Editörler : crops35
09 Temmuz 2014 02:42

Kılavuzun açıklanmamasının tek sebebi kadro sayısını artıramadıkları için. Şuan kadro sayısını artırmaya çalışıyorlar ama çoğu bakanlık iplemiyor Dpb yi. 3000 kadroya tepki gelmeseydi kılavuz bu hafta ya da önümüzdeki hafta kesin açıklanırdı. Dpb kurumlarla irtibata geçip kadroyu artırmaya çalışıyor. Yani ne kadar geç açıklanırsa kadro sayısı bence o kadar fazla olur ve birçok kardeşimiz daha iş sahibi olur bence. (Bu arada kılavuz geç açıklansın diye bi derdim onu da belirteyim puanım 85 istatistikçiyim ve atanma şansım çok yüksek)

Komik.Retikulum
Genel Müdür
09 Temmuz 2014 08:15

Arkadaşlar merhaba;

Yazı konusunda gerek özelime gelen mesajlar gerek ise forumda yapılan istekler nedeni ile acele edip bir an önce yayınlatma düşüncesinden vazgeçtim. Çünkü acele ile yazılacak bir yazının kesin ve net sonuca varamıyacağı / vardırmayacağı düşüncesindeyim. Yazıyı hafta sonu enine boyuna inceleyip, düzenleyeceğim.

Yazının içerisinde de belli başlı nokta atış kelimelere ve konulara değineceğim (örneğin Ayşenur İSLAM'ın neden engelli vatandaşların istihdamı için herhangi bir somut girişimlerinde bulunmadığı ve bizlerle sosyal ağlar üzerinden iletişimde olmadığı, özellikle emniyet ve belli başlı kurumların engelli istihdamı için neden uygun nitelikte kadro istihdamı yaratmadığı, vs. gibi.) Onun için sizlerden rica başlık altında yine benim / ve biz editörlerin aklına gelmeyecek veya unutulabilecek olan ufak fakat önemli ayrıntıları da yazabilmeniz. Böylelikle hiç bir şeyi es geçmemiş oluruz.

Yazarım
Memur
09 Temmuz 2014 12:09

Maksadım, biran önce anasayfa haberi olması ve bekleme sürecindeki sancımızın azalması içindi. O yüzden hızlı davrandım yazıda ancak siz sanırım acele etmiyorsunuz. Ne kadar çabuk gönderirsek, o kadar çabuk dikkate alınır ve süreci sonuçlandırırız diye düşünüyorum. Sonuçta Cumhurbaşkanı'na yazmıyoruz, anasayfa için yazıyoruz. Fazla detaya ve abartıya gerek olmamalı. Amacımızı anlattıktan sonra, beklemenin gayesi olmaz. Ortak müdahale sonrası, bence haftasonu beklenmemeli.

birdefa
Şef
09 Temmuz 2014 12:19

sorunumuz belli,bence de zaman kaybı olmasın

muhendis1986
Genel Müdür
09 Temmuz 2014 12:37

2012 yılındaki klavuz 11 temmuz tarihinde çıkmış yani klavuz çok geç kalmış sayılmaz..anasayfaya yazılacak yazı gelişigüzel olmuyor yönetim heryazıyı kabul etmiyor malesef ben birkaç kez başka bir konu için yolladım düzenleyin bu şekilde olmaz dediler uğraşmadım..admin en iyi şekilde hazırlıcaktır merak etmeyin..

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t1.0-9/s526x395/10457540_600980100016525_3158047557867804660_n.jpg

Yazarım, 11 yıl önce

Maksadım, biran önce anasayfa haberi olması ve bekleme sürecindeki sancımızın azalması içindi. O yüzden hızlı davrandım yazıda ancak siz sanırım acele etmiyorsunuz. Ne kadar çabuk gönderirsek, o kadar çabuk dikkate alınır ve süreci sonuçlandırırız diye düşünüyorum. Sonuçta Cumhurbaşkanı'na yazmıyoruz, anasayfa için yazıyoruz. Fazla detaya ve abartıya gerek olmamalı. Amacımızı anlattıktan sonra, beklemenin gayesi olmaz. Ortak müdahale sonrası, bence haftasonu beklenmemeli.

Yazarım
Memur
09 Temmuz 2014 12:44

ÖMSS 1 ayda açıklanmıştı, o süreyi de ekleyin. EKPSS daha erken açıklandı. Yani, bu seferki süre daha uzun sürdü. Duyuru haziranda yapılmış ve temmuzun 2. haftası başlamış. Ortada daha duyuru bile yok. Amaçlarımız aynı, hatta diğer başlıklarda da aynı dertten yakınmışsınız defalarca ama bu zıtlaşma neden, anlayamadım kardeşim. Hayırlısı olsun...

Komik.Retikulum
Genel Müdür
09 Temmuz 2014 13:05

Yazarım zıtlaşma yapmıyor(um)uz sadece bir kaç günlük süreç içerisinde acele ile davranmak istemiyorum hepsi bu. Hassasiyetinizi anlıyorum fakat daha iyi verim alabilmek için yapılan bir düzenleme olacak bu.

m.bedirhan
Aday Memur
09 Temmuz 2014 16:56

2014 yılında 30 bin engelli alınacağı ve bu yüzden sınavın erkene alındığı 2014 yılı bütçesi hazırlanırken sözler verilmişti hatta alımları bütçeden istisna oldugu açıklanmıştı HABER METNİNDE BU KONUYADA DEĞİNİLsİN SAYIN EDİTÖRÜM ayrıca özelden size sayın faruk çelik'in danısmanlarından birinin numarasını gönderiyorum

coderx
Kapalı
10 Temmuz 2014 08:43

*Daha önce engelliler için söz verilen 30 bin kadrodan neden şimdi hiçbir yetkili bahsetmiyor? Yoksa bu kadrolar şehit yakınları ve gazilere mi kaydırıldı? İlerleyen dönemlerde onlardan da alınıp başka bir dezavantajlı grububa mı tahsis edilecek?

*Sınava giren 66 Bin engelliye yaşatılan belirsizliğin sebebi ne? 1 sene sonra yapılacak sınava dair herşey saatine kadar belliyken neden Ekpss de değil? ''Kurumlarla yazışmalarımız devam ediyor, bekleyin'' sözünden bu tarafa 1 ay geçti ne kadar yol katedildi? Kadrolar kaç kaç bin daha artırıldı?

*Diyanet her kuruma örnek olması gerekirken neden kaçak güreşiyor? Kurum, bünyesinde sadece imamların mı çalıştığını düşünüyor? Normal memura ihtiyacı yok mu? 4001 koduyla 3001 koduyla engelli istihdamına neden destek vermiyor? Aynı şeyler Meb için de geçerli...

*Engellilerin yanındaki ilk kişi Ayşenur İslam olması gerekirken neden bu kadar uzak ve ilgisiz? Engelliler adına, ekpss adına neden elle tutulur somut açıklamalar yapmıyor, bilgi akışını sağlakla yükümlü 1. kurum burası değil mi? Kendisini gerçekten yeterli hissediyor mu? Vicdanı rahat mı, görevini bırakmayı düşünüyor mu?

*15 tercihin 30 olması için hem bimer kanalıyla hem de diğer yöntemlerle; Başbakanlıkla, Asgb ve Ösym ile görüşmeler yaptım. Sonuç olarak bu kesinlikle Ösym'nin fevri davranışından başka birşey değil. Başbakanlık ve Asgb ilgili kuruma müdehale edemediklerini belirtiyor. (Yedik diyelim). Ösym de soruyu yönetmeliklerde düzenlenen şekildeki gibidir diye cevaplıyor. Konunun düzenlenmesi için illa Yargıtay kararı mı çıkması lazım? Ortada haksızlık var neden müdahale edilmiyor?

darkteam
Memur
10 Temmuz 2014 15:03

Anasayfada habermi inşallah yapılır arakadaşlar ama hiç sanmıyorum.

Bakın bizlerde tayin için haber yapılmasını istedik 6 aydır uğraşıyoruz sadece sayın milletvekili Murtaza Yetiş'in Başbakanımız bakanlara talimat verdi yönetmelik çıkacak şeklindeki sözü içeriğine başka haber eklenerek verildi.

Eeee Başbakanımız bakanlara talimat verdiyse bakanlar başbakanımızı takmıyor mu? yönetmelik neden çıkartılmıyor? cevap yok, bizlere de işte size haber anasayfada yayınlandı dendi.

Şuanda engelli nakil yönetmeliği başta MEB olmak üzere hiçbir kurum tarafından çıkartılmadığı gibi memurlar.net yönetimi atanmış engelli personellerin mağduriyetlerinin giderilmesi için haber yapma gibi falan bir dertleri yok onlar üç maymunu oynuyor.

Sizlerin geçtiği yollardan geçmiş biri olarak ne çektiğinizi iyi biliyorum. İnşallah kılavuz biran önce yayınlanır...

TEDAS1980
Kapalı
10 Temmuz 2014 15:23

İşin ciddiyeti ortada ankaraya aramizdan bir heyetle gitmek zorundayiz.ilgili kurum 360 derece çark etmiş durumda ust makamdakiler heppimize ayri oynuyor.

TEDAS1980
Kapalı
10 Temmuz 2014 15:26

Bu düşüncede iseler klavuz geç yayimlanirsa daha iyo olur.

TEDAS1980, 11 yıl önce

İşin ciddiyeti ortada ankaraya aramizdan bir heyetle gitmek zorundayiz.ilgili kurum 360 derece çark etmiş durumda ust makamdakiler heppimize ayri oynuyor.

flyboşet
Memur
10 Temmuz 2014 15:36

tedaş edidörüm size özelden msj atmıştım.yardımcı olursanız sevinirim.bide klavuz şimdi açıklanmıyomu yani..resmen oynuyolar mı bizle

Komik.Retikulum
Genel Müdür
10 Temmuz 2014 16:24

Sanırım daha önce yayınlanmış olan haberlerimizden bi habersiniz veyahut bizleri yeterince takip edemiyorsunuz.

Konu ile ilgili haber yazılacak ve en kısa sürede yayınlanacaktır.

darkteam, 11 yıl önce

Anasayfada habermi inşallah yapılır arakadaşlar ama hiç sanmıyorum.

Bakın bizlerde tayin için haber yapılmasını istedik 6 aydır uğraşıyoruz sadece sayın milletvekili Murtaza Yetiş'in Başbakanımız bakanlara talimat verdi yönetmelik çıkacak şeklindeki sözü içeriğine başka haber eklenerek verildi.

Eeee Başbakanımız bakanlara talimat verdiyse bakanlar başbakanımızı takmıyor mu? yönetmelik neden çıkartılmıyor? cevap yok, bizlere de işte size haber anasayfada yayınlandı dendi.

Şuanda engelli nakil yönetmeliği başta MEB olmak üzere hiçbir kurum tarafından çıkartılmadığı gibi memurlar.net yönetimi atanmış engelli personellerin mağduriyetlerinin giderilmesi için haber yapma gibi falan bir dertleri yok onlar üç maymunu oynuyor.

Sizlerin geçtiği yollardan geçmiş biri olarak ne çektiğinizi iyi biliyorum. İnşallah kılavuz biran önce yayınlanır...

Karargahx
Daire Başkanı
10 Temmuz 2014 17:01

en kısa süre dediğiniz editörüm zaten cok kısıtlı bi süre kaldı :/ bi kadro açıcaklar ondada yalvartarak açıyorlar ..

Komik.Retikulum, 11 yıl önce

Sanırım daha önce yayınlanmış olan haberlerimizden bi habersiniz veyahut bizleri yeterince takip edemiyorsunuz.

Konu ile ilgili haber yazılacak ve en kısa sürede yayınlanacaktır.

10 Temmuz 2014 18:05

k.retikulum bu haber beklemez artik yayinlama imkanimiz varsa yayinlayin lutfen

Komik.Retikulum
Genel Müdür
11 Temmuz 2014 08:10

Arkadaşlar;

Söz konusu gerekli yazı bugün (11.07.2014) saat 24:00 e kadar gerek içeriği ile gerek ise haber resmi ile tamamlanacaktır.

Forum üyelerine duyrulur.

rize1987
Aday Memur
11 Temmuz 2014 09:06

allah razı olsun editörüm

Komik.Retikulum
Genel Müdür
11 Temmuz 2014 10:21

Arkadaşlar hazırlanacak yazının anlık sürecini sizlerle paylaşmak istiyorum. Değerlendirme ve görüşlerinizi yazabilirsiniz. Ayrıca hazırlanmakta olan yazıyı konunun ilk mesajında da bulabilirsiniz.

ENGELLİ MEMUR ADAYLARI GÖRMEMEZLİKTEN Mİ GELİNİYOR?

Türkiye'de engelli memur adaylarının, engelli memur statüsünde istihdam edilebilmelerinin ne derece zor olduğu tüm toplumca bilinen, kabul edilebilmesi zor fakat var olan bir gerçektir. Nitekim bu doğrultuda ilki 2012 yılında yapılan ÖMSS (Özürlü Memur Seçme Sınavı) ile yaşanan zorluklar da tüm engelli bireylerce de dün gibi hatırlanmaktadır. Gerek yazılı gerek ise görsel medyada üst düzey bürokratlar tarafından yayınlanan "engellileri önemsiyoruz" bildirgeleri ise artık engelli bireyler tarafından samimi bulunmamakta hatta ve hatta sahip oldukları engellerin diğer kesimlerce bir malzeme olarak kullanılması gurur zedeleyici olarak algılanmaktadır.

2014 EKPSS SINAVI ERKEN TARİHE ALINDI FAKAT TERCİH KILAVUZ NEDEN YAYINLANMIYOR

5378 Sayılı Özürlüler Kanunu'nun 4.maddesinin (b) bendinde "engelliliğe dayalı ayrımcılık yapılamaz, ayrımcılıkla mücadele engellilere yönelik politikaların temel esasıdır." ifadesi, (c) bendinde ise "engellilerin tüm hak ve hizmetlerden yararlanması için fırsat eşitliğinin sağlanması esastır." ifadeleri yer almaktadır. Bu ifadelerden de anlaşılacağı gibi engelli bireyler ile diğer bireyler arasında herhangi bir ayrım yapılmayacağı, engellilerin kendilerine sunulan hizmetlerden de yararlanabilmesinin sağlanması ifade edilirken engelliler bu konuda da mağdur olmakta ve önemsenmemektedirler. Bunun en somut örneği ÖSYM tarafından uygulanmaktadır. 07.11.2013 tarihinde ÖSYM nin resmi yayın adresi olan www.osym.gov.tr adresinde yayınlanan açıklamaya göre "31 Ağustos 2014 tarihinde yapılacağı duyurulan 2014 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavının (2014-EKPSS) uygulanma tarihi, 2014 yılında sınava katılacak adaylara, 2014 yılı için kamu kurum ve kuruluşlarına daha fazla sayıda engelli personel ataması yapılabilmesini sağlamak amacıyla, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ÖSYM tarafından yeniden değerlendirilmiş ve sınavın 27 Nisan 2014 tarihinde yapılmasına ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından karar verilmiştir. ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanan "2014 Sınav Takvimi" bu doğrultuda yeniden düzenlenmiştir." ifadeleri yer almıştır. Bu bağlamda yapılan açıklama ile engelliler bir an olsun umutlandırılmış iken sınavın üzerinden yaklaşık 3 ay, sınav sonucunun açıklanması üzerinden ise yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen EKPSS Tercih Kılavuzunun halen açıklanmaması verilen umutları yine hüsranla sonuçlandırmıştır. ÖSYM tarafından yapılan EKPSS'ye oranla daha fazla katılım sağlanan KPSS' nin gerek sonuçlarının açıklanması gerek ise tercih kılavuzlarının yayınlanması daha seri bir şekilde yapılır iken EKPSS ye gösterilen bu duyarsızlık engelli memur adaylarının karşılaştığı ayrımcılığın en belirgin ve net özelliğidir.

Not: Yazı tamamlanmamış olup en son 11.07.2014 tarih saat 10:23'de düzenlenmiştir.

desperrado
Daire Başkanı
11 Temmuz 2014 10:49

Klavuz soruldugu da kadro sayisiyla tehtid edildigimiz gercegi dile getirilebilir

Toplam 123 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi