Editörler : gül-feşan

nisanyilmaz
Kapalı
10 Ekim 2012 16:25

merhaba,

sanırım bu konuya sadece ben yazıyorum umrım benim yazdıklarım da birilerinin işine yarar.

arkadaşlar ben granti bankasının yazılı sınavını ve mülakatını geçmişim.tebrik yazısı göndermişler ve sizinle irtibata geçilecektir yazmışlar.beni aday havuzuna aldılar ihtiyaçları olduğunda değerlendirecekler herhalde diye düşünüyorum.sizce öyle midir?

praximuns
Aday Memur
10 Ekim 2012 17:46

muhtemelen seni çağıracaklar, sözleşme işide eğitimden önce oryantasyonda imzalatıyorlar, ama onu kafana takma işten çıkmak istiyorsan çağrı merkezinde bi türlü halladersin. bi rapor alırsın göz, için ses için vs.. bu hallerde herhangi bir tazminat talep edemezler. ama bankada çalışmayı çok istiyorum diyorsun bi kere banka kesinlikle değil çalışacağın yer, müşteriyi görmüyrsun ve heryerde telefonla konuşan insanlar. ortam çok farklı bence maddi açıdan çok zorda değilsen kesinlikle tercih etme, basamak olarakta kullanamassın.

behtuu
Aday Memur
10 Ekim 2012 21:43

arkadaşlar merhaba

öncelikle bu iş ve pozisyon hakkında içinizi rahatlatabilecek bilgiler vermek istiyorum. ben şu anda çalışanım.

öncelikle eğitimden önce 2 yıllık sözleşme imzalatıyorlar evet doğru. net maaş olarak belli bir ücret yok kişiye göre değişiyor. 1000 tl nin altında olduğunu söyleyebilirim. eğer öğrenciyseniz çift maaş alamıyosunuz normal kadrolu çalışanlardan 200 tl civarı fazla olur maaşınız. 6 ayda bir eva sistemi denen prim sistemi var ayrıca.yaklaşık performansınıza göre bir maaş kadar fazla alırsınız. satış kısmında olanlar için ayrı bir bonus yükleme sistemi var her ay için. ne kadar satış o kadar bonus. yemek konusunda da muazzam bir yemek şirketiyle anlaşılmış ve gerçekten tatlısından meyvesine çorbasından makarnasına kadar her gün ayrı ayrı yemekler çıkıyor. eğer istemezseniz fast food yiyebiliyosunuz yine ücretsiz. ayrıca gün içinde istediniz kadar çay kahve su her türlü içecekler makinelerden ücretsiz alabiliyosunuz. servis sizi kapınıza kadar getiriyo. işe girdiğiniz günden itibaren hem emekli sandığı hemde özel sigorta yapılıyosunuz. ve maaşınız eksiksiz her ay ne yatıcak acaba yatıcak mı? gibi sorulardan uzak olarak hesabınıza yatıyor. başka bi yerde olsanız inanın (maaş çok olmayabilir) bu imkanları sunabilecek çok az firma var piyasada. tecrübeli biri olarak söylüyorum. eğer öğrenciyseniz yada tecrübesiz yeni işe başlayansanız kesinlikle burdan başlamanızı tavsiye ederim. yükselme yok diyenlereyse şöyle bir cevabım var ben bir ayda 10 kişinin yükseldini gözlerimle gördüm. evet yönetici olamaz belki ama mutlaka atanıcak veya başına geçirilecek bi pozisyon oluyor bu sizin elinizde. mesaiye gelince her akşam gibi bir mesai yok. satış bölümünde iki kota var bireysel ve ekip olarak. bireysel kotanız tutmasa da ekip kotasını tutturduğunuzda mesaiye kalmak durumu yok. ki ben şu ana kadar mesaiye kalan görmedim. eğer aylık bireysel kotanız tutmazsa yetkiliniz sizden mesai yada izin gününde gelmenizi isteyebilir. ki bu sizin iyiliğiniz için. evet zor ve stresli bi çalışma ortamı ve herşey zamanında ve düzenli olmalı belli kurallar var uymanız gereken. ama siz yaparım dedikten sonra hiçbir şey zor değil. sonuçta burası bi iş ortamı ve ciddiye alınıyor herşey. eğer tempolu çalışmak ve boş boş işte durmaktan sıkılan biriyseniz tam size göre. ama rahata alışmış ben yatim paramı kazanim diyosanız sakın kalkışmayın. hırslı ve disiplinli biri olmanız gerekli öncelikle. ilk iki ay da deneme süreniz sizden memnun kalmazlarsa yada siz yapamıyorum deyip ayrılmak isterseniz sorun olmuyor.

umarım yardımcı olabilmişimdir. yazılan korkunç yorumlar genelde bu profile uymayan arkadaşlar tarafından yazılmış sanırım. başkalarının lafına bakıp sakın bu işten korkmayın. size deneyim ettiğim kadarıyla gerçekleri anlattım burdan sonrası size kalmış.

callcenter
Aday Memur
10 Ekim 2012 21:51

arkadaşlar 19 eylülden beri garanti bankasında eğitim görüyorum ve eğitim boyunca eğitmenler ve yöneticelerle tek olumsuz birşey görmedim herkes çok samimi. evet sözleşme var ama şöyle düşündüğümüz de verilen eğitimler çok yararlı bankacılıkla ilgisi olmayan birine bankacılığı öğretmek için herşeyi yapıyorlar diyebilirim. ben sıfır deneyimi olan biriyim ve başlangıç için garanti bankası çağrı merkezi olmasına rağmen mutluyum çünkü burdan çıktığım da cvme garanti bankası olması yetenecek herkes biliyor ki ne kadar disiplinli bir banka. ayrıca geç sattlere kadar mesai de olmuyo nadir olarak 8 e kadar ki servisiniz oluyo yine de. onun dışında sınav ve toplu mülakat dan sonra birebir mülakat olabilir ondan zorluyolar seni ama olabildiğince güleryüz ve istek yeteli kıyafete de dikkat temiz ve tertip önemli. herkese başarılar diliyorum

callcenter
Aday Memur
10 Ekim 2012 21:54

bethu arkadaşımın söylediklerine de aynen katılıyorumm...

nisanyilmaz
Kapalı
11 Ekim 2012 09:14

praximus,call center,behtu,cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

gerçekten çok bilgilendirmişsiniz.açıkçası beni işin disiplin ve çok çalışma gerektirmesi korkutmamıştı.benim korkum her gece saat 8 e kadar mesaiye kalmak düşündürmüştü.bir de ilk iki ay sözleşme imzalamış olsam bile çıkmak istesem çıkabilir miyim onu bilmiyordum.

çünkü ilk defa profesyonel olarak çalışacağım,bir deneme süresi olmadan ik yıllık sözleşme imzalayamam.

bir de şunu sormak istiyorum.aslında paraya çok fazla önem veren biri değilim ama beni danışmanlık firması istihdam edecekmiş,maaşımı brdolayacaklarmış.ben üniversite mezunuyum ama bana iki maaş vermeyeceklermiş.bu konuda bilgisi olan var mı?yani danışmanlık firması tarafından istihdam edilmenin sakıncası olur mu?sanırım kadrolu değil sözleşmeli çalışan olunuyormuş?çok teşekkür ederim tekrar cevaplarınız için.

nisanyilmaz
Kapalı
11 Ekim 2012 09:17

call center,nerede eğitim görüyorsunuz acaba?

nisanyilmaz
Kapalı
11 Ekim 2012 09:20

çok soru sordum ama call center siz danışmanlık firmasının mı istihdam ettiği elemansınız yoksa garanti bankasının mı?bir de bir arkadaşımdan biliyorum,sizden bir sayfa dolusu evrak istediler mi?sağlık raporu mesela.bir arkadaşım,iş bankası'nda çalışacağı için,4 gün boyunca şişli etfal hastanesine gidip geldi sağlık raporu almak için uğraştı.

nisanyilmaz
Kapalı
12 Ekim 2012 17:35

merhaba arkadaşlar,

şu arkadaş işe başlasa da kurtulsak diye düşünenler olacaktır.ama bu kadar anlatmışken bilgi vermeyi borç biliyorum.

daha önce de yazmıştım garanti bankası çağrı merkezi için mülakat ve sınavdan sonra iş teklifi edildi.bana göre iyi şartlar sundular ve ben bankada çalışmayı çok istiyordum zaten.eğitime katlmaya karar verdim.bu süreçten sizi haberdar etmek ve soruları olanlar varsa yanıtlamak isterim.eğitim beşiktaş eğitim müdürlüğünde verilecekmiş ve sözleşme eğitim süresinden sonra imzalanacakmış.

nisanyilmaz
Kapalı
12 Ekim 2012 20:27

iyi akşamlar,

arkadaşlar eğitim sürecinde serbest kıyafetle gitmek serbest mi?

behtuu
Aday Memur
12 Ekim 2012 23:39

tekrar merhaba,

nisanyilmaz; öncelikle senin insan kaynakları firman yön mü? sanırım gece grubundasın. bizden bi farkın olmayacak haklar konusunda sadece bordron o insan kaynakları firmasından kesiliyo olucak. tek farkı bu bildiğim kadarıyla. fakat yine de maaş konusunu iyice bi öğren. eğitim süresince de resmi giyiniyosunuz normal çalışır gibi. 2 hafta öncesine kadar free friday vardı cumaları serbest giyiniyorduk ama yaz bitince kalktı malesef. sadece haftasonları çalışanlar serbest giyinebiliyor şu an. ki siz eğitimde bir ay kadar haftasonları tatil olucaksınız.

eğitiminiz de beşiktaşta sadece iki gün olacak. oryantasyon ve bankacılığa giriş dersinin olduğu gün. daha sonrasında çağrı merkezinde eğitim alacaksınız 20 gün kadar.

nisanyilmaz
Kapalı
13 Ekim 2012 09:04

behtu,yanıtınız için çok teşekkür ederim.

bana hafta içi 5 gün denildi ama saat söylenmedi.

sanırım insan kaynaklarını arayıp hemen öğrenmeliyim çünkü ben kesinlikle gece çalışmam.boşuna eğitime de gitmemiş olurum.aslında yazmak pek doğru olmaz belki ama maaş konusuna da değniyim.942 lira net ücret dediler.3 ayda bir iki maaş almayacaksınız senede 2 kere prim alacaksınız dediler.ben de başka birşey sormadım.ama bu gece çalışma konusuna çok takıldım kesinlikle açıklığa kavuşturmalıyım.

nisanyilmaz
Kapalı
13 Ekim 2012 09:07

bu arada pardon ama siz haftasonu da çalışıyor musunuz?yani her hafta sonu çalışmak gerekiyor mu acaba?bana tatil dediler ama...

praximuns
Aday Memur
17 Ekim 2012 15:15

behttu arkadaşım çok güzel anlatmış, bir ara acaba garanti eleman bulamıyoda forumlara girip kendinimi yüceltiyo sandım.yemekleri, servisi özel imkanları iyi.ama düzenli zamanında çalışma farklı birşey baskıyla düzen oluşturmaya çalışma farklı bir şey.alt üst ilişkisi çok fazla çağrı merkezinde, buda baskıyı getiriyor, herkes bir altındakine satış baskısı yapıyor ve en çok asistan etkileniyor bundan.ŞUNU çok net söyliyorum, bankacılık konusunda herşeyi çok iyi bilin,telefon görüşmeleriniz mükemmel olsun, bankacılık konusunda müthiş bilgili olun, ama satış yaparken hedefiniz bir kaç sefer tutmassa en kötü çalışansınız.

praximuns
Aday Memur
17 Ekim 2012 15:18

ve çağrı merkezinde çalışmak kesinlikle bir referans değil, bunu çok iyi bilin

kadertalih
Aday Memur
23 Ekim 2012 23:43

nisanyılmaz eğitime başladın sanırım. başladıysan nasıl geçiyor öğrendiğin ya da gördüğün ve aktarabileceğin farklı yorumların varmı?iletirsen çok sevinirim. ben de garanti çm yi düşünüyorum ama bu kadar olumsuz yorum dşündürüyo gerçekten.

callcenter
Aday Memur
25 Ekim 2012 22:19

nisan arkadaşım bölümün ne senin hafta sonu çalışma belli olmuyo çünkü. gece vardiyesinde olanlar hafta içi çalışıp hafta sonu işe gelebiliyor. Ben telemarket bölümündeyim mesela bizim hafta sonu çalışma yok. ama hafta içi izin alıp gittin gittiğin saat kadar gelip çalışıyosun. akşam 8 e kadar kalma durumuna da açıklık getireyim. bak bizim mesai durumu değişiyo grupların satış hedefleri oluyo birde kişilerin hedefleri oluyo sabah söylüyolar hedefi tutmayanlar akşam mesaiye kalır diye satış hedefini tutturduğun sürece sorun yok. ben birkez kaldım servisin oluyo gene zaten ama kalmamak en güzeli. 19 eylülden beri içindeyim nasıl gidiyo bilmiyorum satış yaparsan iyisin satış yapmazsan yüzüne bakmıyolar bölüm değiştirmeyi çok istiyorum 2 aylık süreci doldurup değiştirmeyi düşünüyorum satış deneyimim hiç yok masa başına oturduğum ilk 2 gün ağlamaktan öldüm eğer öyle olanlar varsa sakın takmayın gerçekten dünyanın sonu değil sırf çalışmaya mecbur olduğum için bekliyorum satış yapmak istemeyenler başta söylesin ilerde çok zor oluyo. eğitim en keyifli kısım asıl olay masa başında başlıyo sudan çıkmış balık gibi oluyosun.

ekho
Aday Memur
29 Aralık 2012 16:51

merhaba arkadaşlar.ben de bu hafta garanti bankası müşteri temsilciliği pozisyonu için mülakata gittim.mülakatı garanti bankasının danışmanlığını yapan şirket yaptı.bu mülakatı geçtim ve garanti bankasına yönlendirileceğim söylendi.yani önümde bir sınav ve garanti bankasının yapacağı bir mülakat daha var.benim sormak istediğim şu:bu sınav gerçi sadece matematik ve türkçeden oluşuyormuş.kolay mıdır?sınavı geçenlerle yapılacak olan mülakat sadece formasyon gereği mi yoksa gerçekten zorluyorlar mı?bir de kazananlar tabii eğitim sürecinden geçiyor.bu sürecin sonunda belli bir miktar para ödülü olduğu söylendi.bu miktar ne kadar acaba?bilgilendirirseniz sevinirim.

esmer_kabus
Aday Memur
30 Aralık 2012 11:00

merhaba arkadaşlar ben çağrı merkezi çalışanıyım.eğer başka imkanınız varsa önce onu değerlendirin derim. yoksa bu işi değerlendirebilirsinz

sebilabir
Aday Memur
30 Aralık 2012 15:18

bende çağrı merkezi çalsanıyım ve esmer_kabus arkadasa katlyrm. en son çare çagrı merkezı olsn.

Toplam 210 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi