Editörler : E.Kayı Han
05 Temmuz 2013 10:17

Bir bakar mısınız arkadaşlar?

Arkadaşlar kadro geldi fakat hepimiz sevinemedik bile buna. Ben 2 yıldır sözleşmeli din görevlisiyim. ilahiyat mezunuyum formasyonum da var bir ay sonra öğretmenliğe geçmeyi düşünüyorum. Şu 5 yıl meselesi gerçekten çok karışık. Eğer ki ben öğretmenlik tercihinde bulunamayacaksam ne yapayım kadroyu. Size bir sorum olacak?

Bu beş yıl meselesi Acaba kurumlar arası sınavsız nakil için midir acaba? Mesela ben kpss puanım ile tercih yapıp kurumumdan muvafakat alıp milli eğitime geçebilir miyim?

Geçenlerde ahmet ünlünün bir yazısını okudum kadrolu aday memurlarla ilgili ve şöyle birşey vardı;

3- Aday memurken başka kuruma geçilebilir mi? Muvafakat verilmezse ne yapılabilir?

"Aday memurken istisnalar dışında başka kuruma naklen geçiş yapılamamaktadır. Zira 657 sayılı Kanun'un 54'üncü maddesinin ikinci fıkrasında, aday memurluk süresince, başka kuruma geçiş yapılamayacağı belirtilmiştir. Ancak, uygulamaya esas görüşler veren Devlet Personel Başkanlığı bu madde hakkında önemli bir mütalaa vermiştir. Başkanlık mütalaasında, '657 sayılı Kanun'un 54'üncü maddesinde geçen 'nakil' ibaresinden memurun başka kurumlarda durumuna uygun bir kadroya sınava tâbi tutulmaksızın naklen atanmasının anlaşılması gerektiğinden, sınav sonucuna göre yapılan atamalar gereğince yapılması gereken nakiller 54'üncü maddesinde geçen 'nakil' anlamında değerlendirilmemektedir' denilmiştir. Sınav kazanların kurumlarınca muvafakat verilmezse dava yoluyla muvafakat alınabilmektedir. Bu konudaki idari yargının kararları istikrar kazanmıştır ve kesinlikle ümitsizliğe kapılmamalıdır".


yakup_55
Şube Müdürü
05 Temmuz 2013 10:19

Yazının adresını vereyım: http://yenisafak.com.tr/yazarlar/Ahmet_Unlu/memur-adaylarina-ve-aday-memurlara-onemli-uyarilar/38375

Arkadaşlar ben o konu ile aday memurun nakli olmama konusunda bir kıyas düşündüm. Velev ki kıyasım doğru ise beş yıl sınavsız nakil olmaz kpss puanı ile edinilmiş hak muvafakat ile çözülebilir diye düşünüyorum sizin görüşleriniz nedir acaba? Değerli görüşlerinizi bekliyorum....


typerlife
Şef
05 Temmuz 2013 10:50

inşallah söylediğin gibi olur yakup_55


yakup_55
Şube Müdürü
05 Temmuz 2013 11:15

Ben öyle düşündüm sizler nasıl düşünürsünüz onu merak ettim. Bin bilsen de bir bilene sormak lazım..


yakup_55
Şube Müdürü
05 Temmuz 2013 15:52

Güncel...

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi