Editörler : F16 Gökçen
24 Haziran 2016 16:31

Sayın mücadele adamı Yaşar Nuri Öztürk vefat etti

Allah taksiratını af etsin.


Ziya Gökalp Beg
Şube Müdürü
24 Haziran 2016 16:36

Amin.


ononbirhasanpaşa
Aday Memur
24 Haziran 2016 16:47

bu dünya onu çok yormuştu. MUHAMMED MUSTAFA'sına kavuştu. inandıkları için çok savaştı.

24 Haziran 2016 19:43

allah rahmet etsin,


ononbirhasanpaşa
Aday Memur
24 Haziran 2016 20:27

artık onu tvde göremeyeceğiz, bir dönem bitti


teleteleskop
Memur
25 Haziran 2016 11:18

çok üzgünüm


lefterterk
Aday Memur
25 Haziran 2016 15:49

efsaneydi


insomnia.
Kapalı
26 Haziran 2016 14:21

islamın temel şartlarıyla ilgili sıkıntıları olan birine Allah rahmet eylesin diyemem.


Turhancan06
Yasaklı
26 Haziran 2016 14:40

Bize islamiyeti öğretiyor, yalan yanlış şeyleri düzeltiyordu. İddialarını hiçbir müslüman çürütemedi ve hepsinde de haklı çıktı.. İLAHİYAT ve HUKUK mezunu idi.. Profesör Doktor olarak İlahiyat Fakültesi Dekanlığı yapmıştı. Milletvekili de oldu. Müthiş bir kariyeri vardı. Arapça dahil, bir kaç yabancı dil biliyordu.. Allah rahmet eylesin!.. Arabilerle gerici ve yobazlar ona çok, çok kızıyorlardı..

26 Haziran 2016 15:04

dememe, günahı sana


egzozdumanı
Yasaklı
26 Haziran 2016 15:09

Adam K'uran'ı Kerim'i okumayıp,ruhunu anlamadan namaz kılmak anlamsızdır dedi, neresi yanlış


insomnia.
Kapalı
26 Haziran 2016 16:38

islama aykırı birtürlüsözüvar. açın bakın youtube a. islami bilgisi olmayan ya da oldukça azolan sözlerine kanabilir. ama dinialtyapısı olan bir kişi için onun garip sözleri birşey ifade etmez.

tekrar ediyorum islamla alakası olmayan islamın hükümlerine alerjik olanlar alnına secde değmemiş olanlar onun destekçisi. bu bile bir göstergedir. gayet bariz..


sokaktaki o kedi
Yasaklı
26 Haziran 2016 17:04

Dini "bunu kitabımda yazdım" diyerek kapitalist felsefeye uyarlayan, ünlenince topluma önderlik yapması gerektiğini bilmiyormuş gibi karısını boşayan, ayetleri kendince eğip büken, "Allah ile aldatmak" kitabını okuduğum da Allah'ı bile aldatmaya çalışan bir zavallıydı.

TV'de anlattığı safsatalardan dolayı bir çok genç dini yüzeysel yaşamaya başladı. Karakterini bilemem ama dini anlamda yetkinliği profesör etiketiyle ölçülmemeliydi. Osmanlı'da bir konu hakkında fetva verileceği zaman 1.280 tane medrese eğitimi görmüş Mollaların nisap çokluğu ile (ortalama 3 kişiden 2'ye tekabül eder) karar verdiği ve ruhsat verildiği konuda, zat-ı şahaneleri iki dakikada karar verebiliyordu.

Bu ülkede oluşan "süslüman"lar kendi eseridir, sırf yüzden hakkımı helal etmiyorum.

Evet bazı ayetlerin meallerini çok ustalıkla dönüştürmüş ve ölü bölge bırakmamıştır ama durmuş saat biel günde iki kere doğru zamanı gösterir bu o saatin doğru çalıştığını göstermez.

Sadece bu değil. Din adamı siyaset yapamaz, bu esas değil, ahkam da değil ama usul böyledir. Çünkü Kur'an siyaset götürebilecek bir kitap değildir. Çünkü, Allah'ın emrince indirilen kitap, kıyamete kadar bütün çağlara hitap ettiğinden dolayıdır, söyleyeceği bir sözden dolayı kişiler mazallah dinden çıkabilir.

Bugün bakarsanız, ateistler kendilerine kaynak olarak, Kur'an ayetlerinin meallerinin çoğunu bu zat-ı muhteremden almaktadır.

Allah bilir diyerek;

Eğer Allah'ın huzuruna imanlı gittiyse, Allah taksiratını affetsin. Eğer imansız gittiyse, Allah'ın affına muhtaç kalsın ve o muhtaciyetliği ruhuyla her an yaşasın.

Eğer Müslüman öldüyse, hakkım da helali hoş olsun, eğer imansız gittiyse hakkım zehir olsun!

Allah razı olsun İmam-ı Azam(8 yy) ve İmam Rabbani(16yy)'den. Ama bu Mollalar vefat ettikten sonra içtihat ve ameli usul belirleyen bir Molla daha gelmedi. İslam dünyasının en büyük eksikliği budur. Çünkü bu zamanda yeniden çıkan haller var, İslam dünyası olarak İlahiyat Profesörlerinden bunu bekliyoruz. Hakkımız da.

Keşke bu zat-ı muhterem bu eksikliğimizi göreydi de, büyük bir açılım yapaydı İslam dünyasına...

Ama gitti.

Dediğim gibi Allah bilir nasıl biri olduğunu ama benim gözümde müspet bir alim değildi.


ononbirhasanpaşa
Aday Memur
26 Haziran 2016 22:39

söylediğiniz her şey yanlış


sokaktaki o kedi
Yasaklı
27 Haziran 2016 01:07

1.

https://www.youtube.com/watch?v=bkzf8TOwETc

Bu video paylaşımını dikkatli dinlerseniz; Yaşar Nuri Öztürk beyefendi özellikle hangi konunun üzerinde duruyor? Arapça ile İslam'ın gerektiği gibi yaşanılmadığından, yani Kur'an-ı Kerim'in bir çoklar tarafından okunamadığını üzerine basa basa vurguluyor. Pekala...

Özellikle bu durumun yaşanmasını Kur'an-ı Kerim'e ve Arap alfabesine mi bağlamak gerekir? Hayır. Sen profesör olacaksın, dinin bir sosyoloji boyutundan incelemesi gerektiğini bilmezmiş gibi at gözlüğü takarak, direk "efendim Arapça çoğu kişi bilmiyor" diyeceksin. Tamam, bilmiyor. Peki soruyorum neden Arapça Kur'an okuyamıyor bu millet?

Bu soruyu cevaplayabilecek var mı? Bu forumda belki iki, belki üç kişi...

Durun ben size yardımcı olayım.

?Harf devriminin tek amacı ve hatta en önemli amacı, okuma yazmanın yaygınlaşmasını sağlama değildir. Okur-yazar oranının düşük oluşunun yegane sebebi alfabenin öğrenilmesinin zor olması değildi. Uzun yıllar devlet, eğitim sorununa eğilmemiş, kitlesel eğitime önem vermemişti. Devrimin temel gayelerinden biri yeni nesillere geçmişin kapılarını kapamak, Arap-İslam dünyası ile bağları koparmak ve dinin toplum üzerindeki etkisini zayıflatmaktı. Yeni nesiller, eski yazıyı öğrenemeyecekler, yeni yazı ile çıkan eserleri de biz denetleyecektik. Din eserleri eski yazıyla yazılmış olduğundan okunmayacak, dinin toplum üzerindeki etkisi azalacaktı.?

Bknz. İsmet İNÖNÜ Hatıralar Cilt 2, Sayfa 223 Bilgi Yayınevi 1985

Prof.Öztürk bunu bilemeyecek biri miydi? Evetse, ben avamdan biri olarak biliyorum, o boşuna profesör olmuş o zaman. Ha biliyorsa ki, ben bildiğini düşünüyorum, bu konuyu neden gündeme getirmedi, sorarım size?

Öyle bedavadan "hepsi yanlış bunların" demek olmaz. Bilimde bir konu vardır; tez-antitez. Birisi ortaya atıyorsa ve siz bunun doğru olmadığını düşünüyorsanız antitezinizi koyarsanız. Ben de işkembe-i kübradan sallayıp (lafım şahsınıza değil, kendimden örnek veriyorum) "bunların hepsi yanlış" diyebilirim yoksa. Bileceğiz, öğreneceğiz ve edep/saygı çerçevesinde fikir özgürlüğüne sonuna kadar savunarak tartışacağız. Türkiye Cumhuriyeti, tartışan ve tartışmayı bilen bir ülke olmak zorunda...

2.

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/yasar-nuri-ozturkun-deizmi-34141yy.htm

Bakın söz konusu gazetede yazıyı kaleme alan yazar, kendisiyle aynı siyasi fraksiyonda olmasına rağmen ben hiçbir yorum eklemeden veya çıkarmadan direk sizinle paylaşıyorum.

Siz ne anladınız? Ben dediğim gibi yorum katmıyorum, belki yönlendirme olabilir diye...

Bu da mı yanlış?

3.

http://www.aktifhaber.com/yasar-nurinin-bittigi-andir-205389h.htm

Buna da yorum eklemiyorum ama bilin isterim. Bu ülkede bedavadan profesör etiketi alan dolu insan var. Yaşar Nuri Öztürk de böyle biridir, diyemem. Haddi aşarım ama sen kalk İlahiyat Profesörü ol ama bilim alanına giren konularda basit yanlışlıklar yap ve bunu da savun. Olacak iş mi?

Hadi bu da yanlış, bunu da ben uyduruyorum, değil mi?

4.

http://www.timeturk.com/tr/2012/04/21/yasar-nuri-sen-esref-i-mahlukat-degilsin.html

Liberal eğilimli bu sanal gazetede yayınlanan diğer bir haberi. Ne diyor Yaşar Nuri bey? Kur'an'ın bazı hükümleri yok sayılmalıymış. Bak sen, koca profesör olacaksın ama Allah'ın kitabını beğenmeyeceksin. Tamam beğenme, amenna ama isminin önüne o zaman Müslüman'ım kimliğini koymayacaksın. Ha, inanıyorsun ve de profesörsün:

"Allah'ın bir ayetini bile yok saymak, zat-ı muhterem Kur'an-ı Kerim'de mutlaka okumuştur, kafir olmak demektir."

Bu madde son olsun artık, bunun gibi yüzlercesi var benim anekdotlarımın arasında.

Bu da yanlış, bu da benim kandırmacam değil mi?

Ben sizin gibi insanlardan ne istiyorum biliyor musunuz? Tartışmayı... Ama böyle saldırarak veya yaftalayarak değil. Bugün batı medeniyeti Rönesans döneminde tartıştığı için gelişti. Bugünün ABD'si fikir özgürlüğüne sonuna kadar sahip çıkıyor, ya da bize medyada böyle gösteriyor. Ama bir şeyi araştırıp neticesinde edep dairesinde tartıştıklarını biz canlı canlı tv'lerde görüyoruz. İşte onun için bedavadan bunların hepsi yanlış demeniz benim fikrimi değiştirmez. Ama sizin gibi düşünenleri yukarıda yazdıklarımla belki akıllarına bir soru işareti getirebiliyorsam ben Müslüman olarak görevimi yapmışım demektir.

Bu yazımın hiçbir noktasında saldırı, hakaret, yaftalama olmamasına rağmen, bunu yazdıktan sonra alacağım hakaretlerin haddi hesabı yok!

Niyet okumayı sevmem ama nereden mi biliyorum? Siyasi kültürümüz böyle ve ben bu örün sitesinde yeteri kadar hakarete maruz kalmışımdır. Allah'tan yönetim olayların farkında da, bir nebze de olsa bu yazıları paylaşabiliyorum...

Hasanpaşa biraderim, dediğim gibi zatına en ufak saygısızlığım olamaz ama son yorumunu okuyunca cevap yazmak zorunda kaldım, yoksa çoğu kişi bilir ben monolog takılan biriyim. Eğer kalp kırdıysam farkında olmadan affedin. Yine yazım hatam olduysa, onu da mazur görün.

Selametle...


Turhancan06
Yasaklı
27 Haziran 2016 07:03

Arap ülkeleri; ya İŞGAL altında, ya da İSYANLAR yaşıyor... Yarı sömürge olanlar da var.

ATATÜRK devrimleri olmasaydı, şimdiki Arapların, Afganların, Sudanlıların haline dönerdik!..

Bizi, ATATÜRK devrimleri o hengameden kurtardı. Araplaşmaktan da kurtulduk.

Yaşar Nuri Hoca da bize gerçekleri gösteriyordu. Allah rahmet eylesin!..


Turhancan06
Yasaklı
27 Haziran 2016 07:34

Arapçılar ve cehalet içinde olanlar, rahmetli Yaşar Hoca gerçekleri söyleyince ona çok kızdılar.


enenbaba
Aday Memur
27 Haziran 2016 08:52

çok üzgünüm


vayki vay
Genel Müdür
27 Haziran 2016 09:05

bu sayfada yaşar nuriye rahmet okuyanlar açıkca söyleyin hanginiz 5 vakit namaz kılıyor:)


conqieror
Şube Müdürü
27 Haziran 2016 09:30

her sakallıyı dedeniz, her ilahiyatçıyı alim zannetmeyin.


tcçapulcu
Yasaklı
27 Haziran 2016 09:34

Değerli bir ilahiyatçımızı kaybettik .

Mekanı cennet olsun hocamın.

Sevgi ve saygı ile yadedeceğiz kendisini .

Toplam 59 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi