Editörler : crops35

özgürevrim
Memur
25 Eylül 2013 23:26

Arkadaşlar Atrih dersi hazırlığınızda İhtiyaç akademinin eski hocalarından kenan inan hocayı takip edebilirsiniz.youtoube üzerinden video çekimleri yapmaya başladı..dinlemenizi incelemenizi tavsiye ederim..hepinize Başarılar

https://www.youtube.com/watch?v=d-WI9TF8Ii4

27 Eylül 2013 10:12

şu anda sana ktılıyorum abi


G2014
Aday Memur
30 Eylül 2013 22:36

merhaba arkadaşlar ben meslek lisesi bilgisayar bölümü mezunuyum bu yıl ilk defa gireceğim ve şimdiden bende sınava hazırlanıyorum, merak ettiğim bir durum maol'den mezun olmama rağmen olası atanmalarımda herhangi bir sorun yaşamam sanırım?

bazı arkadaşlar matematik konusunda yardım istemiş bende matematiğe sıfırdan başlamış biri olarak verebileceğim önemli olduğunu düşündüğüm tavsiyeler. umarım sizlere faydası olur

matematiği öğrenemiyorum demekten vazgeçin

matematik öğrenilen bilgileri/özellikleri kullandıkça tecrübe sahibi oldukça öğrenilen ders bu yüzden bu derse karşı sabır anlayışınız ve ekstradan sürekliliğiniz olmalı, yapamıyorum diye bırakmamalısınız illa bir çok soruyu yapamazsınız veya çok basit hatalardan yanlış sonuçlara gidebilirsiniz bunlar sabır gösterildikçe halledilebilecek sorunlar.

tabi bu eksikliklerinizi belirleyip bunların üstüne yoğunlaşarak, bu açıkları kapatmalısınız, temeli olmayanlar için bu bahsettiklerim herkesin bir öğrenme aralığı var kendimden bir örnek vereyim en son üslü sayıları işledim ilk olarak üslü sayılarda basit olarak üslü sayılarda toplama çıkarma vb. şeyleri uyguladım üslü denklemleri ve benzetmeleri hiç yapamıyordum, 2 gün sonra üslü denklemleri yapmaya başladım, sonra yavaştan benzetmeler derken sorulara geçiş başlıyor, her konuda böyle mutlak değer vb... daha bu konuda bir çok şeyler yazılabilir ama şu andan sonra eğer karar vermişseniz 0 dan başlayarak 10 15 net çıkartırsınız ama fazlasını isteyin, ben 25+ net hedefi koydum önereceğim kaynaklar imkanlarınız varsa;

ant mat 1(0 sanız biraz hızlanmak için temel işlemleri ve çok önemli olan işlem önceliğini hallederseniz gerisi çorap söküğü gibi geliyor rasyoneli ve ondalıkları buradan hızlanmak için çözersiniz ve başka kaynaklardan da soru çözersiniz, böylece sanırım soru kaçırmassınız çok çok basit hatalar yapmadıkça :) kitapı kullanma amacımızda bu hataları 0 a indirgemek)

ant mat 2(ant mat 2 de sayılar ve sayı çeşitlerini halledin gerisi su gibi geliyor üslü,karekök gibi konular biraz zorlayabilir o kadar da olsun:) )

bu 2 kitapı konu hakkında ön bilgi ve konuya ait işlemler vs. yapmak için yani hızlanmak için, işin mantığını oturtmak için kullanırsınız soru tiplerinin çözümlerini öğrenmek için ise

http://www.idealmatematik.com/

http://www.nejdetkirpi.com

geliştirmek için(0 olanlara tavsiye etmem)

http://www.behzatrasuli.com

arkadaşlar matematik çalışma konusunda daha tecrübelerimi paylaşacağım, tavsiyem dersaneye gidiyorsanız verilen yaprak testlerinide muhakkak çözün yırtıp atmayın ve tabiki soru bankaları dememe gerek bile yok kpss için, anladınız. zaman sıkıntınız yoksa fem ygs konu anlatımlı soru bankasınıda öneririm matematik için. ayrıca sözel çalışmalarda bende değerli önerinizi beklerim.

01 Ekim 2013 15:06

sayın G2014 cevapın için teşekkürler ben de lise mezunuyum matematik çok kötü sıfırdan başlamak istiyorum en temelden anlatan kitaplardan hangisi daha iyi habertürk gazetesinin verdiği yargı yayını iyi mi bir de en iyi ücretsiz videolarla anlatan matematik sitesi biliyormusun... en temel kavramlardan başlayacağım... matematiki çok yapmak istiyorum...


tyler01
Aday Memur
01 Ekim 2013 15:40

arkadaşlar 2013 yılında tekrardan infaz koruma memuru alımı olur mu ? eğer olmaz ise 2014 kpss 'e olamdan bir alım daha olurmu bir bilgisi olan varsa beni bilgilendirebilirmi ?


G2014
Aday Memur
01 Ekim 2013 16:02

rica ederim hocam yazıyı dün biraz aceleden yazdım şimdi tekrardan okudum, karışık yazmışım gibi geldi bana bu yüzden okuyan arkadaşlara özrümü belirtmek isterim.

hocam hiç vakit kaybetmeden

antrenmanlarla matematik kitabı 1 i alıp bitirin, ardından antrenmanlarla matematik 2 kitabını alın ve 2. kitabı alırken bir de çok zor olmayan soru bankası alın örneğin bu olabilir http://www.femyayinlari.com.tr/yayin/116/149/kpss-matematik-ilk-adim-konu-anlatim.html

sonra soru çözümlerinde zorlanıyorsanız hemen idealmatematik.com a girin ders notları ve soruları yazıcıdan çıkarıp videodan izleyin/öğrenin ve soru bankaları üzerinde uygulayın yapamadıklarınızı hemen sormayın üzerinde biraz uğraşın aralarından illa çözecekleriniz olacaktır.

ASLAN ATA YURTSEVER, 11 yıl önce

sayın G2014 cevapın için teşekkürler ben de lise mezunuyum matematik çok kötü sıfırdan başlamak istiyorum en temelden anlatan kitaplardan hangisi daha iyi habertürk gazetesinin verdiği yargı yayını iyi mi bir de en iyi ücretsiz videolarla anlatan matematik sitesi biliyormusun... en temel kavramlardan başlayacağım... matematiki çok yapmak istiyorum...

01 Ekim 2013 16:12

eyvallah kardeş bir de nasıl bir program yapmalı kpssye çalışmak için kafam o kadar karışık ki daha başlayamadım çalışmalara bu konuda bilgisi ve tecrübesi olanlar yazabilir mi... bir de g2014 yargı yayınları nasıl matematikde


G2014
Aday Memur
02 Ekim 2013 00:41

hocam matematikte temeli oluşturtuktan sonra tüm kaynaklardan faydalanmaya çalışın mümkün olduğunca .

ASLAN ATA YURTSEVER, 11 yıl önce

eyvallah kardeş bir de nasıl bir program yapmalı kpssye çalışmak için kafam o kadar karışık ki daha başlayamadım çalışmalara bu konuda bilgisi ve tecrübesi olanlar yazabilir mi... bir de g2014 yargı yayınları nasıl matematikde

02 Ekim 2013 15:51

Merhaba arkadaşlar öncelikle uzun süredir cevap yazamadığım için herkesten özür dilerim . Editörler ve bazı arkadaşlar deneyimlerinden faydalanarak yardımcı olmuşlar onlarada ayrıca teşekkür ederim.

Genel olarak matematik dersinde sorun yaşayan arkadaşlarım var sanırım..

Eğer dersane veya özel ders alma gibi bir imkanınız yoksa kısa bir ders çalışma programı çıkartalım sizlerle..

Hemen her ders için işe yarayacak basit bir ders çalışma programı.Önce bu basit programda başarılı olmaya çalışın ilerde dha yoğun bir program yaparız.

Konu anlatımını okuyun.

Örnek soruları ve nasıl çözüldüğünü inceleyin.

Çözüme bakmadan birde kendiniz çözmeyi deneyin.

Çözümlü soru bankası alın.

Soruları çözmeye çalışın çözemediğiniz sorulara yıldız koyup çözümünü inceleyin.

Tüm testi bu şekilde bitirdikten sonra çözdüğünüz sorular ile kitabın çözümlerini karşılaştırın. Benzer ve farklı yanlarını inceleyin.

Bir gün sonra yıldız koyduğunuz soruları tekrar çözmeye çalışın çözemezseniz bir yıldız daha koyup tekrar çözümü inceleyin.

Yukarıdaki sistemi tüm soruları çözene kadar uygulayın.Göreceksiniz ki belli bir zaman sonra tüm soruları çok kolay ve pratik bir şekilde çözeceksiniz.

Peki başarısız olma nedenleri ????

En çok başarısız olma nedeni yeteli kararlılığa sahip olmamaktır.Bu konuyu açmamın amacı başarılı olma arayışında olan ama ne yapacağını bilmeyenler içindir.

Eğer çalışma niyetiniz yoksa , ders çalışmamak için ders çalışma yöntemleri,planları arıyorsanız bu sayfa pek size göre değil.

Ben mutlaka çalışarak bi yerlere gelmeliyim başka şansım yok diyorsanız burda nacizane yazdıklarımı dikkate almanızı tavsiye ederim.

Şimdi devam edelim.Neden başarısız olduk ?

Çözümü anlamadığınız için.

Birkaç soru çözüp çalışmayı bıraktığınız için.

Çalışmanın çok vakit almasından dolayı yeterli vaktinizin olmaması.

***********

Bu arada işte çalışıyorum veya çocuğum var ev işleri var ders çalışamıyoum diyen abilerim ablalarım ;

Önemli olan saatlerce oturup körü körüne çalışmak değildir.

Önemli olan düzenli çalışmaktır.

Hergün ayıracak 2 saatiniz yok mu ? Hergün 1 dizi izlemeyin :)

Gerekirse uykunuzdan fedakarlık edeceksiniz. Eğer birşeyleri başarmak istiyorsanız.

Sadece hayal edin.Kazanırsanız neler yapabileeğinizi.Memurluğa ne kadar çok ihtiyacınız olduğunu. Aç olmalısınız.Bir şeyi başarmak için ona aç olmalısınız.Birde başaramazsanız özel sektörü veya karşılaşacağınız zorlukları düşünün ..

Sınavdan sonra başınızı taşlara vurup keşke dememek için iyi çalışın . Kimseye aldırış etmeyin.Başaramazsınız diyenlere bir gülücük atın ve onları duymayın. Çünkü başaracaksınız.

Kimse inanmıyorsa ben size inanıyorum.

Biliyorum atanmak için çok yüksek puan almanız gerekiyor şartlar zor.Rakip çok.

Ama bunları değiştiremezsiniz..Sizden istenileni vermek zorundasınız.Başaracağınıza inanın.

Kendinizi sürekli motive edin.

Sözel dersler için bol bol soru çözün.

Kitaplar artık hayatınızın bir parçası olmalı.

***

Başka sorularınız varsa onlarıda cevaplarım .


justmore25
Aday Memur
02 Ekim 2013 22:48

bende matamatik için çok zorlanıyorum yapamıyorum başaramayacağım diye korkuda oluyor sitres oluyor

02 Ekim 2013 23:25

Arkadaşım uzun uzun yazmama gerek yok ama korkmanın ve stresin tek nedeni 'YETERSİZ OLMAK' . Evet tek neden bu.

Daha çalışmadan neler başarabileceğini görmeden başarısızlığı niye düşünüyorsun. Sen bi çalış bakalım neler değişiyor . Acaba gözünde büyüttüğün kadar zor muymuş ? İllaki arkadaşın abin kardeşin kuzenin çevrende matematiği iyi olan birisi vardır. Gezmek tozmak kafa dağıtmak için istemediğin kadar kişi bulursun. Acaba işin düştüğünde yardımcı olacaklar mı ? Gerekirse zorla anlattır. Birilerinden destek al ve hiç utanma korkma .

Sen elinden geleni yap ve gerisini Allah'a bırak. Sonra izle neler oluyor hayatında.

Uzaya çıkıyorlar. Günlük hayatta kullandığın herşeyin bi mucidi var. Öğrenmekte zorlandığın matematiği senin gibi insanlar buldu. Ve bunların hepsini yapan şeyde insan. İnsan beyninin neler yapabileceğini bilsen böyle küçük şeyleri dert etmezdin. Bunu sadece sana söylemiyorum hepimiz böyleyiz. Cahil büyütüldük tembelleştik. Bana balık tutmayı öğretme , bana balık ver '' zihniyetiyle büyüdük. Ama artık bunları değiştirmenin zamanı geldi.

Ne istiyorsun ömrünü garson olarak geçirmek mi ? 3 kuruş için milletin ağız kokusunu çekmek mi ? Çocukların varmı bilmiyorum ama kendin için değilse bile onlar için başarmalısın. Senin kanından canından olacak kişiler neden rahat bir hayat yaşamasın ?

Neden haftasonunu ailen ile beraber geçirmeyesin ? Neden maaşım yattımı yatmadımı diye düşünesin? Neden iyi bir otomobilin iyi bir evin olmasın ? Neden istediğin herşey olmasa bile çoğu şeyi elde etmiyesin ?

Evet bir Devlet Memuru söylediklerimin hepsini yapabilir.Memur olan arkadaşlar hadi ordan memurum çok sıkıntı çekiyorum diyebilir ama hiçbirine aldırma.

Memur=Kral

Evet bu kadar ciddiyim.

Sağlık hakları

Maaş

İzin günleri

Çalışma Saatleri

istediğin herşeye bakabilirsin ve aradığın herşey memurlukta.

Şimdi bunları istiyor musun ? Gerçekten istiyor musun ?

Cevabın evetse tek yapman gereken 1 yıl dişini sıkıp ders çalışmak.

Malesef sihirli bir değnek yok tüm bilgileri öğrenebileceğimiz.

Çalışmamız gerekiyor ve çalışacağız ve BAŞARACAĞIZ !

Allah yardımcımız olsun .


trsalgado
Daire Başkanı
07 Ekim 2013 20:18

memur =kral :)


elektronik-tek
Daire Başkanı
07 Ekim 2013 21:32

:)))

trsalgado, 11 yıl önce

memur =kral :)


ela3590
Kapalı
08 Ekim 2013 09:48

memur=kraliçe =)

HaritaTapuKadastro, 11 yıl önce

Arkadaşım uzun uzun yazmama gerek yok ama korkmanın ve stresin tek nedeni 'YETERSİZ OLMAK' . Evet tek neden bu.

Daha çalışmadan neler başarabileceğini görmeden başarısızlığı niye düşünüyorsun. Sen bi çalış bakalım neler değişiyor . Acaba gözünde büyüttüğün kadar zor muymuş ? İllaki arkadaşın abin kardeşin kuzenin çevrende matematiği iyi olan birisi vardır. Gezmek tozmak kafa dağıtmak için istemediğin kadar kişi bulursun. Acaba işin düştüğünde yardımcı olacaklar mı ? Gerekirse zorla anlattır. Birilerinden destek al ve hiç utanma korkma .

Sen elinden geleni yap ve gerisini Allah'a bırak. Sonra izle neler oluyor hayatında.

Uzaya çıkıyorlar. Günlük hayatta kullandığın herşeyin bi mucidi var. Öğrenmekte zorlandığın matematiği senin gibi insanlar buldu. Ve bunların hepsini yapan şeyde insan. İnsan beyninin neler yapabileceğini bilsen böyle küçük şeyleri dert etmezdin. Bunu sadece sana söylemiyorum hepimiz böyleyiz. Cahil büyütüldük tembelleştik. Bana balık tutmayı öğretme , bana balık ver '' zihniyetiyle büyüdük. Ama artık bunları değiştirmenin zamanı geldi.

Ne istiyorsun ömrünü garson olarak geçirmek mi ? 3 kuruş için milletin ağız kokusunu çekmek mi ? Çocukların varmı bilmiyorum ama kendin için değilse bile onlar için başarmalısın. Senin kanından canından olacak kişiler neden rahat bir hayat yaşamasın ?

Neden haftasonunu ailen ile beraber geçirmeyesin ? Neden maaşım yattımı yatmadımı diye düşünesin? Neden iyi bir otomobilin iyi bir evin olmasın ? Neden istediğin herşey olmasa bile çoğu şeyi elde etmiyesin ?

Evet bir Devlet Memuru söylediklerimin hepsini yapabilir.Memur olan arkadaşlar hadi ordan memurum çok sıkıntı çekiyorum diyebilir ama hiçbirine aldırma.

Memur=Kral

Evet bu kadar ciddiyim.

Sağlık hakları

Maaş

İzin günleri

Çalışma Saatleri

istediğin herşeye bakabilirsin ve aradığın herşey memurlukta.

Şimdi bunları istiyor musun ? Gerçekten istiyor musun ?

Cevabın evetse tek yapman gereken 1 yıl dişini sıkıp ders çalışmak.

Malesef sihirli bir değnek yok tüm bilgileri öğrenebileceğimiz.

Çalışmamız gerekiyor ve çalışacağız ve BAŞARACAĞIZ !

Allah yardımcımız olsun .

08 Ekim 2013 16:17

Tabiki öyle :) Yazmayı unutmuşum kusura bakmayın hızlı yazdığımdan olsa gerek :)

ela3590, 11 yıl önce

memur=kraliçe =)


vegas01
Şube Müdürü
09 Ekim 2013 14:09

Çalışmalara devam arkadaşlar. Yanlış soru çözdüğünüzde moralinizi bozmayın. Zaman daha çok yavaş yavaş çalışın konulara öğrenerek gidin.


hazel baykal
Aday Memur
13 Ekim 2013 14:42

sağlık meslek lisesi mezunuyum ve tarihi hakan dede hoca sayesınde sevmeye asladım enersen işe yarar derim. Bende türkçe ve vatnasdaşlıkta sıkıntılıyım yardımcı olabılecek arkadas var mı acaba konu anlatımı lınklerı vb gibi konularda

HaritaTapuKadastro, 11 yıl önce

Tarihi bence zamana göre değerlendirerek çalışmalısın.

Yani önce sevmelisin. Merak etmen gerekiyor. Bizden önceki insanlar neler yapmış ? Bundan 1000 2000 yıl önce insanlar nasıl sevmişler ? Nasıl savaşmışlar ? Nasıl düşünüyorlarmış ..

Mesela Avrupa Hun İmparatorluğunu çalışıyorsan kendini Attilanın Hatunu olarak hayal et. Veya savaşlarda Attilanın komutanlarından biri olduğunu.Böylece hem attila yı hem 'hatun sistemini' hemde savaşlarını unutmazsın.

Yada Uygurlarda hayal et. İlk yerleşik hayata geçişi. Ev yaptığını düşün. Mimarlıkla uğraşarak evinin önüne heykel yaptığını düşün.

İşte Tarih böyle birşey.

Hayal etmek ezberlemekten hem kolay hem kalıcı diye düşünüyorum.


hazel baykal
Aday Memur
13 Ekim 2013 14:46

bende online olarak ders takibi yapıyorum bu işe yarıyor ama vatandaşlık ve türkçede tam anlamıyla içime sinen bi anlatım bulamadım bildiğiniz bi kaynak site konu anlatım videosu yada hoca ismi falan varsa paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

HaritaTapuKadastro, 11 yıl önce

Merhaba arkadaşlar öncelikle uzun süredir cevap yazamadığım için herkesten özür dilerim . Editörler ve bazı arkadaşlar deneyimlerinden faydalanarak yardımcı olmuşlar onlarada ayrıca teşekkür ederim.

Genel olarak matematik dersinde sorun yaşayan arkadaşlarım var sanırım..

Eğer dersane veya özel ders alma gibi bir imkanınız yoksa kısa bir ders çalışma programı çıkartalım sizlerle..

Hemen her ders için işe yarayacak basit bir ders çalışma programı.Önce bu basit programda başarılı olmaya çalışın ilerde dha yoğun bir program yaparız.

Konu anlatımını okuyun.

Örnek soruları ve nasıl çözüldüğünü inceleyin.

Çözüme bakmadan birde kendiniz çözmeyi deneyin.

Çözümlü soru bankası alın.

Soruları çözmeye çalışın çözemediğiniz sorulara yıldız koyup çözümünü inceleyin.

Tüm testi bu şekilde bitirdikten sonra çözdüğünüz sorular ile kitabın çözümlerini karşılaştırın. Benzer ve farklı yanlarını inceleyin.

Bir gün sonra yıldız koyduğunuz soruları tekrar çözmeye çalışın çözemezseniz bir yıldız daha koyup tekrar çözümü inceleyin.

Yukarıdaki sistemi tüm soruları çözene kadar uygulayın.Göreceksiniz ki belli bir zaman sonra tüm soruları çok kolay ve pratik bir şekilde çözeceksiniz.

Peki başarısız olma nedenleri ????

En çok başarısız olma nedeni yeteli kararlılığa sahip olmamaktır.Bu konuyu açmamın amacı başarılı olma arayışında olan ama ne yapacağını bilmeyenler içindir.

Eğer çalışma niyetiniz yoksa , ders çalışmamak için ders çalışma yöntemleri,planları arıyorsanız bu sayfa pek size göre değil.

Ben mutlaka çalışarak bi yerlere gelmeliyim başka şansım yok diyorsanız burda nacizane yazdıklarımı dikkate almanızı tavsiye ederim.

Şimdi devam edelim.Neden başarısız olduk ?

Çözümü anlamadığınız için.

Birkaç soru çözüp çalışmayı bıraktığınız için.

Çalışmanın çok vakit almasından dolayı yeterli vaktinizin olmaması.

***********

Bu arada işte çalışıyorum veya çocuğum var ev işleri var ders çalışamıyoum diyen abilerim ablalarım ;

Önemli olan saatlerce oturup körü körüne çalışmak değildir.

Önemli olan düzenli çalışmaktır.

Hergün ayıracak 2 saatiniz yok mu ? Hergün 1 dizi izlemeyin :)

Gerekirse uykunuzdan fedakarlık edeceksiniz. Eğer birşeyleri başarmak istiyorsanız.

Sadece hayal edin.Kazanırsanız neler yapabileeğinizi.Memurluğa ne kadar çok ihtiyacınız olduğunu. Aç olmalısınız.Bir şeyi başarmak için ona aç olmalısınız.Birde başaramazsanız özel sektörü veya karşılaşacağınız zorlukları düşünün ..

Sınavdan sonra başınızı taşlara vurup keşke dememek için iyi çalışın . Kimseye aldırış etmeyin.Başaramazsınız diyenlere bir gülücük atın ve onları duymayın. Çünkü başaracaksınız.

Kimse inanmıyorsa ben size inanıyorum.

Biliyorum atanmak için çok yüksek puan almanız gerekiyor şartlar zor.Rakip çok.

Ama bunları değiştiremezsiniz..Sizden istenileni vermek zorundasınız.Başaracağınıza inanın.

Kendinizi sürekli motive edin.

Sözel dersler için bol bol soru çözün.

Kitaplar artık hayatınızın bir parçası olmalı.

***

Başka sorularınız varsa onlarıda cevaplarım .

25 Ekim 2013 12:50

Güncel arkadaşlar. Çalışmalar nasıl gidiyor ?


vegas01
Şube Müdürü
25 Ekim 2013 13:56

gayet iyi gidiyor benim. biraz ezberde sıkıntım var o kadar. gayet iyi. sistemli çalışıyorum.

HaritaTapuKadastro, 10 yıl önce

Güncel arkadaşlar. Çalışmalar nasıl gidiyor ?

Toplam 206 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi