Editörler : E.Kayı Han

Kapalı
08 Ekim 2015 00:26

İcra müdür yardımcıları çok güzel yatışta gelin gelin yatış memurluğu hazır

İcra müdürü olmak isteyen arkadaşlar sakın icra müdürü olmayın olabiliyorsanız icra müdür yardımcısı olun çünkü onlar için daire batmış bitmiş hiç sorun değil mesaileri zaten 8:30 başlar 4:30 da biter en zor işleri beğenmedikleri işi kime iteliyeceklerini düşünmektir. üzerine alınan alınabilir icra dairesi yatış yeri değildir kader birliği yapabilmektir ve herşeyden önemlisi iş arkadaşlığıdır o katibin işi bu müdürün işi anlayışını bir kenara bırakın tepeden tırnağa dairenin işi olduğu durumunu unutmayın lütfen ego yapılacak bir memurluk değildir müdürlük. icra müdürlüğün öğretilerini ortaya koyan kişi kim ise onu çok yakından tanımak isteriz yani tüm memlekette durum böyle bir kaç tane fedakar ve empati sahibi müdürle bu işler çözülmüyor. saygılar

poyraz5561
Şef
08 Ekim 2015 10:49

yahu ne müdür yardımcısı, icra dairesinde katip bile olmayın. akşam iş bitmez 7-8 de çıkarsınız haftasonu iş olur çalışırsınız. ayrıca aşırı stresli ve milyontane evrak işinin olduğu bir iş. bir çok arkadaşın psikolojisi bozuldu. müdürlükle hiç alakası yok resmen amelesiniz. temizlikçiye özenirsiniz. akşama kadar telefon susmaz, akşama kadar 500 tane adamla muhatap olursunuz. sinir krizine girer doktorluk olursunuz. icra daireleri devletin en rezil pis yoğun ve karmaşık kurumudur. Hayattan zevk alan insansınız balık tutmayı seviyorsanız sakın icra dairesine gelmeyin..

icmemur
Kapalı
09 Ekim 2015 00:06

İcra dairesinde kimse çalışmasın diyemeyiz illa ki bu işi birileri bu ülkede yapacak ama yetersiz ve ilgisiz kişiler müdür olursa işler yürümez icra dairesi müdürlük taslanacak yer değil bunu bu işi yapan herkes biliyor, müdür olduğunu mu anlamak istiyor her ay müdür maaşını aldığında anlasın yanlamasına diklemesine yatış şekilleri deneyerek değil ben bir kişi üzerinden söylemiyorum bunu Allah da biliyor kuluda biliyor gün içinde herkes organize çalışsa iş kalmaz

cecilyus
Aday Memur
04 Kasım 2015 17:27

O daireler insanı hayattan soğutur gerçekten. Ama kolay iş yok.

İCRACIM
Aday Memur
05 Şubat 2023 15:02

Çok şükür bir çoğu emekli oldu da kurtulduk geriye kalan bir grup var onlar da emekli olursa icra müdürlükleri rahatlar. Sorumluluk sahibi bilgili icra müdür ve yardımcıları sayesinde daha da güzel günler olacak İnşallah

İCRACIM
Aday Memur
04 Haziran 2023 20:56

bi̇r i̇cra müdürlüğünde i̇şler yoğun ve yeti̇şmi̇yor i̇se bi̇li̇n ki̇ bazi müdürler yatiyordur. bazi i̇şleri̇ üzeri̇ne bi̇le alinmazlar ben müdürüm di̇yen kenara çeki̇li̇r, belgesel i̇zler gi̇bi̇ etrafi i̇zlerler, yapmayin ayip oluyor...

KarobasaN
Memur
05 Haziran 2023 07:23

Buradaki icra memuru arkadaşların sitemlerinin amacını aştığını düşünüyorum, elbette her insanın çalışma disiplini bir değil, iş yoğunluğu ve personel eksikliği de malum, bir takım çalışması olduğu da bir gerçek ancak; icra müdür yardımcısı olun yatış falan bu başka bir kafa, bu söylem bir hazımsızlık, kendi içinde bir çekememezlik, burada işi yapmayanı değil bir grubu mesleği aşağılıyorsun.

Beğenmedikleri işi kitlemek nedir mesela? Sorumluluğunda olmayan işi yapıyorsanız niye yapıyosunuz? Hangi saatte gelip gittiğini yazıyorsun ancak konuşulacak yer burası değil... komisyona niye yazamıyorsun burada seni cesaretlendiren, dairede kuzu gibi yapan şey nedir?

İcra müdür yardımcısının, yaptığı işin hangi sorumluluğu memurdadır, memurun işini geciktirmesi veya ihmal etmesi bile bir imy için soruşturma sebebi değil midir ? Savcı kararı uygulayan memuru mu yoksa kararı veren müdüü çağırıyor? İcra müdürü idari yönden yönetmez müdürün işidir o, müdür yoksa müdahil olur. Evet dediğin gibi orada müdür varsa gerekirse belgesel izler gibi izleyecek...

Burada eleştiri yapacaksan mesleğe katkısı olsun, yöneticini aşağılayarak, bir mesleğe hakaret ederek olmaz.

İcra müessesinin içinde bir çok iş ve işlem angarya ve gereksiz iş yükü kapsamlı bir değişim olmadan düzelmesi zor, buda ister istemez ağır iş yükü getiriyor, personeli motive eden bir gelir ek ödeme yok buda motivasyonu düşürüyor, ancak bu şartlarda bile personelin ekip ruhu içinde çalışması gerek elbette kimi kimseler birlikte çalışmaya müsait değil her meslekte olduğu gibi ama bunun çözümü genelleyerek aşağılamak, hazımsızlık göstererek olmaz.

Bir önceki icra müdürü olmayın başlığında fecisi müdürün konusuna o yüzden yazdım 15 yıl olacak gram ilerleme yok meslekte... Konuyu güncelleyen arkadaş muhtemelen buna ilişkin bir hasetle yazdı.

Bu nedenle burada şikayet eden arkadaşların haleti ruhiyesine bakınca aslında eleştirdikleri yöneticileri gibi birlikte çalışmaya müsait olmadıklarını görüyorum.

Sağlıcakla kalın.

Ozden_42
Şube Müdürü
05 Haziran 2023 10:12

Hepsi doğru. Yatış için ve iş yıkmak için varlar. Daha dün başlamış 24 yaşındaki çocuk başına yardımcı oluyor, işi sen öğretiyorsun 3 ay sonra davranışlar değişiyor, hacze çıkmak yok, iş yıkmak için ellerinden geleni yapıyorlar, lakayitlik, biliyorum mudurlerde neden şakşakçılık yapıp daire içi adaleti sağlayamaz. 10 yıldır hiçbir müdür ve yardımcıya hakkım helal değil. Sömürüyorlar adeta. Her ay 60 dosyada hacze çıkacağım iti kopuguyla uğraşıp saçları agartacagim beyefendi benim hacze ortak olacak, yok böyle birşey.

KarobasaN
Memur
05 Haziran 2023 14:41

Bakın tekraren söylüyorum, yüzüne konuşamadığınız insanların arkasından konuşuyorsanız, şahsi konuşun... Bir mesleği aşağılamadan, siz haciz yolluğunu paylaşmak zorunda değilsiniz, paylaşacağınıza dair hiçbir düzenleme yok...

Açıkça ben gittiğim hacizlerin yolluğunu paylaşmayacağım dediğinizde elinizden alabilecek hiçbir kamu görevlisi yok, paylaşıyorsanız rizaidir, sesinizi yükseltemiyorsunuzdur. Hakkınızı savunamıyorsunuzdur. Bunuda herkese mal etmenize ne gerek var, buraya gelip beylik laflar etmek kolay, çık kardeşim müdürüne söylesene, hem şikayet edip hem uyguluyorsanız, açık korkuyorsunuz, korkaklarında isyan etme hakkı yok.

Havuz sistemi birçok birimde farklı farklı uygulanıyor dairenizde nasıl oluyor bilmiyorum, benim şuan bulunduğum yerde icra müdür yardımcıları dair hacze çıkıyor ortak bölüşüm yapılıyor bir kişi dahi gönülsüz ise zaten olmaması lazım.

Sorun sıkıntılarınızı söylemenizde değil genelleyerek hepimizi hakaretvari eleştirmenizde...

Ozden_42, 4 ay önce
Hepsi doğru. Yatış için ve iş yıkmak için varlar. Daha dün başlamış 24 yaşındaki çocuk başına yardımcı oluyor, işi sen öğretiyorsun 3 ay sonra davranışlar değişiyor, hacze çıkmak yok, iş yıkmak için ellerinden geleni yapıyorlar, lakayitlik, biliyorum mudurlerde neden şakşakçılık yapıp daire içi adaleti sağlayamaz. 10 yıldır hiçbir müdür ve yardımcıya hakkım helal değil. Sömürüyorlar adeta. Her ay 60 dosyada hacze çıkacağım iti kopuguyla uğraşıp saçları agartacagim beyefendi benim hacze ortak olacak, yok böyle birşey.

Ozden_42
Şube Müdürü
05 Haziran 2023 15:48

Yüzüne de söylüyorsun adam seni farklı farklı şeylerle tehdit ediyor. Ben bunları söylediğim halde böyle durum. Velevki söylemediğimi varsay bu adamların hiçbirisi düşünmüyor mu ?Daire içinde katip çıkıyor sürekli tahliyesidir, istihkaklı haczi vs bir sürü sıkıntı çektiğimizi biliyorlar neden halen hakları olmadığı halde almaya devam ediyorlar.Ben helal etmediğimi yüzlerinede söyledim. Bu adamlar halen bildiğini okuyor ayrıca çıkmıyorum parasinida istemiyorum dediğim halde mobing tüm arkadaslar yönünden devam ediyor. Ne şikayet edebileceğin merci var ne bişey. Seni mobinge maruz kaldigin adamla başbaşa bırakıyor sistem. Nafaka hesabı yapılacak atıyorum Üfe, Tüfe adam kararın ifasina diyip sana atıyor. Hesap nerden yapılıyor haberi yok ben mecburum yapmaya. Sistem işte bu hale gelmiş ne kırabiliyorsun, ne değiştirmeye müsade var. Bunlarin hepsi bizden önceki zabıt katiplerinin tavizlerinden olduğuna inanıyorum. Diğer işler ibaresi altında her iş bizim. En azından benim çalıştığım yerde böyle. Diğer dairelerde aynen böyle.
KarobasaN, 4 ay önce

Bakın tekraren söylüyorum, yüzüne konuşamadığınız insanların arkasından konuşuyorsanız, şahsi konuşun... Bir mesleği aşağılamadan, siz haciz yolluğunu paylaşmak zorunda değilsiniz, paylaşacağınıza dair hiçbir düzenleme yok...

Açıkça ben gittiğim hacizlerin yolluğunu paylaşmayacağım dediğinizde elinizden alabilecek hiçbir kamu görevlisi yok, paylaşıyorsanız rizaidir, sesinizi yükseltemiyorsunuzdur. Hakkınızı savunamıyorsunuzdur. Bunuda herkese mal etmenize ne gerek var, buraya gelip beylik laflar etmek kolay, çık kardeşim müdürüne söylesene, hem şikayet edip hem uyguluyorsanız, açık korkuyorsunuz, korkaklarında isyan etme hakkı yok.

Havuz sistemi birçok birimde farklı farklı uygulanıyor dairenizde nasıl oluyor bilmiyorum, benim şuan bulunduğum yerde icra müdür yardımcıları dair hacze çıkıyor ortak bölüşüm yapılıyor bir kişi dahi gönülsüz ise zaten olmaması lazım.

Sorun sıkıntılarınızı söylemenizde değil genelleyerek hepimizi hakaretvari eleştirmenizde...

KarobasaN
Memur
05 Haziran 2023 15:59

Eleştirilerinizi anlıyorum ancak bir müdür yardımcısı tahliyeye gitmeme insiyatifine sahip çünkü karar mercii o, bir dosyanın işlemini yapmak için yüzlerce dosyayı bir gün işlemsiz bırakmış olur, Ancak gitmediği hacizlerin yolluğunu istememesi gerektiği noktasında hem fikirim, nafaka hesabı konusunda da birşey diyemiyorum normalde hiçbirimiz hesap uzmanı değiliz, eğer birisi hesaplayacaksa bu dosyanın sorumlu müdürü olması lazım bu konuda haklısın, sorun haklı olman değil zaten tepkini yanlış yansıtman, sen sorunlardan bahsediyorsun ben üsluptan...

Ozden_42, 4 ay önce
Yüzüne de söylüyorsun adam seni farklı farklı şeylerle tehdit ediyor. Ben bunları söylediğim halde böyle durum. Velevki söylemediğimi varsay bu adamların hiçbirisi düşünmüyor mu ?Daire içinde katip çıkıyor sürekli tahliyesidir, istihkaklı haczi vs bir sürü sıkıntı çektiğimizi biliyorlar neden halen hakları olmadığı halde almaya devam ediyorlar.Ben helal etmediğimi yüzlerinede söyledim. Bu adamlar halen bildiğini okuyor ayrıca çıkmıyorum parasinida istemiyorum dediğim halde mobing tüm arkadaslar yönünden devam ediyor. Ne şikayet edebileceğin merci var ne bişey. Seni mobinge maruz kaldigin adamla başbaşa bırakıyor sistem. Nafaka hesabı yapılacak atıyorum Üfe, Tüfe adam kararın ifasina diyip sana atıyor. Hesap nerden yapılıyor haberi yok ben mecburum yapmaya. Sistem işte bu hale gelmiş ne kırabiliyorsun, ne değiştirmeye müsade var. Bunlarin hepsi bizden önceki zabıt katiplerinin tavizlerinden olduğuna inanıyorum. Diğer işler ibaresi altında her iş bizim. En azından benim çalıştığım yerde böyle. Diğer dairelerde aynen böyle.

Ozden_42
Şube Müdürü
05 Haziran 2023 16:32

O karar verilen işlemleri de ben hacizde olduğum için yapacak kimse yok. Karar verilse bile kararın ifası yapılmadığı için ben çıkmışım o çıkmış farketmiyor. Gerçekten bu yazdıklarım harfi harfine doğru. Daha anlatsam say say bitmez yemin ederim. Bunların hepsini ruz-i ceza günü alacağıma inanarak ve bu işten ayrilsam başka yapacağım iş olmadığı için katlanıyorum. Üslubum aslında bizim maruz kaldığımız duruma göre az bile kalıyor ancak, elimizden başkaca birşeyde gelmiyor. Bu nafaka hesabı, haciz olayı sadece bunlar değil bunlar bir çırpıda burda aklıma gelen şeyler sadece.
KarobasaN, 4 ay önce

Eleştirilerinizi anlıyorum ancak bir müdür yardımcısı tahliyeye gitmeme insiyatifine sahip çünkü karar mercii o, bir dosyanın işlemini yapmak için yüzlerce dosyayı bir gün işlemsiz bırakmış olur, Ancak gitmediği hacizlerin yolluğunu istememesi gerektiği noktasında hem fikirim, nafaka hesabı konusunda da birşey diyemiyorum normalde hiçbirimiz hesap uzmanı değiliz, eğer birisi hesaplayacaksa bu dosyanın sorumlu müdürü olması lazım bu konuda haklısın, sorun haklı olman değil zaten tepkini yanlış yansıtman, sen sorunlardan bahsediyorsun ben üsluptan...

06 Haziran 2023 11:23

Ne zaman icra müdürlüğüne gitsen, çay, kahve sohbet muhabbet dönüyor. Yemeğe istisnasız yarım saat erken çıkarlar. Yarım saat geç gelirler. Tabi sorsan hepsi yoğunluktan, personel yetersizliğinden şikayet eder, o ayrı.

Befy
Aday Memur
06 Haziran 2023 11:34

İnsanları sal be kardeşim. Ben senin düşüncelerine kesinlikle katılıyorum ama bırak da azda olsa rahatlasınlar.

KarobasaN, 4 ay önce

Toplam 13 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi