Editörler : F16 Gökçen
03 Mayıs 2014 19:09

Saç Dökülmesi Yaşayanlar İçin Öneriler
  • Zeytinyağı ve bademyağı kullanarak saç bölgenizde kan dolaşımının artırılmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede baş çevrenizde kan dolaşımının hızlandırılması, vücutta saçların daha iyi beslenmesini ve dökülmesinin azalmasını sağlayacaktır. Saçlarınıza günlük olarak zeytinyağı ve bademyağı ile masaj yaparak bakım yapmanız bu konuda sizlere faydalı olacaktır.
  • Bitkisel ürünlere karşı vücudunuzun bir alerjisi yoksa aktarlardan elde edebileceğiniz kokulu sardunya yaprakları ile saçlarınızdaki kaşınma ve yıpranmayı azaltabilirsiniz.
  • Halk arasında saçların her gün yıkanmasının saçlara faydalı olduğu, saç dökülmesini yavaşlattığı bilinmektedir. Bu durum, saçların yağlı olup olmamasına göre değişiklik göstermektedir. Yağlı saçların her gün yıkanması dökülmeyi yavaşlattığı durdurabiliyorken kuru saçların her gün yıkanması ise saç ve saç köklerini daha da kurutacak ve saçların güçsüz düşmesine sebep olarak saç dökülmesini hızlandıracaktır. Bundan dolayı, saçlarınıza yapacağınız müdahalelerin sadece kulaktan dolma bilgiler ile değil, saç ve vücut yapınıza göre seçimi noktasında gerekli özeni göstermeniz gerekmektedir.
  • Atalarımızdan beri kullanılan, saç dökülmesi gibi birçok rahatsızlığın çözümünde etkili olan kına, saçların parlaklık ve güçlülük noktasındaki en büyük yardımcılarından birisidir.
  • Kükürt içerikli sabunların da saçları güçlendirmede ve saç dökülmesini önlemede etkisi oldukça fazladır. Bundan dolayı saçlarınızın özelliklerine göre farklı kükürt kürleri uygulayabilirsiniz. Saçların hassaslığı ve saç derisinin özellikleri göz önünde bulundurularak yapılan tüm müdahaleler, saç sağlığı açısından oldukça önemlidir.
  • Saçların toz gibi etkenlerden uzak tutulması, saç dökülmesi, saçlarda kırılma ve zayıflık gibi tüm sorunların ortadan kalkmasında oldukça etkili olacaktır. Saçların sürekli toz vb. etkenlere maruz kalması, saçların ve saç kökleri ile derinin zarar görmesine, gözeneklerin kapanmasına bu sayede de saçların yeterince beslenememesine sebep olacağından saç bakımı noktasında temizliğe de dikkat edilmesi gerekmektedir.

Kaynak: http://www.sacdokulmesi1.com/sac-dokulmesini-onlemek-icin-oneriler/29.html


omsf21
Aday Memur
03 Mayıs 2014 19:10

bende etkili oldu doğrusu sizlerede tavsiye ederim


gano exel
Yasaklı
03 Mayıs 2014 23:31

arkadaşlar size gano exel firmasının bir sabunu var şiddetle tavsiye ederim, isteyen 05337324329


Kindar27
Kapalı
04 Mayıs 2014 16:45

minoxidil sprey biotin ve çinko tavsiyesi çok faydası oluyor


DrEUnal
Aday Memur
07 Haziran 2014 15:44

Saç dökülmeleri bir çok erkek ve bayanda can sıkıntısı yapabilir ama bu altın önerilere dikkat ederseniz saç dökülmesi diye bir probleminiz kalmayabilir.

1. Sebze ve lifli yiyecekler tüketmek, ve saç diplerinize masaj için soğan suyu kullanın soğan suyu uzun senelerdir saça faydalı olduğu bilinmekte.

2. Saç kalınlaştırmak ve güçlendirmek için yonca suyu kullanılır fakat yonca suyu saç dökülmesine de iyi gelmektedir. yonca suyunu aktarlardan veya büyük alışveriş merkezlerinden bulabilirsiniz.

3. Hindistan cevizi sütü yine her yerde bulabileceğiniz bir ürün, hindistan cevizi sütü saçlara parlaklık katar kullanımı ise gece saç derisinde bekletme ile olmaktadır. Saç diplerine sürülen hindistan cevizi sütü saç derisini ve deriden çıkmakta olan saça güç verir ve parlaklık sağlar.

4. Kına.. ! Evet kına saç dökülmesine iyi geldiği gibi saçı dökülmeyenlerin de saçlarını kuvvetlendirir ve enerji verir.

5. Kadife çiçeği özellikle yabani olanlarından bulmalısınız. saçı durulamadan önce sıcak su ile kullanılmalıdır. Saç diplerine masaj şeklinde sürülmeli ve 2 saat içinde çıkartılan kadife çiçeği suyu yok edilmelidir.

6. Güçsüz ve zayıf saçlar için sardunya yaprakları çok önemlidir. Sardunyayı aktarlardan bulabilirsiniz kokusu çok güzel ve tam anlamıyla kırık saçlar üzerinde etkisini göstermekte saçın toparlanmasını ve güçlenmesini sağlamaktadır.

7. Ispanak suyu ve marul. Evde yapılması ve hazırlanması basit bir yöntem. Ispanak suyunu sıkıp marulu püre haline getirmeniz ve karıştırmanız gerekiyor, daha sonra bu karışımı günde 2 kez düzenli olarak saçlarınıza sürmeniz gerekmekte.

8. Biberiye yöntemi ile saç güçlendirme. Biberiye ilk olarak bir tava veya tencerede kaynatılarak suyu çıkartılmalıdır daha sonra biberiye suyu ile saçlar durulanmalı. Biberiye suyu maksimum 2-3 gün muhafaza edilebilir.

9. Kuru saçlar için alma yağı hazırlanmalı. Alma yağı saç uzattığı gibi kurumuş saç derisi de tedavi eder. Limon veya sirke suyu ile karıştırılarak kullanılmalıdır. Masaj şeklinde deriye yedirilir.

10. Zeytinyağı masajı. Bu yöntem çok bilinen fakat az uygulanan bir yöntemdir. saç diplerinize zeytinyağı ile masaj yapmanız saç derinizi ve saç köklerinizi güçlendireceği gibi çıkacak saçlarında parlak veg sıkı olmasını sağlayacaktır.


Lumberjack18
Aday Memur
31 Temmuz 2014 11:36

saçı dökülenlere önerim zigavus sarımsaklı şampuan. Kullanıyorum ben memnunum


ahmet genceroglu
Aday Memur
15 Ekim 2018 00:27

kesin çözümü intense keratinli dökülme seti ile durdurabilirsiniz hemde organik ürünler tavsiye edil

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi