Editörler : crops35
«67891011121314151617»

Nevzat CANBAY
Genel Müdür
20 Eylül 2013 20:56

ÇOK ÖNEMLİ !!!

Arkadaşlar... dün faruk çelik den dinledim taşeron çalışması var ancak şirketleri kaldırmayı düşünmüyor. durum kritik. herşey başbakanda bitiyor en son o değerlendirecek. o ne derse o olacak. yakında dosya önüne gidecekmiş. zaman çok dar. başbakana herkanaldan baskı yapın. mail , e posta , mektup , tweet ne varsa her yolla ulaşmaya çalışın. taslak önüne gelmeden baskı altına almamız lazım. çok zor durumda olduğumuzu ifade edelim. çok ısrar edersek fikrini değiştirebiliriz. tam zamanı. gecikmeyin.

mirza4941
Aday Memur
24 Eylül 2013 10:19

bağıra bağıra kadro geliyor hazır olun arkadaşlar

Nevzat CANBAY
Genel Müdür
24 Eylül 2013 17:17

o biraz zor.. kendim dinledim , kadro düşünmüyoruz diyor , şartlar iyileşecek diyor. ama herşey başbakanın 2 dudağının arasında yap derse olur

mirza4941, 10 yıl önce

bağıra bağıra kadro geliyor hazır olun arkadaşlar

Nevzat CANBAY
Genel Müdür
24 Eylül 2013 17:18

Baskı olmazsa kadro da olmaz... artık kuyruğuna geldik bu işin

mirza4941
Aday Memur
26 Eylül 2013 08:21

kadro gelince işçimi yoksa memurmu olucaz bilen varsa yazabilir mi

senseisan
Şef
26 Eylül 2013 10:08

:) çok komik bir durum ne desek ki :)

Kardeşim memur olup ne yapcan kardeşim. Rabbim hükümete vicdan nasip eder hadi komudaki taşeronları sözleşmeli ( sendikal haklar) yapalım der de ileri zamanalarda işten atılma korkumuz olmadan çalışırız.

Memur olma hayalini unutun. 657 ye tabi olmak kolay değil onu unutun hak etmediğimiz bir şey 657, lakin devlet işçisi olabiliriz. sürekli işten atılma korkusu olmadan aha sözleşme süresi bitti yenisi olacak mı korkusu olmadan.

3 yıl değil süresi 10 yıl olsa yinede korkun oluyor arkadaş. sonuçta zaman en hızlı geçen birşey.

Hayırlısı dua edin kardeşlerim..

Bimer'e yazın. tek çare o kaldı.

mirza4941, 10 yıl önce

Nevzat CANBAY
Genel Müdür
26 Eylül 2013 13:29

taşeronın statüsü işçidir. memur olmaz. olsa bile devlet işçisi olur.

mirza4941, 10 yıl önce

Nevzat CANBAY
Genel Müdür
26 Eylül 2013 13:34

bimer de çözüm değil. her yolu denemek lazım. en güzeli başbakana yüz yüze iletmek. herşey on da

senseisan, 10 yıl önce

Kardeşim memur olup ne yapcan kardeşim. Rabbim hükümete vicdan nasip eder hadi komudaki taşeronları sözleşmeli ( sendikal haklar) yapalım der de ileri zamanalarda işten atılma korkumuz olmadan çalışırız.

Memur olma hayalini unutun. 657 ye tabi olmak kolay değil onu unutun hak etmediğimiz bir şey 657, lakin devlet işçisi olabiliriz. sürekli işten atılma korkusu olmadan aha sözleşme süresi bitti yenisi olacak mı korkusu olmadan.

3 yıl değil süresi 10 yıl olsa yinede korkun oluyor arkadaş. sonuçta zaman en hızlı geçen birşey.

yser
Aday Memur
26 Eylül 2013 14:50

arkadaşlar sözcü gazetesinin internet sayfasinda taşeron işçi arkadişimiz bakan çelik'e neler söylemiş bir okuyun

yser
Aday Memur
26 Eylül 2013 14:52

bende belediyede taşeron işçisi olarak çalışıyorum kadro geldi diyelim ama taşeron olarak çalışan herkese kadro yok sadece torpili olana kadro var

belediyeli
Şef
26 Eylül 2013 16:28

- öncelikle 5393/49 'a tabi olup 4b ye ithafen çalışan belediye sözleşmelileri 657 yi ne yaptıda hak etti? en büyük soru bu. senseisan cevaplasın..

- bir diğer konu ise; başbakan bugün açıklama yaptı ve niyetinin işçi memur ayrımını kaldırmak ikisini tek başlık altında "kamu çalışanı" olarak toplamak niyetinde olduğunu söyledi. bu durumda işmi oluruz memurmu oluruz sorusunun cevabı buradan çıkıyor gibi. hayırlısı arkadaşlar..

senseisan, 10 yıl önce

mirza4941
Aday Memur
27 Eylül 2013 08:32

inşallah kadro yakında gelir benim inancım tam

Nevzat CANBAY
Genel Müdür
27 Eylül 2013 16:13

faruk çelike kalırsa çok zor , ama ne olur orası muallak

Nevzat CANBAY
Genel Müdür
28 Eylül 2013 16:42

HÜRRİYET GAZETESİ HABERİ !!!!

Nuray BABACAN

Bakan Faruk Çelik, çalışma meclisi?ne götüreceği dosyayı Hürriyet?e anlattı. Çelik, ?Kamuda işçileri üç statüye ayıracağız. Taşeron yerine asıl işçi olacaklar. Kıdem Tazminatı Fonu?ndan korkmayın, sadece yeni işe girenler için geçerli olacak? dedi.

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 9 yıl aradan sonra bugün Başbakan Erdoğan başkanlığında toplanacak Çalışma Meclisi?ne götüreceği dosyayı, Hürriyet?e anlattı. Çelik, taşeron işçiler konusunda kamunun yanlış politika izlediğini belirterek, ?Asıl işçi ihtiyacını belirleceğiz ve bunların taşeron olmasını önleyeceğiz. Kıdem tazminatı fonu korkulduğu gibi değil, fon taşeron işçiler ve yeni işe girenler için geçerli olacak? dedi.

DOSYADAKİ KONULAR

Çelik, Hürriyet?e yaptığı değerlendirmede, iş hayatının en sıkıntılı konularının taşeron işçiler ve kıdem tazminatı olduğunu söyledi. İki gün sürecek Çalışma Meclisi?nin ana konularını bunların oluşturacağını belirten Çelik, şunları söyledi:

?Taşeron işçi sorunu, bizi şu dönemde en çok meşgul eden konu. Sorunu çözmeye çalışırken, karşımıza manhkeme kararları çıkıyor. Karayollarında biliyorsunuz 8 bin taşeron işçiyi ilgilendiren kararlar çıktı. ?Bunları ya kadroya alın, ya tazminatlarını ödeyin? deniliyor. Bir orta yolla bunu çözmemiz gerekiyor.?

ASIL İŞİ YAPAMAYACAK

Diğer yandan yaptıkları çalışmanın bir kaç ayağı olduğunu belirten Çelik, ?Kamuya bakıyorsunuz, 10 yıl öncesine oranla işçi sayısı 500 binden 200 bine düşmüş. Bunu doğru anlamak gerekir. Bu devletin küçülmesi anlamına mı geliyor? Yoksa kamuda yoğun bir şekilde taşeron işçi kullanıldığı anlamına mı geliyor? Bakıyorsunuz altından taşeronlaşma çıkıyor. İhtiyacınız azalmamış, karşılama biçiminiz değişmiş. Aslında bundan hem çalışan hem de kamu zararlı çıkıyor? dedi.

KAMUDA İŞÇİ AZALDI AMA

Kamunun 5-10 yıl sonra taşeron çalıştırdıklarının tazminatlarını ve diğer haklarını fazlasıyla ödemek zorunda kaldığını hatırlatan Çelik, bu durumun kara yollarında karşılarını çıktığını belirtiyor. Çelik, ?Bu yüzden doğru analiz yapmak gerekiyor. Biz de şu soruyu sorduk. Kamuda asıl iş için gerekli çalışan sayısı nedir? Asıl iş için taşeronun kullanılmaması önlenmeli? dedi.

Masada yok yok

ÇALIŞMA Meclis?inin 2 gün sürecek 10. toplantısında, çalışma hayatının yıllardan beri tartışma konusu olan kıdem tazminatı, alt işverenlik, özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi konuları ele alınacak. Toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Disk Genel Başkanı Kani Beko, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik katılacak. Çalışma Meclisi, en son 15-16 Eylül 2004?te istihdamın artırılması, kayıtdışı istihdamla mücadele ve kıdem tazminatı fonu yasa tasarısı taslağı gündemi ile biraraya gelmişti.

Kamuda işi üçe ayırdık

YAPTIKLARI çalışmanın merkezinin bu konu olduğunun altını çizen Faruk Çelik şunları söyledi: ?Kamuyu asıl iş, yardımcı iş ve alt işverenin üstleneceği iş olarak üçe ayırdık. Böylece asıl işte taşeron çalıştırılmasını önleyeceğiz. Çalışmanın diğer ayağı ise alt işverenden alınacak hizmetlerde çalışanların haklarını belirlemek, mesaisi, izni, emekliliği, tazminatı hepsini bir statüye bağlayacağız ve onların da maduriyetini önleceğiz. Karmaşık ama önemli bir konu.?

Kıdem Tazminatı Fonu korkutmasın

FARUK Çelik, ?Kıdem Tazminatı Fonu?nun korkulduğu gibi olmadığını belirterek, ?Taşeron işçilerin tazminatları ile işe yeni girecekler fon üzerinden değerlendirilecek. Mevcut çalışanların ne geçmiş hakları, ne de gelecek hakları fona devredilmeyecek. Bu kesin. Burada bir tek istisna olabilir, o da isteğe bağlı. ?Ben Kıdem Tazminatı Fonuyla ilişkilendirilmek istiyorum? diyen olursa, bireysel olarak buna imkan yaratabiliriz. Tüm bu konular, tartışılacak ve karara bağlanacak? dedi.

Nevzat CANBAY
Genel Müdür
28 Eylül 2013 16:46

evet arkadaşlar.. işin boyutu değişiyor gibi.. ne olur sizce ?

Nevzat CANBAY
Genel Müdür
28 Eylül 2013 17:06

bugün yarın daha da netleşir. artık işin sonu hayırlı haber ya rabb !!

Volkovski
Aday Memur
29 Eylül 2013 18:09

ak partili bir vekilimize

taseron sorununuda halledin artik... Kamudaki taseronlara kadro.... Memura hizmet etmek icindegil ekmek parasi icin kadro....
diye twit attım aldığımı cevap;
Sayın Bakanımız ve Bürokratları konu üzerinde çalışıyorlar. İyi akşamlar.
oldu...bundan ne anlam çıkar tabii bilemiyorum.. cevap yazması bile bir gelişme çoğu vekil hiç cevap yazmıyor...
umarım herkes elindeki imkanları değerlendirerek gerekli baskıyı oluşturyordur...

Nevzat CANBAY
Genel Müdür
30 Eylül 2013 15:10

ben son gücümle uğraşıyorum. her yolu deniyorum. herkes uğraşsın.artık yumurta dayandı. son dem deyiz. var var ama ne var kimse bilmiyor. hadi hayırlısı

Volkovski, 10 yıl önce

ak partili bir vekilimize

taseron sorununuda halledin artik... Kamudaki taseronlara kadro.... Memura hizmet etmek icindegil ekmek parasi icin kadro....
diye twit attım aldığımı cevap;
Sayın Bakanımız ve Bürokratları konu üzerinde çalışıyorlar. İyi akşamlar.
oldu...bundan ne anlam çıkar tabii bilemiyorum.. cevap yazması bile bir gelişme çoğu vekil hiç cevap yazmıyor...
umarım herkes elindeki imkanları değerlendirerek gerekli baskıyı oluşturyordur...

mirza4941
Aday Memur
01 Ekim 2013 08:06

beklenen sona az kaldı ha gayret

ameleyiz
Aday Memur
01 Ekim 2013 16:31

Arkadaşlar kadro için boşuna beklemeyin açıkca yazmış taşeronları 3 ayıracağız diye. Asıl işi memurlar yapacak yardımcı işi yine sen üçüncü işçide yine sen olacaksın. Yani kamuda çalışan taşeronlara siz memurları işini yapmayacaksınız. Sadece temizlik yapacaksınız.İdari görevde olanları da temizlik ya yapacaksın diyecekler yada çık.

Kadro falan yok benim anladığım bu. Bu hükümet hiçbirşey yapmaz. Allah sonumuzu hayıretsin.

Toplam 11521 mesaj
«67891011121314151617»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi