Editörler : E.Kayı Han


Kapalı
05 Ocak 2015 15:31

Kınama cezası alan memur hangi haklardan yoksun kalır?

Arkadaşlar yakın tarihde kınama cezası aldım iptal davası açtım henüz sonuçlanmadı. Bu süreç içerisinde başka kuruma geçmek için başvuru yapacağım kınama cezası almam geçiş yapmama engel olur mu? Birde cezam iptal edilmezse memuriyette hangi haklardan yoksun kalırım? Yardımcı olursanız cok sevınırım...


iren17
Başbakan Müsteşarı
07 Ocak 2015 22:42

Kınama cezasının etkileri

Memurların kınama cezası almaları, memuriyete ilişkin bazı haklardan yararlanma durumlarını da etkilemektedir. Bu durumlardan bazıları şöyle:

**Son sekiz yıl içinde herhangi bir disiplin cezası almamış olan memurların, aylık derecelerinin yükseltilmesinde dikkate alınmak üzere bir kademe ilerlemesi verilmektedir.

Buna göre, kınama cezası almış olmak, fazladan verilen bir kademe ilerlemesinden sekiz yıl boyunca yararlanamamaya neden olacaktır. Disiplin cezası almış olan memur, ancak izleyen sekiz yıl içerisinde başka bir disiplin cezası almaması halinde bu kademe ilerlemesinden yararlanabilecektir.

**Öğrenim durumları itibariyle azami yükselebilecekleri derecelerin dördüncü kademesinden aylık almaya hak kazanan ve son sekiz yıllık süre içinde herhangi bir disiplin cezası almayanların kazanılmış hak aylıkları bir üst dereceye yükseltilmektedir.

Memurun yükselebileceği derecenin üstündeki dereceye yükselebilmesi için kınama cezası da almamış olması gerekmektedir. Disiplin cezası alan memur bu haktan sekiz yıl boyunca yararlanamayacak ve ancak izleyen sekiz yıl içerisinde başka bir disiplin cezası almaması halinde bundan yararlanabilecektir. Örneğin, kazanılmış hak aylık derecesi 3 üncü derecenin 3 üncü kademesinde ilken disiplin cezası alan lise mezunu bir memur, 2 nci dereceye sekiz yıl sonra (başka ceza almazsa) yükselebilecektir.

Toplam 1 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi