Editörler : cihan27E.Kayı Han
«1128112911301131113211331134113511361137113811391140

kyros
Şef
20 Nisan 2025 12:24

Türkiye tarihinin en kötü milli eğitim ve çalışma bakanlarından beklentiniz çok olmasın bence.

Ozelegitim61, 1 ay önce

5 yıldır çalışan bir öğretmen için 68-69 bin tl çok mu diyorsunuz? Kamuda öğretmenlikte belli başlı branşlar özelde daha fazla kazanabiliyor ancak çalışma saati ve günü bakımından daha yorucu olabiliyor. Örnek vermek gerekirse özel ders veren matematik öğretmeni arkadaşım benden bir hayli fazla alıyor. Yine aynı kamu kurumunda çalıştığımız ve özel ders veren arkadaşlarımız özel ders verebiliyor.

İkili öğretim olduğu için bütün öğretmenler ya sabah 7.30-12.00 ya da 12.00-16.30 çalışıyor. Herkesin boş saati oluyor yani bizim okulda. Özel ders verenler ek ders maaş özel ders 80 bin altına düşmez.

Diyeceğim o ki maaşlarımız öğretmenler olarak yetersizdir. Özel dersler ile tamamlamaya çalışıyor insanlar. Kamuda en fazla çalışan grup olan öğretmenler olarak toplu sözleşme görüşmelerini bekliyoruz. Zira her toplu sözleşmede eğitim ayağında sosyal ve mali haklar kazanıyoruz. Umarım bu toplu sözleşme görüşmelerinde eğitim sendikaları hem sosyal hem de mali haklar kazanabilirler. :)

Ozelegitim61
Şube Müdürü
20 Nisan 2025 12:38

Maalesef öyle ancak zaten toplu sözleşme görüşmelerini yapan sendika ve kurumları eğitim ayağı ayakta duruyor. Memursen'den örnek verirsek en çok üyesi öğretmenlerdir. Bu da otomatikten alınacak ne hak varsa eğitim ayağından yürütülüyor demektir. Elbette bir kazançlar olacak sadece onları merak ediyorum. :)

kyros, 1 ay önce

Türkiye tarihinin en kötü milli eğitim ve çalışma bakanlarından beklentiniz çok olmasın bence.

kyros
Şef
20 Nisan 2025 13:02

Umarım maddi olmasa da (ondan çok ümidim yok çünkü) sosyal haklar olarak birkaç iyileştirme alınır. Hatta sadece devlet değil özel okullar için de bazı düzenlemeler yapılsa iyi olur, ülkelerdeki eğitim kalitesi öğretmenlerin yaşam kalitesi ile doğru orantılıdır.

Öğretmenlere tepki göstermek yerine milli eğitimde yapılan düzenlemenin tüm memurlara uygulanması hedeflenmeli aslında. Uzman, mühendis, avukat vs bütün kadrolar için "Kıdemli X, Baş X, Kıdemli Baş X" gibi unvanlar getirilir ve kademeli bir maaş iyileştirmesi sağlanırsa yetişmiş elemanların kaçışı bir miktar önlenir.

Ozelegitim61, 1 ay önce

Maalesef öyle ancak zaten toplu sözleşme görüşmelerini yapan sendika ve kurumları eğitim ayağı ayakta duruyor. Memursen'den örnek verirsek en çok üyesi öğretmenlerdir. Bu da otomatikten alınacak ne hak varsa eğitim ayağından yürütülüyor demektir. Elbette bir kazançlar olacak sadece onları merak ediyorum. :)

Ozelegitim61
Şube Müdürü
20 Nisan 2025 13:58

Allah sana yardım etsin 180 günü kar tatili ile 100 e indirdin. :))))) Her yerde böyle konuşma gülerler sana :)))

hanzel, 1 ay önce
Senelik iznimiz çalışma süresi 10 yılı geçtiyse 30 gün onun dışında tatil yok onu da hepsini kullandirtirlarsa şanslıyız çeşitli bahanelerle tamamını 1 sene içinde kullandirtmiyorlar, öğretmenler ise okulda bulundukları süre 180 gün çoğu da o 180 günün yarısında okuldalar ve kar tatili, çamur tatili, zattırı zutturu tatili derken toplamda senede 100 gün falan okuldalar, ben fazla söyledim ayıp olmasın diye ama gerçeklere girmeye kalkarsam konuşurum, senede 100 gün çalışan için aldıkları maaş çok yüksek diğer mesleklere bakınca

hanzel
Müsteşar Yardımcısı
20 Nisan 2025 14:23

Sen işe giden öğretmenlerin memurlar gibi sabah 8- akşam 5 çalıştığını falan sanıyorsun sanırım veya bilinmesin istiyorsun. Sadece sabahtan öğleye kadar veya öğleden akşama kadar gidiyorlar ve haftada 5 gün okula gitmek zorunda olan bi sınıf öğretmeni falandır herhalde. Çoğu haftada maksimum 3 gün okulda oluyorlar, milletin aklıyla dalga geçmeyi bırakın
Ozelegitim61, 1 ay önce

Allah sana yardım etsin 180 günü kar tatili ile 100 e indirdin. :))))) Her yerde böyle konuşma gülerler sana :)))

Ozelegitim61
Şube Müdürü
20 Nisan 2025 14:25

çok istiyorsan sende öğretmen ol o zaman :))))

hanzel, 1 ay önce
Sen işe giden öğretmenlerin memurlar gibi sabah 8- akşam 5 çalıştığını falan sanıyorsun sanırım veya bilinmesin istiyorsun. Sadece sabahtan öğleye kadar veya öğleden akşama kadar gidiyorlar ve haftada 5 gün okula gitmek zorunda olan bi sınıf öğretmeni falandır herhalde. Çoğu haftada maksimum 3 gün okulda oluyorlar, milletin aklıyla dalga geçmeyi bırakın

KamudaMemur
Genel Müdür
20 Nisan 2025 21:05

Ne kadar çok çalışıyormuşsunuz siz yaa. Hemen çalışma saatlerinizi ve günlerinizi tekrar gözden geçirerek biraz daha azaltsınlar. Tabi tabi hased olan benim. Mühendislere saldıran öğretmenler değil...

Ozelegitim61, 1 ay önce

Hesapta yanlışın var. 89 gün 1. dönem 91 gün 2. dönem olarak 180 iş günü fiili olarak çalışıyoruz. Kar tatili, bayramların birleştirilmesi vs.170 olarak sayabilirsin. 15 gün de hastalıktır vs. rapor eklersen 155 iş günü kalıyor. Bu iş gününde de günde 3.5 ile 6 saat arası öğretmenden öğretmene değişen çalışma saati var. Hasetlik yapacağına bir matematik öğretmeni tutmanı öneririm. Zira hocamızın gelirine de katkı sağlamış olursun. :))

Ozelegitim61
Şube Müdürü
20 Nisan 2025 22:26

Algılayamadığınız şu değerli mühendisim. Sen bir mühendissin ben bir öğretmen. Maaşlar elbette farklı olmalı. Maaşını belirlerken öğretmenle karşılaştırma. Nerede polis var öğretmen maaşı diyor nerede bir memur var öğretmen maaşı ağzında. Yaptığınız işe karşılık az ücret aldığınızı düşünüyorsanız bunun sebebi öğretmenler değil. Benim maaşım bu çalışma şartım bu beğenmezsem veririm istifamı giderim.

Öğretmen maaşları nispeten düşük kalmıştı enflasyon ortamında bakanlık çalışma yaptı ve uzmanlık ve başöğretmenlik getirildi. Bir nebze mali iyileştirme oldu. Bu değişikliği yapanlar da öğretmenler değildi.

Yineliyorum benim 1 yılda en fazla çalıştığım gün 180 gün, günlük de 3.5 saat. Beğenmezsem istifa ederim. Şimdi değerli arkadaşım beğenmiyorsan milletin cebine girene göz dikme. İstifa et cebine yakışır bir iş bul.

KamudaMemur, 1 ay önce

Ne kadar çok çalışıyormuşsunuz siz yaa. Hemen çalışma saatlerinizi ve günlerinizi tekrar gözden geçirerek biraz daha azaltsınlar. Tabi tabi hased olan benim. Mühendislere saldıran öğretmenler değil...

KamudaMemur
Genel Müdür
20 Nisan 2025 23:21

Burada algılamama problemi bende olduğunu sanmıyorum.

Öncelikle sizin benim mesajımı cevapladığınız mesajımda ben kime hangi konuda cevap vermişim takip ederek okuyabilirsiniz. Göreceksiniz ki mühendislerle uğraşan birisi kafasına göre mühendisler şu kadar gün çalışıyor senede yazmış ve mühendislerde az yatmıyor yani çalışma günü az demiş. Bende o mesajın cevabı olarak ONUN MANTIĞI ile öğretmenlerin çalışma gününü hesapladım. Yani sizin cevaplarınız dolayısıyla sizin öğretmen arkadaşınıza ve onun gibi düşünen öğretmen arkadaşlarınıza cevap olmuş olur.

Diğer bahsettiğiniz konuda mesleğinizi beğenmiyorsanız istifa edin demişsiniz. Artık mesleğimimizi maaşımımızı beğenmiyorsak istifaya davet ettiğiz beni. Bende size daha geçen günlerde öğretmenlerin maaşlarını ve diğer imkanlarından şikayetçi olarak twitterda twit etkinliklerini size hatırlatıyorum. Yani siz benle birlikte yüzbinlerce öğretmen arkadışınızı da istifaya davet ettiniz. Çünkü o etkinliğe öğretmenlerimizin neredeyse tamamı katılmıştı. Ve bir çok kamu ile vatandaşımız tarafından tepkiler görmüşlerdi.

Ozelegitim61, 1 ay önce

Algılayamadığınız şu değerli mühendisim. Sen bir mühendissin ben bir öğretmen. Maaşlar elbette farklı olmalı. Maaşını belirlerken öğretmenle karşılaştırma. Nerede polis var öğretmen maaşı diyor nerede bir memur var öğretmen maaşı ağzında. Yaptığınız işe karşılık az ücret aldığınızı düşünüyorsanız bunun sebebi öğretmenler değil. Benim maaşım bu çalışma şartım bu beğenmezsem veririm istifamı giderim.

Öğretmen maaşları nispeten düşük kalmıştı enflasyon ortamında bakanlık çalışma yaptı ve uzmanlık ve başöğretmenlik getirildi. Bir nebze mali iyileştirme oldu. Bu değişikliği yapanlar da öğretmenler değildi.

Yineliyorum benim 1 yılda en fazla çalıştığım gün 180 gün, günlük de 3.5 saat. Beğenmezsem istifa ederim. Şimdi değerli arkadaşım beğenmiyorsan milletin cebine girene göz dikme. İstifa et cebine yakışır bir iş bul.

Nbaharr
Aday Memur
24 Nisan 2025 10:54

30ogrenci 40dk. Ödev,sorular,etkinlik... Sese tahammül kalmıyor. Eve gelince çocuğuna yetemiyorsun.

Academicslave
Aday Memur
28 Nisan 2025 04:20

Bir devlet üniversitesinde makine mühendisliği bölümünde araştırma görevlisiyim. 12 yıldır aynı üniversitede görev yapmaktayım. Doktorayı bitireli 3 sene oldu ama henüz öğretim üyesi kadrosuna atanamadım. 8 ay önce Tübitak doktora sonrası araştırma bursu ile bir yıllığına Amerika'ya geldim ve çalışmalarıma buradaki bir üniversitede devam etmekteyim. Son yatan maaşım 63226 TL bunun da 607 TL si dil tazminatı.

28 Nisan 2025 09:18

maaşı çok olan memurları avlama yeri olmuş burası

teknocag
Aday Memur
28 Nisan 2025 11:51

YDS'si olan bir Doktor olarak öğretmenden az maaş alıyor alman üzücü hakikaten

Academicslave, 3 hafta önce

Bir devlet üniversitesinde makine mühendisliği bölümünde araştırma görevlisiyim. 12 yıldır aynı üniversitede görev yapmaktayım. Doktorayı bitireli 3 sene oldu ama henüz öğretim üyesi kadrosuna atanamadım. 8 ay önce Tübitak doktora sonrası araştırma bursu ile bir yıllığına Amerika'ya geldim ve çalışmalarıma buradaki bir üniversitede devam etmekteyim. Son yatan maaşım 63226 TL bunun da 607 TL si dil tazminatı.

paloco
Aday Memur
28 Nisan 2025 12:24

Boşu boşuna tartışıyonuz burda ne kadar tartışsanızda birşey yapamicaz onlar maaşlarını almaya devam edecek maaşınızı yazın geçin

yldzhmt
Şube Müdürü
28 Nisan 2025 15:10

Ogretmen kadar tas dussun basiniza

Herkesin referqnsi da ogretmen maasi olmus arkadas

teknocag, 3 hafta önce

YDS'si olan bir Doktor olarak öğretmenden az maaş alıyor alman üzücü hakikaten

kyros
Şef
28 Nisan 2025 17:39

Sizin maruz kaldığınız haksızlığın nedeni gittikçe ceberrutlaşan YÖK. Mevcut hükümetin 24 yıl önceki seçim vaadi YÖK'ü kaldırmaktı ama kurum kontrollerine geçince daha da arttırdılar üniversiteler üzerindeki baskısını.

Academicslave, 3 hafta önce

Teknisyen6006
Aday Memur
29 Nisan 2025 00:34

4/B Sağlık Teknikeri (Bekar - Bes Yok)

Maaş : 50302 TL

Taban : 2998 TL

Teşvik : 7166 TL

Nöbet : 4168 TL

Toplam : 64634 TL

blackeagle1278
Aday Memur
29 Nisan 2025 12:54

mühendis kaymakam olayı tam bir saçmalıktı belirtmek istedim çünkü alan dışı sınavdan ne kadar başarılı olunabilir ki yine de bir kaç mühendis kaymakam var fakat diger taraftan hakim savcıları teknik bir sınava soksan tekniker bile olamazlar o da ayrı bi konu ama mühendis kaymakam var bir iki tane bunu da böyle mühürle alan dışı sınava girmek adalet değil kpss de öyle 30 mat 90 sözel tam eşit ağırlıkçılara göre bi sınav olduğu halde en başarılılar yine mühendisler

figo0, 2 ay önce

?Soru: Türkiye'de 24 bin hakim/savcı var. peki ya kaç yüz bin mühendis var?

-Cevap: mesleklerde arz talep dengesi vardır. günümüzde türkiyede 24bin mühendis olursa ülkedeki belirli kamu işleri, inşaat, sanayi, savunma sanayi, yazılım, gıda, tekstil, enerji vs hemen hemen tüm sektörler durma noktasına gelir. sorduğun sorunun abesliğini görmüş olursun umarım.

?Soru: 30 bin kişinin girdiği sınavda ilk yüze girdim ben. mühendislerin sıralamaları nasıl?

-Cevap: genelde kpss-b grubunda sınavı domine eden kesim mühendislerdir. ilk 10daki mesleklerin en kötü yarısını mühendisler oluşturur. ayrıca hakim/savcıların kendi arasında yarıştığı bir sınavda birinci de hukukçudur, sonuncu da hukukçudur. hukukçular arasında yapılan bir yarışta kendi başarını mühendisler ile kıyaslaman bayağı saçma olmuş. acaba hakim veya savcı olmak için şart hukuk ve mühendislik mezunları olsaydı kaçınız mühendislerin karşısında hakim/savcı olabilirdiniz orası muamma. ve yine ayrıca kaymakamlık sınavlarında iibf, hukuk, mühendislerde girebiliyor. bunlar içinde mühendis kaymakam sayısı azımsanacak kadar değil.

?Soru: bugün şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ölüm yıldönümü. Ne anlama geldiğini biliyor musunuz?

-Cevap: şimdi burada şehit savcı, şehit mühendis kıyaslaması mı yapalım? "benim şehidim senin şehidini döver" yaklaşımı ne kadar mantıklı sizce. vatan için şehit olan her birey, mesleği ne olursa olsun bizim nezdimizde kutsaldır. halktan biri olan eren bülbül de şehidimizdir, cumhuriyet savcısı olan Mehmet selim kiraz da şehidimizdir. Doğuda batıda fark etmeksizin polisimizde, askerimizde, öğretmenlerimizde, mühendislerimizde, hukukçularımızda, doktorlarımızda, kamu çalışanlarımızda, halkımızda şehit olursa kutsalımızdır. Vatan için kendini feda edenler arasında kıyas doğru bir yaklaşım değildir.

*** rica ediyorum yorum yazarken duygularınızla değil mantığınızla yazın.

sahip35
Başbakan Müsteşarı
01 Mayıs 2025 21:07

gıda yol birlikte 33 bin tl.

sözleşmesiz işçi yerel yönetimler

sngr661
Aday Memur
02 Mayıs 2025 22:07

kamuda en fazla çalışan öğretmenler olarak cümlesi çok yanlış. haftada 15 saat ders verme zorunluluğu olan bir meslek grubu nasıl oluyorda kamuda en çok çalışan meslek oluyor? 30 ssat ders verse bile en fazla çalışan meslek olamıyor ajitasyon yapmayin
Ozelegitim61, 1 ay önce

5 yıldır çalışan bir öğretmen için 68-69 bin tl çok mu diyorsunuz? Kamuda öğretmenlikte belli başlı branşlar özelde daha fazla kazanabiliyor ancak çalışma saati ve günü bakımından daha yorucu olabiliyor. Örnek vermek gerekirse özel ders veren matematik öğretmeni arkadaşım benden bir hayli fazla alıyor. Yine aynı kamu kurumunda çalıştığımız ve özel ders veren arkadaşlarımız özel ders verebiliyor.

İkili öğretim olduğu için bütün öğretmenler ya sabah 7.30-12.00 ya da 12.00-16.30 çalışıyor. Herkesin boş saati oluyor yani bizim okulda. Özel ders verenler ek ders maaş özel ders 80 bin altına düşmez.

Diyeceğim o ki maaşlarımız öğretmenler olarak yetersizdir. Özel dersler ile tamamlamaya çalışıyor insanlar. Kamuda en fazla çalışan grup olan öğretmenler olarak toplu sözleşme görüşmelerini bekliyoruz. Zira her toplu sözleşmede eğitim ayağında sosyal ve mali haklar kazanıyoruz. Umarım bu toplu sözleşme görüşmelerinde eğitim sendikaları hem sosyal hem de mali haklar kazanabilirler. :)

Toplam 22784 mesaj
«1128112911301131113211331134113511361137113811391140

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi