Editörler : Pangaea
27 Nisan 2013 15:33

başbakan yardımcısı bekir bozdağdan önemli açıklama

Diyanet Yeterlilik Sınavı'na katılan adaylara ...........

MÜFTÜLÜK HABERLER Diyanet'in Yeterlilik Sınavı'na katılan adaylardan Yeterlilik Sınavı Soruları'na tepkiler gelmişti. Diyanetten sorumlu Başbakan yardımcısı Sayın Bozdağdan binlerce mağdur olan fahriler ve vekil imam hatip olanların önünü açacak alım yapılmalıdır.

26 Nisan 2013 Cuma 22:27

Diyanet İşleri Başkanlığı yıllardır süren sınavlarda yapılan yanlış uygulamaya son vermeli.Mağdur olan binlerce adayın beklentilerine cevap verecek uyglamayı biran önce açıklamalıdır.Sınavın tekrar edilmesi fikri daha uygun olacağı yönündedir.Barajın aşığya çekilmesi veya mevcut sistemle alım yapılması.diğer adaylar için adaletsiz bir uygulama olacağı malumdur.Tıpkı önceki yıllarda fahri alımlarında olduğu gibi binlerce fahri kuran kursu öğreticilerin mağduriyetleri devam etmektedir.Bir kısmı alındı.Ama....

Diyanetten sorumlu Başbakan yardımcısı Sayın Bozdağdan binlerce mağdur olan Şuan görev yapan fahrilerin ve vekil imam hatip olanların önünü açacak alım yapılmalıdır.

......................

Diyanet Yeterlilik Sınavı'na giren adayların; Sosyal paylaşım sitelerinde Diyanet Yeterlilik Sınavı'nda sorulan soruların çok zor olduğu hakkındaki şikayetlerini dikkate alan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ konuyla ilgili açıklama yaptı.

Bu sınav sistemin adaletsiz olduğunu söyleyen Bekir Bozdağ, Diyanet Yeterlilik Sınavı'nda İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Meslek Yüksekokulu ve İmam-Hatip Lisesi mezunlarının ortaklaşa aynı sınava girmesinden kaynaklanan adaletsizlikten dolayı sürekli eleştiriler aldığını kaydetti.

Diyanet Yeterlilik Sınavı’nın yeniden düzenlenmesi için Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ devreye giriyor.

Yeni uygulanacak olan sistemi anlatan Bozdağ, geçtiğimiz yıl yapılan sınavlarda sistemden dolayı büyük bir başarısızlığın yaşandığını ifade ederken, Türkiye’de 10 bin imama ihtiyaç olduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz yıl yapılan Diyanet Yeterlilik Sınavı’nda başarı oranının yüzde 8 olduğuna dikkat çeken Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bu başarısızlığın ardında sınav sistemindeki adaletsizlik olduğunu kaydetti.

Geçtiğimiz yıl yapılan Diyanet Yeterlilik Sınavı ile ilgili bilgi veren Bozdağ, “Diyanet İşleri Başkanlığı yeterlilik sınavlarını Milli Eğitim Bakanlığı’na yaptırıyor.

Son yapılan sınava 144 bin imam-hatip, müezzin-kayyım ve Kur’an kursu öğreticisi adayı katıldı.

Sınavda başarı oranı sadece yüzde 8.7 oldu. 12. 661 aday yazılı sınavı geçebildi. İlahiyat Fakültesi mezunlarının yüzde 13’ü sınavda başarılı olurken, imam-hatip lisesi mezunlarının ise yüzde 5’i başarılı oldu.

İmam-hatip, müezzin kayyım ve Kur’an Kursu öğreticisi olarak atanabilmek için KPSS’nin ardından yeterlilik için yapılan yazılı ve sözlü sınavları da geçmek gerekiyor” dedi.

Adayların, çok zor sorularla karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Bozdağ, “Bize bununla ilgili şikâyetler geliyordu.

Adaylara yöneltilen soruları uzmanlara incelettim. Kendim de bizzat inceledim. Sorular hakikaten çok zor” diye konuştu.

Adaylara yöneltilen soruların aldıkları eğitim programına uygun olması gerektiğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Bozdağ, şu an uygulanan sistemde ilahiyat fakültesi, ilahiyat meslek yüksek okulu ve imam-hatip liselerinin ortaklaşa aynı sınava tabi tutulduklarını hatırlatarak bunu değiştireceklerini açıkladı.

Yapılacak olan değişiklikle birlikte adayların eğitim programında ne varsa buna uygun soruların sorulacağını dile getiren Bozdağ, “İmam hatip lisesindeki eğitim programında ne varsa, bu mesleği yapacak olan kişi neleri bilmesi gerekiyorsa o çerçevede sorular sorulması gerekiyor.

Soruların hem eğitim müfredatı ile hem de yapılacak olan görevle ilgili olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ile de istişare ettiklerini ifade eden Bozdağ, yeni sistemin yığılmaların önüne geçeceğini söyledi.

Türkiye’de önemli miktarda imam açığının olduğunu kaydeden Bozdağ, “İmam açığımız 10 bin civarında. Sınav sisteminden dolayı bu açığı kapatamıyorduk. Yeni sistemle bu açık kapanabilir” dedi.

ARKADAŞLAR BU AÇIKLAMADAN BEN ŞUNU ANLADIM YA YETERLİLİK BARAJI AŞAĞI ÇEKİLECEK VEYA VEKİLLERE FAHRİLERE ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ALIM OLACAK ZATEN DİYANET BAŞKA TÜRLÜ KADROYU DOLDURAMAZ ÇÜNKÜ YETERLİLİK SAYISI AZ YANLİŞMI DÜŞÜNÜYORUM...

27 Nisan 2013 16:12

hayırlısı inşeAllah.cerci1980 hocam abant görüşmesinden de birşey çıkmadı herhalde.


kardelen feride
Aday Memur
27 Nisan 2013 17:04

hayırlısı olacak olacak ümid ediyorum RABBİM den....

27 Nisan 2013 17:47

fahri ve vekillere alım olmaz


2050
Daire Başkanı
27 Nisan 2013 18:14

lafı derler şeyinden anlıyanalr kardeşim sen lafı nereden anlıyon açık bir konuşma bundan sonra diyo yeni sınav sistemi ile ilgili be akıllı ne barajı düşürmesi ozamnan baraj koymasın sözlüde torpiliolanlar istedikleri yere yerleştirilsin ortalığı karıştırmayın. Milleti galeyana getirmeyin.


2050
Daire Başkanı
27 Nisan 2013 18:15

bu deginiz siteler ortalığı karıştırma ve. Milleti galeyana getirmedir yalan haber yapan sitelerdir


2050
Daire Başkanı
27 Nisan 2013 18:38

Sayın bakanım açık neden kapanmasınki sizi yanlış bilgilendiriyorlar şu an zaten geçen yıldan 12 bin yeterliliği olan daha önceden yeterliliği olanlar ve bu yılda sizin dediğiniz gibi 12600 kişi kazanmış siz alacaksınız 10 bin kişi nasıl acık oluyor anlamak mümkün değil diğer tarafta diyelimki 50 bin kişiyi yetrlilik sahibi yaptınız peki bu insanlara 50 bin kadro verebilecek bu insanların hepsini atayabilecekmisiniz tabi sınavlar zor olmalı hak eden kazanmalı bilgili insanlara ehil olanlar bu görevi yapmalılar o zaman herkese yeterlilik verilecekse neden sınav yapıyorsunuz sınav yapmayın herkesi alın ozaman.


kurmay 03
Şef
27 Nisan 2013 19:03

2050 kardes anlasılıyorkı bu konularda bılgın yok .gecen yıl belge alnalrın hemen hepsı atandı atanmayan ımamlar ıse yer begenmeyıp gıtmeyeler en fazla 500 gecmez.ayrıca en son sozlesmelı 1920 alımda 800 ımam hatıp kadrosu bos kaldı .ve sen dıyorsun kı 12bın kazanan var bu 12 bın sayısı hep ımam değıl kko ımam mueezın hepsı dahl tahmınen kazanan ımam 3ooo cıvarı acık 10 bın olduna gore bu acık nasıl kapnacak .bunu bır ızah et selametle ...


2050
Daire Başkanı
27 Nisan 2013 21:33

alımı fazla ise karşılıyo kardeşim piyasadaki yeterlilik o kazanıpta gitmiyen diyoosun adam tercih


2050
Daire Başkanı
27 Nisan 2013 21:35

kullanma kullanma meselesi resen atıyo bu da haksızlık eskisi gibi resen tercihe bırakılma diyoruz


reiis82
Kapalı
27 Nisan 2013 22:19

12000 nin yarısıda mulakatta elenir yazılıda basarılı olan mulakattada basarılı olur diye bir kaide yok nice yontulmamiş talim gormemiş adaylar var

bu yıl diyanetin kadroları boş kalır eğer mulakatta bi ayar çekmeseler


23.44
Aday Memur
29 Nisan 2013 20:03

inşallah hayırlısı ile kadro yu alırız


sevinç488
Memur
30 Nisan 2013 09:05

haksız alımlar yapılmasında razıyım zor olsun sınavlar....

Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi