Editörler : crops35

kekex89
Aday Memur
08 Temmuz 2014 16:08

aynen kısa ve öz elinize sağlık...

birdefa
Şef
08 Temmuz 2014 16:12

çok güldüm ya...çok yaşayın ikiniz de

amedo5, 11 yıl önce

kardeş özeline mesaj attım. madem ayını bölümü okuyoz ve muhtemelen aynı sınıftayız . tanışalım .

Yazarım
Memur
08 Temmuz 2014 16:15

Arkadaşlar, metni hazırladım. Umarım, az da olsa faydalı olurum. Konuyu çok dağıtmadan, amacımızın takvim ve kılavuz olduğunu belirttim. Uygun görülürse, editör arkadaşlarımızın, metni yönetime sunmasını ve anasayfada yayınlanmasını bekleyeceğiz...

----------------------------------------------------

EKPSS Tercih Kılavuzu Ne Zaman Çıkacak? (ANA BAŞLIK)
Engelliler için, memurluğa giriş sınavı olarak, ilki 2012 yılında yapılmış olan ÖMSS, yapılan 3 atamayla sonuçlanmış ve yeni sınav, yeni ismiyle EKPSS olarak, 27 Nisan 2014'te gerçekleşmiştir. 9 Mayıs 2014'te, EKPSS sonuçları açıklanmış ve bu tarihin üzerinden 2 ay geçmiştir.
EKPSS TAKVİMİ NEDEN YOK?
Nitekim; ÖSYM, yaptığı tüm sınavların takvimini belirlerken, EKPSS için, herhangi bir takvim sözkonusu olmamıştır. Bunun başlıca nedeni, kurumların tam anlamıyla, açık bulunan engelli kadrolarını Devlet Personel Başkanlığı'na bildirmemesi ya da bunu yeterince önemsememesidir. KPSS'ye giren aday sayısı ne derece fazla olsa da, sonuç, takvim, yerleştirme süreci de ona rağmen belirli ve hızlı ilerlemiştir. Engellilerin, ortalama 60 bin kişiden ibaret olan sayısı ve kamu kurumlarında açık bulunan engelli kadro adedi belli olmasına karşın, 2 aylık süre zarfında, hala belirsizliklerle bekletilmekte ve resmi bir açıklama yapılmasından kaçınılmaktadır.
DPB Başkanı Sayın KUMBUZOĞLU, temmuzda 3 bin adet engelli alacağını müjdelemiş, bu sayıya gelen tepkilerden dolayı, sayıyı arttırma adına, kurumlara talepte bulunmuştur. Bu süreç, engelllilerin beklemesine sebep olup, sancılı bir süreç haline dönüşmüştür. Kadroların arttırılacak olması son derece olumludur ancak bunun, daha önceden yapılmış olması gerekliydi. Çünkü, bir takvimin belli olması, gerekli taleplerin ve yaptırımların, kurumlardan alınması, ekim ayında belirlenmekte olup, bu tarihten şu anki sürece kadar geçilen zaman, kazanımdan ziyade, zaman kaybına neden olmuştur ve engellilerin sabırsızlıkla beklediği EKPSS Tercih Kılavuzu, 2 ay geçmesine rağmen yayınlanamamış ve kurumların istediği niteliklerle, adayların niteliklerinin uyuşmadığı belirtilerek, sorunlar ortaya çıktığı bildirilmiştir ve bu sorunun çözümü için, adaylar bekletilmeye devam ettirilmektedir.
RESMİ BİR AÇIKLAMA BEKLENİYOR
Engelli adayların ortak talebi, sadece resmi bir açıklama yapılması ve en azından bir tarih verilerek, o tarihe odaklanmak, önünü görerek beklemek istemeleridir. Belirsizlikler olduğu sürece, hergün heyecanla kılavuzun açıklanmasını ümit eden engelli adaylar, tarih verilmesi halinde, geri sayım yaparak, tercih süreci dışında da, diğer faaliyelerinin aksamamasını düşünmektedirler.
Engelli adaylar, DPB'nin kadro arttırım taleplerinin hızlanmasını ve EKPSS Tercih Kılavuzu'yla ilgili gerekli resmi açıklamanın biran önce yapılmasını, akabinde tercih işlemlerinin başlamasını, merakla ve heyecanla beklemektedirler...

birdefa
Şef
08 Temmuz 2014 16:23

ellerine sağlık şimdi iş komik retikulumde sözü söz onun

Komik.Retikulum
Genel Müdür
08 Temmuz 2014 16:26

Akşam yazı üzerinde biraz düzenleme ve ekleme yapacağım, ayrıca konu ile ilgili güzel bir manşet haber grafik tasarımı yapıp bu başlığın ilk mesajına eklenecektir.

Yazarım, 11 yıl önce

Arkadaşlar, metni hazırladım. Umarım, az da olsa faydalı olurum. Konuyu çok dağıtmadan, amacımızın takvim ve kılavuz olduğunu belirttim. Uygun görülürse, editör arkadaşlarımızın, metni yönetime sunmasını ve anasayfada yayınlanmasını bekleyeceğiz...

Engelliler için, memurluğa giriş sınavı olarak, ilki 2012 yılında yapılmış olan ÖMSS, yapılan 3 atamayla sonuçlanmış ve yeni sınav, yeni ismiyle EKPSS olarak, 27 Nisan 2014'te gerçekleşmiştir. 9 Mayıs 2014'te, EKPSS sonuçları açıklanmış ve bu tarihin üzerinden 2 ay geçmiştir.
EKPSS TAKVİMİ NEDEN YOK?
Nitekim; ÖSYM, yaptığı tüm sınavların takvimini belirlerken, EKPSS için, herhangi bir takvim sözkonusu olmamıştır. Bunun başlıca nedeni, kurumların tam anlamıyla, açık bulunan engelli kadrolarını Devlet Personel Başkanlığı'na bildirmemesi ya da bunu yeterince önemsememesidir. KPSS'ye giren aday sayısı ne derece fazla olsa da, sonuç, takvim, yerleştirme süreci de ona rağmen belirli ve hızlı ilerlemiştir. Engellilerin, ortalama 60 bin kişiden ibaret olan sayısı ve kamu kurumlarında açık bulunan engelli kadro adedi belli olmasına karşın, 2 aylık süre zarfında, hala belirsizliklerle bekletilmekte ve resmi bir açıklama yapılmasından kaçınılmaktadır.
DPB Başkanı Sayın KUMBUZOĞLU, temmuzda 3 bin adet engelli alacağını müjdelemiş, bu sayıya gelen tepkilerden dolayı, sayıyı arttırma adına, kurumlara talepte bulunmuştur. Bu süreç, engelllilerin beklemesine sebep olup, sancılı bir süreç haline dönüşmüştür. Kadroların arttırılacak olması son derece olumludur ancak bunun, daha önceden yapılmış olması gerekliydi. Çünkü, bir takvimin belli olması, gerekli taleplerin ve yaptırımların, kurumlardan alınması, ekim ayında belirlenmekte olup, bu tarihten şu anki sürece kadar geçilen zaman, kazanımdan ziyade, zaman kaybına neden olmuştur ve engellilerin sabırsızlıkla beklediği EKPSS Tercih Kılavuzu, 2 ay geçmesine rağmen yayınlanamamış ve kurumların istediği niteliklerle, adayların niteliklerinin uyuşmadığı belirtilerek, sorunlar ortaya çıktığı bildirilmiştir ve bu sorunun çözümü için, adaylar bekletilmeye devam ettirilmektedir.
Engelli adayların ortak talebi, sadece resmi bir açıklama yapılması ve en azından bir tarih verilerek, o tarihe odaklanmak, önünü görerek beklemek istemeleridir. Belirsizlikler olduğu sürece, hergün heyecanla kılavuzun açıklanmasını ümit eden engelli adaylar, tarih verilmesi halinde, geri sayım yaparak, tercih süreci dışında da, diğer faaliyelerinin aksamamasını düşünmektedirler.
Engelli adaylar, DPB'nin kadro arttırım taleplerinin hızlanmasını ve EKPSS Tercih Kılavuzu'yla ilgili gerekli resmi açıklamanın biran önce yapılmasını, akabinde tercih işlemlerinin başlamasını, merakla ve heyecanla beklemektedirler...

birdefa
Şef
08 Temmuz 2014 16:30

harikasınız komik retikulum emeğinize duacıyız

78safranbolu
Memur
08 Temmuz 2014 16:32

eline sağlık hocam güzel olmuş.daha çok alım yapmak adına sınavın ağustos un sonunda nisan sonuna yani 4 ay öne çekilmesine rağmen bir gelişme olmamasıda vurgulanabilir.saygılar

Yazarım, 11 yıl önce

EKPSS TAKVİMİ NEDEN YOK?

08 Temmuz 2014 16:44

"Bunun başlıca nedeni" diye başlayan cümle olmamış bence çünkü biz kurumlardan talep alınıp alınmadığını bilmiyoruz. kurumların önemsemediğinden emin değiliz. kurumlara atmayalım suçu bizim hedefimizde dpb var

Yazarım
Memur
08 Temmuz 2014 16:47

Tedaş editörün açıklaması o yöndeydi. DPB'yi dikkate almayan kurumlar var denildi. Hala geri dönüş yapmayan kurumlar yani...

rafetelroman, 11 yıl önce

"Bunun başlıca nedeni" diye başlayan cümle olmamış bence çünkü biz kurumlardan talep alınıp alınmadığını bilmiyoruz. kurumların önemsemediğinden emin değiliz. kurumlara atmayalım suçu bizim hedefimizde dpb var

08 Temmuz 2014 17:15

bence değinilmesin ve yazıda anlatım bozukluğu olan yerler var

Yazarım
Memur
08 Temmuz 2014 17:17

Beni uyaran kişinin, cümleye büyük harfle başlanacağını bilmemesi garip...

bence değinilmesin ve yazıda anlatım bozukluğu olan yerler var

08 Temmuz 2014 17:25

emin büyük harfide biliyorum diğer yazım kurallarınıda. lütfen bu olayı kişiselleştirme de işimize odaklanalım. seni uyarmayalım mı yani

Yazarım, 11 yıl önce

Beni uyaran kişinin, cümleye büyük harfle başlanacağını bilmemesi garip...

Yazarım
Memur
08 Temmuz 2014 17:42

Uyarı olur ama uyaran kişinin yazım hatası yapması ilginç. Neyse...

emin büyük harfide biliyorum diğer yazım kurallarınıda. lütfen bu olayı kişiselleştirme de işimize odaklanalım. seni uyarmayalım mı yani

tolgatunali
Aday Memur
08 Temmuz 2014 17:51

Uyarısı olan arkadaşlar yazsınlar. Akşam Komik.Retikulum düzenlerken uyarılar yerindeyse düzenlerken uyarıları da dikkate alır.
Yazı başından sonuna derdimizi anlatıyor. Sadece bana göre yazıda uzun cümleler var, aynı mesajı daha kısa ve öz cümlelerle anlatabiliriz ya da anlatmalıyız.

tolgatunali
Aday Memur
08 Temmuz 2014 18:20

Bana göre uzun olan cümle:

Çünkü, bir takvimin belli olması, gerekli taleplerin ve yaptırımların, kurumlardan alınması, ekim ayında belirlenmekte olup, bu tarihten şu anki sürece kadar geçilen zaman, kazanımdan ziyade, zaman kaybına neden olmuştur ve engellilerin sabırsızlıkla beklediği EKPSS Tercih Kılavuzu, 2 ay geçmesine rağmen yayınlanamamış ve kurumların istediği niteliklerle, adayların niteliklerinin uyuşmadığı belirtilerek, sorunlar ortaya çıktığı bildirilmiştir ve bu sorunun çözümü için, adaylar bekletilmeye devam ettirilmektedir.

Benim önerim:

Kadroların arttırılacak olması son derece olumludur ancak bunun EKPSS sınavından daha önce yapılmış olması gerekirdi. Engellilerin sabırsızlıkla beklediği EKPSS Tercih Kılavuzu 2 ay geçmesine rağmen henüz yayınlanmadı ve yayınlanacağı tarihe dair kesin bir açıklama da bulunmamakta. Henüz kesin olmayan sadece klavuzun yayınlacağı tarihte değil malesef. Klavuzla açıklanacak kadro sayısı, gecikmeye neden olan kadro artışının gerçekte var olup olmadığı ve en önemlisi nitelikli kadrolarda bilinmezliğini korumakta. Bu belirsizlikler klavuzun açıklanma tarihini bekleyen engellilerde umutsuzluğa ve tepkiye sebep olmaktadır.

ebesahum
Kapalı
08 Temmuz 2014 18:25

" ENGELLİLER SANDIĞA GİTMEYECEK "

2014 yılında engelli alımı için tercih kılavuzunun yayımlanmamasından ötürü "ENGELLİ" memur adayları sandığa gitmeyecektir.

Bir an önce söz konusu kılavuzun yayımlanması önem arzmektedir.

Engelli memur adayları...

benim önerim bu arkadaşlar, yok kanun yok mevzuat yok şu söz verdi v.s. hepsi boş

Karargahx
Daire Başkanı
08 Temmuz 2014 18:27

komik retikulm editörümzde yazının üstünden geçicek zaten emeklerinize sağlık.

gölge71
Aday Memur
08 Temmuz 2014 18:49

ayrıca arkadaslar bu yazıyı hepımız facebook sayfamızdanda paylasalımkı toplumsal bır tepkı doguralı

muhendis1986
Genel Müdür
08 Temmuz 2014 19:53

komikr. bu konularda çok başarılı ondan ricam acele etmemesi özenli bir yazı çıkarması okuduklarında ne halde olduğumuzu anlamaları...tşkler

kpsserkan
Daire Başkanı
09 Temmuz 2014 00:23

Talesin editörüm ve komik retikulum editörüm şimdiden ellerinize yüreğinize sağlık çok teşekkür ederim ama birazda bizi umursamayan ayşenur islama ve 7 bin engelli kadroyu yok eden emniyete ve kadro bildirmeyen kurumlara değinirseniz bu karmaşanın bi anlamda kaynağınada inmiş oluruz ve hatalarınıda göstermiş olurz diye düşünüyorum saygılarımla allaha emanet olun.

Komik.Retikulum, 11 yıl önce

Akşam yazı üzerinde biraz düzenleme ve ekleme yapacağım, ayrıca konu ile ilgili güzel bir manşet haber grafik tasarımı yapıp bu başlığın ilk mesajına eklenecektir.

Toplam 123 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi