Editörler : E.Kayı Han
16 Temmuz 2021 19:16

biz adliye diyoruz sen CTE genel müdürlük diyorsun orada en fazla ne işi olur ki idari işlerde vs çalışırsın mahkeme personeli öyle mi bilmeden yorum yapmayın hocam

mengenlix, 4 yıl önce
Yaklaşık 2 yıl boyunca CTE Genel Müdürlüğünde görev yaptım. Hakim Beyler olun Hakime Hanımlar olsun gerçekten çok mütevazi, alçakgönüllü insanlardı. Yapılan yanlışlara oldukça hoşgörülü yaklaşırlardı. Talep ettikleri işi yapmaktan her zaman keyif duydum. Böyle yorumları okudukça gerçekten çok şaşırıyorum.

mengenlix
Şef
16 Temmuz 2021 19:18

Fark eden ne sonuçta hepsi Adalet Bakanlığı bünyesinde değil mi? Adliye adliye diyorsun sitemin yine Adalet Bakanlığı'a değil mi? Biraz mantık HOCAM!!!
Sürgün-Bilge, 4 yıl önce

biz adliye diyoruz sen CTE genel müdürlük diyorsun orada en fazla ne işi olur ki idari işlerde vs çalışırsın mahkeme personeli öyle mi bilmeden yorum yapmayın hocam

16 Temmuz 2021 19:30

işte bilmediğin buradan belli adliyede mahkemede görev yapmak öyle genel müdrülükte iş yapmaya benzemez genel müdürlükte 5 dedin mi çıkar gidersin adliye öyle mi anlatmakla da olmaz orada görev yapıp o havayı soluman lazım

mengenlix, 4 yıl önce
Fark eden ne sonuçta hepsi Adalet Bakanlığı bünyesinde değil mi? Adliye adliye diyorsun sitemin yine Adalet Bakanlığı'a değil mi? Biraz mantık HOCAM!!!

mengenlix
Şef
16 Temmuz 2021 19:38

Ben işim gereği neredeyse her gün Ankara Adliyesindeyim rahat ol sen. Ortada bilinmeyen bişey varsa o da senin hakkını aramayı bilmediğindir. Ayrıca çok değerli hakimlerimin talebiyle 5'ten sonra çok mesaiye kaldım söve söve değil seve seve!!!
Sürgün-Bilge, 4 yıl önce

işte bilmediğin buradan belli adliyede mahkemede görev yapmak öyle genel müdrülükte iş yapmaya benzemez genel müdürlükte 5 dedin mi çıkar gidersin adliye öyle mi anlatmakla da olmaz orada görev yapıp o havayı soluman lazım

16 Temmuz 2021 19:43

valla nerdesin nabıyosun o benim zerre umrumda değil onu ben bilemem ama bana inanmayabilirsin foruma konu aç bu mevzuda olsun bakalım nasıl cevap gelecek adliyeye gezmeye gitmenle orada çalışman farklı bir olay daha sen bunu ayıramıyorsun kalkmış burada bize akıl veriyorsun madem öyle neden en çok istifa bu kurumda neden her yıl 10 bin personel alıyor başka bir kamu kurumu var mı bu durumda olan

mengenlix, 4 yıl önce
Ben işim gereği neredeyse her gün Ankara Adliyesindeyim rahat ol sen. Ortada bilinmeyen bişey varsa o da senin hakkını aramayı bilmediğindir. Ayrıca çok değerli hakimlerimin talebiyle 5'ten sonra çok mesaiye kaldım söve söve değil seve seve!!!
16 Temmuz 2021 19:46

hak aramayı bilsen ne bilmesen ne kardeşim sen tereciye tere mi satmaya çalışıyorsun yoksa cin olmadan adam mı çarpmaya kalkıyorsun her şeyi ben bilirim diyen hiçbir şeybilemez sadece bildiğini sanır sen de bunun en bariz örneğisin

mengenlix, 4 yıl önce

mengenlix
Şef
16 Temmuz 2021 19:48

Yaw he he der geçerim bundan sonrası çoluk çocuğa laf yetiştirmek olur ki hiç işim olmaz. Kendi lağım çukurunda boğul sen (nokta)
Sürgün-Bilge, 4 yıl önce

hak aramayı bilsen ne bilmesen ne kardeşim sen tereciye tere mi satmaya çalışıyorsun yoksa cin olmadan adam mı çarpmaya kalkıyorsun her şeyi ben bilirim diyen hiçbir şeybilemez sadece bildiğini sanır sen de bunun en bariz örneğisin

16 Temmuz 2021 20:50

açtığı konulara bakmadın mı. arkadaş getir götür işlerine bakan hizmetli.

ne bilsin senin derdini.

mengenlix, 4 yıl önce
16 Temmuz 2021 21:00

Dostum burada hakimin özel işlerini yapma sayesinde tutanaktan kurtulma konusunu tartışmıyoruz.

tartıştığımız şey; hakimin özel işlerini yapmaya karşı çıktığımız için, hakimin normalde tutanak tutmayacağı bir konuda sırf ona karşı çıkmamız nedeniyle önemsiz bir şeyi bahane edip tutanak tutmasını konuşuyoruz.

ikisi çok farklı şey.

Mrme, 4 yıl önce

ben size doğru yolu göstermekle günah keçisi mi ilan ediliyorum ?

adliyede çalışıp tutanak yemeyen kaç kişi vardır ?

İyi davrandın bütün özel işlerini yaptın diye tutanaklık mevzuyu görmezden mi geleceğini sanıyorsun ?

İnsanlar ne kadar garip siz böyle devam edin

Mrme
Şef
17 Temmuz 2021 10:29

Benim genelde duyduğum bir laf vardır. Benim x katibim şunu şunu yapardı, benim y mübaşirim bunu yapardı.

Adam bunlar böyle yapıyorken sen neden yapmıyorsuna getiriyor lafı.

Biz veya siz bu x - y kişileri yüzünden şikayet ediyoruz.

Lafa bakar mısın benim katibim senin mübaşirin, beni işe alan sen misin de senin katibin/mübaşirin oluyorum ?

zabitkatibiiiii, 4 yıl önce

Dostum burada hakimin özel işlerini yapma sayesinde tutanaktan kurtulma konusunu tartışmıyoruz.

tartıştığımız şey; hakimin özel işlerini yapmaya karşı çıktığımız için, hakimin normalde tutanak tutmayacağı bir konuda sırf ona karşı çıkmamız nedeniyle önemsiz bir şeyi bahane edip tutanak tutmasını konuşuyoruz.

ikisi çok farklı şey.

17 Temmuz 2021 12:19

konuşmaya bak ikili diyalog kuramaycak kadar zavallısın yavrum senin gibi cahile laf yetişrecek kadar zamanım yok hadi kendi saçmalıklarında debelen :)

mengenlix, 4 yıl önce
Yaw he he der geçerim bundan sonrası çoluk çocuğa laf yetiştirmek olur ki hiç işim olmaz. Kendi lağım çukurunda boğul sen (nokta)
17 Temmuz 2021 12:20

hizmetli değilim mübaşirdim ha illa öğrenmek istiyorsan çay kahve servisi yapan müdür bile biliyorum sende işe yeni girecek çömezlerdensin galiba

açtığı konulara bakmadın mı. arkadaş getir götür işlerine bakan hizmetli.

ne bilsin senin derdini.

17 Temmuz 2021 14:23

dostum sen ne alıngan bir şeysin ya :) sakin ol ben senin tarafındanım

hizmetli dediğim kişi mengenlix. adliyede hizmetli olarak görev yapmış.o yüzden senin ve benim derdimi anlamaz demek istedim.

Sürgün-Bilge, 4 yıl önce

hizmetli değilim mübaşirdim ha illa öğrenmek istiyorsan çay kahve servisi yapan müdür bile biliyorum sende işe yeni girecek çömezlerdensin galiba

17 Temmuz 2021 14:28

Aşırı yalakalar yüzünden çektiğimiz doğrudur.

Ama açık açık hakime/başkana şunu yapmam deme cesareti adliye personellerinin çoğunda yoktur. İnsanların evinde çocukları ekmek beklerken kimse işini riske etmek istemez.

Daha geçen izmir'de hakim'e mesai saatinde beni uyarmayın diyen kişiyi başka ilçeye sürdüler, o kişinin çoluk çocuğu da vardı zerre acıdılar mı ?

tabi ki tamamen yalaka olmak da doğru bir şey değil. Şahsen hakimim bana kişisel işlerini yaptırdığında savsaklayarak yapardım. Şunu al derdi, eksik alır gelirdim. Bİr süre sonra kişisel işlerini yaptırmayı terk etti.

Mrme, 4 yıl önce

Benim genelde duyduğum bir laf vardır. Benim x katibim şunu şunu yapardı, benim y mübaşirim bunu yapardı.

Adam bunlar böyle yapıyorken sen neden yapmıyorsuna getiriyor lafı.

Biz veya siz bu x - y kişileri yüzünden şikayet ediyoruz.

Lafa bakar mısın benim katibim senin mübaşirin, beni işe alan sen misin de senin katibin/mübaşirin oluyorum ?

furkanemytu
Yasaklı
17 Temmuz 2021 14:33

katiplik mi zor mübaşirlik mi?

17 Temmuz 2021 16:57

tamam kardeşim valla sinirlenince benim şeker tavan yapıyor kusura bakma

dostum sen ne alıngan bir şeysin ya :) sakin ol ben senin tarafındanım

hizmetli dediğim kişi mengenlix. adliyede hizmetli olarak görev yapmış.o yüzden senin ve benim derdimi anlamaz demek istedim.

17 Temmuz 2021 16:59

adliye zor sakın tercih etme illa adliyede çalışcam diyorsan şofor ol

furkanemytu, 4 yıl önce

furkanemytu
Yasaklı
17 Temmuz 2021 17:01

Onun icin d sürücü belgesi istiyorlardı
Sürgün-Bilge, 4 yıl önce

adliye zor sakın tercih etme illa adliyede çalışcam diyorsan şofor ol

17 Temmuz 2021 19:29

adliyede övülecek tek bir meslek dalı var.

o da şoförlük.

furkanemytu, 4 yıl önce

17 Temmuz 2021 21:49

aynen öyle şofor haricinde hiçbir kadroyu tavsiye etmem

adliyede övülecek tek bir meslek dalı var.

o da şoförlük.

Toplam 64 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi