Editörler : crops35
«949596979899100101102103104105»

Tarık DURAK
Kapalı
13 Ocak 2013 12:10

Toç Bir Sen Heyetiyle YÖK Başkanı arasında yapılan görüşmenin içeriğiyle ilgili daha detaylı habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz arkadaşlar...

http://www.sondakika.com/haber/haber-saglik-sen-genel-baskani-memis-ten-yok-baskani-4242097/


Tarık DURAK
Kapalı
14 Ocak 2013 10:29

Yeni YÖK yasasının son halini bulabilirseniz burda yayınlayalım arkadaşlar...


Ozgur77
Memur
15 Ocak 2013 10:40

http://yeniyasa.yok.gov.tr/


Ozgur77
Memur
15 Ocak 2013 11:01

bu sayfada Memur-Sen'in veya TOÇBİRSEN'in Lisans Tamamlamaya yönelik bir başvurusunu göremedim


Tarık DURAK
Kapalı
15 Ocak 2013 13:29

YÖK YASA TASLAĞI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NA GÖNDERİLDİ

Taslağın T.B.M.M'de görüşülerek Kanunlaşması'nın ardından bizleri ilgilendiren Lisans Tamamlama çalışması da başta olmak üzere bir çok mevzuunun ele alınması beklenmektedir.

Şu an itibariyle YÖK ve Türkiye'deki Üniversiteler tarafından Lisans tamamlama çalışmaları ancak Dikey Geçiş Sınavı kapsamında bulunmaktadır.

Ayrıca mevcut duruma göre, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün Gazi Üniversitesi ile Tapu Kadastro Meslek Yüksek Okulu mezunu personeline protokol dahilinde lisans tamamlama yolunun diğer Resmi Kurumların YÖK ile yapacakları protokol kapsamında açık olduğu aşikardır.

Lütfen sitemizde yer alan sıkça sorulan sorular kısmını incelemenizi öneririz.

Sizlerden lisans tamamlama konusunda çok yoğun telefon almaktayız. Telefon da size cevap verecek olan kim olursa olsun size verebileceği cevap ancak bu sitedeki bilgilerden fazla olamayacaktır. Bu nedenle telefonda bilgi verilmesi mevcut mali imkanlarımızın sağladığı koşullar çerçevesinde kısıtlı olup, sitemizi takip etmenizin daha sağlıklı bilgi akışını sağlama açısından uygun olacağını belirtmek isteriz.

Milli Eğitim Bakanlığı'na YÖK Yasa Tasarısında Meslek Yüksek Okullarının "TEKNOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ FAKÜLTELERİ"ne dönüştürülmesi ya da vasıfsızlaştırılmış hale getirilen, mezunlarının sorunlar içerisinde bulunduğu bu okulların kapatılmasına yönelik önerilerinizi yazılı metin olarak göndermenizi öneririz.

Kaynak: http://www.myolisanstamamlama.org/?Syf=26&Syz=205831&/YÖK-YASA-TASLAĞI-MİLLİ-EĞİTİM-BAKANLIĞINA-GÖNDERİLDİ


Tarık DURAK
Kapalı
16 Ocak 2013 13:19

YÖK sadece koordinasyonu sağlayacak

Milli Eğitim Bakan Ömer Dinçer, YÖK Yasa Tasarısı taslağını daha incelemeye başlamadıklarını belirterek, ''Hükümet ve Bakanlık olarak bilimsel anlamda özgür, idari ve mali anlamda da özerk bir üniversite hayal ediyoruz. YÖK'ü de bu alanda sadece koordinasyon, gerekirse kalite derecelendirmesi yapan bir kurum olarak düşünüyoruz. Bunun dışındaki rol ve fonksiyonlarının olmaması gerektiği kanaatindeyiz'' dedi.

Dinçer, Bakanlık'ta yaptığı ''Üstün Yetenekli Bireyler Strateji ve Uygulama Planı''na ilişkin bilgilendirme toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin söz konusu stratejinin yükseköğretimi de kapsayıp kapsamadığı sorusu üzerine Dinçer, şunları söyledi:

''Ürün Seçki Dosyası diye tarif ettiğimiz uygulama ve e-Okul sistemine kayıt çocukların üniversiteye geçişlerinde de kullanabilecekleri bir sonuç doğuracak. Ama bunun kullanılabilmesi ortaöğretimden yükseköğretime geçişle alakalı. Bu günlerde YÖK Kanuna ilişkin hazırlıklar yürütülüyor. Onunla bunun arasındaki uyumun sağlanması konusunda çalışmalar var ama çok somut şeyleri henüz söylemek zor.''

Üstün yetenekli çocukların sayısına ilişkin soruya Bakan Dinçer, Türkiye'de şu ana kadar genel bir tanılama çalışmasının yapılmadığını belirtti. Dinçer, ''Ancak BİLSEM'lerimize (Bilim ve Sanat Merkezi) devam eden yaklaşık 11 bin çocuğumuz var ve onların özel eğitimi ile ilgileniyoruz'' diye konuştu.

Üstün yetenekli çocukların belirlenmesinde kullanılacak IQ testinin değiştirilip değiştirilmeyeceğini ve özel sınıfların nasıl oluşturulacağına yönelik sorular üzerine Dinçer, çocukların bireysel farklılıklarını esas alınacağı varsayımının, çocuğun hangi alanda yeteneği varsa onun ayrıca ele alınacağını söyledi.

Bu yüzden çoklu bir eğitim modeli uygulayacaklarını dile getiren Dinçer, çocukların sporla ilgili olması durumunda o yönde eğitim verileceğini söyledi. Bunun tespitini kendilerinin yapacağını da bildiren Bakan Dinçer, ''Çocukların tanımlaması yapılırken sadece IQ testi yapılıyordu artık aynı zamanda akademik yetenek testi ve benzeri testlerle daha dikkatli olarak seçeceğiz'' dedi.

IQ testleri konusunda özel bir çalışma yürüttüklerini, testlerin daha yeni ve yerelleşmesine yönelik çalıştıklarını ifade eden Dinçer, bu çalışmanın iki-üç yıl süreceğini kaydetti.

''Çocukların yurt dışında eğitime gönderilmesi söz konusu olacak mı'' sorusuna Dinçer, bunun olabileceğini, benzer uygulamaların olduğunu, dahi sayılabilecek çocukların desteklenmesine yönelik altyapı kurduklarını söyledi.

-Atama sorusu-

Başka bir gazetecinin YÖK'ün Yasa Taslağı çalışmasını Bakanlığa gönderdiğini hatırlatarak değerlendirmesini sorması üzerine Dinçer, yeni geldiğini ve daha incelemeye başlamadıklarını söyledi.

Bakan Dinçer, şunları söyledi:

''Hükümet ve Bakanlık olarak bilimsel anlamda özgür, idari ve mali anlamda da özerk bir üniversite hayal ediyoruz. YÖK'ü de bu alanda sadece koordinasyon, gerekirse kalite derecelendirmesi yapan bir kurum olarak düşünüyoruz. Bunun dışındaki rol ve fonksiyonlarının olmaması gerektiği kanaatindeyiz.

Gelen taslak eğer bu şartları taşıyorsa ben Bakanlar Kurulu'na arz edeceğim aksi takdirde ayrıca bir çalışma yürüteceğiz sonra Bakanlar Kurulu'na sunacağız.''

Öğretmen atamalara ilişkin bir soru üzerine de Dinçer, düzenlediği toplantının gündeminde üstün yetenekli çocukların olduğunu vurguladı.

Kaynak:http://www.memurlar.net/haber/328261/


aybüay
Memur
16 Ocak 2013 13:57

tarık bey yani bu yazı ne demek istiyor?


Tarık DURAK
Kapalı
17 Ocak 2013 08:35

Yeni yasanın metni henüz hiç bir yerde yayınlanmadı ve şu anda YÖK tarafından Milli Eğitim Bakanlığına sunuldu. Onunda inceleyip onayından sonra Bakanlar Kuruluna sunulup Yasalaşacak.

Milli Eğitim Bakanının sözlerinden analadığım kadarıyla, YÖK bundan sonra sadece üniversiteler arasında koordinasyon ve gerekirse kalite kontrolü yapacak. Şu anki sistemde üniversiteler her konuda YÖK'e bağlı. Mesela yeni bir bölüm açmaya kalsa YÖK'ten onay almak zorunda. Yani her şeyi YÖK'e soruyolar. Yeni sistemde mesela Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Tarım Lisans Tamamlama yapmak istediğinde (diğer yasal düzenlemelerde yapıldığında) YÖK'ten onay almak zorunda kalmayacak. Kendi üniversite senatosunda karar verip uygulayacak. Haliyle üniversiteler arasında bir yarış başlayacak. Dolayısıylada bu işin ticari bir boyutu olduğu içinde bizim işimiz kolaylaşacak.

Tabiki düzenlenen yeni yasanın içeriğini bilmediğimiz için bunlar sadece benim fikrim.


Tarık DURAK
Kapalı
17 Ocak 2013 13:33

Yeni YÖK Yasası Taslak metni (Ocak-2013) yayınlandı arkadaşlar...

Kaynak: http://yeniyasa.yok.gov.tr/?page=yazi&c=90&i=120


Tarık DURAK
Kapalı
17 Ocak 2013 14:03

Ben inceledim Tarım Lisans tamamlamayla, uzaktan eğitimle ve dikey geçişle alakalı hiç bir yenilik göremedim arkadaşlar. Ayrıca YÖK'ün izni olmadan üniversiteler ne bölüm açabiliyor nede kapatabiliyor. Dikey geçiştede %10'luk kontenjan sınırlaması devam ediyor. Aylardır ne konuştu ne tartıştı bunlar anlamıyorum. Bu yasanın Allah aşkına neresi yeni. Diğer konular zaten bizi hiç mi hiç ilgilendirmiyor. MYO mezunları için benim kanatim bu yasa taslağı tam bir hayal kırıklığı.


yasin607
Aday Memur
21 Ocak 2013 14:31

güncel


yasin607
Aday Memur
24 Ocak 2013 09:00

Yeni Yükseköğretim Kanun Taslağı Fiyasko http://www.turkegitimsen.org.tr/subehaber_goster.php?id=901


Ozgur77
Memur
30 Ocak 2013 09:21

Tarık bey sendikalar ne diyor hiç görüşebildiniz mi? Biz ToçBirSen'den bir arkadaşla görüştük o da tekniker ama hiç bir şeyden haberi olmadığı gibi "oyalama" konuşmalarını tekrar edip duruyor, ya ciddi bir baskı oluşturacağız ya da yıllardır oyalama devam edecek...


ziraat_çi
Şef
30 Ocak 2013 15:18

değerli meslektaşlarım,bende ziraat teknikeriyim foruma yazmıyordum ama bu lisans tamamlamayı yakınen takip ediyorum.elimden geldiğince her fırsatta yetkili sendikaya telefon açıp soruyorum.en son ankaraya bir işim gereği gittiğimde ankaraya gelmişken sendikayada tarım lisans tamamlama hakkındaki gelişmeleri sormaya gittim.sendikadaki yetkililer bu konu üzerinde uğraştıklarını çaba gösterdiklerini söylediler.bunların hepsini bir yere bırakalım.tarım lisans tamamlamanın önüne taş koyanlar var.yoksa bu iş bu zamana kadar çoktan gerçekleşmişti.gözümüzün önündeki en önemli emsal hemşirelere lisans tamamlama çıkması.hemşirelik gibi insan hayatı için önemli uygulamalı bir meslek grubuna lisans tamamlama çıkıyorda ziraatçileremi çıkmıyor.veya ziraat teknikerliği açıköğretimden okunuyorda mühendisliğimi okunmuyor.biraz gerçekçi olmak lazım.bu oyalamadan öte bişey değildir.sendika gerekli girişimleri yapmazsa sendika üyesi bulamayacak duruma gelecek.birlik olup dava açma zamanı geldiğini düşünüyorum.saygılarımla


yasin607
Aday Memur
31 Ocak 2013 09:19

Sosyal Medyada örgütlenmeliyiz yoksa yerimizde sayarız. Özellikle twitter bu konuda önemli.


burak573
Memur
05 Şubat 2013 15:48

Arkadaşlar Yalova Üniversitesinde de uzaktan eğitim merkezi müdürlüğü var ama hiç bölüm yok. Böyle yeni üniversitelere dilekçe yollarsak daha etkili olmaz mı acaba?


Tarık DURAK
Kapalı
06 Şubat 2013 08:56

Lisansüstü uzaktan eğitim programları açılabilecek.

Kaynak: http://www.memurlar.net/haber/335594/

Türkiyede olmayacak şey talep edilmesede oluyor, olacak şey senelerce sürüncemede bırakılıp insanlar mağdur ediliyor.


Barak1
Şef
06 Şubat 2013 16:16

Arkadaşlar mrb.Göle su gelene kadar kurbağanın gözü patlarmış durumuna düştük malesef.Ne bizlerde birlik var, bundan dolayı nede Yök de bize Lisans Tamamlama verecek bir niyet var.Saygılarımla...


Tarık DURAK
Kapalı
07 Şubat 2013 17:03

Öğretmene internette yüksek lisans fırsatı....

Kaynak: http://www.memurlar.net/haber/335903/

Toplam 2912 mesaj
«949596979899100101102103104105»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi