Editörler : **sude**
24 Ağustos 2013 15:52

**GAYE**
Müsteşar

Bugün akşam yemeğini dışardan söyliyeceğim :)

:)

Tavuk etli ve patetesli mantar,

Bulgur pilavı ve turşu,

Çorbaya karar vermedim henüz.

Beklerim, başım gözüm üstüne...

24 Ağustos 2013 15:56

burcuburcuburcu
Müsteşar

Hımmm çok leziz ağzım sulanmadı desem yalan olur :)

Ben dün terbiyeli tavuk yapmıştım. Oturdum anlattım ona , edep yahu dedim bu ne terbiyesizlik al sana biraz yoğurt, bir yumurta sarısı, biraz un ve limon suyu. Bir edepli , bir edeplendi ki sorma.

Artık terbiyeli uslu uslu oldu. Biz de yedik :D

Bu akşam gelemeyeceğiz eşimin kardeşi gelecekmiş tüh :D

24 Ağustos 2013 16:00

**GAYE**
Müsteşar

Tavuk terbiye yöntemin oldukça başarılı, tadı da harikadır :)

Afiyet olsun,

Günler bitmedi ya Allah ömür verirse.

24 Ağustos 2013 16:06

burcuburcuburcu
Müsteşar

Terbiyeli tavukları severim. Yarın ki menüde görüşmek üzere. Esen kalın :)

24 Ağustos 2013 16:36

y a r e n
Kapalı

burcum mesajını aldım bende seni çok özledim daha yazacaklarımın hepsini yazdım ama birde baktım mesaj iletilmiyor yine bir ara gidip gelmiştim arkadaş listene eklemen lazım mesajın kapalı olduğun için gitmiyor seviyorum seni :)

bugün menümde çığırtma var çığırtmayı bilmeyenler vardır yada farklı isimlerle bilen öncelikle patlıcanları alaca soyuyorsunuz dikine tutduğunuz patlıcanları yatay olarak bütün şekilde derin kesikler atıyor ve zeytinyağında kızartıyorsunuz önemli olan patlıcanlarınızın bütün kalması patlıcanlar kızarırken çığırdığı için yemeğin ismi çığırtma zaten sonrasında kızaran patlıcanların yanına bütün bir kaç biber atın hafif onlarda kızardığında birkaç sarımsak ve üzerine bolca domates dökün 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyin malzemeler birbiriyle özdeşinşe pişmiş demektir kolay bir yemek yanına bulgur pilavı çok güzel gider afiyet olsun..

28 Ağustos 2013 13:40

utars
Kapalı

kanat alıp kızartmayı düşünüyorum,erinirsem gene bana dışarı yolları gözükür

03 Eylül 2013 17:53

burcuburcuburcu
Müsteşar

Tereyağlı patlıcan yapacam o kadar :) Çünkü canım öyle istiyor. :)

03 Eylül 2013 20:04

**GAYE**
Müsteşar

Tereyağlı patlıcan?

burcuburcu' m, tarifini de verseydin iyi olurdu hani,

Damak zevkine güveniyorum, denemek isterim :)

14 Eylül 2013 15:28

burcuburcuburcu
Müsteşar

Veririm editöriçem şimdi gördüm

· 3 adet orta boy patlıcan

· 2 adet büyükçe domates

· 1 tatlı kaşığı salça

· 1 adet biber

· 1 adet küçük boy soğan

· 1 yemek kaşığı tereyağı

· 2 diş sarımsak

· Tuz

· Su

İsteğe göre acı severseniz 1 tatlı kaşığı pul biber

Patlıcanı önce alacalı soyup uzunlamasına ikiye bölüyoruz. sonra bir parmak eninde doğruyoruz. Patlıcanlar tuzlu suda beklerken soğanı, biberi, sarımsağı, domatesi yemeklik doğruyoruz. Tencereye tereyağını koyup eritiyoruz Ben birazda sıvı yağ koydum yanmasın diye tereyağı hemen yanıyor. Tereyağına soğan,biber,domatesi ve salçayı ekleyip kavuruyoruz. 2-3 dakika sonra patlıcanı süzüp tencereye ekliyoruz. 10 dakika kadar da birlikte kavurduktan sonra patlıcanların hizasına gelecek kadar su ekliyoruz. Tuzunu, sarımsağı ve tercihe göre fesleğeni de ekleyip tencerenin ağzını kapatıp pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Ben de birazdan içli köfte yapacağım :) İlk kez kendim yapacağım eğer beğenirsem fotoğrafını çekip eklerim :D

16 Eylül 2013 22:59

**GAYE**
Müsteşar

Tarif için teşekkür ederiz burcuburcu' m,

İçli köftenin resmini de görebilseydik :)

17 Eylül 2013 00:21

utars2
Yasaklı

yarın akşam melemen yüzde yüz,kaçtır yapacam diyorum kendimi dışarda buluyorum:)

18 Eylül 2013 15:11

utars2
Yasaklı

analı kızlı çorbası

salata

makarna(özel utars sosuyla)

19 Eylül 2013 11:05

utars2
Yasaklı

bim'den alınan ucuz ve kalitesiz pizza

aynı marketten alınan ucuz ama kaliteli patates

19 Eylül 2013 16:12

burcuburcuburcu
Müsteşar

Canım yaptım çok güzel oldu ama hemen yedik :) Diğer sefer olsa olur mu :)

18 Haziran 2014 17:17

**GAYE**
Müsteşar

Biber dolması, kırmızı mercimek çorbası, karpuz ve salata.

Şükür, daha ne olsun...

18 Haziran 2014 22:45

gül-feşan
Müsteşar

benim akşam menüsünde zıplak, patlıcan közleme,kavun ve çay vardı elhamdülillah bugünde doyduk.

18 Haziran 2014 23:00

sbengisu42
Müsteşar

zıplak nedir?

bende zeytinyağlı dolma ve yoğurt vardı

18 Haziran 2014 23:05

gül-feşan
Müsteşar

zıplak yeşil fasulyeyi haşlayıp üstüne tereyağ yada zeyntinyağ döküyorsun tuzda ilave edip afiyetle yiyorsun isteğe göre zeytinyağıyla domates öldürüp içine sarımsak katıp sos şeklinde fasulyenin üstünede dökebilirsiniz.

18 Haziran 2014 23:11

sbengisu42
Müsteşar

ilk defa duydum :)

18 Haziran 2014 23:17

gül-feşan
Müsteşar

ilk duyan bir tek sen değilsin :) sıyrık fasulyede deniliyor

Toplam 270 mesaj
 
ANKET
İdari izinlerin ve esnek çalışmanın 1 Haziran itibariyle sona erdirilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?