Editörler : E.Kayı Han
10 Temmuz 2016 16:52

Namaz kılmakta zorlanır oldum, yardıma ihtiyacım var..

Kardeşlerim Selamün Aleyküm. 3 ayların başlangıcında Elhamdülillah namaz kılmaya başladım. Birinci ayımda namazdan aldığım tat muazzamdı. Bu dünyada alabileceğim tatlardan değildi. İkinci ve üçüncü ayımda çok sıkıntıya düştüm. Huşu'yu kaybettim.Git gide azaldı o tat. Gücümü kaybetmeye başladım. Namaz sonrası tesbihat yapmamaya başladım.Sünnetleri kılmamaya başladım. Namaz kaçtığı zaman endişelenmemeye başladım ve artık namazlarım kaçmaya başladı. Bu durumdan çok sıkıntı içerisindeyim. Yardım edin lütfen


srknscgn
Aday Memur
10 Temmuz 2016 19:02

Kardeşim bu bi yanıt değil. Ayrıca bu adamın söylediklerini doğru bulmuyorum. Ne demek yanlız başına kılarken abdest gerekmez. Bu adam çok yanlış konuşuyor. Bu gönderdiğin video ile, şeytan kendine göre çok güzel ve akıllıca bir yol bulabilir. Ne kadar ümmet olmaya çabalıyosun ne kadar Allah yolundan ayrılmamaya çalışıyosun bilemem ama Allah hidayet versin inşaAllah.


sanatsal art
Yasaklı
10 Temmuz 2016 20:02

srknscgn, 8 yıl önce

Kardeşim bu bi yanıt değil. Ayrıca bu adamın söylediklerini doğru bulmuyorum. Ne demek yanlız başına kılarken abdest gerekmez. Bu adam çok yanlış konuşuyor. Bu gönderdiğin video ile, şeytan kendine göre çok güzel ve akıllıca bir yol bulabilir. Ne kadar ümmet olmaya çabalıyosun ne kadar Allah yolundan ayrılmamaya çalışıyosun bilemem ama Allah hidayet versin inşaAllah.


Özgür-düşünen
Genel Müdür
23 Eylül 2016 01:34

Srkn kardeşim, öncelikle bu forumda yabanotu gibi her tarafı din görüntüsü altında dinsizler sarmış. Akla hayale gelmeyen şeytanın ordularına mensup bir sürü sapık fikirliler var. Hepsi de kuru gürültü. Az çok aklı olan bile bu bozguncuların dünle zerre kadar alakalarının olmadığını anlar.

Her neyse gelelim başlığına. İnşaAllah, bahsettiğin durum yeniden ilk aylardaki yaşadığın duruma dönmüştür. Zira namaz şu kainattaki imandan sonra en hakiki meseledir. Ve şeytan bu meselenin ne kadar mühim olduğunu ve namazda bizim Nasıl bir Zatın huzurunda olduğumuzu ve beyle muhattap olduğumuzu çok iyi bilir ve bildiği için bizi bu makamdan alıkoymak için her şeyinifeda edercesine bizi engellemeye çalışır.

İlk zamanlarında namazdan aldığın tadı taRaif ederken şu misal geldi aklıma: Bir baba bir henüz yeni yeni yürümeyi ve sokakta gezmeyi öğrenen bir evladıyla dışarı çıkar ve onunla mahallelerinde elinden tutarak gezmeye başlar. Babasının elinde çok güvende olan o çocuk gezerken sağa sola gülerek Neşe'yle bakar. O kadar mutludur ki hiç farkına varmaz hangis sokaktan nereye geçtiklerini. Nasıl olsa babasının ellerini tutarken güvendedir ve düşünmesine de gerek yoktur. İşte o baba, evladının kendi başına yürüyüp dışarda kendi başına gezmesini öğretmek için evladının elini bırakır ve sokağın başında gizlenerek evladına seslenmeye başlar: buraya gel evladım, Burdayım diye. Babasının ellerinden tutmadığını anlayan evlat tedirgin olur ve nereye gideceğini hangi sokaktan geçip babasına ulaşacağına karar veremez. Aslında o sokaktan babasıyla bereaber geçmiştir ancak babasının ellerinden tutarken hiç de dikkat etmemiştir nereden Nasıl hangi yola gidilir diye. Bu durumu bilen babası evladına yolları öğretmek için gizlenir ve seslenerek onu doğru yola ulaştırmaya çalışır. Çünkü bilir ki böyle davranmazsa evladı asla gidip geleceği yolları öğrenemez.

İşte teşbihte hata olmasın Cenab-ı Hakk da bizler kulluğumuz gereği ibadete yöneldiğimizde ilk başlarda tarifsiz bir lezzet yaşatır. Bizler bu lezzeti kendi kulluğumuzdan biliriz oysa o Rabbimizdendir. Sonra tıpkı babanın evladına öğretmek istemesi gibi Rabbimiz de bizi sınar ve bizim hayretimizle kendisine yönelmemizi ister ve bizi her an çağırmaya devam eder. Kulum buraya gel buraya gel diye. İşte bizim gerçek samimiyetimiz bu çağırmalara verdiğimiz veya vermeye çalıştığımız cevaplarda gizlidir.

Kardeşim, hakiki manada bu çağrılara kulak veremiyorsak biz Nasıl bir Zat ile muhattap olduğumuzu bilmiyoruz demektir. Ne kadar sahibimizi tanımaya çalışırsak bizinillah namaz ve diğer ibadetlere karşı olan tutumumuz da o kadar değişecektir.


drayf
Genel Müdür
23 Eylül 2016 11:28

Güzel kardeşim öncelikle seni tebrik ediyorum. Bulundugun durumu yazabilmen her kişye nasip olmaz. Sen bu durumu dert etmişsin. Artı günümüzde senin gibi kardeşlere pek rastlanamaz oldu..

Öncelikle özgür kardeşin dediği gibi bu form dinsizlerin yeri olmus aman onları dinlemeyelim..

Kardeşim ben önce sana sendeki düşmanı anlatayım : Nefis..

nefsin mahiyeti şirktir küfürdür. Bütün amacı cenabı Hakka giden yolları tıkamaktır. Kişiyi uyuşturur. Rabbine karşı bütün hisleri kapatır. kişi tabiri caizle taş kesilir. Tabi bu kişinin nefsidir..

Kişi ibadetlerden haz almamaya başlar dediğin gibi ama sanar ki o benim.. O sen değilsin kardeşim..O sendedir ama asla sen değildir..

Senin herşeyin ALLAHTAN.. Elin ayagın gözün ruhun ALLAHTAN.. Herşeyin gerçek sahibindeyken kişi kendisinde meydana gelen hisseleri kendisi zanneder büyük bir zarar eder..

Nefsi biraz daha tanıtalım..Şimdi sana desem ki bana bir günahını anlat.. sen o günahı tekrar yasıyormus gibi o ana tekrar dönmüş gibi o zamanda aldıın bütün hazları alarak büyük bir zevkle anlatırsın...Peki sana tekrar desem ki al su tesbihi 100 ALLAH cek.. Senin kalbinle taş arasında bir fark yoktur.. gördün mü nefsini..günaha harama gelince bütün duygularıyla yönelir.. iş gerçek sahine yönelmeye gelince kişi sanki taşdır.. öyle uyusturur ki kişi kendinden zanneder der ki: ya ben namaz kılacam ama içimden gelmiyor, canım istemiyor..

İşte kardeşim o sen değilsin...

Fazla uzun olmasın eğer samimi bir kardeşsen sana söz bu durumunu beraber aşacağız yeter ki sen samimi ol ve gayret et..

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi