mühendis kaymakam olayı tam bir saçmalıktı belirtmek istedim çünkü alan dışı sınavdan ne kadar başarılı olunabilir ki yine de bir kaç mühendis kaymakam var fakat diger taraftan hakim savcıları teknik bir sınava soksan tekniker bile olamazlar o da ayrı bi konu ama mühendis kaymakam var bir iki tane bunu da böyle mühürle alan dışı sınava girmek adalet değil kpss de öyle 30 mat 90 sözel tam eşit ağırlıkçılara göre bi sınav olduğu halde en başarılılar yine mühendisler
mühendis kaymakam olayı tam bir saçmalıktı belirtmek istedim çünkü alan dışı sınavdan ne kadar başarılı olunabilir ki yine de bir kaç mühendis kaymakam var fakat diger taraftan hakim savcıları teknik bir sınava soksan tekniker bile olamazlar o da ayrı bi konu ama mühendis kaymakam var bir iki tane bunu da böyle mühürle alan dışı sınava girmek adalet değil kpss de öyle 30 mat 90 sözel tam eşit ağırlıkçılara göre bi sınav olduğu halde en başarılılar yine mühendisler
figo0 , 2 ay önce
?Soru: Türkiye'de 24 bin hakim/savcı var. peki ya kaç yüz bin mühendis var?
-Cevap: mesleklerde arz talep dengesi vardır. günümüzde türkiyede 24bin mühendis olursa ülkedeki belirli kamu işleri, inşaat, sanayi, savunma sanayi, yazılım, gıda, tekstil, enerji vs hemen hemen tüm sektörler durma noktasına gelir. sorduğun sorunun abesliğini görmüş olursun umarım.
?Soru: 30 bin kişinin girdiği sınavda ilk yüze girdim ben. mühendislerin sıralamaları nasıl?
-Cevap: genelde kpss-b grubunda sınavı domine eden kesim mühendislerdir. ilk 10daki mesleklerin en kötü yarısını mühendisler oluşturur. ayrıca hakim/savcıların kendi arasında yarıştığı bir sınavda birinci de hukukçudur, sonuncu da hukukçudur. hukukçular arasında yapılan bir yarışta kendi başarını mühendisler ile kıyaslaman bayağı saçma olmuş. acaba hakim veya savcı olmak için şart hukuk ve mühendislik mezunları olsaydı kaçınız mühendislerin karşısında hakim/savcı olabilirdiniz orası muamma. ve yine ayrıca kaymakamlık sınavlarında iibf, hukuk, mühendislerde girebiliyor. bunlar içinde mühendis kaymakam sayısı azımsanacak kadar değil.
?Soru: bugün şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ölüm yıldönümü. Ne anlama geldiğini biliyor musunuz?
-Cevap: şimdi burada şehit savcı, şehit mühendis kıyaslaması mı yapalım? "benim şehidim senin şehidini döver" yaklaşımı ne kadar mantıklı sizce. vatan için şehit olan her birey, mesleği ne olursa olsun bizim nezdimizde kutsaldır. halktan biri olan eren bülbül de şehidimizdir, cumhuriyet savcısı olan Mehmet selim kiraz da şehidimizdir. Doğuda batıda fark etmeksizin polisimizde, askerimizde, öğretmenlerimizde, mühendislerimizde, hukukçularımızda, doktorlarımızda, kamu çalışanlarımızda, halkımızda şehit olursa kutsalımızdır. Vatan için kendini feda edenler arasında kıyas doğru bir yaklaşım değildir.
*** rica ediyorum yorum yazarken duygularınızla değil mantığınızla yazın.