha kalmam bu memlekette araba suriyeliye 12 milyar dolar kurde afganliya gelince var türk oğlu Türk olunca yokk 18 ay doguda askerlik yaptım anam ağladı dağda bayirda varsa hakkım bu memlekete zehir zikkim olsunnnnnn
20 Haziran 2016 09:58

Ne 4/c mış be kime ne yapmışız bu kadar ne yapalım kendimizi mi asalım ulan yoldan geçen bile kadro verdiniz bize gelince bütçeye yük oluyormuşuz buna çocuklar bile gülüp geçer be allahsızlar be kitapsız kar büyük patronun size kini var o olduğu sürece kadro alamazsınız desenize erkek gibi ama kahpelik tüm kadrolarınıza işlemiş tabi doğruyu söyleyemezsiniz kıvır babam kıvır ama bu dünyada da öbür tarafta da tüm 4/c lilerin elleri yakanız olacak merak etmeyin Allah büyüktür
21 Haziran 2016 21:05

Danışıklı dövüşe devam memursen Başkan'ı D.P.Bşk. Kumbuzoğlu,Toplu Sözleşme hükümlerinden üzerinde çalışılan bazı konularda mesafe alındı sonuç kısmındayız...!

4CKurbanı
Yasaklı
27 Haziran 2016 10:10

Arkadaşlar twitter etkinligimiz başlıyor sizleride bekliyoruz artık gündem oluşturma zamanıhttp://forum.memurlar.net/konu/2203126/

27 Haziran 2016 15:23

Arkadaşlar 23.000 4/c li var Nerede bunlar en küçük gruplar bile seslerini hükumet ve sendika yetkililerine duyulabiliyorken biz neden duyuramıyoruz. Bizden alınan kadroyu geri istiyoruz. Bizde yan masamızda çalışan aynı işi yaptığımız memurla aynı haklar sahip olmak istiyoruz. Onların yarı ücretine çalışmak değil. Ek ödemeler, döner sermaye diğer mali imkanlardan faydalanmak istiyoruz. Kısacası KADRO istiyoruz. Fazalasını değil sadece EŞİTLİK, ADALET istiyoruz. Bunun içinde sesimizi hükümete ve yetili sendikaya duyurmalıyız. Bunun en kısa en kestirme yolu twiter, Günlük buradan kararlaştıracağımız #hashtag'a herkes destek versin. Ağlamayan meme vermiyorlar arkadaşlar. Sürekli ihmal edilip, öteleniyor, unutulup gidiyoruz. 4/c li artık yoruldu.Artık yılların birikmişliği oluştu.Artık müjdeli haber bekliyor. Ama bunu kendi muhabbetlerimizde değil sosyal medya ortamda dile getirmeliyiz. Bir kaç kişi ile olacak bir şey değil bu. 23.000 tek yürek olmalı. Bizden daha az sayıda , daha az mağduriyeti olan gruplar bile yeri geliyor MEMURLARNET'te sıkıntılarını birinci sayfadan dile getirtebiliyor. Veya twiter da popüler ilk 10 a girebiliyorlar. Nasıl? Birlik beraberlikle, Şimdi bizde, ama bu platformada ama Twiter da kendimizi fark ettirmeli, ifade etmeliyiz. Hükümetimiz ve yetili sendikamızdan verilen sözlerin ivedi yerine getirilmesini, diklenmeden ama dik durarak istemeliyiz. Kırmadan, dökmeden, hakaret etmeden meramımızı belirteceğiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız hep birlikte KADRO lu olacağız. KADROLU İKEN, KADROSUZ OLDUK VASIFLI İKEN, VASIFSIZ OLDUK MUTLU İKEN ,MUTSUZ OLDUK KAZANCIMIZ 2 İKEN BİR OLDU Hak olduğuna inandığımız bu davada gayret BİZDEN, takdir ALLAH' tan. Cumamız Mübarek olsun. Saygılar,

uslu seril
Memur
27 Haziran 2016 15:42

kadro istiyoruz! hepsi bu..

04 Temmuz 2016 13:48

BAKANLAR KURULUNDAN 657 4 C için herzamanki gibi bişey çıkmadı Bayram öncesi müjde paketinde olacağımıza dair hükümet yetkililerinden bize umut veren herhangi bir beyanat olmadı. Hükümet ile toplu sözleşme kararlarını müzakere etmesi gereken memur-sen tekrar sınıf da kaldı. Beyanatları ile bize umut verdi. O kadar pasif durumdalar ki bir takvim veya tarih belirleyemediler. DPB ve maliye görüşünü belirtmiş son karar bakanlar kurulu ve Başbakan'da buraya yoğunlaşalım. Mücadeleye devam. Mutlu sona ulaşaçağız.
04 Temmuz 2016 13:50

Alanlara ineriz. yalan... bayram öncesi açıklama . Yalan.. elimizden geleni yaparız. Yalan.. Benim 900 bin üyem olacak ben böyle pasif kalacağım ... Hükümet böyle bir sendika ile aynı zamanda olduğu için çok şanslı çünkü ise yaramaz pasif ve güçsüz. Bide korkak...MEMURSEN YALAN ÜYELERİ BİLİNÇSİZ
05 Temmuz 2016 16:16

3 milyon suriyeliye merhamet ve şefkat ederek el uzattiniz.bu vatanin öz evladi olan 4 c lilere ne merhamet ettiniz nede şefkat yuzunuzu gosterdiniz.İsraile olan sozde kininizde bitti.ama ne hikmetse 4c liye olan kininiz ofkeniz bitmedi 4c lilerin nasil bi sucu gunahi vardi da bir turlu iciniz ılımadi.orucu biz tuttuk bayrami siz yapin merhametsizler hukumeti.
08 Temmuz 2016 16:49

Sayin koncugun tespiti cok dogru.toplu sozlesmede etkisiz sari sendika memursen tarafindan imzalanan metnin cok karmasik ucu cok acik,belli netice öngormeyen,hukemet tarafindan cok iyi planlanan,ve 4 c li icin adeta bi mondros ve sevr antlasmasi gibi oldugu bugunlerde yaklasik 1 sene gecmesiyle daha da iyi anlasilmistir
13 Temmuz 2016 08:12

değerli dostlar suriyelilere vatandaşlık verilceyi gibi bir de tokiden ev veriliyor hani 23.000 4/c'lile kadro verilirse bütçe dengeleri alt üst oluyordu şunu bilelim ki ne hükümet ne de yetkili çakma sendik-a biz kadro verilsin istiyor onların okumuş boşta gezen mühendis , öğretmen, doktor , hemşire , 4/c'li çocukları yok onlar peygamberimizin komşusu açken tok yatan bizden değildir hadisini ne kadar dindar ne kadar dini bütün olurlarsa olsunlar işlerine geldiği gibi yorumluyorlar yani bunların yatacak yeri yok allahın bunlara sopasını bir an önce göstermesi için hep birlikte dua ediyor muyuz arkadaşlar ?
Toplam 295 mesaj
«3456789101112131415

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi