Editörler : crops35
19 Aralık 2015 16:10

Hukuk birakip isletme okumak

Merhaba bu foruma sırf siz tecrübeli kişilerin fikrini alabilmek için üye oldum umarım okuyup benimle fikirlerinizi paylasirsiniz. Ben hukuk fakültesine yeni başlamış hayata dair hiç bi tecrübesi olmayan 18 yasında bi hukuk öğrencisiyim fakat daha bölüme gelmeden aaklımda bir cok soru işareti vardı özellikle çevrede duyduğum hukukçularin özellikle avukatların iş hayatında yaşadıkları sıkıntılar beni cçok dusundurdu .bölümü tercih etme sebebim sırf bir an önce okulu bitirip aileme yük olmamak onlara destek olmaktı zaten idealim olan mesleğe bu değildi ama hayat şartların el vermiyor idealist olmaya diyerek en azından garanti olur geleceğim diye düşünüp hukuk fakültesi yazdımfakat uüniversiteye gelince gerek hocalarmizin konuşmasından gerek kendi yaptığım araştırmalara gore büyük bi çoğunluğunu ileride. İş sıkıntısı çekçek durum böyle olunca zaten sevdiğim bir okul hayatını durdurmak yerine kendi idealim için bölümü bırakıp tekrar hazirlanmayi ve Boğaziçi işletmeye gitmeyi düşünüyorum belki düşüncelerim size saçma gelcek ya da inandırıcı gelmeyecek ama cevreme beni bilgilendiribilecek kimse yok ailemde üniversite mezunu ya da hukukçu yok o yüzdensizden yyardım istiyorum lütfen fikirlerinizi esirgemeyim


hukukcu genc
Aday Memur
19 Aralık 2015 16:14

bu kotu yazidan dolayi ozur dilerim mobil surumden girdigim icin yazim kurallarini ihlal ettim


avukat-09
Genel Müdür
19 Aralık 2015 17:42

Isletmeyi de bosver. Hukuku da. Kardesim de bu yil universiteye basladi. Sayisalciydi ama esit agirlik derecesi de iyi oldugundan hukuk yazmayi dusundu, yazdirmadim. Dis hekimligine gitti. Belki istanbul ankara izmirde hukuk okumak varken kucucuk bir sehirde universite okuyacak ama vanda da olsa dis hekimligi ve tip okumak yerine, bu devirde birak isletmeyi ankara hukuk bile okunmaz. benden sana tavsiye sayisal yapamayacaksan ya pdr oku. Ya sayisal kas, tıp diş hekimligi oku. Diyarbakir vanda oku fark etmez en azindan cikar cikmaz kuradan atanir calismaya baslarsin. Avukatlik bitti. Iibfliler aç.


avukat-09
Genel Müdür
19 Aralık 2015 17:44

Esit agirlikta su an en duzgun ve gelecegi garanti meslek pdr. Sosyal hizmet de fena degil ama 3 4 yila o da bitecek. En iyisi pdr yine. Ama tum branslara bakarsak kesinlikle tip dis. Hemsirelik oku ya da. O kadar diyorum.


flexinn
Şube Müdürü
19 Aralık 2015 18:02

Olabiliyorsan eczacı olacaksan aç dükkanı 2 kalfa kasaya da emekliyse pederi oturt hayatını yaşa

roseli
Memur
19 Aralık 2015 18:42

hukuktan vazgec bu net 3kurus maasa avukatlikta yaparsin katiplikte sekreterlikte.. kurallarina gore calismak istiyorsanda issiz kalmayi gozr alirsin.. yol yakinken don
19 Aralık 2015 18:56

kardeş ankarada dayın varsa devam et yoksa bende tıp ve diş hekimliği tavsiye ediyorum bazı şeyler de nasip bazen


ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
19 Aralık 2015 20:10

hukuk candır, can bırakılır mı hiç :)


sirmisal
Aday Memur
19 Aralık 2015 22:09

Hukuku 2. Sınıfta bırakmaya niyetlenmiş ama ailesi tarafından devam etmeye ikna edilmiş biri olarak seni çok iyi anlıyorum.Hatta öss tercihlerinde boğaziçi uluslararası ticareti 1. Sıraya yazmış,tercihlerde 8. Sırada Ankara Hukuku kazanmış biriyim.Pişman mıyım diye sorarsan,tek pişmanlığım tıp okumamış olmak..okulu uzattım stajdı,alışma evresiydi,kpssydi derken tıp okusam şimdiye uzman olmuş 8000 tl maaşla devlette göreve başlamış olurdum..Avukatlıkta 4. Yılım ve emin olduğum tek şey bu mesleğin karakter mesleği olduğu.Çevren varsa,girişkensen,kendini pazarlamada,para istemede iyiysen bu işte para kazanırsın..Bir nevi esnaflık çünkü.Yok ben yapamam diyosan oturup çalışacak hakim,savcı,kaymakam olacaksın..kpss den kuruma atanıp 3000 TL ye memur olmak için sınavlar mülakatlar gelgitler yaşayacağına Tıp oku derim..Tabi Tıp okumanın da bir zorluğu olduğu unutmadan.


fötürsüz
Memur
19 Aralık 2015 22:45

Kardeşim burdaki insanlar fakulteye girerken senin gibi tecrübesizdir, geleceğe dair adımlar atamamış insanlariz biz. Hukul fakültesini oku derim ben ama herkes gibi değil okurken dil öğren(bize de dediler ma salladik simdi pismanliktan kiriniyorum kpssden 95 puanim bile var ama dil olmadan uzmanliklara girilmiyor ) alesten puanını al ortalamani elinden geldigince yüksek tutmaya çalışı bol bol kitap oku mezun olduğunda elinde bir çok alternatif olsun. Ben okurken mezun olayım yeter kafasindaydim ne de olsa hakim olacam diye ama planlar tutmuyor , 5 kere hakimlik mulakatindan 90 üstü puanlar ile elendim hakimligie vereceğim emegi veya okuldayken harcadığım bos zamanları degerlendirseydim dil ile,ales ile felan piyasa kazanan bir avukatta olurdum, uzmanda olurdum, akademisyen de olurdum ama is işten gecti cok vakit kaybettim tek umudum kurum avukatligi kaldı . Bir cok arkadaşım hakimlik sinavina girmedi bile hepsi çok daha guzel yerlerde çalışıyor ama üniversiteyi boş gecirmediler. Illa hakim/savci olacagim diyorsan da şimdiden yargı içinden bir referans ara referanssiz olmuyor 5 kere denedim :) ve herhangi bir dini/siyasi oluşuma da katılma gerçi referans bulan adam her türlü giriyor ama iste sen temizliğini koru . Bu arada eşit ağırlıktan yukselebilmen için hep birilerinin elinden tutması lazım yani bizim gibi anadolu cocuguysan bir yerlere kolay getirmiyorlar . O yüzden hazır yeni baslamisken bu isi se ve kendini iyi geliştir. Isletme ile hukuk kiyaslanmaz bence orda cok daha güçlü rakiplerin olacak iyo yerlere gelebilmek icin devlet kadrosu içinse hep alt kadrolar var.

19 Aralık 2015 23:11

Fötürsüz çok güzel yazmış. Söylenenler her meslek için geçerli. Siz ne istediğinize karar verin ve diğer adaylar arasından sıyrılmaya bakın. Çünkü her alanda az veya çok rekabet olacak.

Ben de severek hukuk okumadım ama bitirdim. Stajda gece 10 a kadar çalıştığım da oldu. Sınavlar kovaladım, mülakatlardan kaldım. Ama şimdi bir kurumda avukat olarak çalışyorum. Serbestte çalışmaktan daha iyi benim için. Stressiz uyuyabiliyorum çünkü.

Ama hep bu işi yapmayacağımı da biliyorum. Ya da yapacaksam bile yanında bu işe devam edebilmem için motive edici şeyler olacak.

Şimdi sizin yerinizde olmak isteyen çok insan vardır. Üniversitenin tadını çıkarın. Ama fötürsüzün söylediği gibi ortalamanızı da yüksek tutarak, dil öğrenerek, hocalarınızla iletişim kurarak(asistan olmak isteyebilirsiniz), özellikle mesleğinizle ilgili etkinliklere katılarak, yaz stajı yaparak...

Henüz ilk dönem yeni bitiyor fikriniz değişecektir. Umudunuzu kaybetmeyin! Hakkınızda hayırlısını dilerim.


mertali007
Şube Müdürü
20 Aralık 2015 02:12

Önce 65 yaşına kadar severek yapacağın mesleğin ne olduğuna karar ver dikkat edersen meslek diyorum iş para karşılığında yapılan herhengi bir şey olabilir ve çalışkan isen parayı her işten kazanırsın. Kabiliyetine ve fıtratına uygun seni mutlu edecek mesleğe karar ver ve o yolda yürü


kartel06
Yasaklı
23 Aralık 2015 12:09

hukukcu arkadasim hakimlik te mülakata kalan 3 kisiden 1i hakim olur uzmanlikta 4 kisiden biri hakimlik referansi bulamazsan uzmanlik daha zor isletme okuyup özelde calisma sansin daha fazla iken kamu dusunuyorsan daha zor.

adaybirteknisyen141
Aday Memur
24 Aralık 2015 00:37

noterlik de güzel para yok mu ya herkes övüyordu da.


umuda_yolculukkk
Genel Müdür
24 Aralık 2015 10:14

noterlikte sıra var.110 yaşında sora gelecek insanlar var.


umuda_yolculukkk
Genel Müdür
24 Aralık 2015 10:18

Hukuk tercih ederken beni de yönlendiren olmadı.Mezun olunca hakim olurum modundaydım ama bilmediğimiz şeyler varmış olmadı bir kaç kere elendim.O süreçten maddi manevi çok yoruldum ,pdr okuyan arkadaşım atanmış düzen kurmuştu çok özenirdim,çok pişman oldum.Neyse sonra kurum vekili olarak göreve başladım çok şükür huzurluyum,öğretmenlikten de iyi olduğu kanaatindeyim..Ha çok stres çektim o da ayrı..Bu arada kpss iptal söz konusu yani anlayacağın yıllar sonra o kadar stresten sonra kavuştugumuz düzen de elimizden alınabilir..çok zor durumlar dostum :))

25 Aralık 2015 21:34

Arkadaşlara genel olarak katılmakla birlikte; şu an için eşit ağırlık öğrencisi için en makul bölüm hukuk fakültesidir.

PDR son 10 yılda oldukça revaçta bir bölüm olmasına rağmen mezun enflasyonundan etkilenmekte. Muhtemelen buraları okuyan arkadaşların üniversiteyi kazanmaları ve bitirmeleri arasında geçecek sürede(5 yıl) yani 2020 yılına vardığımızda PDR bölümünden devlete alımlar oldukça azalacaktır.

Hukuk alanında her ne kadar mezun sayısı artsa da esas problem hukuk sektöründe pastanın büyük çoğunluğunun eski avukatlarca kapılmış olmasıdır. Aslında dengeli bir dağılım olsa herkese yetecek kadar uyuşmazlık bulunmaktadır.

Bu dengesiz dağılımın sebebi ise uzmanlaşmanın bulunmamasıdır. Bugün tıpta 30-40'tan fazla klinik branş bulunmakta. Kulak için kbb doktoru, gözünüz için göz doktoruna gitmektesiniz. Bir genel cerraha gidip cildinizle ilgili tedavi alamazsınız. Ama avukatlıkta ne yazık ki herkes her davaya bakabilmektedir.

Bugün tıp alanında 150-200 bin civarında doktor bulunsa da, iş klinik branşlara gelince doktor sayısı 5-10binden fazla olamamaktadır.

Bu somut örnekten yola çıkarsak, Türkiye'de avukatlık alanında da branşlaşma kaçınılmazdır. 5 sene sonra değilse bile 10 sene sonra bu gerçekleştiği zaman, örneğin Türkiye genelinde sadece 10.000 boşanma-aile hukuku avukatı, 7.000 ceza avukatı vs. gibi sayılar oluştuğu zaman meslek hem hak ettiği değeri edinecek hem de meslektaşların maddi açıdan tatmin edici kazaçlar elde etmesi sağlanacaktır.


ferhat.87
Aday Memur
28 Aralık 2015 08:49

isletme mezunuyum. kpss derdi burda da var. hukuka devam et yapabiliyorsan yaninda isletme oku cok zorlamaz seni

srcnmx
Aday Memur
28 Aralık 2015 21:48

Ben de Boğaziçi işletme hedefleyerek 2008 öss ye girmiştim. Ama puanım yetmediği için 9 Eylül de hukuk okudum. Gelecek kaygısı, para kazanamama korkusuna kapılmışsın ama sen Boğaziçi işletme bitirirsen kesinlikle bir çok hukukçudan çok daha fazla para kazanacaksın. Tabi bunda ingilizcenin yanına ikinci bir dil koyma, mesleki donanım vs vs. etkenler de önemli. Sonuç olarak sen Anadolu'da sıradan bir ibf okumayacaksın, Boğaziçi öğrencisi olacaksın ve bir çok hukukçudan çok daha fazla para kazanacaksın. Kesinlikle hayallerini kovala ;)


jasmeenkarya
Müsteşar Yardımcısı
30 Aralık 2015 01:08

Dil öğren, bir hukuk dalında uzmanlaş,fikri sınai haklar hukuku gibi


chandler bing
Aday Memur
15 Şubat 2016 18:24

pdr okuyun derim. isletmeyi açıktan da okuyabikirsiniz boyle iki diplomayla iibflilerin sinavlarina

Toplam 31 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi