Editörler : E.Kayı Han
09 Ocak 2015 16:14

a grubundan b grubuna geçiş?

şu an b kadrosunda çalışan devlet memuruyum.a kadrosu için uğraşıyorum.velev ki kurumun sınavlarını kazandım ve a kadroya geçtim.belli bi süre çalıştım bi olumsuzluk oldu veya yardımcılıktan uzmanlığa geçemedim vs..eski çalıştığım kuruma yani b kadrosuna tekrar geçebilir miyim?

TR Türkistan
Genel Müdür
09 Ocak 2015 17:04

uzmanlık sınavını veremeyeni zaten düz memurluğa gönderiyorlar benim bildiğim. tekrar kpss atanırsan muvafakat vermezler tahminim başvuru üzerine geri dönüşde kabul kuruma göre değişir

gucdevani
Şef
10 Ocak 2015 00:14

bu konuyu biraz derinleştireyim. ben 1,5 yıl b grubu memurluk yaptıktan sonra a grubu bir kadroya geçtim. b de asaletimi almıştım. şimdiki kurumda çok mutsuzum. tekrar b ye geçmek istiyorum ama kime sorsam muvaffakat vermezler diolar. geri dönüş olabilir mi b ye?

isipsiz
Şef
11 Ocak 2015 17:33

bende aynı durumdan muzdaribim cevabı olan varsa versin.

veyysss
Aday Memur
12 Ocak 2015 10:47

güncelll

isipsiz
Şef
13 Ocak 2015 17:39

@veyysss uzm yardımcısı olamazsan kazanılmış hak olduğundan dolayı eski kurumunda ki özlük hakların devam eder.

Yani mühendissen mühendis kalırsın gihsen gih kalırsın.

Eski kurumuna dönebilmek için nakil şart. yani eski kurumunun gel demesi yeni kurumun da muvafakat vermesi gerekiyor.

bu konu aslında net.

benim sormak istediğimde uzm. yardımcısıyken eski kurumunuza dönebilir misinz?

örnekleri var mı acaba cevabı olan varsa yazsın kolay gelsin.

veyysss
Aday Memur
14 Ocak 2015 11:10

anladım.dpb'ayazı yazdım.gelen cevap İlgi: 08.01.2015 tarihli bilgi edinme talebiniz.İlgi talebiniz incelenmiştir.4982 sayılı "Bilgi Edinme Hakkı Kanunu?nun 27'nci maddesinde "Tavsiye ve mütalaa talepleri bu Kanun kapsamı dışındadır." hükmüne yer verilmiş olup, başvurunuzda yer alan talebiniz, mütalaa kapsamında olduğundan, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamına girmemektedir. tam olarak ne demek istiyor burda bilen anlayan var mı?

isipsiz, 10 yıl önce

@veyysss uzm yardımcısı olamazsan kazanılmış hak olduğundan dolayı eski kurumunda ki özlük hakların devam eder.

Eski kurumuna dönebilmek için nakil şart. yani eski kurumunun gel demesi yeni kurumun da muvafakat vermesi gerekiyor.

bu konu aslında net.

veyysss
Aday Memur
14 Ocak 2015 11:13

@ isipsiz senin soru da aklımdaydı..bunun cevabını da bilmek gerekk???

isipsiz, 10 yıl önce

bu konu aslında net.

hsrtkrks
Aday Memur
14 Mart 2025 15:11

Merhaba bir sorum olacaktı a kadro uzmanlıktan düz memurluğa geçmek

(merkezi atama ,açıktan alımlar )mümkün mü herhangi bir şart varmı bazı

bilgiler muvafakat alman lazım diyor bazıları istifa edip gecebilirsin

deniliyor istifa edip geçilse oluyor mu onun içinde belli şartları var

mı atıyorum adayken geçemez vs vs gibi. Şimdiden teşekkür ederim.

Liverpool295
Aday Memur
20 Mart 2025 08:40

ben de şunu merak ediyorum. A grubu merkez uzmanlıktan memleketimde bir mühendislik kadrosuna sınavla geçmek istiyorum. geçme durumum var mı? A grubu üst kadro oluyor ya bir problem olur mu? bilgisi olan bir kardeşim aydınlatabilir mi beni.
Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi