Editörler : F16 Gökçen
12 Kasım 2013 20:40

Hastane Çantasında Olması Gerekenler

Doğum yapacaklara fikir olması açısından paylaşımda bulunmak istedim.

Mutlaka 2-3 tane gecelik(pijama zorluyor), çorap terlik götürün.Tabii ki çok sayıda iç çamaşırı hijyenik ped (2 ya da daha fazla gün kalacaksanız ilk gün için hasta bezi daha iyi) Kişisel bakım ürünlerinizi, emzirme sütyenini ve hatta emzirmeden kaynaklı oluşabilecek çatlaklar için kreminizi mutlaka alın. Peçete-ıslak mendil de çok işinize yarayacaktır, es geçmeyin.Hastaneden çıkarken giyeceğiniz kıyafeti de unutmayın.

Bebeğiniz için ise hastane çıkışı seti, çıtçıtlı badiler,patikli pantolonlar, üst penyeler, çoraplar, eldiven,bol miktarda bebek bezi(ilk günler çok fazla kaka yapıyor), sütünüzün hemen gelmeyebilececeğini düşünerek mama,biberon eğer alışmasını istiyorsanız emzik (büyüyünce alıştırması daha zor),ıslak mendil,pişik kremi, battaniye, yelek-hırka, portbebe-ana kucağı

-------

Doğum yapacaklara hayırlı doğumlar dilerim.


nurten ısık
Aday Memur
13 Kasım 2013 20:38

Güzel paylaşım, teşekkürler


mine sukran
Aday Memur
24 Kasım 2013 22:08

Ben gereksiz bir sürü şey götürmüşüm. Örneğin 3 pijama-gecelikten fazlası gereksiz,bebeğe 3 takımdan fazlası gereksiz.. Nihayetinde hastanede kaldığımız 1 ya da 2 gün..

28 Ocak 2014 15:38

en gereklileri sıralasakta bunlar bile bir hayli yer kaplıyor.bebeğimiz dünyaya gözlerini açar açmaz zahmeti başlıyor.ama dünyalara değer bir zahmet bu.


Arzu Halic
Aday Memur
25 Şubat 2014 22:15

evet son derece zahmetli ve özen isteyen bir durum.dilerim tüm sıkıntılarımız böyle olsun.

sinem karlı, 10 yıl önce

en gereklileri sıralasakta bunlar bile bir hayli yer kaplıyor.bebeğimiz dünyaya gözlerini açar açmaz zahmeti başlıyor.ama dünyalara değer bir zahmet bu.

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi