Editörler : F16 Gökçen
09 Mart 2016 14:11

Yöresel sevdiğiniz yemekler sayfası

paylaşmak isteyenler yazabilir

09 Mart 2016 16:06

MALATYA USULÜ İÇLİ KÖFTE ,,,,,, Hamur için:

1 kg ince bulgur

yarım kg un

1 yumurta

2 kaşık biber salçası

tuz

İçi için:

Yarım kilo orta yağlı kıyma

yarım kilo kuru soğan

bir demet maydanoz

tuz

pul biber

karabiber

250 gr. margarin

İçi bir gün önceden hazırlanır. Buzdolabında bekletilir. Önce kuru soğan doğranır, elde doğranması önemli. Tavada önce soğanlar kavrulur. Kavrulan soğanlar ayrı bir yere alınır. Kıymalar kavrulur ve soğanla karıştırılır. Doğranan maydanoz, tuz, pul biber ve karabiber eklenir. Hamur için bulgur geniş bir kaba alınır üzerini geçecek kadar sıcak suyla ıslatılır, bulgur yumuşayınca içine yumurta, biber salçası, tuz ve un eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamurdan ceviz den büyük parçalar alınıp elle açılır. Açılan köftenin içine bir kaşık kıymalı iç konur ve yavaş yavaş büzerek kapatılır. Köftelerimiz kaynamış tuzlu suda suyun üzerine çıkana kadar pişirilir.

09 Mart 2016 16:10

DENEYİN ÇOK SEVECEKSİNİZ .AFİYET OLSUN

09 Mart 2016 16:22

(

NEFİS YEMEK TARİFLERİ

UYGULAMASI ÇIKTI, İNDİRDİNİZ Mİ?

1 tabak kuru fasulye

1,5 yemek kaşığı salça

Sıvı yağ

Kuzu eti

Pul biber

Fasulyeyi akşamdan suya koydum. Suda şişiyor, kullanacağımız tencere düdüklü olacak. Tencereye sıvı yağ, kuzu etini biraz kavurup salçayı da ekleyelim ve fasulyeleri yıkayıp onu da tenceremize ekleyip biraz karıştırıp suyunu ekleyelim. Üç parmak kadar üste çıksın. Şimdiden afiyet olsun :)

09 Mart 2016 16:28

İZMİR KÖFTESİ

250 -300 gr kıyma

1 soğan (çok büyük olmasın )

2 -3 yemek kaşığı galeta unu

1 yumurta

1 büyük diş sarımsak

Azıcık maydanoz

Azıcık pul biber, karabiber, kekik, kimyon ve tuz

Kızartmak için : sıvı yağ

Diğer malzemeler;

2 büyük patates

5 ? 6 tane çeri domates

Azıcık da yeşil biber

Sosu için :

1 yemek kaşığı domates salçası

2 su bardağı sıcak su

Tuz

HAZIRLANIŞI

Köfteleri genelde hafif olsun diye çiğden fırına koyup orada pişiriyorum. Ama bu defa hepsini kızartıp bol sosla fırına öyle koydum. Tabiiki nefis oldu; ))

Köfte için : kıyma, soğan rendesi, sarımsak rendesi, ince kıyılmış azıcık maydanoz, 1 yumurtayı, tuz ve sevdiğimiz Baharatlardan azıcık koyup güzelce yoğuruyoruz. Bunlardan ceviz büyüklüğünde koparıp, beze gibi yuvarlayıp sonra da bunu silindir şekline getirip, hafif bastırıyoruz. Böylece bitiriyoruz hepsini. Vaktimiz varsa dolapta dinlendirelim biraz. Güzel oluyor. Dinlenen köfteleri tavaya birazcık yağ koyup, arkalı önlü kızartıyoruz.

Patatesleri soyup, iri iri dilimliyoruz. Bol sıvı yağda kızartıyoruz. Kızaran patatesleri havlu kağıdın üstüne alıyoruz. Temizlenmiş yeşil biberleri de içine atıp aynı şekilde kızartıyoruz. Çeri domatesleri de yıkayıp ortadan ikiye kesip hazırlıyoruz.

Orta boy bir tepsiye :1 patates, bir köfte, bir domates ve biber şeklinde yerleştiriyoruz. Sosu için : bir kaşık salçayı sıcak suyla iyice eritiyoruz. Hatta kızarttığımız köfteden yağ kaldıysa onu da koyalım Sosa. Bu sosu yemeğin üstüne gezdiriyoruz. Birazcık da tuz serpiyoruz.

Hepsini kızarttığım için ayrıca yağ koymadım. 200 derecede 35 ? 40dk pişiriyoruz. Pilavla ya da ekmekle bandırmak suretiyle afiyetle yiyoruz. Herkese afiyetler olsun.

09 Mart 2016 16:42

NOHUTLU SULU KÖFTE

KÖFTESİ İÇİN;

Kıyma

Çok az ıslanmış kısırlık bulgur

1 küçük soğan rendesi

Az tuz

Karabiber, pul biber, kimyon

ÇORBA İÇİN;

Köfte kadar haşlanmış nohut

1 havuç

1 patates

1 soğan

1 yemek kaşığı salça

2 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

1 çay kaşığı kimyon

HAZIRLANIŞI

Öncelikle köftelerimizi hazırlıyoruz. .Önceden fazlaca köfteyi bu şekilde hazırlayıp dondurucuya attığım için istediğim kadarını çıkarttım dolaptan. Aynı zamanda haşlanmış nohutta dondurucuda olduğu için çok kolay bir yemek oldu.

Köftelerin malzemesini yoğurup dinlendiriyoruz .Sonrasında küçük küçük yuvarlayıp tepsiye dizip dondurucuda biraz sertleşmesini bekliyoruz .Daha sonra poşetlere doldurup ezilmeden dondurucuya atabilirsiniz. Şimdi geçelim tarife.

Tencereye 1 soğan ve havucu doğrayıp yağda biraz kavuruyoruz .Salçasını atıyoruz .Çok az kavurduktan sonra patatesleri atıyoruz .Biraz daha çevirdikten sonra sıcak suyu ekliyoruz yada et suyu kullanabilirsiniz .Farketmez. Suyu kaynayınca haşlanmış nohutu ve köfteleri atıyoruz .10 dk daha pişiriyoruz. Patatesler pişince yemek hazır demektir. İstediğimiz baharatı attıktan sonra işlem tamam. Kimyon çok yakıştığı için ekliyoruz .Ben çok az da kekik attım. Karabiber bana dokunduğu için eklemedim ama tarife ekledim ;)

afiyet, şeker, şifa olsun.

09 Mart 2016 16:50

UZUN BİBER DOLMASI...

6 tane uzun yeşil biber

1 tane kırmızı dolmalık biber

İçi için:

300 gram kıyma

2 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı kimyon

1 diş sarımsak ( rendelenmiş )

1 kutu domates salçası

1 yemek kaşığı margarin

3 yemek kaşığı pirinç

Üzeri için:

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı tuz

2 bardak su

1 yemek kaşığı margarin

HAZIRLANIŞI

Biberleri yıkayalım, başlarını keselim, çekirdeklerini çıkartalım, kıymayı bir tabağa alalım, bütün malzemeleri ekleyelim ve karıştıralım, biberleri doldurup başlarını tekrar kapatıp

tenceremize yerleştirelim,biberlerin üstlerine parça parça margarin koyalım, 1 yemek kaşığı salçayı, tuzu ve 2 bardak suyu karıştıralım, biberlerin üstüne dökelim, orta ateşte pişirelim. Not: Aynı iç malzemeyle domates dolması da yapabilirsiniz.

09 Mart 2016 16:58

SODALI BÖREK

6 adet yufka

3 yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

600-700 gr tuzsuz beyaz peynir (ne kadar çok o kadar lezzet)

Yarım demet maydanoz

1 şişe sade maden suyu

HAZIRLANIŞI...

Önce harcımızı hazırlayalım.Yumurtanın birinin sarısını ayırıp; önce yoğurtla yumurtayı iyice çırpalım.

Sonra sütü ve yağı da ekleyelim.Peyniri rendeleyip maydanozla harmanlayalım.Yağlanmış tepsiye bir yufkayı taşacak şekilde serip harcı

her tarafına sürelim. İkinci yufkayı da serip aynı şekilde harç daha sonra peynirin yarısını serelim.2 yufka tekrar. Sonra kalan peyniride serelim.

Son iki yufkayı da serdikten sonra dışarı taşan yufkayı kenarlardan alıyoruz. Dilimleyip maden suyunu her yere gelecek şekilde döküp, ayırdığımız yumurta sarısını kalan harca katıp döküyoruz. 175. Derece fanlı fırında nar gibi olana kadar kızartıyoruz.

2 yufkada bir peynir koyarsak daha lezzetli oluyor su böreği tadında. Afiyet olsun

09 Mart 2016 17:02

HAŞHAŞLI ÇÖREK TARİFİ

2 su bardağı süt

4 su bardağı su

1 paket yaş maya

1 su bardağı sıvı yağ

3 çorba kaşığı şeker

1 silme tatlı kaşığı tuz

2 yumurta

Arasına sürmek için

1 çorba kasesi haşhaş ezmesi

1. 5 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağından

1 parmak eksik sıvı

HAZIRLANIŞI

Ilık süt, şeker su ve maya iyice karıştırılarak 10 dk dinlendirilir. Daha sonra yumurtaların akı, sıvı yağ ,tuz, un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur. Hamur en az yarım saat dinlendirilir. Hamurdan kase büyüklüğünde 6 tane beze yapılır. Bu bezeler üçer üçer açılarak aralarına haşhaşlı harç sürülür. Daha sonra kalın şeritler kesilir. Kesilen şeritler 2 ye katlanıp kıvrılır. Yağlı kağıt serili tepsiye uzunlamasına dizilir. Tepsi dolana kadar böyle yapılır. Hamurunuz kalırsa poğaça simit yapabilirsiniz .Ben fazla hamur yoğurmuştum .Öyle yaptım. Üzerine yumurta sarılarını sürüp tane hşshaşla süsleyerek 200 derece de yarım saat pişirin. Tabi herkezin fırını farklı biraz fazlada pişebilir. Piştikten sonra görüntülemeyi unuttum. Ben dilimleyip dondurucuya yerleştirdim. Uzun süre kalıyor.

09 Mart 2016 17:10

KÖZ BİBERLİ VE YOĞURTLU PATATES SALATASI

4-5 adet haşlanmış patates

3 adet közlenmiş kırmızı biber (ben konserve kullandım)

1 çay bardağı mısır

1 havuç

3-4 tane kornişon turşu

4-5 dal taze soğan

Taze nane

Tuz

2 su bardağı yoğurt

5 yemek kaşığı mayonez

2-3 diş sarımsak

HAZIRLANIŞI

Öncelikle patateslerimizi haşlayıp soğutuyoruz. Kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. Köz biberlerimizi, kornişon turşumuzu, taze soğanımızı ve taze nanemizi küçük küçük doğruyoruz. Havucumuzuda rendeliyoruz. Ayrı bir kasede yoğurdu, mayonezi, tuzu ve dövülmüş sarımsağı karıştırıp iyice çırpıyoruz. Bütün hepsini patateslerle karıştırıp servis ediyoruz. Afiyet olsun :)

09 Mart 2016 23:46

Katmerli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin:

1 su bardağı ılık süt,

1 çay bardağı sıvı yağı,

1 adet yumurta (akı içine sarısı dışına),

1 paket instant maya (10 gr),

2 çay kaşığı tuz,

2 çay kaşığı şeker,

3 su bardağı+1 yemek kaşığı un.

Aralarına Sürmek İçin:

50 gr teremyağı.

Üzeri İçin:

Yumurta sarısı,

Susam.

Katmerli Poğaça Yapılışı

Bir kaba mayayı, şekeri ve ılık sütü koyup karıştıralım.

Üzerine sıvı yağı, yumurta akını ve tuzu ilave edip karıştıralım.

Son olarak üzerine azar azar unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.

Teremyağı eritelim.

Hamurdan 7 adet ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.

Her birini unlanmış zeminde merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açalım.

Açtığımız her hamurun üzerine erimiş teremyağı sürelim.

Sonra hamurları üst üste yerleştirelim ve kenarlarını parmak yardımıyla birleştirelim.

Üst üste yerleştirdiğimiz hamurları tekrar unlanmış zeminde pasta tabağı büyüklüğünde açalım.

Daha sonra açtığımız hamuru üçgen şeklinde 8 eşit parçaya bölelim ve rulo şeklinde saralım.

Hazırladığımız poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim.

Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.

Katmerli Poğaçalarımızı önceden ısıtılmış 175° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Not: Hamurun mayalanması için beklemeye gerek yok.

11 Mart 2016 20:58

ISLAK KEK

2 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

1 su bardağı un

Yarım su bardağı pirinç unu

3 yemek kaşığı kakao

Vanilya

Kabartma tozu

Sosu için:

1 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı kakao

YAPILIŞI

Yumurta ve şekeri 3 dakika çırpın, sıvı yağı, sütü ve kakaoyu ilave edin, son olarak un, pirinç unu, vanilya ve kabartma tozunu ilave edin. Yağladığınız kare borcam tepsiye harcınızı dökün. 180° derece ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. (Kürdan batırıp bulaşmıyorsa olmuş demektir.)

Sosun hazırlanışı:

Şeker, kakao, süt ve sıvı yağ bir tencerede kaynatın.

Kek piştikten sonra ilk sıcağı çıkınca dilimleyin ve kaynamış sosu üzerine eşit yayılacak şekilde dökün, 15-20 dakika dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun.

11 Mart 2016 21:03

MUHALLEBİLİ KAKAOLU ŞİPŞAK KEK

3 yumurta

1 su bardağından biraz eksik toz şeker

Yarım çay bardağı süt

1 yemek kaşığı margarin

3 yemek kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 su bardağından bir parmak eksik un

Muhallebisi için

3 su bardağı süt

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı nişasta

3 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tereyağ

Üzeri için

Kakao

yapılışı:

Malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Yumurta ve şekeri mikserle 1 dk kadar çırpıyoruz. Daha sonra süt ve margarini ilave edip biraz daha çırpıyoruz. Un kakao ve kabartma tozunu vanilya karıştırıp bir süzgeç yardımı ile eliyoruz. Kuru malzemeleri de katıp çok az çırpıyoruz.

Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen kek kalıbı yada tepsimize döküyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 15 dk pişiriyoruz.

Kek pişerken muhallebimizi hazırlıyoruz.

Soğuk süt, un, nişasta, tel çırpıcı ile karıştırıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz.

Muhallebi koyulaşınca ocaktan alıp tereyağı ilave edip karıştırıyoruz. Muhallebiyi ılımaya bırakıyoruz.

Keki fırından alıp ılımaya bırakıyoruz. Biraz soğuyan kekimizin üstüne ılık muhallebimizi döküyoruz. Keki buzdolabında 10 dk bekletip servis edebiliriz. Kek ince bir olduğu için çok bekletmeye gerek yok. Kekimizin üstünü dilediğimiz gibi süsleyebiliriz.

Kakao

Nesquik

yada hindistan cevizi olabilir.

Ben kakao serptim.

Oldukça hafif hazırlaması kolay bir kek.

Deneyecek olanlara afiyet olsun


A Sİ Y E
Kapalı
21 Mart 2016 14:42

https://www.youtube.com/watch?v=IaUTMhhXhyA

Muhallebili Kadayıf Tatlısı (Sesli Anlatımı ile) - Nefis Yemek Tarifleri


A Sİ Y E
Kapalı
21 Mart 2016 14:43

https://www.youtube.com/watch?v=xJ3_v_YGi1A

Tiramisu Tarifi ( Kek ile )


A Sİ Y E
Kapalı
21 Mart 2016 14:54

https://www.youtube.com/watch?v=uHmtRbEL-HM

Etimek Tatlısı (Sesli Anlatım ile) - Nefis Yemek Tarifleri


A Sİ Y E
Kapalı
21 Mart 2016 14:56

https://www.youtube.com/watch?v=aAMt_ntiFQk

Pastane Poğaçası Tarifi | Nefis Yemek Tarifleri


A Sİ Y E
Kapalı
21 Mart 2016 15:04

https://www.youtube.com/watch?v=YLJrw23lGQQ

Süper Haşhaşlı Çörek -Ayşenur Altan Yemek Tarifleri


ice.man
Kapalı
21 Eylül 2018 17:01

Tarifini bilmem de, bükmenin patateslisini severim.

Ağzıaçık ta kıymalı olmalı. yumurtalı, peynirli falan olmaz.


maskov87
Başbakan Müsteşarı
22 Eylül 2018 22:48

samsun - bafra pidesi, döner(özellikle çalıkuşu)

Trabzon - Akçaabat köfte

edirne - ciğer tava

Diyarbakır - ciğer şiş, lahmacun

Siirt - büryan

adana - kebap

antep - beyran, beyti

Yozgat - testi kebabı

kayseri - develi cıvıklısı

bitti.


ice.man
Kapalı
03 Ekim 2018 14:46

Afyondan - bükme, katmer, ağzıaçık ve ocak bükmesi .

Toplam 57 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi