Editörler : cihan27E.Kayı Han
19 Mayıs 2015 01:05

yolluk alabilir miyim?

Iyi aksamlar. Ben suan bitliste öğretmenlik yapıyorum.ikametimde burda. Ancak yazin denizlide nikah yapacağım icin ikametimi oraya aldiracagim. Bu sene il disindan tayinim çıkması durumunda yolluk alabilir miyim?


asaygin
Müsteşar
19 Mayıs 2015 13:42

İkamet adresinize tayin olursanız kurumunuz harcırah vermiyorum diyebilir...Aşağıda yer alan mezkur maddede görüldüğü üzere "ikamet adresi" de memuriyet mahalliniz sayılmaktadır.

HARCIRAH KANUNU

Kanun Numarası: 6245

TARİFLER:

Madde 3 - (Değişik madde: 11/12/1981 - 2562/1 md.)

Bu Kanunda geçen;

"g. Memuriyet mahalli: Memur ve hizmetlinin asıl görevli olduğu veya ikametgahının bulunduğu şehir ve kasabaların belediye sınırları içinde bulunan mahaller ile bu mahallerin dışında kalmakla birlikte yerleşim özellikleri bakımından bu şehir ve kasabaların devamı niteliğinde bulunup belediye hizmetlerinin götürüldüğü, büyükşehir belediyelerinin olduğu illerde ise il mülki sınırları içinde kalmak kaydıyla memur ve hizmetlinin asıl görevli olduğu veya ikametgahının bulunduğu ilçe belediye sınırları içinde kalan ve yerleşim özellikleri bakımından bütünlük arz eden yerler ile belediye sınırları dışında kalmakla birlikte yerleşim özellikleri bakımından bu yerlerin devamı niteliğindeki mahaller ve kurumlarınca sağlanan taşıt araçları ile gidilip gelinebilen yerleri;" ifade eder.

Toplam 1 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi