Editörler : E.Kayı Han
12 Ağustos 2015 14:25

Kılık kıyafet yönetmeliği ne zaman değişecek

Bu utanç verici saçıma sakalıma favorime karışan 1982 tarihli kılık kıyafet yönetmeliği ne zaman değişecek

slmycel
Aday Memur
16 Ağustos 2015 20:23

güvenlik mensubu ve üniforma giymeyen memurlar haricinde çoğu kurumda (sağlık bakanlığı, milli eğitim vs.) sendikalı memurlara kılık kıyafet serbest. Müdürlükler bu serbest kıyafetle çalışan sendikalı kişilere karışamıyor yada karışmıyor.

Kılık kıyafet yönetmeliğinin değişmesi zor. Kimse önemsemiyor.

uzmantarik
Şef
13 Eylül 2015 21:50

Hiç bir kuralın olmadığı bir memuriyet düşünemiyorum. 

osman.capt
Aday Memur
27 Eylül 2015 13:12

Gelişmiş hiçbir ülkede böyle birşey görmedim 1 ay önce japonya da bulundum memurlar istedikleri gibi sakallı sakalsız çalışıyorlar

uzmantarik
Şef
13 Ekim 2015 15:05

inşallah ülkemizde o gelişmişliğin de o günleri de görürüz.

orhnbey
Aday Memur
15 Ekim 2015 09:44

ben top sakallı öğretmen biliyorum

özgüreğit
Aday Memur
15 Ekim 2015 15:37

top sakallı, saçları sıfıra verilmiş memurlar görmek istiyorum.Batıdaki gibi..

SetheGecko
Aday Memur
15 Ekim 2015 20:38

Gerçekleşmesini sabırsızlıkla beklediğim yönetmeliktir

tedasci44
Şef
17 Ekim 2015 00:27

Biz uymuyoruz yönetmeliğe. Sendikaların bazıları da böyle karar almış. Siz de uymayın. Türbanlılar yönetmelik çıkmadan kullanıyordu.

02 Kasım 2015 01:46

Millet ne dersinde siz ne diyorsunuz..

uzmantarik
Şef
03 Kasım 2015 12:09

konsensüs oluşan bir yönetmelik yapılsa iyi olur.

Teknik Yazar
Memur
08 Kasım 2015 13:17

Yönetmeliğin ucu açık gibi. Kıyafet temiz vb. olmalı diyor ama kumaş cinsinden bahsedilmiyor, kurum amirine bırakılmış sanırım. Kış geldi, kadife pantolon giymek istiyorum ama tereddütteyim. Giyen var mı? (Adliyede)

11 Kasım 2015 12:00

kurumda kıyafetten uyarı aldım giydiğm pantolun amir tarafından sözde kot olarak görünmüş tutanak tutup müdüre vermiş giydiğim pantolon biraz sert keten yani öyle mavi cins kot falan değil bende tutanakla ilgi soruşturma inceleyen müdür yardımcısına gittim pantolum üzerimde giydiğim yani kot değil birde yönetmelikte kumaş giyinecek diye bir şey yok dedim amir tamamen sorun yaratmay çalışıyor başka durumlardan böyle yapıyor dedim . sonuç müdür yardımcısı durumu anladı ancak müdürden ötürü bir hafta sonra tutakakla ilgili bana sadece kısa bir uyarı yazısı yazdı 657 kıyafet kanuna uyun diye . :) ben hale aynı pantolunu giyorum:) Yırtılsada kurtulsak diyordur şimdi amir :))

osman.capt
Aday Memur
16 Kasım 2015 18:26

Millet mars ta keşif yapıyor bizimkiler pantolon cinsiyle uğraşıyor

sosyolox
Memur
30 Kasım 2015 15:02

sağlık il müdürlüklerinde durum aynı söz ettiğiniz hastaneler olabilir

slmycel, 10 yıl önce

güvenlik mensubu ve üniforma giymeyen memurlar haricinde çoğu kurumda (sağlık bakanlığı, milli eğitim vs.) sendikalı memurlara kılık kıyafet serbest. Müdürlükler bu serbest kıyafetle çalışan sendikalı kişilere karışamıyor yada karışmıyor.

emremutlu
Aday Memur
07 Nisan 2016 00:49

Bu kılık kıyafet serbestliği ne zaman yürürlüğe girecek, bilgisi olan var mı?

http://www.takvim.com.tr/ekonomi/2016/03/31/memura-serbest-kiyafet-geliyor

depresifpikachu
Aday Memur
21 Mart 2025 11:20

ben de aynı sorunu ayakkabıda yaşıyorum. size ulaşabilir miyim

jiyanyuekbun2, 9 yıl önce

kurumda kıyafetten uyarı aldım giydiğm pantolun amir tarafından sözde kot olarak görünmüş tutanak tutup müdüre vermiş giydiğim pantolon biraz sert keten yani öyle mavi cins kot falan değil bende tutanakla ilgi soruşturma inceleyen müdür yardımcısına gittim pantolum üzerimde giydiğim yani kot değil birde yönetmelikte kumaş giyinecek diye bir şey yok dedim amir tamamen sorun yaratmay çalışıyor başka durumlardan böyle yapıyor dedim . sonuç müdür yardımcısı durumu anladı ancak müdürden ötürü bir hafta sonra tutakakla ilgili bana sadece kısa bir uyarı yazısı yazdı 657 kıyafet kanuna uyun diye . :) ben hale aynı pantolunu giyorum:) Yırtılsada kurtulsak diyordur şimdi amir :))

İsmi Lazım Deil
Daire Başkanı
21 Mart 2025 11:39

Yarım yamalak 2-3 kalıp cümle ezberlemişsin gelip burada bilmişlik taslıyorsun. Saçmalayıp kendini rezil etmekten öteye gidemiyorsun.

1.si kılık kıyafet hiçbir kamu kurumunda serbest değil.

2.si amirin karışmaması yarın bir gün seninle uğraşmak istediğinde karışmayacağı anlamına gelmiyor.

3.sü sendikalı olup olmamayla kılık kıyafet serbestliğinin alakası yok.

4.sü yönetmeliğin değişmesi hiçde zor bir şey değil. Taş devrinden kalma yönetmeliği kim öneriyormuş söyle bakalım.

slmycel, 10 yıl önce

E.Kayı Han
Editor
27 Mart 2025 14:02

10 yıl önceki yoruma alıntı yapıp yorum yapmakta ne bileyim yani. :)))

İsmi Lazım Deil, 4 hafta önce

Yarım yamalak 2-3 kalıp cümle ezberlemişsin gelip burada bilmişlik taslıyorsun. Saçmalayıp kendini rezil etmekten öteye gidemiyorsun.

1.si kılık kıyafet hiçbir kamu kurumunda serbest değil.

2.si amirin karışmaması yarın bir gün seninle uğraşmak istediğinde karışmayacağı anlamına gelmiyor.

3.sü sendikalı olup olmamayla kılık kıyafet serbestliğinin alakası yok.

4.sü yönetmeliğin değişmesi hiçde zor bir şey değil. Taş devrinden kalma yönetmeliği kim öneriyormuş söyle bakalım.

07 Nisan 2025 17:43

Hakikaten has ona dikkat etmemiştim

E.Kayı Han, 3 hafta önce

10 yıl önceki yoruma alıntı yapıp yorum yapmakta ne bileyim yani. :)))

13 Nisan 2025 16:57

Çalıştığım kurum da torpilli ...in gücü bize yetiyor

Toplam 20 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi