Editörler : ayşegül bgm
06 Mayıs 2013 13:22

hemşirelere fizyoterapist yetkisi verilmesi hak.

hemşirelere fizyoterapist yetkisi verilmesi hakkında bir haber sitesinde haber yapıldı.bu işin aslı varmıdır?şartları nelerdir bilgisi ve ilgisi olan arkadaşların görüşlerini bekliyoruz.


mecburcu
Memur
06 Mayıs 2013 13:24

evt bir kere haber çıktı sonrası gelmedi bir duyumu olan varmı acaba.


forum81
Şef
11 Mayıs 2013 07:30

Oyle bir şey olmayacak ve zaten de olmamalıdır. Derneğimiz bu konuda saglik Bakanligi ve benzeri yollarla fizyoterapistlik yetkisi kursu sertifikası verecegini soyleyen bütün kurumlarla mucadelesine devam etmektedir.yasa bellidir.kimlerin fizyoterapist olduğu ve yapabilecegi de bellidir.buradan tum saglik çalışanlarina ricam terapistligin basli basina farkli bir meslek oldugunu kabul etmeleri ve bunun kursla sertifikayla yaziyla olmayacağını bilmeleridir.


gayehasret
Aday Memur
11 Mayıs 2013 12:46

mevcut şartlarda zaten besyo okuyanlar, her tür vücut masajı yapanlar, fizik tedavi teknikerleri, yurtdışında ne okuduğu belli olmayan ve denkliği olmayan, masaj sertifikasıyla ülkede elini kolunu sallayanlar, fizyoterapi okuyup denklik almadan kaçak çalışanlar kendilerini fizyoterapist olarak adlandırıyor ve yeterince başımızı ağrıtıyordu. bir de meslek yasamız, doktorlarla olan alan problemimiz ve dolayısıyla özlük haklarımız da başımızın eksik olmayan dertleriydi. sanırım başımız bu sefer kanun koyucu tarafından ağrıtılsın, kuralına uygun üzülelim diye yapılan bir çalışma bu.Zaten aldığımız para kendimize yetmio bide böyle acayip çalışmalarla başımızı ağrıtıyorlar.yani ben evde ek işle 800-900 aylık kazanmasam halim nice olur bilmem.herneyse stres yapıos ama değişen bişi yok.ek işle ilgili bilgi isteyen olursa bana Kişisel Bilgi Gizlenmiştir@gmail.com adresinden ulaşabilirler


mecburcu
Memur
11 Mayıs 2013 12:52

Bakalım bekleyip göreceğiz hükümetin bakanlığın bu konudaki düzenlemelerini...olurmu ,olur..

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi