Editörler : crops35

Gazi salih
Aday Memur
21 Ekim 2015 23:07

YHS kaldırılsın artık...


aday123aday
Memur
22 Ekim 2015 15:45

bu gün bir haber okudum 2016 taşerona kadro diye 750 bin kişi kadro.

yhs için bir gelişme yok 200 bin kişi

ya yhs için 2005 gibi verilen söz tutulmaz ya da taşerona kadro verilir.

konu için çaba harcamayan yhs, verilmiş bir söz için baskı yapamayan yhs bu durumu sonuna kadar hak ediyordur.


Gazi salih
Aday Memur
22 Ekim 2015 22:17

Şikayet eden çok yorum yapan yok yorum sayısına bak çok üzücü herkesin keyfi yerinde galiba yhs kaldırılsın yazmak bu kadar zormu


Gazi salih
Aday Memur
22 Ekim 2015 22:20

YHS kaldırılsın


Gazi salih
Aday Memur
22 Ekim 2015 22:22

Bimere yazmak bukadar zormu çok basit arkadaşlar seçime az kaldı bu fırsat zor gelir


tuncer1606
Memur
22 Ekim 2015 23:14

bimere defalarcaa yazdık cevap he aynı kopyala yapıştır cevaplar. sesimizi duyuracak bir şeyler yapmamız lazım

Gazi salih, 8 yıl önce

Bimere yazmak bukadar zormu çok basit arkadaşlar seçime az kaldı bu fırsat zor gelir


aday123aday
Memur
23 Ekim 2015 16:05

bimer matbu cevaplar veriyor. ombudsmana yaz belki ilgilenir.

taşeron bile kadro aldı adamlar sağlam örgütlenmiş yoksa ne yapacaklarını biliyorlar.

yhs yardır babam yardır


Denizell
Kapalı
23 Ekim 2015 20:20

Bence mücadele sistemi ve örgütlenme yok


Denizell
Kapalı
23 Ekim 2015 20:22

Gerekirse Ankara ya temaslar için bir heyet kurup gitmek daha mantıkli siyasilerin yanına giderek


poyraz_19
Memur
23 Ekim 2015 22:21

Ankara dan ziyade üyesi olduğumuz site bile memurlar.net ana sayfaya taşımıyor burası bir taşısa gerisi gelir admin kardeşim ilgilen artık


tuncer1606
Memur
24 Ekim 2015 21:00

arkadaşlar başbakan facebookta soruları cevaplyor herkes mesaj atsın...


aday123aday
Memur
26 Ekim 2015 11:46

-bence ankaraya birileri gitmeli cevabım kalk hadi gidelim

-memurlar net bu konuyu 2 defa forumdan seçmelere taşıdı

bi konu açtım sadece gündemde tutmak için. mesaj yazan yok destek veren yok.benimle ankaraya gelecek kaç kişi olur.


aday123aday
Memur
26 Ekim 2015 11:47

numaralarınızı bana mesaj atın


aday123aday
Memur
27 Ekim 2015 15:01

Aksak Timur, Akşehir?e gelirken yanında bir de erkek fil getirmiş. Fil bu, bağ bahçe tanımıyor, önüne gelen yeri talan ediyormuş. Bununla kalsa iyi, Akşehirliler fili beslemek için ambarda, kilerde ne varsa tüketmişler. Bakmışlar böyle olmayacak, Hoca?ya:

? Aman Hocam, demişler, Hünkâr seni dinler; bir konuş da şu fil belasını başımızdan alsın.

? O zaman demiş, Hoca, toparlanın, o aksak mendebura derdimizi birlikte anlatalım.

Hoca önde, Akşehirliler arkada, huzura çıkmak için yola düşmüşler. Otağın kapısına gelindiğinde Hoca arkasına bakmış ki in cin top oynuyor. Bir Allah bir kendisi! Ben yapacağımı biliyorum, diyerek huzura çıkmış.Timur sormuş:

? Hayırdır, Hoca, yine ne istiyorsun?

? Hünkârım, demiş Hoca, Akşehirli sizin fili çok sevdi; ancak yalnızlığına üzülüp duruyor, ferman buyursanız da yanına bir de dişi fil getirseler.

Timur memnun:

? Çok yaşa Hoca, demiş, bunu nasıl düşünemedim. Var git müjdeyi hemen ver.

Hoca, otağın kapısından çıkınca, sağa sola saklanan Akşehirliler etrafını sarmışlar:

? Müjde bekleriz Hoca, fil ne zaman gidiyor?

Hoca müjdeyi vermiş:

? Alın size müjde, dişisi de yarın geliyor!

SİZİNKİ DE O HESAP


berceste052
Kapalı
27 Ekim 2015 15:18

önümüz seçim ve memuru hiç bir siyasi parti düşünmüyor ve ağızlarına dahi almıyor sandığa gitmeyelim


aday123aday
Memur
27 Ekim 2015 16:51

işte bu yüzden sen yhs'desin. bu yorumu yaptığın için yhs desin. oy kullanmayacakmış öneriye baka bu kadar yazılanlardan sadece bunu mu anladın. "kim yhs 'yi kaldırabilir git o partiyi bul" desen anlarım. samimiyetsiz yorum yapmayın.

berceste052, 8 yıl önce

önümüz seçim ve memuru hiç bir siyasi parti düşünmüyor ve ağızlarına dahi almıyor sandığa gitmeyelim


berceste052
Kapalı
28 Ekim 2015 10:42

sen buradan ne anladın ben parti ismimi telaffuz ettim memurla ilgili tek bir söylem yok bende onlarla ilgili söylem yada eylem yapmıycam ve sandığada gitmiycem sen gidersin gitmezsin beni tabiiki ilgilendirmez senin tercihin saygı duyarım sende saygı duymasını öğren yardımcı hizmetler sınıfını kaldırmazlar tabiiki hiç bir icraat yok herkes halinden memnun

aday123aday, 8 yıl önce

işte bu yüzden sen yhs'desin. bu yorumu yaptığın için yhs desin. oy kullanmayacakmış öneriye baka bu kadar yazılanlardan sadece bunu mu anladın. "kim yhs 'yi kaldırabilir git o partiyi bul" desen anlarım. samimiyetsiz yorum yapmayın.


berceste052
Kapalı
28 Ekim 2015 11:03

poyraz kardeş taşıdı aslında 2005 yılında imzalanan metni defalarca sundu memurlar net ancak sonuç çıkmadı ben yhs nin kaldırılması vs gibi konu düşünmüyorum ancak sen sürekli personel alımı yapıyorsun ancak görevde yükselme yada ünvan değişikliği sınavını 5 yıl bazen on yıl açmıyorsun sendikalarla mutabakat imzalamışsın bunu yok sayıyorsun şu anda hiç bir partinin gündeminde memur yok üvey evlatmıyız diye düşünüyor insan Allah cc yar ve yardımcımız olsun

poyraz_19, 8 yıl önce

Ankara dan ziyade üyesi olduğumuz site bile memurlar.net ana sayfaya taşımıyor burası bir taşısa gerisi gelir admin kardeşim ilgilen artık


byhetgora
Aday Memur
01 Kasım 2015 23:04

T.C.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

ANKARA

Konu: Kanun Değişiklik Teklifi

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 36. Maddesinin 8. Fıkrasında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifim ve Gerekçesi Ek?te sunulmuştur.

Gereğini Saygılarımla Arz Ederim.

GENEL GEREKÇE

1- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 36.Maddesinin 8. Fıkrasına(Yardımcı Hizmetler Sınıfı Fıkrasına) Eklenen Fıkra (Ek fıkra:18/5/1994-KHK-527/1 md.;Mülga:28/2/1995 -4081/3 md.) ile birçok Kurum Temizlik, Kalorifer yakma gibi işlerini yani, Yardımcı Hizmetler Sınıfının yapması gereken işleri İhale yoluyla yaptırmakta olup, Yardımcı Hizmetler Sınıfında Memura İhtiyaç duymamaktadır. İhale yapamayan Kurumlara İhale açma yetkisi verilerek bu şekilde işlerin daha hızlı yürümesi sağlanmış olacaktır.

2- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa göre İhaleyi Kazanan Şirket, Personelini İşe alırken, İşin Ustası olmasına dikkat ettiği için Kurumlarda işlerin, Usta tarafından Orijinal olarak yapıldığı, İşlerin aksamadığı görülmektedir. Aynı şekilde gerekli olmayınca Hizmet Alım Personeli tarafından sevk ve izin kullanmamakta olup, Kurum İşlerinin hızlı yürümesine yardımcı olmaktadır. Oysa Yardımcı Hizmetler Sınıfındaki Devlet Memuru, İşin Ustası olmadığı için Acemilik çekmekte, Acemiliği dolayısıyla Kuruma zarar verebilmektedir. Aynı zamanda gerek Sevk, gerekse İzin alarak İşlerin aksamasına neden olmaktadır.

3- Ülkemizin Sosyo-Ekonomik durumu göz önüne alınacak olursa, Liseyi Ekonomik olarak zorlanarak bitiren bir kişinin, KPSS Kursuna gitmesi mümkün olmadığı, bu durumun Ülkemizde Rekabet eşitsizliği oluşturduğu aşikârdır. Çözüm olarak İhale yoluyla, Ekonomik olarak zorlanan kişilere Şirket Personeli olarak iş imkânı sağlamaktır. Bu günkü sistemde bu durum kısmen yapılmakta olup, Bundan sonraki düzenlemede bu tip Personel alımlarını arttırmak gereklidir. Böyle bir durum eşitsizliği kısmen önlemiş olacaktır.

4- Yörenin Sosyal ve Kültürel Yapısını bilen bir Kişi için, O yörede çalışmak uzun zamanlı ve kolay olurken, Yörenin Sosyal ve Kültürel Yapısına Fransız kalan Yardımcı Hizmetler Sınıfındaki bir Memur için o yörede çalışmak oldukça zor olmaktadır. Bu durum işlerin aksamasına sebep olmaktadır.

5- İhale yoluyla Personel çalıştırmak, Kadrolu olarak Personel çalıştırmaktan daha Ekonomiktir.

6- KPSS Sınavı ile Yardımcı Hizmetler Sınıfına atanan Memurlar, Ben Memur oldum düşüncesi ile görevine başlamakta olup, Temizlik yapmak, Kalorifer Yakmak gibi işleri yapmaya başlayınca oldukça büyük bir hayal kırıklığına uğramaktadırlar. Bazı Memurların İstifa etmesi, Bazı Memurların gönülsüz olarak iş yapmaları sonucu, Kurumlarda işlerin aksamasına neden olmaktadırlar. Bu durum Kurum içi huzursuzluğu beraberinde getirmektedir.

7- KPSS Sınavı bilindiği gibi Bilgi ölçme sınavı olup, Kişinin belli konulardaki Becerilerini ölçmemektedir. Bu durum Yüksek Puan alan bir kişinin becerisi olmadan sadece bir Sertifika ile veya Sertifikasız olarak Yardımcı Hizmetler Sınıfına atanmasına olanak sağlamakta; ancak Atama Yapıldıktan sonra Kişinin Becerisi olmadığı ortaya çıkınca, olaya ?Ekmek Davası? olarak bakılmakta, Kişinin Ekmeği ile oynanmak istenilmediği için Kişi hakkında iyi niyet dâhilinde soruşturma açılmamaktadır. Sonuç olarak bu durum, Kurumun İşlerinin yürümesini maalesef yavaşlatmaktadır.

8- Toplumumuz 657 Sayılı Kanunla Kadrolu olarak Yardımcı Hizmetler Sınıfına atanan kişilere Devlet Memuru Nazarıyla bakmakta olup, bu Kişinin Temizlik, Kalorifer Ateşleme vb. işleri yaptığını görünce şaşırmakta, bir Devlet Memurunun bu tarz işleri neden yaptığını anlayamamakta, bu durumu yadırgayarak sorgulamaktadır. Hizmet alım Personeli için böyle bir durum söz konusu değildir.

9- Bir İşi Ustası olan Ehline en Ekonomik tarife ile yaptırmak mümkün iken, Ehil olmayan bir Kişiye Ekonomik olmayan bir tarife ile yaptırmak Mantıklı bir iş değildir.

10- Bugün itibariyle Yardımcı Hizmetler Sınıfına ait hiçbir Devlet Memuru bulunduğu sınıftan memnun değildir. Ama ?Ekmek Davası? olduğu için istifa edememektedirler. Aynı şekilde Müdürlerde emrindeki Yardımcı Hizmetler Sınıfındaki Devlet Memurlarının yaptığı işlerden memnun kalmamakta olup, İhale yoluyla alınan Şirket Personelinin daha verimli ve etkin çalıştıklarını ifade etmektedirler.

11- Devlet Memuru Devleti Temsil ettiği için Yardımcı Hizmetler Sınıfındaki Kaloriferci unvanına sahip Devlet Memuru temiz ve ütülü elbise giymek zorundadır; Oysa Kaloriferci işi gereği görevi başında temiz ve ütülü elbiseyi sürekli giymesi mümkün olmamaktadır, bu durum Kalorifercinin Kirli Elbise ile Devleti Temsil etmesine, sonuç olarak da Devletin Manevi Şahsiyetinin zedelenmesine neden olmaktadır. Oysa Kalorifer işi Hizmet alım Personeli ile yürütülerek Devletin Manevi Şahsiyeti zedelenmemiş olur.

12- Devlet Memurları Kanunun Yardımcı Hizmetler Sınıfı hariç diğer bütün sınıfları Memurluğu temsil ederken, Yardımcı Hizmetler Sınıfı maalesef Memurluğu Temsil etmemekte olup, bir nevi İşçiliği temsil etmektedir; çünkü düz İşçi ile Yardımcı Hizmetler Sınıfı aynı işi yapmaktadır. Bu durum 657?de bir tezatlık oluşturmaktadır. Bu Tezatlığı ortadan kaldırmak gerekiyor.

13- Yardımcı Hizmetler Sınıfında çalışan kişilerin yabancı yörelerde uzun süre kalmayarak, Kendi yörelerine tayin istemeleri açıkça gösteriyor ki, her yöre için en uygun personel, o yörenin kültürünü bilen ve o yörede ikamet eden kişilerin Hizmet alım Yöntemiyle çalıştırılmasıdır.

14- Devletimizin Kadrolu olarak Memur çalıştırma Politikası, Yardımcı Hizmetler sınıfı hariç diğer Sınıflarda devam ettirilmesi mümkündür.

15- Siyasi nedenlerle bazı Yöneticiler, Yardımcı Hizmetler Sınıfındaki Memurlar arasında ayrım yaparak, Kişisel çıkarlarına uygun bir şekilde, Kimi Hizmetliyi Evrak işinde, Kimi Hizmetliyi Temizlik işinde çalıştırarak, Anayasamızın Eşitlik İlkesini bozmakta, aynı zamanda Memurlar arasında ayrımcılık yapmaktadır. Bu durum Toplumun Devletimize olan güvenini sarsmaktadır. Bu tür Kişisel çıkarları önlemek için Yardımcı Hizmetler Sınıfındaki Memurların Genel İdari Hizmetleri Sınıfına alınması, Temizlik işlerini ise İhale ile Hizmet Alım Personeline yaptırılması gerekmektedir.

16- Geçmiş Yıllarda Yardımcı Hizmetler Sınıfında bulunan bazı Hizmetliler ve Kaloriferciler Valilik Oluru ile Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçmiş olup, Memur Statüsünü almış bulunmaktadırlar.

17- Yardımcı Hizmetler Sınıfındaki Memurlardan Devletimizin herhangi bir kazancı yokken, bu kadar gereksiz yükün Devletimize yüklenmesi gerçekten Kamu Vicdanını yaralamakta olup, acilen 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda yapılacak bir değişiklikle, Yardımcı Hizmetler Sınıfındaki bütün Kişilere Memur Statüsü verilerek Genel İdari Hizmetler Sınıfına alınmasını sağlamak, Kadrolu Yardımcı Hizmetler Sınıfının kapanmasını sağlayacak bir düzenlemeye gitmek ve Yardımcı Hizmetler Sınıfının İşlerini İhale yoluyla Hizmet Alım Personeline yaptırmak, Kamu Vicdanını Rahatlatacaktır.

ARKADAŞLAR MEBBİSE YAZDIM SİZDE YAZIN BELKİ KAYLE ALINIRIZ LÜTFEN SİZDE FİKİRLERİNİZİ SIRALAYIP GÖNDERİN LÜTFEN 1 KİŞİNİN GÖNDERMESİNDEN NE OLUR DEMEYİN GÖNDERİN LTFEN


byhetgora
Aday Memur
01 Kasım 2015 23:14

ŞU SENDİKALARIN BİZDEN HER AY AYLIĞIMIZDAN PARA KESİNTİSİ YAPIP SİZİN HAKLARINIZI SAVUNUYORUZ DİYİPTE BOŞ BOŞ SENDİKALARA BİLGİ MESAJI GÖNDERMEKTEN BAŞKA HİÇ BİR İŞE YARAMIYORLAR ...NE VARSA ÖĞREWTMEN İDARECİLERİN HAKKINI SAVUNUYORLAR ÇÜNKÜ SENDİKA ÜYELİĞİNDELER İŞLERİNE GELİYOR YOKMU ŞÖYLE HİZMETLİ MEMURUN HAKKINI SAVUNACAK KAPSAMLI BABYİĞİT Bİ SENDİKA ONA GEÇELİMDE SESİMİZİ DUYURALIM BU SENDİKALRIN BİZİ SAVUNDUĞU YOK YA MÜDÜRLEN KAVGA ETTİK 1 YIL ÖNCE MÜDÜRDE SENDİKA BAŞKANI HADİ GELDE SENDİKA BENİ SAVUNSUN SAVUNURMU BAŞKANI O ADAYLARIDA YANDAŞ ÖĞRETMENLERİ ARKADŞLAR DÜZGÜN BİR SENDİKA BULALIM SADECE HİZMETLİLER MEMURLARI SAVUNAN BİR SENDİKA OLSUN

Toplam 260 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi