Editörler : E.Kayı Han
07 Haziran 2014 17:33

Adliyede, mobbingin daniskası var. (Hakimden,mübaşirine: Isıtıcımı temizle yoksa...)

İstanbul Adliyesi'nde bir hakim mübaşirine çay kahve yapmak için kullandığı şahsi su ısıtıcısını yıkatamayınca mahkemesinden kovdu.

HAKİM: ŞU ISITICIMI TEMİZLEYİVER!

İşte bu şikayetlerden birisi Adliyelerde amir baskısının boyutlarının nereye ulaştığını gözler önüne seriyor;

İstanbul Adliyesi'nde görevli bir hakim kaleminde görevli mübaşiri çağırarak odasında çay,kahve yapmak için kullandığı su ısıtıcısını yıkamasını söylüyor. Mübaşir hakiminin daha öncede bu tür istekleri olduğundan şaşırmıyor ancak görevi olmayan bir işin kendisine yaptırılmasına da içerlenerek, hakim beyin özel kullanımında olan su ısıtıcısını yıkamak gibi bir görevi olmadığını özür dileyerek belirtiyor. Bunun üzerine hakim sinirlenerek mübaşiri odasından kovuyor ve adliye komisyonuna yazı yazarak mübaşirinin değiştirilmesini talep ediyor. Adliye komisyonu da hiç bir sorgulama yapmadan mübaşirin yerini değiştiriyor. Bu olay, Adalet Bakanlığı'nda mobbingin hangi boyutlara ulaştığını gösteriyor.

Acaba görev yeri değişmesin diye amirlerinin özel işlerini yapmak zorunda olan ne kadar Adalet Bakanlığı çalışanı var?

Adalet Bakanlığı Çalışanları'nın Kamu Etik Kurulu'ndan talebi adliyelerdeki mobbing konusunda da bir çalışma yapılması ve rapor hazırlanması yönünde.

erkan.67
Aday Memur
08 Haziran 2014 18:32

hiç şaşırmadım hergün bende karşı karşıyayım bu eziyetle huzurum bozulmasın diye sabrediyorum ALLAH görüyor bu yüzden biraz güç buluyorum öteki tarafta günahlarımı taşıyacak biri lazım...

memek
Aday Memur
08 Haziran 2014 20:02

Hakimlik ve Savcılık kimliği altında personeli fırçalamak, personeli adam yerine koymamak, ve bu kimliğe güvenerek pervarsızca davranışlarda bulunmak o hakim veya savcının ne kadar aciz bir insan olduğunun kanıtıdır. sıkıysa bu statüye gelmediğiniz zamanlar böyle konuşsaydınız.

Adalet68
Aday Memur
18 Haziran 2014 15:17

Hasbelkadar hakim olduysa parası cebine, havası kendine, evine götürüp yıkasın yarda yıkatsın lütfe

deneme_
Şef
18 Haziran 2014 16:22

Bunun sebebi amir memur arasındaki farkı açanlardır!

bilisim.ogretmeni
Şube Müdürü
23 Haziran 2014 19:15

Bu tür olayları duymuyorum görmüyorum diyenler yalan söylüyor. Adalet bakanlığında hsyk da olanlar da hakim savcı olduğu için bilmemeleri mümkün değil... Ama nedense bir düzenleme yapılmıyor. Mübaşirse mübaşir yani insan değil mi. Katipse katip. Kimse keyfinden gelip adliyeye girmiyor. Maddi imkansızlıklar işsizlik... İnsanları buraya yöneltiyor. Adalet bakanlığı çalışanları bir olmalı birlik olmalı. Kalemde sıkıntılar kişisel yollardan çözülmeli. Hakim mübaşire gel odamı temizle masamı sil diyorsa katibin de o mübaşirin görevi değil demesi gerekir. Hakim beşten sonra katibi bırakmıyorsa mübaşire katibe söyle gelsin diyorsa mübaşirin mesai bitti demesi gerekir. Birlik olan yerde kimsenin hakkı yenmez. Ancak katipler mübaşirin mübaşir katiplerin arkasında iş çevirirse hakimim beşten sonra kalacak kalması lazım deyip gaz verirse katip de efendim temizleyecek tabi hemen iletiyorum derse o zaman önüne gelen böyle yapar işte. Adliyede personel ailesinden anne babasından eşinden çok mesai arkadaşlarını görüyor. Ailesine ayıramadığı zamanı işine ayırıyor. Yeri geliyor gece yarısı otopsiye gidiyor. Eğer sıcak bir iş ortamı yoksa ve birlik yoksa çekilmez olur orası. Bazı kalemler gerçekten birlikte beraberlikte örnek. Hakim böyle şeyler yapınca tutanağı tutup komisyona hsyk ya falan bildiriyorlar. Müdürün de imzası var katiplerin de mübaşirin de. Bu kurum adalet bakanlığı hak yeme ya da ego bakanlığı olmamalı. Mübaşirdir katiptir müdürdür odacıdır hizmetlidir ama İNSANDIR. Önemli olan da budur. Saygılar

muuubaşir bey
Aday Memur
26 Mart 2018 02:07

Allah amirinde arkadaşında iyisini nasip etsin.

mübaşir1988aa
Aday Memur
26 Mart 2018 13:01

hic sasirmadim

erenass
Şef
26 Mart 2018 13:34

hemen anlatıyorum olayı 2 tane arkadaşımıza hakim mobbing uyguladı ve arkadaşımız haklı olduğu halde 1 tanesi sürgünle gitti hakim haksız olduğu halde 2. arkadaşımızda haklı ama oda mobbinge maruz kalmıştı tanıdıkları var die ona diş geçiremedi hakim işte alın size adalet. NOKTA. adalet sarayı sadece hakim savcıya ait değildir burda TEKNİSYEN KATİP MÜBAŞİR HİZMETLİ MEMUR VS ARKADAŞLARIMIZ BULUNMAKTADIR adliye denilince hakim savcı gelmemektedir gelemezde bu net ve aşikardır allah büyüktür o arkadaşımıza da çok geçmiş olsun dileklerimizi iletmekteyiz

m a v i i
Şef
26 Mart 2018 13:38

biri 15 alırken diğer 2.5 alıyorsa o adam eşşek te yapar 2.5 alanı kusura bakmayın

beşincielement
Yasaklı
24 Mayıs 2018 16:38

bizim meslektaşlarımız onursuz olup baş eğdiği müddetçe bunlar devam eder. hiç kafanıza takmayın,

wolfestein
Kapalı
28 Mayıs 2018 14:55

Çok komik bir ülkede yaşıyoruz. Ülke komik insanları ayrı bir komik.

UZLAŞTIRMA
Kapalı
28 Mayıs 2018 15:25

sayın ÇOTANAK 26 mayıs 2018 tarihindeki zabıt ve icra katiblerinin kadrolarının 3. ve 4. dereceye kadar düşmesinin yolunu açan düzenlemeye neden cezaevi katipleri dahil edilmedi. Sizden bunu gündeme getirmenizi bekliyoruz neden cezaevi katipleri dışlandılar. Bu yeteri kadar bir ayrımcılık değilmidir

unknownikm
Şef
29 Mayıs 2018 09:29

Arkadaşlar kim ne derse desin Adliyelerde yada herhangi bir devlet kurumunda Elektrikli Soba , Su Isıtıcı Çay ocağı, gibi kullanılmasına karşıyım devletin malı yazık değil mi kurumlarda kalorifer var, çay ocakları var çay zaten personele indirimli devletin mumunu şahsi işi için söndüren Hz. Ömer nerede, devletin kalemini şahsi işlerine kullanmayan eskilerimiz büyüklerimiz nerede kaldı?

Herkesin bir işi görevi var özellikle mübaşirlerin ve kalemdekilerin işleri gerçekten çok zor. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın. Bu tür olaylarda kalem ve adliye personeli birlik olmalı tabi iş komisyonda bitiyor... Size bir şey diyeyim mi insanlık çok başka bir şey önce insan olmak lazım.

beşincielement
Yasaklı
29 Mayıs 2018 09:59

Nerde o zihniyet,

Nozdormu
Daire Başkanı
29 Mayıs 2018 10:01

Biz deve olduktan sonra üstümüze binen çok olur, bu durum da böyle.

baygörev
Kapalı
26 Mayıs 2019 11:22

bazıları inanmıyor güncel diyelim de herkes görsün neyin ney olduğunu

baygörev
Kapalı
26 Mayıs 2019 21:19

.

OZKANİSİMSİZ
Kapalı
28 Mayıs 2019 19:25

amirlerin bazısı çok keyfi davranıyor babasının çiftliği gibi, çalışanla çalışmayanı ayırt etmiyor

cengzantunga
Memur
28 Mayıs 2019 20:27

Organize olmak lazım mutlaka tepkimizi göstermemiz gerekli. En kısa yolu bir watsapp grubu kurup katılım sağlayarak organize olunabilir.

baygörev
Kapalı
30 Mayıs 2019 14:47

katılıyorum

OZKANİSİMSİZ, 5 yıl önce

amirlerin bazısı çok keyfi davranıyor babasının çiftliği gibi, çalışanla çalışmayanı ayırt etmiyor

Toplam 64 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi