Editörler : crops35
«8910111213141516171819»

Tarık DURAK
Kapalı
22 Haziran 2009 17:50

Açıköğretim'de açılacak yeni bölümler

22 Haziran 2009 08:30

Açıköğretim'de Uluslararası İlişkiler, Felsefe, Sosyoloji gibi 22 yeni bölüm daha açılıyor. Fakültede kayıt silme ise tarih oluyor...

Üniversitelerin örgün bölümlerine yerleşemeyenlerin tercih ettiği Açıköğretim bölümleriyle ilgili Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Fevzi Sürmeli'den iki önemli müjde geldi. Sürmeli, yüz binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren yeniliklerle ilgili açıklamalarını Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Açıköğretim Fakültesi Mezunları toplantısında yaptı.

ÖNEMLİ BÖLÜMLER AÇILIYOR

Rektör, 7 lisans ve 33 ön lisans programıyla eğitim veren Açıköğretim Fakültesi'nin 2009-2010 öğretim yılında 5'i lisans 17'si ön lisans olmak üzere toplam 22 yeni bölümün açılacağı müjdesini verdi. Lisans bölümlerine ek olarak Uluslararası İlişkiler, Felsefe, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Konaklama ve İşletme Yönetimi bölümlerinin de ekleneceğini belirten Sürmeli, ön lisans programlarına da şu bölümlerin ekleneceğini açıkladı:

Menkul Kıymetler, İşletme Yönetimi, Spor Yönetimi, Adalet, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Elektrik Enerji Üretim, Turizm ve Seyahat Hizmetleri, Lojistik, Medya ve İletişim, Radyo ve TV Programcılığı.

ARTIK KAYIT SİLME YOK

Rektör Sürmeli, bundan böyle öğrencinin kendi isteği dışında kayıt silmenin söz konusu olmayacağı müjdesini de verirken; "2 yıl üst üste kayıt yenilemeyen öğrencilerin kayıtları artık silinmeyecek. İsterseniz 6 yıl sonra kaydınızı yenileyebilirsiniz" dedi.

İŞLETMECİLER DAHA BAŞARILI

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli öğrenim sürelerine bakıldığında İktisat Fakültesi'nden mezun olanların %32'sinin 4 yılda, %25'inin 5 yılda okullarını tamamlarken, İşletme Fakültesinden mezun olanların %37'sinin 4 yılda, %26'sının 5 yılda mezun olduğunu bu verilere bakıldığında İşletme öğrencilerinin İktisat öğrencilerinden daha başarılı olduklarını dile getirdi.

AVRUPA DİL ÖDÜLÜ

Açıköğretim Fakültesi'nin internet üzerinden verdiği Türkçe eğitim hizmetinin de Avrupa Dil Ödülü'ne layık görüldüğünü aktaran Sürmeli, "Belki Avrupa Birliği?ne henüz giremedik ama Avrupa Birliği?ne girmek kadar eğitim- öğretimin ne kadar önemli olduğunu göstermiş olduk. Üniversitemiz şimdiden Avrupalı oldu" şeklinde konuştu.


Tarık DURAK
Kapalı
23 Haziran 2009 13:27

Yeni Açılan bölümler Sağlık Lisans Tamamlamayla ilgili değil..... Hala bekliyoruz.


levent_-55
Aday Memur
24 Haziran 2009 20:11

ya arkadaşlar ben bişey sormak istiyorum.formu şöyle bi gözden geçirdim ve mühendisler nedense kimsenin mühendis olmasını istemiyolar..tamam kimse ziaat mühendisi olmasın sizde mutlu olun fakat açık öğretimden laborant ve veteriner sağlık okuyan şöförler,memurlar şimdi vet.sağ.teknikeri oldu haberi olan varmı..kadrolarınıda aldılar..benim kimseyi küçük gördüğüm yok ama bu olaya ne demeli....şimdi sorularım..

1 - bu durumda bu vatandaşlar uygulamalı eğitim veren bi bölümden mezun olmadılarmı..

2 - mezun oldukları bölümün ünvanını alıp tüm haklarından faydalanmadılarmı..

3 - yukarıdaki iki sorunun cevabıda evetse kime ne zararları var...


Tarık DURAK
Kapalı
26 Haziran 2009 18:06

Mesela bende Örgünde Samsun 19 Mayıs Üniversitesinde 2 yıllık Seracılık okuyup Tekniker oldum. Sonra Tarım Önlisans çıktı herkez çalışırken okudu. Teknikerler niye isyan etmedi de şimdi Mühendisler isyan ediyor bende anlamış değilim. Okudular hakettiler hepsinide kutluyorum. Niye yürüyen arabanın önüne taş koymaya çalışırlar anlamıyorum. Araba duruyorsa taş fayda eder. Hareketini engellersinde. Sağlıkçılar, Diyanet, Milli Eğitim bu hakkı almış bu konuda belli mesafeler alınmış hala taş koymaya kalkıyorlar. Yürüyen araba taşı falan dinlemez.


efeahmet
Daire Başkanı
29 Haziran 2009 12:45

Arkadaşlar, açıköğretim mi llur uzaktan eğitim mi tam bilemiyorum fakat şuna inanıyorum, İNŞAALLAH önce bütün sağlıkçıları kapsayan sağlık lisans tamamlama sonrada Tarım lisans tamamlama bölümleri açılacak, sağlıkçılar açıköğretimle anlaşamadı, sanırım, ama veteriner ve tarım önlisans bölümleri açıköğretimde olduğu için, (yüzde 80 açıköğretim, yüzde 20 uzaktan eğitim yoluyla) lisans tamamlamamızı yapacağız.

AÖF te okumak daha hesaplı olabilir, başka çok fark olacağını sanmıyorum (Katkı payı yönünden)

BAŞARILAR...


levent_-55
Aday Memur
30 Haziran 2009 09:03

efeahmet arkadaşım yanılmıyorsam sen vet.sağ.tek. sin anladığım kadarıyla bu olayı yakından takip ediyorsun..bişey sormak istiyorum.lisans tamamlamanın çıkacağından nasıl bu kadar emin olabiliyorsun...birde lisasn tamamlama çıkarsa vet.sağ.tek. ünvanı ne olacak bilgin varmı...şimdiden teşekkürler...

30 Haziran 2009 10:55

Arkadaşlar kendinizikandırmayın AÖF mühendis unvanlı birlisans tamamlama programı açamaz 4 yıllık fakülte eğitimi alsanız bile mühemdis olamazsınız AÖF ile

Siz bence Sakarya Üniversitesinin internete dayalı mühendislik programlarını inceleyin Belli bir kısmı netten bir kısmı okulda olmak üzere iyi bir sistem kurmuşlar.

YÖK'ün kesin kuralı var sadece uzaktan öğretim ile mühendislik programı kurulmasına izin vermiyor

Not: Beni yanlış anlamayın Ben mühendisim Ama meslek milliyetçisi değilim Hak eden herkesin hak ettiği ünvanı almasından yanayım


efeahmet
Daire Başkanı
30 Haziran 2009 13:59

Sağlık Lisans Tamamlama sadece hemşirelere,ebelere uzaktan eğitimle tanındı, şimdi diğer 2 yıllık mezunları laborant,röntgen,tıbbi sekreter, sağlık teknikeri,anestezi,veteriner-laborant önlisans mezunları vb. sağlıkçılar yeni sene güzellikle olmazsa mahkeme yoluyla lisans tamamlama eğitimine hak kazanacaklar, bu sene açıköğretim naz yaparken uzaktan eğitimle Samsun ve Erzurum üniversitesi bu işe start verdi, artık gerisi anasayasamızın eşitlik ilkesine göre gelecektir.

Ancak tek-tek her bölüm için ayrı ayrı bölüm açılmasından ziyade ebe-hemşire hariç bütün Sağlıkçıları kapsayan Sağlık Lisansiyeri manasında bir bölüm açılacağı kanaatindeyim. Araştırmalarımdan çıkardım birinci şık bu...

İkinci şık ise Laborant-Veteriner önlisans bölümünün üstü olarak Laborant-Veteriner Lisans Tamamlama proğramı açılabilirki bunun için yetkili sendikaların (Sağlık-sen ve Toç-Bir-Sen) ciddi manada çalışmasıyla basit ve mantıklı bir iş ortaya çıkabilir, bu bölümde bütün sağlıkçılar şuan laborant-veteriner önlisansta okuyabildikleri gibi okuyabilir haklarından yararlanır. Ardından Tarım önlisans üstüne Tarım Lisans Tamamlama açılır.Hem okuyanlar hemde açıkööğretim kârlı çıkar bu durumdan....

Gelelim ünvanımız ne olur? ünvanımız 'a' şıkkına göre Sağlık Lisansiyeri olur,

'b' şıkkına göre Teknolog (Veteriner Teknikeri okuduysa Veteriner Teknoloğu, Laborant okuduysa Laborant Teknoloğu, Sağlık Memuru okuduysa Sağlık Teknoloğu, Röngenci okuduysa Röntgen Teknoloğu vb.)

Tarım Lisans mezunları ise Tarım Teknoloğu ünvanını alır.

Kesinlikle Veteriner hekim, Doktor, Mühendis ünvanları verilmez, fakat dört yıllık fakülte mezunlarının bir çok haklarından yararlanırız.

Mühendis arkadaşlarla Mühendis olursun olamazsın, polemiğine girmeye hiç gerek yok.

BAŞARILAR....


Tarık DURAK
Kapalı
01 Temmuz 2009 15:01

Arkadaşlar insanları yanıltmayalım

"YÖK'ün kesin kuralı var sadece uzaktan öğretim ile mühendislik programı kurulmasına izin vermiyor" diye bişey yok. En basiti Ahmet Yesevi Üniversitesi. Uzaktan eğitim veren Endüstri Mühendisliği,Bilgisayar Mühendisliği ve Yönetim Bilişim Sistemleri Mühendisliği gibi Lisans bölümleri var. Lisansı bırak Mesela Bilgisayar Mühendisliğinin veya Sağlık Kurumları İşletmeciliğinin Yüksek Lisans bölümleri var. Ayrıca bu üniversiteye girişlerde bu seneden itibaren ÖSS tercih klavuzundan olacak. Denklik sorunu yok yani.

"ANADOLU ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM ÖN LİSANS VE LİSANS ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ"(Yukarıda linki var daha yeni yayımlandı) Öyle bi niyeti olmasa iş olsun diyemi bu yönetmeliği çıkardı. Bekleyeceğiz kimin haklı olduğunu zaman göstecek.


Tarık DURAK
Kapalı
01 Temmuz 2009 15:14

Arkadaşlar,

Tarım Önlisans diplomalarında yazan ifade aynen şu

" ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ

Önlisans Diploması

Adı Soyadı

Açıköğretim Fakültesi Teknik Programlar Bölümünün iki yıl süreli Tarım Önlisans Programındaki öğrenimini .../.../... tarihinde başarı ile tamamlamıtır.

İmza İmza Dekan Rektör"


Tarık DURAK
Kapalı
01 Temmuz 2009 15:21

Yani Tarım Önlisans Diplomalarında TEKNİKER diye bi ifade geçmiyor.

Ben daha öncedende söylediğim gibi örgün eğitim seracılık mezunuyum Diplomamda aynen şu ifade yazıyor.

"Diploma No:....

Ünvanı:TEKNİKER

ONDOKUZMAYIS ÜNİVERSİTESİ

SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU

Adı Soyadı

Meslek Yüksekokulu Teknik Programlar Bölümü, Seracılık Programının mezuniyet için gerekli 2 yıllık Teorik ve Pratik çalışma ve sınavlarını .../.../... tarihinde başarı ile tatamlamış ve kendisine Önlisans Diploması verilmiştir.

İmza Müdür Rektör"


Tarık DURAK
Kapalı
01 Temmuz 2009 15:53

Burda anlatmak istediğimi umarım herkes anlamıştır. Yani diplomada TEKNİKER yazmış yazmamış önemli değil.Önemli olan Tarım Bakanlığının tutumu. Tarım Bakanlığı bildiğiniz gibi 28 Aralık 2008 tarihinde Tekniker ve diğer kadrolar için görevde yükselme sınavı yaptı. Bu sınava Tekniker Kadrosuna atanmak için "2 yıllık MYO mezunları ve Tarım Önlisans mezunları katılabilir" şartı getirdi. Eğer sonraki yıllarda Tarım Lisans Tamamlama çıkarsa açacağı Görevde Yükselme Sınavında "Sınava Fakülte mezunları ve Lisans Tamamlama mezunları katılabilir." demesi Mühendis kadrosunu almak için yeterli olacaktır. YÖK ister diplomaya Mühendis yazsın, ister Teknolog yazsın, isterse Tarım Lisansiyeri, yazsın önemli değil bence.Bütün iş Bakanlıkta bitiyor. Çünkü diplomayı alınca Bakanlık Mühendis atamıyor seni.Sınava tabi tutup Mühendis kadrosunu veriyor.

01 Temmuz 2009 17:06

2005 yılında yökün almış olduğu karar ile hiçbir lisans diplomasına ünvan yazılamıyor ama bu senin dört yıllık bir diploma ile mühendis olabileceğin anlamına gelmez mühendis olabilmen için mühendislik progremlarından mezun olabilmen gerekir bunun içinde en az %30'u kampuste eğitim veren programlardan mezun olman gerekir Bana inanmıyorsan SAKARYA ÜNİVERSİTESİ'nin web sitesine bak adamlar bu sistemi kullnıp mühendislik programları açmışlar %70 internetten %30 kampüste yüzyüze eğitim veriyorlar

senin mantığına göre kimya mezunununda kimya mühendisi, fizik mezununun fizik mühendisi olabilmesi gerekirki olamıyorlar

bu işi bence sen iyice araştır

01 Temmuz 2009 17:10

Bakanlık tek başına kimseye ünvan veremez bu işe oda ve yökte karışır. Eski usul fen memuru unvanı olabilir ama hühendis ünvanına tek başına bakanlık karışamaz ciddi anlamda iş mahkemelik olur kimse işin altından kalkamaz


Tarık DURAK
Kapalı
06 Temmuz 2009 16:22

Tarım Lisans Tamamlama gerekli altyapı hazırlandıktan ve bu ünvan vs. sorunlar halledildikten sonra çıkacaktır. Yoksa niye çıkarsınlar Lisans Tamamlamayı bu sorunları halletmeden. Mühendislerin yararlandığı haklardan yararlanalım zararı yok Teknolog, Lisansiyer vs. desinler.:)

Moderncontrol ünvan konusunda haklısın diplomaya artık ünvan yazmıyorlarmış. Benim diploma daha eski tarihli olduğu için yanılmışım.


Tarık DURAK
Kapalı
10 Temmuz 2009 18:03

Güncel...


Tarık DURAK
Kapalı
13 Temmuz 2009 17:43

İTÜ?deki diplomalara unvan geri geldi

8 Temmuz 2009 17:10

İstanbul 9. İdare Mahkemesi, İTÜ Rektörlüğünün diplomalarda unvan kullanılmaması yönündeki uygulamasını iptal etti.

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesinden yapılan yazılı açıklamada, Oda tarafından İTÜ Rektörlüğü aleyhine açılan davada örnek bir karar verildiği belirtildi.

YÖK Başkanlığı talimatıyla 2005-2006 eğitim-öğretim yılından itibaren diplomalarda mühendis ve mimar unvanlarına yer verilmediğine işaret edilen açıklamada, İTÜ İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü mezunu olan Serkan Özbektaş adlı öğrencinin diplomasında ''Çevre Mühendisi'' unvanı yazılmaması nedeniyle, Oda'nın İstanbul Şubesi tarafından 3458 sayılı Mühendislik ve Mimarlık Hakkında Kanun'un 3. maddesi gereğince diplomalarda unvanların yazılmasıyla ilgili İTÜ Rektörlüğü'ne itirazda bulunulduğu bildirildi.

Rektörlüğün, YÖK Başkanlığının yazısı doğrultusunda 2005-2006 eğitim ve öğretim yıllından itibaren diplomalarda unvan yazılmadığını belirterek, yapılan itirazı reddettiği ifade edilen açıklamada, bunun üzerine Oda'nın, İTÜ Rektörlüğünün bu uygulamasının iptali istemiyle İdare Mahkemesinde dava açtığı kaydedildi.

İstanbul 9. İdare Mahkemesi'nin verdiği kararda, husumetin davalı olan üniversiteye yöneltilemeyeceği, işlemin YÖK yazısına istinaden yapıldığı, bu yazı doğrultusunda üniversite tarafından tüm bölümlerden mezun olan öğrencilerin diplomalarına unvan yazılmadığı aktarıldı.

Kararda, bu doğrultuda üniversitenin, yaptığı işlemin hukuka uygun olduğunu savunduğu anlatılarak, 3458 sayılı Mühendislik ve Mimarlık Hakkında Kanun'un 3. maddesinin açık hükmü gereğince mühendis ve mimar unvanlarının diplomalarda kaydedileceğinin hüküm altına alındığı vurgulandı.

Davalı olan üniversitenin bu yöndeki savunmasının yerinde görülmediği dile getirilen kararda, bir kanunun açık hükmünün idari bir kararla kaldırılamayacağına işaret edilerek, İTÜ'nün işleminin hukuka ve mevzuata uygun olmadığı vurgulandı.

Kararda, üniversitenin diplomalarda unvan yazılmaması şeklindeki işleminin iptaline hükmedildiği bildirildi.


efeahmet
Daire Başkanı
16 Temmuz 2009 14:27

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Bulut, ebelik programı ile başlayan uzaktan eğitim sisteminin, üniversitelerinde gelecek yıllar içinde diğer programları da kapsayacağını söyledi.

Bulut, Sağlık Bakanlığı ile OMÜ, Malatya İnönü ve Erzurum Atatürk üniversiteleri arasında imzalanan protokol gereği 2 yıllık Sağlık Meslek Yüksekokulu mezunlarına uzaktan eğitimle lisans tamamlama imkanı getirildiğini belirtti.

Protokole göre ebelerin OMÜ'de uzaktan eğitimle lisans tamamlayabileceklerini söyleyen Bulut, bunun için Üniversite olarak uzaktan eğitimle ilgili alt yapı çalışmalarını tamamlamak üzere olduklarını ifade etti.

Ağustostaki kayıtların ardından ekimde başlayacak uzaktan eğitimlere yaklaşık 16 bin ebenin kayıt yaptırmasını beklediklerini belirten Prof. Dr. Bulut, şu bilgeleri verdi:

"Bizim 20-30 bine kadar bir öğrenci kitlesine rahatlıkla hizmet verecek alt yapımımız var. Sistem 'asenkron' olarak yürütülecek. Yani aynı anda eğ itim veren sistem değil, bilgi ve kaynaklar bir depoda toplanacak, öğrenci bu kaynaktan uygun olduğunda yararlanacak. Bu, video görüntüsü olabilir, ders içerikleri olabilir. Sınavlar ise çevre iller için Samsun merkez olmak üzere uzak iller için ise bölgelere göre belirlenecek merkezlerde yapılacak. Ebeler için pratik uygulamalar olacak. Bu pratik dersleri de bulundukları bölgelerde Sağlık İl Müdürlüklerinin gösterdiği hastanelerde yapacaklar. Uzaktan eğitim sistemi ile 2 yıl daha eğitim alacak ebeler 4 yıllık lisans eğitimlerini tamamlamış olacaklar."

Ebelik programı ile OMÜ'de ilk defa uzaktan eğitim sistemini hayata geçireceklerine işaret eden Prof. Dr. Bulut, bunun devamının da geleceğini vurguladı.

Çağdaş eğitim sistemleri arasında uzaktan eğitimin önemli bir yeri olduğunu ve iletişim araçlarının gelişmesiyle daha da önem kazandığın ı ifade eden Bulut, dünyadaki pek çok üniversitenin uzaktan eğitimle ilgili çalışmalar yaptığını ve bu yönde taleplerin arttığını kaydetti.

OMÜ'nün de uzaktan eğitim sistemi ile tanışarak bunu geliştireceğini ifade eden Prof. Dr. Bulut, şunları kaydetti:

"OMÜ 140'a yakın programı, 850 tane öğretim üyesi olan bir ü niversite. Burası gerçekten Türkiye'de belli branşlarda ön planda olan bir üniversite. Dolayısıyla bu birikimini başka noktalardaki insanlarla niye paylaşmasın? Uzaktan eğitim bunun için en uygun araç. Çok iyi olduğumuz alanlarda uzaktan eğitim programlarını açacağız. Ebelik programı ile başlayan uzaktan eğitim sistemi ü niversitemizde gelecek yıllar içinde diğer programları da kapsayacak."

Bulut, bilgi ve eğitimi yaymanın dışında arkasında ekonomik getirisi de olan uzaktan eğitim sistemine, bilgi ve donanıma sahip pek çok eğitim kurumunun geçiş yapmak istediğini sözlerine ekledi.


efeahmet
Daire Başkanı
16 Temmuz 2009 14:36

Rektör Çelik, 6 bin öğrenciye uzaktan eğitim vereceğiz.

13 Temmuz 2009 / 16:53

Malatya İnönü Üniversitesi'nin Elektronik Üniversite açmak için Yüksek Öğretim Kurulu'na (YÖK) başvuru yaptığı bildirildi.

MALATYA İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ'NDEN ELEKTRONİK ÜNİVERSİTE PROJESİ

- MALATYA İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR CEMİL ÇELİK:

- "HEM PARA KAZANACAĞIZ, HEM ÖĞRENCİ SAYIMIZI ARTTIRACAĞIZ"

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik yaptığı açıklamada, "İnönü Üniversitesi bünyesinde Elektronik Üniversite açılması için YÖK'e başvuru yaptık. Bu sistem Açıköğretim Fakültesi gibi değil. Sağlık alanında çalışan memurlar Elektronik Üniversite'de lisans tamamlayacaklar" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı ile görüştüklerini söyleyen Rektör Çelik, "Sağlık Bakanlığı ile protokol yaptık. Bakanlık bünyesinde çalışanların lisans tamamlamalarını yapacağız. Ders notlarını bölüm bölüm elektronik posta ile öğrencilere mail göndereceğiz. Öğrenci isterse çıktı alacak. İsterse bilgisayarda dersini çalışacak" şeklinde konuştu.

İnönü Üniversitesi olarak Elektronik Üniversite ile üniversiteye 6 bin öğrenci kazandıracaklarını vurgulayan Rektör Çelik, "6 bin öğrenciye uzaktan eğitim vereceğiz. Böylece, üniversite olarak hem para kazanacağız, hem de öğrenci sayımızı arttıracağız" dedi.


efeahmet
Daire Başkanı
16 Temmuz 2009 14:40

EĞİTİMDE YENİ KONSEPT

DOSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI İBRAHİM AYDEMİR, ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ?NE BAĞLI OLARAK AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ KURULMASINI ÖNERDİ

Doğu Anadolu Sanayici İş İdamları Derneği (DOSİAD), Atatürk Üniversitesi?ne bağlı olarak Açık Öğretim Fakültesi kurulmasını önerdi. DOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydemir, Açık öğrenim Fakültesi?nin açılmasıyla Erzurum?un bölgede yeniden eğitimde cazibe merkezi olma şansını yakalayacağını söyledi.

Türkiye?de yalnızca Eskişehir?de bulunan açık Öğretim Fakültesi?nin, Erzurum?da da açılmasının mümkün olduğunu, böylesi bir kurumun bölgesel ihtiyaç haline geldiğini açıklayan Aydemir, halen bir milyonu aşkın öğrencisi bulunan fakültenin Erzurum?da da açılmasıyla il ekonomisine büyük bir gelir sağlanacağını, Erzurum?un eğitimde vizyon büyüteceğini kaydetti.

Türkiye?de resmi Üniversite sayısının 87?ye çıkarıldığını, bu durumun Atatürk Üniversitesi?ne il dışından gelecek öğrenci sayısının azalmasını yol açacağını, öğrenciye endeksli ticaret sektörünün de ciddi bir sadme geçireceğini savunan Aydemir, Açık Öğretim Fakültesinin açılması durumunda, Erzurum?un en azından bölge içinde eğitim cazibe merkezi olabileceğini, kurulacak fakültenin ile büyük oranda katma değer akışı sağlayacağını aktardı.

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ

Açık Öğretim olarak bilinen ?Uzaktan Eğitim Sistemi?nin Türkiye?de yalnızca Eskişehir Anadolu Üniversitesi?nde uygulandığını, İktisat, İşletme ve Açıköğretim Fakülteleri?nde uygulanan bu sistem bünyesinde bir milyonu aşkın öğrencinin uzaktan Eğitim Sistemi ile eğitim alıp diploma sahibi olduğuna işaret eden Aydemir, Atatürk Üniversitesi?nde bu tür eğitim veren bir altyapının hazır olduğunu, Fakültenin açılması durumunda Erzurum?un eğitimde bölge cazibe merkezi olacağını bildirdi.

DOĞU İÇİN SON ŞANS

Erzurum Atatürk Üniversitesi bünyesinde veya ikinci bir üniversite oluşumu içinde açık öğretim Fakültesinin açılması durumunda, halen Anadolu üniversitesinden eğitim alan 400 bini aşkın bölge öğrencisinin Erzurum?a yoğunlaşacağını, il ekonomisinin büyük bir rahatlama yaşayacağını aktaran Aydemir, yeni Üniversite yönetimi ve iktidar milletvekillerini bu yönde girişim başlatmaya davet etti.

YÖK ÖNCE ERZURUM?A TEKLİF ETMİŞTİ

1980?li yılların başında Açık Öğretim Fakültesinin Erzurum?da oluşturulması yolunda bir girişim başlatıldığını, YÖK tarafından fakülte için Erzurum?un düşünüldüğünü söyleyen Aydemir, teklifin o günkü üniversite yönetimince reddedilerek, Erzurum ve üniversitenin büyük bir imkandan yoksun bırakıldığını vurguladı.

ESKİŞEHİR AYAKTA DURUYOR

Öğrenci sayısının yüksekliği sebebiyle açık Öğretim Fakültesinin Eskişehir?de kalkınmayı tetiklediğini, bu ili gelişmiş iller arasına soktuğunu hatırlatan Aydemir, Erzurum bu şansı 1980?de kullanmadı. Bugün ise böylesi bir girişimin başlatılması bölge ve il için hayati önem arz etmektedir? dedi.

DOSİAD?DAN ÇAĞRI

Erzurum Atatürk Üniversitesi bünyesinde Açık Öğretim Fakültesi açılması yolunda YÖK?un ilk kurulduğu aşamada teklif getirdiğini, önerinin o dönemin üniversite yönetimince reddedildiğini bildiren Aydemir: ? Erzurum o gün büyük bir eğitim cazibesi imkanı ve ekonomik yatırım fırsatını kaçırdı. Bugün mevcut Yüksek Öğretim konjonktürü, üniversitemiz bünyesinde Açık Öğretim Fakültesi?nin kurulmasını zorunlu kılıyor? değerlendirmesinde bulundu.

ALTYAPISI HAZIR

Atatürk Üniversitesi?nin teknik donanım, bilgi birikimi ve öğretim üyesi kadrosuyla alt yapısı en mükemmel üniversiteler arasında bulunduğunu, bu kapasitenin yalnızca yeni üniversiteler kurulmasında kullanılmasına karşılık Erzurum için harcanmadığına dikkat çeken Aydemir, ? Eskişehir ekonomisini açık Öğretim Fakültesi ayakta tutuyor. Bu il çok ciddi boyutta öğrenci göçü alıyor. Gelen her öğrencinin de önemli oranda ile katkısı oluyor. Biz niçin bu fırsatı kullanmayalım? dedi

Toplam 2912 mesaj
«8910111213141516171819»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi