ebet.
Zeytinyağı, tıpkı bal ve çay gibi hile hurdayı kaldırıyor malesef. Ben anlarım vs diyebilen azdır memlekette. Bu sebepten önünüzde iki yol var:
1-Tanıdık eş dost varsa ve nasıl çalıştıklarını bildiğiniz kimselerden almak.
2-Marka değeri belli denetlenen yerlerden almak.
Tabi gerçek yağın bazı parametreleri var. Yüksek değer, düşük asit(0,2-0,3-...-0,6). Bunu elde etmek için bazı parametreler var. Erken hasat olması; yani ekim sonu zeytinler tam kararmamışken toplanan. Toplanmakla kalmayıp kısa sürede işleme tabi tutulan. Burada dikkat edilmesi gereken hızlı olması ve soğuk sıkım olması. Malesef yerli üreticilerden soğuk sıkımla imtihanı zayıf. Basıyorlar sıcak suyu. Bu sebepten zengin içeriğinden fire veriliyor. Onları da anlıyorum. Alışılmışın dışına çıkmak istemiyorlar. Ancak aynı zeytinden elde edilen yağın biri 40 lira diğeri 150 lira. Değerlendirmeye geğer bir fark. Neyse geleneksel köylüden düşük asit, zengin içerik ve meyvemsi tadı bulmak çok zor. Haliyle 2.seçenekteki marka değeri belli yerlerden almak kalıyor geriye.
Burada ince nokta üretim tarihi. Ekim ayının 20lerinde 22C derecede soğuk sıkım yapılmış asit değeri 0.2-0,4 arasında olan, meyvemsi tatlar ve kokular içeren(baskın olan çimen kokusudur) cam şişede ama özel uv ışınları geçirmeyen cam şişede ambalajlanmış ürünler olmalı. memcik trilye olması benim özel tercihim. Ayvalık da keza beğendiklerim arasında. Bu konuda bu hassasiyette çalışan firmalar var elbet. Ben araştırmalarım sonucunda Nova Vera yı keşfettim ve memnun kaldım. ilk hasat ürünleri uluslararası platformlarda ödüller alan bir marka. Sınırlı sayıda üretiliyor. Yarım litresi 70 lira. İlk hasat zamanı %20 indirim yapıyordu. Denemenizi tavsiye ederim. Sadece kapağını açmanız ve koklamanız ne demek istediğimi anlatır size. Zahterle beraber taze ekmek banıp yemek mümkün. Harika bir lezzet. Keşke yerel üreticiler de buna dikkat etse.
ve;reklamlara devam...
ve;reklamlara devam... turkca, 3 ay önce - Alıntıya git
Aynen..
Yarım litre yağa 70 tl veren enayi varsa helal olsun manisali_87, 3 ay önce - Alıntıya git
Söylenecek söz yok Allah çiftçinin yardımcısı olsun herkes bi kılıfa uydurmuş bu işi bilmesek tamam dicezde neyse sen yap reklamını 70ten sat sadıcım erken hasat aldım hak yağ kilosu 20 tlden soğuk sıkım manisali_87, 3 ay önce - Alıntıya git
Ya hakaret ediyorsun ya da ithamda bulunuyorsun. 20liradan soğuk sıkım erken hasat 0,2asit zeytinyağı bulduysan ne mutlu sana. Satıyorsan irtibat ver ulaşalım. Senden ya da senin aldığın yerden alalım. Sınırlı üretilen ve şu an bitmiş yağın neyini satalım. Kaldı ki ben, eşimin hamileliği nedeni ile düşük asit yüksek besin değerli yağ bulmak zorunda kalarak aldım yağı. Aldıktan sonra da hayran kaldım. Yani keyfiyetten değil zaruretten aldım. Adamlar 70değil 170dese de verecektim. Kaldı ki ben neyin satışını yapayım. Devlet Memuru adamım. Ne yağ sattım, ne de satmayı düşündüm. Siz bu hakaret etmeyi, enayi demeyi, ithamda bulunmayı bı terkedin. Ayıptır ayıp. tg2029, 3 ay önce - Alıntıya git
Gıdaya hile katanlar yüzünden işini düzgün yapan insanlara da şüpheyle bakılıyor..ne yazık ki..
vaaayyy:D
Zeytin ağacının yaprakları zafer, akıl ve barış simgesidir.
Nuh Peygamber'in gemisinden uçurduğu güvercinin, ağzında taşıdığı zeytin dalı ile dönmesi dünya insanları için barışın
simgesi olmuştur.
Zeytin tarih öncesi çağlardan bu yana doğada bulunur ve Akdeniz Kültürü'nün önemli bir parçasıdır. Akdeniz
efsanelerinde onun adı "Ölmez Ağaç" ya da "Hayat Ağacı"dır. Bilim, zeytin ağacının ne zaman oluştuğunu tam olarak
söylemese de mitoloji zeytinin var oluşuna kendince açıklık getirir.
Zeytin ağacı yeryüzüne bir armağan olarak gönderilmiştir ve doğanın bir mucizesidir..
Zeytin Günü kutlu olsun..
Komili sızma zeytinyağı gayet iyi bence.