Editörler : crops35
«373839404142434445464748»

skoko21
Kapalı
08 Şubat 2008 08:46

istifa sakın etmeyin.gün ola harman ola derler.biz avukatız mesleğimiz var başka yerde de iş yaparız.bekleyin ve görün herşeyi bence.


sor
Memur
10 Şubat 2008 12:34

işçi avukatlar olarak memur avukatlardan ayrı olarak bir araya gelip sorunlarımızı genel müdürlüğe iletmeliyiz. burda ortak bir metin düzenleyebiliriz. bütün edaşlara fakslayıp imzaya açalım bence, belki bir çözüme ulaşırız. ayrıca sendika hakkımız için de bir şeyler yapmalıyız. bu arada emrimizde çalış-may-an memurlara da, memur avukatlarla eşit haklara sahip olduğumuz ve sadece onların emrine verilmedikleri genel müdürlükçe teyit edilmesi gerekiyor. ben şahsen genelde tüm işlerimi kendim yapıyorum. ve bu durum artık çok canımı sıkıyor.


av_sule
Memur
11 Şubat 2008 09:58

işveren vekili olduğumuz için sendika hakkı verilmez.


orcun
Kapalı
12 Şubat 2008 17:30

Katılıyorum sana ...

sendika hakkımız var ama sendikalı olsak dahi toplu iş sözleşemesinin ek maddesi uyarınca müdür ve bunun gibi bizleri bu sözleşme dışında tutuyor ki bence anayasaya aykrı bir tutum

4-c olma durumu var sanırım ki bittiğimizin resmidir..

kaçmakta fayda var bence...


orcun
Kapalı
12 Şubat 2008 17:33

bu arada 2 yıllık adalet meslek okulu girenlere sendika hakkı tandılarki bunlarda o bahsettiğim toplu iş sözleşmesi dışında

bence sorun şu ben işçiyim memur personele nasıl emir vereceğim...

saçma lık

ortak bir metine dökelim sorunları..

kaç tane işci avukat var herks bölgesinde belirtsin bence


molina
Memur
13 Şubat 2008 10:22

Bizim bölgede 2 işçi av. var. Arkadaşlar artık canıma yetti burda yaşadığım bazı şeyleri hepimizin yaşadıklarını hep birlikte ortak bir metin göndererek hakikaten çözmeli ve düzeltmeliyiz, ve bölgedeki insanların ağızlarının payını vermeliyiz artık! Günü gelmiştir artık, ne demişer, hak verilmez alınır. Herkes ortak metin taslağı yapsın ve buraya kopyalasın, onu geliştirip imzalayıp Genel Müdürlüğe fakslayalım veya da belli bir gün belirleyip genel müdürlükte hepimiz buluşalım, sözel olarak topluca konuşalım.


orcun
Kapalı
13 Şubat 2008 10:46

Bizim Bölgde 5 adet var


skoko21
Kapalı
14 Şubat 2008 09:26

bizim bölgede 3 adet var işçi avukat.


molina
Memur
14 Şubat 2008 12:10

Bence metin yazmak, imzalamak yerine dediğim gibi ortak bir gün belirleyelim, herkes o gün izin alsın ve genel müdrlükte buluşup orda konuşalım, anlatalım derdimizi. çünkü seminerde ''il müdrlerine karşı dik durun '' ayrıca bi arkadaşın sorusu üzerine 'işçi veya memur av. olmak birşeyi değiştirmez' diyen onlardı.ve bi sıkıntınız olursa genel müdürlüğü arayabilirsiniz diyen de onlardı. demek ki konuşursak derdimizi anlar, yardımcı olurlar. Evet ortak bir gün belirleyelim.


sor
Memur
16 Şubat 2008 16:49

yanınızdayım arkadaşlar, bize avukat gibi davranmak zorundalar. biz dava takip memuru değiliz. hoş onlar bile bu kurumda bizde daha çok rahat ediyorlar.


skoko21
Kapalı
21 Şubat 2008 10:23

güncel


tubii
Şef
22 Şubat 2008 13:58

arkadaşler tekeldeki tüm işçilerine kamu kurumlarına geçiş hakkı verildi. O kadar çaba ve eylem sonuca ulaştı. Ama gerçekten çok direndiler. Darısı bize, biz de öyle örgütlenebilecek miyiz bakalım...


dejuan_advocate
Aday Memur
22 Şubat 2008 16:40

Sn.tubii bu bilgiyi neye dayanarak veriyorsunuz. Ben böyle bir habere rastlamadım. Aksine şöyle bir haber var:

"TEKEL özelleştirmesinde kimse mağdur edilmeyecek

22 Şubat 2008 16:31

Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, son günlerde TEKEL çalışanlarının özelleştirmeye karşı bir takım hassasiyetleri olduğunu belirterek, ''bu konuda idare olarak; olumlu ve yapıcı, çalışanlarımızı mağdur etmeyecek bir yaklaşım içerisinde sorunu çözmek için elimizden geleni yapacağız'' dedi.

Kilci, Hilton Otelinde gerçekleştirilen TEKEL Sigara'nın özelleştirilmesi ihalesinin ardından yaptığı değerlendirmede, TEKEL ihalesinin, bütün Türkiye'ye, TEKEL çalışanlarına, tütün üreticilerine hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti.

Kilci, son günlerde TEKEL çalışanlarının Tekel'in özelleştirmesine karşı bir takım hassasiyetleri olduğuna dikkati çekerken, bu konuda idare olarak; olumlu ve yapıcı şekilde, çalışanları mağdur etmeyecek bir yaklaşım içerisinde sorunu çözmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

İhale sonucunun, İhale Komisyonunun kararı teşekkül ettikten sonra Rekabet Kuruluna, daha sonra ÖYK'nın onayına sunulacağını belirten Kilci, ardından devir işleminin gerçekleyeceğini söyledi.

-SORULAR

Öte yandan açıklamasının ardından, bir gazetecinin ''TEKEL işçilerinin mağduriyetlerini nasıl gidereceksiniz, firmalarla yapılan bir anlaşma mı söz konusu, bir taahhütte mi bulundular'' şeklindeki sorusu üzerine, Kilci şu yanıtı verdi:

''Hayır herhangi bir taahhüt söz konusu değil, şartnamemiz içerisinde tanımlanmış taahhütlerin dışında. Ancak TEKEL mutlaka yaşayacak, yani üretimini ve faaliyetlerini geliştirerek, hayatiyetine devam edecek. Dolayısıyla şu ana kadar TEKEL'in bu duruma gelmesine katkısı olan bütün çalışanlarımızın mutlaka bunda bir katkısı olacak.'

Söz konusu özelleştirme kapsamında, üretim birimlerinde çalışan işçi sayısının 3 bin civarında olduğuna işaret eden Kilci, bunların önemli bir kısmı Tekel'de çalışmaya devam edeceğini, kendilerinin ümitlerinin beklentilerinin bu yönde olduğunu söyledi.

Kilci, diğer çalışanlar için de, sosyal güvenlik haklarını zedelemeksizin çözüm arayışı içinde olacaklarını bildirdi.

-''İŞSİZ KALMA DİYE BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL''

Son bir kaç yıldır yaptıkları özelleştirmeler sonucu ''işsiz kalma dile bir şeyin söz konusu olmadığını'' ifade eden Kilci, bütün işçilerin haklarını, en samimi şekilde korumak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

''Firmalara bu konuda bir şart konup konmadığı'' sorusu da Kilci, ''hayır firmalara bu yönde bir şart konulmadı, ancak bizim tabii ki ciddi sorumluluklarımız var şimdiye kadar yaptığımız çalışmalarda bunu yeterince gösterdik, bu konuda herhangi bir kaygıya mahal olmadığını düşünüyoruz. İşçilerimizle gerektiğinde bire bir görüşerek herkes için ne iyi olanı, TEKEL için en iyi olanı hep birlikte yapacağız'' şeklinde yanıtladı.

Başka kurumlara aktarım yapılmasının söz konusu olup olmadığı sorusuna karşılık Kilci, şu anda başka kurumlara aktarmanın söz konusu olmadığını, TEKEL'in bütünlüğü içerisinde değerlendirileceğini söyledi.

Fiyatı nasıl bulduğunun sorulması üzerine de Kilci, ''onu ihale komisyonumuz değerlendirecek'' ifadesini kullandı."

Not: Kaynak-Memurlar.net


skoko21
Kapalı
23 Şubat 2008 23:16

güncel.


skoko21
Kapalı
27 Şubat 2008 09:29

güncel


molina
Memur
28 Şubat 2008 09:00

Arkadaşlar gelen mailden sonra hala konuşmayı ve çözüm arayışını düşünen var mı?:) Ya zorluklarla baş etmek ya bu diyardan gitmek lazım, ben de değiştiremeyeceğimi anladığım bir ortamda bulunmaktansa gitmeyi düşünüyorum artık. 1 saat sonra hayatta olacağımızın bile garantisi yokken insan 5-10 sene boyu kendini kanıtlamaya çalışıp ondan sonra bulunduğu ortamı değiştirmeye çalışmaktansa, en baştan değiştirebileceği birşey var mı yok mu diye bakmalı, değiştirebilirse en baştan 10 sene huzur içinde çalışabilir zaten. Değiştiremezse de medeni bir şekilde ayrılmalı.


skoko21
Kapalı
28 Şubat 2008 09:20

umutsuzluğa kapılmak çözüm değil.iş hayatı zaten hep böyle başka devlet daireleri veyahut özel sektörün şartları pek farklı değil.içinde bulunduğumuz durumu anca biz düzeltebiliriz o da mesleğimizi profesyonel şekilde yapmakla mümkün olacağına inanıyorum.profosyonel bakış açısı ile işlere yaklaşmalıyız.herkese selam ve sevgilerimle.


ttkttk
Aday Memur
28 Şubat 2008 14:31

slm arkadaşlar bir sorum olacaktı tedaşta statünüz kapsamdışı işçi değil mi?eğer bu statüde bulunuyorsanız. devlet ikramiyesi alıyor musunuz?kaç ödeme yapılıyor?çok önemli cevap verirseniz sevinirim.


dejuan_advocate
Aday Memur
28 Şubat 2008 15:28

Sayın TTKTTK. Statümüz daimi işçi ve belirttiğiniz gibi kapsam dışı personeliz. Senede 4 ikramiye alıyoruz. İkramiye başına 730 YTL para alıyoruz. Başka bir sorunuz var ise onları da cevaplayabilirim.


av_sule
Memur
28 Şubat 2008 15:50

molina ne mailinden bahsediyorsun, anlamadım ben

Toplam 1015 mesaj
«373839404142434445464748»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi