Editörler : crops35
24 Ekim 2013 16:56

Kasten İşlenen Suç Nedeniyle Ömür Boyu Memur Olamama

Kamuda memur iken veya memuriyet öncesi kasten işlenen bir suç nedeniyle kişilerin çektikleri hapis cezasına ilaveten ömür boyu yasaklanarak anayasanın fırsat eşitliği ilkesi ihlal edilmektedir. Memur olmaları yada eski görevlerine tekrar dönmeleri için herhangi bir düzenleme yapılmayarak insanlar mağdur edilmektedir. AB'de kamu personel rejimlerinde işe alınmada liyakat göz önüne alınırken bizde yüzlerce kriter önümüze konulmaktadır. Kişinin hayatını devam ettirebilmesi için çalışmaya ihtiyacı vardır ve hakkında hüküm bulunanlarda insan olduğuna göre 657 sayılı kanunda da bu kişiler lehine düzenlemeye ihtiyaç duyulmaktadır. Özel sektörden bu kişileri koruyucu hükümlerde kaldırılarak tamamen devlet düzeni dışına itilmiş ve insanların devletle ve özel sektörle irtibatını tamamen kesmiştir. Suç katogorize edilmemiş canice insan öldürenle, kavga esnasına bir anlık sinirle insan yaralayan aynı kefeye konularak derin bir haksızlık yapılmıştır. Bu konuda hukuk bilgisi olan arkadaşların ve bu durumdaki eski memur ve kamuda bu durumları nedeniyle işe giremeyen kardeşlerimi bir araya getirmek maksadıyla bu konuyu açtım. Pek çok insanın mağdur olduğu bu konuda ortak akıl ve hareket etme adına yardımlaşma ve dayanışma olursa çözüme ulaşılacağını düşünüyorum. Lütfen mağdurlar hukuki girişimlerini burada paylaşsınlar hukukçu kardeşlerimizde bu konuda değerleri yorumlarını bizlerle paylaşsınlar.


mecanik
Aday Memur
30 Nisan 2015 12:56

Kişi suç işleyip ceza verilmiş ise cezasını çeken kişi artık suçsuz sayılmalıdır. malesef Türkiyede işlenen suç ömür boyu sırtta taşınmaktadır. Sabıka kaydı heryerde karşısına çıkmaktadır. Doğru olan ise cezasını çekmiş kişinin masum sayılmasıdır. sabıka kaydı ise sadece dava ve yargılamalarda bilgi amaçlı kullanılmalıdır.


mecanik
Aday Memur
30 Nisan 2015 12:58

Lütfen avukat arkadaşlar bu konuyu düşünsünler


servanda
Kapalı
23 Mayıs 2015 18:47

Bilgileriniz yanlış arkadaşım kamu haklarınin yasaklanması ömür boyu değil sadece infaz süresince mümkün ayrıca Memnu hakların iadesi ile memurluktan çıkarılan tekrar memurluga alınabilir bu durumda idarenin takdir hakkı vardır sadece Memnu hakların iadesi kararı varsa memuriyete engel bir durum kalmaz bu kararı da infaz tarihinden 5 yıl sonra alabilirsiniz

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi