Editörler : Radore
10 Nisan 2013 11:04

fiat linea mı peugeot 301 mi? 1.6 dizel için soruyorum

arkadaşlar 2004 model dizell ford fiestam var artık küçük geldiği için satmayı düşünüyorum sedan kasa bir araba alacağım. fiestadan sonra yakıt olarak beni yormayacak iki araba arasında kararsız kaldım yardımcı olurmusunuz?

kutluzorlu
Aday Memur
10 Nisan 2013 11:20

Linea

10 Nisan 2013 19:42

lineayı incelemedim ama 301 bildiğin kağıt.haftasonu inceledim

el.san.z.e.ö.
Müsteşar
10 Nisan 2013 20:39

eyvah hocam ne yaptın sen :)

pejocular basar birazdan burayı dağılın beyler :)

CevizLi_Lokumm, 12 yıl önce

lineayı incelemedim ama 301 bildiğin kağıt.haftasonu inceledim

buraközeleğitim
Müsteşar
10 Nisan 2013 20:43

Uzun yola fazla çıkmıyorsanız. Araç üzerinde çok fazla kalmıyorsanız. Yakıtı-genişliği-servis ağı ve parça bolluğu-motorunun kendini kanıtlamışlığı gibi konulardan dolayı linea derim.

Ayrınca şunu belırteyım 301 inceleme şansım olmadı.

drakman
Şube Müdürü
10 Nisan 2013 21:03

Marka olarak Peugeot ile Fiat kıyas dahi edilemez bence.

Fiat sadece Avrupa piyasasında var ve koca Avrupa'da 90 bin satıyor Türkiyede 70 bin civarı satış yapıyor varın siz hesap edin gerisini.

buraközeleğitim
Müsteşar
10 Nisan 2013 21:11

Benim eksilerin oranından anlayabiliriz ilerleyen vakitlerde:D

el.san.z.e.ö., 12 yıl önce

eyvah hocam ne yaptın sen :)

pejocular basar birazdan burayı dağılın beyler :)

10 Nisan 2013 21:11

Linea Fiat'ın en güvendiği aracı,

301 ise Peugeot'un sadece pazar payını arttırmak için ortaya yeni bir imajla sunduğu en ucuz otomobili.

Peugeot ile Fiat arasındaki farkları keşfedemeyen bence açık ve net söylüyorum ki otomobilden anlamıyor.

Ayrıca Peugeot'un en pahalı aracı 508, 145 binlira ile mercedes ile bmw tarzı pahalı otoları çıkarırsak piyasanın en pahalı otomobili.

Fiat ise eskiden beri otomobil piyasanının en ucuz otomobilini üretiyor.

hanbjk
Kapalı
10 Nisan 2013 21:15

Hocam ilk eksiyi ben verdim :))

Fakat yanlışlıkla oldu artı verecektim :)))

buraközeleğitim, 12 yıl önce

Benim eksilerin oranından anlayabiliriz ilerleyen vakitlerde:D

el.san.z.e.ö.
Müsteşar
10 Nisan 2013 21:26

ooo benim yorumlar bu akşam çok güvenilir olmuş :)

keşke deathman bunu görseydi :)

10 Nisan 2013 21:45

301i görmeyenler önce gidip görsün markasına göre yorum yapmasın

10 Nisan 2013 22:19

Peugeot 301 uzun bir deneyim sonucu ortaya çıkmış bir araç, çıkmadan önce dünyanın dört bir yanında sürüş deneyimlerine göre tasarlanmış sağlamlığıda türlü testten geçirilerek piyasaya sürülmüş bir araçtır.

Ancak bunun yanında motor ve diğer aksam kalitesi standart Peugeot kalitesindeyken malzeme diğer Peugeot modellerinin altında özellikle bilerek bırakılmıştır. Bütün bunların ışığında değerlendirecek olsakta Linea'dan elbette daha kalitelidir.

100 km'de 3,5 litre yakmasıda bir Peugeot klasiğidir.

10 Nisan 2013 22:23

Markaya ne olmuş onu anlamadım yalnız. Tarihi rekorlarla ve ödüllerle dolu 203 yıllık bir dünya otomobil devinden bahsediyoruz. Övmüşmüsün yermişmisin anlamadım.

301i görmeyenler önce gidip görsün markasına göre yorum yapmasın

10 Nisan 2013 22:32

peugeot iyi marka ama 301 değil onu demek istiyorum üstteki yorumlarımada bakarsanız anlarsınız

16.645E
Şef
10 Nisan 2013 22:38

Dış tasarım olarak 301 güzel görünse de malesef iç mekan için aynı şeyleri söylemek zor. cam otomatiklerinin orta vites yerinde olması 90'lı yılların başındaydı ( doğan L'de bile kapı kolundaydı ) arka koltuk başlıklarının arka koltukta sabit durması ( başlık değilde çıkıntı ) en son renault 21'lerde görmüştüm. Bagaj kapağının hidrolik olmaması ( linea'da hidrolik ) dezavantaj. Linea makyaj sonrası daha derli toplu oldu gibi sanki. Genel gidişi sessizlik yol tutuş vb konuları bilmiyorum kullanmadım. Bu arada Skoda Rapid'e de göz atın.

buraközeleğitim
Müsteşar
10 Nisan 2013 23:03

iyi iyi düşmanımızı bilelim :D canın sağolsun hocam

hanbjk, 12 yıl önce

Hocam ilk eksiyi ben verdim :))

Fakat yanlışlıkla oldu artı verecektim :)))

03afyn
Memur
10 Nisan 2013 23:09

bir kurumun makine bölümünde çalışıyorum,çok tecrubeli şöför arkadaşlarla tartışmamızda avrupa pazarında en son tercih edilecek markanın pejo olduğunu söylüyorlar.kiralık araçlarda felan tecrube edinmişler.linea 1.4 çekmiyor deniyor sıfır alan arkadaşım çok pişman dizelleri ise çok popüler.Buda benim acizane görüşüm beyler.

sarimc
Kapalı
10 Nisan 2013 23:11

Linea tabi ki

10 Nisan 2013 23:57

Eyvallah hocam, anlaşılmıştır.

peugeot iyi marka ama 301 değil onu demek istiyorum üstteki yorumlarımada bakarsanız anlarsınız

el.san.z.e.ö.
Müsteşar
11 Nisan 2013 00:21

vaktiyle ikisinide incelemiş biri olarak;

ikisininde motoru gayet iyi,

ikisininde ikinci elde değer kaybı fazla olur,

ikisininde iç malzeme kalitesi en ekonomik malzemeler olsa da pejo burun farkıyla önde,

iç dizayn olarak linea önde

dış tasarım olarak linea önde

marka değeri olarak pejo burun farkı ile önde (ülkemizde)

ikiside biraz bile hor kullanmaya gelmez, siz reklamlara bakmayın...

ikinci elde linea çok daha hızlı gider

ben olsam 5-6 sene de bineceksem aynı segmentte skoda rapidi daha ciddi şekilde düşünürdüm..

seskin
Müsteşar Yardımcısı
11 Nisan 2013 08:46

elsan hocam hem lineayı övmüş sonrasında da skodayı tavsiye etmişsin. ille de alman mı olacak yahu:)

Toplam 58 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi