Editörler : crops35
10 Aralık 2015 00:40

Telefon görüşmesi ve dava

Merhaba hukukçu kardeşlerim,

Benim birkaç aydır kafamı kurcalayan bir mevzum var. Hukuksal bir mevzu olduğunu düşündüğüm için de sizlere akıl danışma gereği duydum. Mesele şu

Ben yaklaşık 1 ay boyunca bir lokantada sigortasız olarak çalıştım. İş değişikliği sebebiyle bir ayın sonunda işverenle anlaşarak, en ufak bir tartışma dahi yaşamadan ayrıldım. İşverenle işin başında anlaştığımız ücretin bir kısmını elden aldım fakat diğer kısmını "isverenin birkaç hafta sonra veririm, elim sıkışık" bahanesiyle erteledik. Zamanı geldiğinde ben bu adama sms attım, paramı istedim fakat paramı alamadım. Daha sonra aradan bir müddet geçtikten sonra bu kez telefondan aradım. Bu telefon görüşmesinde adam bizzat bana vermesi gereken ücreti telaffuz etti ve detaylı bir şekilde konuştuk. Daha sonra bu adamı birkaç kez aramama rağmen telefonlarımı açmadı. Aradan neredeyse 8 ay geçti ama bu adam paramı vermedi.

Sorum şu: sizce ben bu adamla yaptığım telefon görüşmesini ve gönderdiğim sms'leri tespit ettirerek bu adama dava açamaz mıyım? Dava açılabiliyorsa süreç nasıl işliyor? Kazanma durumum ve dava masrafım ne kadar olur?

yardımcı olursanız inanın beni büyük bir yükten kurtaracaksınız. Şimdiden yanıt için çok teşekkür ederim.

10 Aralık 2015 01:07

Yazımı okuyan hukukçu arkadaşlara : Bu başlığı takip ediyor olacağım. Aradan zaman geçse bile fikirlerinizi yazarsanız okuyacağımdan emin olabilirsiniz. Yorumlarınızı mutlaka bekliyorum.


mehmetfirat34
Müsteşar Yardımcısı
12 Aralık 2015 13:34

?

Toplam 2 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi